Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
Aki azt mondja a dh veszélyes, az nem járt a dunakeszi-vác bringaúton, ilyen jó időben hétvégén, csak remélem, hogy megúsztam zúzódással, és nem tört el a kisujjam. 20-30 fős sok-sok gyerekes csapat szemben, csapat második felében egy 14 év körüli kislány elnéz oldalra vagy mi, lényeg átjön szembe nekem, persze ezen az egy szakaszon korlát nekem jobb oldalt, nincs menekvés kormányok csattannak, csukafejes előre. adtak kötszert, hogy a liluló kisujjam hozzákössük a mellette lévőhöz

Annyiszor elmondtam, hogy hihetetlen, hogy nem tudok balesetről ilyenek miatta ezen a nagyon keskeny, nagyon forgalmas úton, hát már tudok
-
cobranco
csendes tag
Cres,a Kvarner régió legvadregényesebb szigete.Vadságát, csak szépsége és kiszámíthatatlansága múlja felül,főleg,ha kalandoraink nem a tervet követik.Úttalan utak,gyönyörű tájak,eltévedés,középkori hangulat,totál szívás kontrasztjai jellemzik a mai napot.De végül a jó elnyeri jutalmát,egy maratoni hosszúságú gasztronómiai kitérő és egy fergeteges csobbanás formájában.Az meg,hogy a „semmi kellős közepén” ,utazóink hol fognak aludni,leginkább a végén okozza majd az izgalmakat…
Horvát tengerpart 7.rész: "Rejtett szépségek szigete" /Cres/ 2018. FullHD 1080p
Útvonal:
Osor-Belej-Hrasta-Grmov-Vrana-tó-Veli Podol-Bartulcici-Lubenice-Mali Podol-Valun-Cres-Vodice-Predoscica-Gorice hágóKépes túrabeszámoló:
[link]Fotoalbum:
[link]Térkép:
[link]Kellemes kikapcsolódást!
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok,
Elolvastam az első hsz-t és benne sok okosságot találtam (sajnos voltak olyan linkek amik már nem működnek
), viszont van egy rész ami különösen megfogott."3.1.1 Kell e valamit állítani egy újonnan vásárolt kerékpárnál?"
Én valamelyik nap viszem majd egy csekkolásra az új bringát, mert pont úgy lett összerakva ahogy a hozzászólásban le van írva.. A váltó nem pontos csörög zörög és az első kerék sem fut szépen.
Szóval megy majd egy átnézésre, beállításra az enyém és az asszonyé is.
Üdv.: RohamDroid.
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
előbb-utóbb.....
délután kellett volna csinálnom, mikor hazaértem. mióta bent laknak a bringák, macera kivinni egy fénykép miatt
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek kéne túra, trekking bicó.
Az elvárás annyi, hogy hosszabb utakat is könnyedén lehessen vele tekerni. Vékony kerekű legyen, kényelmes, ne essen szét.
80 körül szeretnénk találni valami fajinat.
Nemrég jöttünk Decathlonból.
Nézett egy btwin túra bicót 80 pénzért.
9 sebességes btwin váltó, dupla falú felni, első teló.
Tudtok valami jobb választást, vagy ár érték arányban jók a btwin cuccok?
Btwin en hiányolom a középső váltót.
Nem zárkózunk el a használt piactól sem, ha lenne valami jó, de eddig nem találtam.
-
jjeahh
nagyúr
Nincs valakinek fölösleges rose kuponja? Most elkéne egy

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Jó na,csaltam egy kicsit,ez mosás és kenés után ilyen. Van nekem is olajom,[link],de azt csak extrém esetekben használom,már teljesen elszoktam a lepotyogó,majd mindehol szétkent zsírsártól...olyannyira,hogy a lánc gyári kenését is alig bírom kivárni lemenjen.
Ezektől a vékony kenőanyagoktól van a láncnak egy halk dorombolása,de ez a legkevesebb egy tiszta kinézetű,levételt sosem igénylő lánc érdekében...nekem már egyenesen hiányozna,tiszta íbájk. 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szárazon használod, vagy ez hogy lehetséges?
. Squirtal is hasonló a fogaskoszorú, de olajjal sosem volt ilyen tiszta az enyém, csak amikor levettem és beledobtam a benzinbe 
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Ha ez jó lesz és még lejjebb megy az ára mittomén akcióban, adna egy lökést, hogy még többen váltsanak 1x-re.
xy.zsolt: Majd egyszer lehet kipróbálom ezt is, bár engem az érdekelne, hogy terepen milyen. Csak hát a squirt miatt macera variálni meg próbálgatni, mert az olaj ha nem válik be utánna ki kell mosni a láncot és elszoktam attól, a benzinem is elfogyott

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jövő héten rendelek. Kell?

-
xy.zsolt
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Squirt-et nem próbáltam, de most tesztelem 1 hónapja a Muc Off C3 Dry olajat és eddig nagyon pozitív a story. Mondjuk esőben nem tekerek vele mert állítólag pillanatok alatt lemossa....(arra ott a Wet verziója). De a lényeg az, hogy kb ahogy a squirt-nél tapasztaljátok semmi trutyis szennyeződés nem képződik és 400km megtétele után fémtiszta marad a hátsó sor is...gyerekjáték takarítani...ja, és semmi hangja. Terephasználatról nincs tapasztalatom. Egyéb előnye, hogy szuper az illata mikor kenem a láncot

-
6030D
addikt
Olcsó sas Sram SX
trialboj: a vastag olajos hajtást szoktad meg, ennyi. Soha nem lesz olyan csendes, mint egy Rohloff olajos cucc, viszont még mindig csendesebb, mint az outis dry olajos hajtás. Menj egyszer egy olyan mögött, a tiéd halk lesz.
Amúgy amit fotóztál, az azért jó sok por, de azt slaggal lemosod, olajozva viszont nem tudnád.
Ha rendesen be van kenve, akkor semmi hangja sincs a hajtásnak induláskor!
Fontos, hogy vátd meg a száradási időt, legalább az elején. Este kened, reggelre jó, és tegyél rá bőven: fejet a láncra, nyomod, tekered, ha körbe érsz, két ujjaddal összefogod a láncot alul felül és megint tekered, míg egy egyenletes bevonatot kapsz.
Ennyi ember nem tévedhet, a láncélettartam növekedés meg kb mindenkinél előjön.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
trialboj
üzenetére
Én valóban halláskárosult vagyok
. De amúgy előre hallottam, éreztem, hogy nem olyan smooth, mint olajjal, aztán megszoktam és ma már nem zavar, igaz engem egy enduro gumi hangja sem zavar, nem hogy egy gyors xc gumié, a Maxxis Rekon-on (ami agresszívebb, mint az Ikon-od) konkrétan lehidaltam milyen csendes és simán gurul, szal számít, hogy mit szoktál meg és mihez viszonyítod a dolgokat... Mindenki döntse el maga ennyi kompromisszumot megér-e neki a squirt, nekem simán meg, mert cserébe nem ken össze, nem gyűjti a port, nem tömi tele a fogaskoszorút trutyival annyira, hogy ki sem tudod takarítani rendesen, sőt, nálam a fogaskoszorú a squirt óta olyan, mintha most raktam volna fel patyolat tisztán. Ráadásul nálam azért a száraz olajakkal is csörgött a lánc és nem 30-40km után, hanem már 5-10km után. Nedves olajakkal sokkal jobb volt a helyzet, de azok még jobban gyűjtik a koszt, az olajas időkben konkrétan minimum hetente levettem a láncot és kimostam benzinben, a fogaskoszorút meg félórákat piszkáltam keféltem sikertelenül minden mosáskor. Amióta megvan a squirt, a láncot sosem mostam ki, a fogaskoszorúnak meg csak annyi takarítás kell, mint a váznak, lenyomatom vízzel oszt csók. Szal az, hogy van hangja a láncnak, guminak vagy éppen a hátsó agynak részemről csak hozzáállás kérdése, hogy zavar-e, a Mavic kerekemet is úgy rendeltem meg, hogy kockáztattam, mert nem tudtam mennyire lesz hangos. De gondoltam úgyis max az elején fog zavarni, amíg a "kapcsoló" át nem billen az agyamban és megszokom. Persze végül kiderült, hogy nem olyan hangos 
-
trialboj
őstag
Beszéljünk a squirt kencéről.
Van pár nagy imádója a csoportban, és tőlük szeretném megérdeklődni, minden rossz indulat nélkül, hogy ők hallás károsultak, állandóan csoportban esetleg fülessel tekernek?
Én eddig poros körülmények között használtam 20km aszfalt, 20-30 terep. Az elején csendes ahogy kell, de hazafelé (30-40km), már a csontomig hatolt a lánc nyikorgása. Szó szerint rossz érzés volt tekerni, mert olyan hangot adott ki mint azok bringák amelyek sosem láttak olajat.
Kérdezném tehát, hogy biztosít ez a trutyi kenést, ha 500 méterről hallani a láncomnak a csörgését? Szerintem egy bringa akkor van rendben, ha aszfalton a gumi morgása az egyetlen zajforrás.
Így néz ki, miután megszáradt aztán gurulok vele egy 50-es kört poros terepen, és majdnem ugyan olyan tiszta. Ami nyilván jó dolog, tényleg nem lesz tőle koszos a hajtás, de csak nem értem, hogy miért gondoljátok, hogy ez valóban kenést biztosít, mikor csörög tőle a lánc, kb 30-40km terep után.
It vannak akik 100 ast is letekernek egyben, én ezzel 60 at mentem max, és 55 után, ahogy írtam, szégyelltem tekerni a városban a bicikli úton.
A legkisebb 15ml csomagot vettem, német felirat van rajta, és az h original, csak nem kaptam valami bóvli másolatot. 1 napig száradt az első tekerés előtt, volt h 2x is megkentem, de ugyan úgy 30 után zajolni kezdett, és 40 felett már hangos és zavaró volt.
-
xy.zsolt
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
könnyű annak,akinek van biciklije :D
nekem most két fél van... pedig már úgy kitaláltam,hogy úgy kezdem a Bringázz a Munkába második hetét, hogy 32-esre NÖVELEM az első láncrányérom, és 2 Landcruiser felkúszik a felnikre - ezzel ellettem volna arra a 30 km aszfaltra, de legkorábban jövő hét végére lesz üzemkész járgányom. -
Yahhher
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szia.
Én is 650b+ mtb-t vennék, amit írtál az melyik?
300k körül szánnék rá. Legalábbis most azt gondolom ☺️Üdv B.
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
pont így gondolom én is

-
6030D
addikt
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
az is pluszos? lehet aztán,hogy nem az évszázad vétele, az odaírt 1100 Fontot gondolom,hogy nem érné meg, de 500+ szállításért nekem jónak tűnt.
Én úgyis vázként veszek valamit,ha veszek :) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Muton
üzenetére
Én is pont így jártam,ezért meg is mutatom hol,hátha...

...ott a csatorna fölött éthelyezett 2 betongerenda közé,a római parton.
(itt nem látszik,a magas vízállás miatt víz alatt van)rétisün...ez inkább snake skin.
...amúgy nem biztos rosszul mutat egy megfelelő színkombinációban. 
ZolkoW...nem rossz,de nem is olyan jó.240 körül már van itthon is alap RS-el és Shimano fékkel.
-
ZolkoW
őstag
valaki más írja már be ezeket, mert nem kapok jutalékot... :)
[link] 27.5+ -os Felt bicó, csak M-esre áll,ha jól látom, nagyjából 210e huf körül állhat meg... -
Muton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
megnézem, köszi az infót! beleestem a hátsókerékkel egy vékony résbe, szerintem a váltó tartott meg

-
Begbiebike
csendes tag
válasz
StLui
üzenetére
Egyre jobban bánom, hogy nem fotóztam le az említett konfigot.

Vannak képeim, de pont erről az útról nincs.Lehet tengelynél összeérne, de nyilván egymáshoz képes eltolva rakjuk fel, nem esik pont tengely a tengelyhez. Arra emlékszem, hogy túl sokat nem kellett matekozni, azt is inkább csak a pluszos kerék rögzítésével.
-
Muton
addikt
Heló!
Ha a hátsó váltót (2x10-es xt) hátulról nézem, akkor annak a függőlegesen kell állnia, vagy az alsó görbő részénél a kerék felé közelebb, a küllővel párhuzamosan? (sík, vízszintes terepen, a bicajpedig merőlegesen a talajra)
-
-
StLui
veterán
ezek szerintem valami inch-es coll-os tizedek lesznek?
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Rose csapat: dobjon légyszi mindenki egy privátot, hogy mi kell neki. Bp 11. ker az átvétel helye vagy GLS-sel tudom tovább küldeni (kis csomag 990+tréfa).
Begbiebike - megkaptam, köszi
StLui - írd meg pls privátban is
6030D - írd meg légyszi
cdl - ha komolyan gondolod a görgőt -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
És megúsztam!
...nem lehet ezt kiszámolni,egy-egy felhőből lejön egy adag ide-oda,ha éppen ott vagy pech.Most már talán nem lesz ma,legalábbis úgy szoktam mondani,hogy javuló a tendencia.Ha megnézed a radarképet olyan az ország mintha himlős lenne,kis esőgócok mindenhol. 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
StLui
üzenetére
Nem tom hányas küllőkulcs kell, de ha veszel, akkor szerintem érdemes olyant, ami a küllőanya teljes felületére felfekszik, mert az ilyen nem nyalja el olyan könnyen. Ezek a Birzman-ek pl nem lehetnek rosszak, de valszeg ez is jó, nekem ilyenem van, de sajnos ezt nem lehet a rose-on kapni.
-
Toobee
veterán
válasz
StLui
üzenetére
Van normál tej is a Rose-nál, csak ki kell választani, hogy mekkora kell.
-
StLui
veterán
válasz
Begbiebike
üzenetére
Akkor ahogy Toobee mérte neki pont összeérne elöl is hátul is
-
6030D
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Elvileg simán csak regisztrsz, utána belépsz, és csak a megfelelő helyre kell kattintgatni a nevezéshez.
-
StLui
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
tárcsa és tej+szelep, folt külsőhöz és esetleg egy láncnyúlás mérő mondjuk ez lehetne olyan is mint a tied!
Én ezeket szeretném, talán egy küllőkulccsal még próbát tennék
Tej Rose-nál sajnos csak race változat van, az meg 1,5x annyi mint a sima
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elvileg besz*ptad... engem a kocsimosásból hazafelé kapott el.

-
Csokicsibesz
aktív tag
Ebben az ODIN rendszerben, hogyan lehet nevezni? Folyamatosan törli az adatokat, nem lép be, kivagdos stb.
Eddig az valami félelmetes hulladéknak tűnik. -
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
trialboj
üzenetére
Ha nincs verseny, azért a legtöbben hajlamosak vagyunk kikerülni a legdurvább, beletapadós részeket, vagy ha már nem forog rendesen a kerék, inkább visszafordulni. Itt viszont - már ha nem akarod feladni - a legnagyobb dagonyában is végig kell menned, és én például féltávtól már direkt kerestem a mély pocsolyákat, hogy legalább a kerékről lemosódjon a feltorlódott sár.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
2 zuhé között kimerészkedek,ha 2 óra múlva nem jelentkeznék,csak megáztam és morcos vagyok írni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ZolkoW
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
ez nem az a sár, ami csak fröcsköl, hanem ami feltorlódik mindenütt, és így oda is eljut, ahová egy sima saracska nem jut el. meg az se mindegy gondolom, hogy 3 órán keresztül (nálam 3,5) megy a dagasztás

ja, amúgy esett is, igen.most inkább megrendeltem bicóboltból a csapágyakat, úgyis kellett más is, a csapágybolt ajánlata árban másfélszeres lett volna... lehet, hogy jobb csapágyak lettek volna, de tudtommal az Enduro sem gagyi, legalábbis ki szokták emelni, ha ez van valamiben.
(majd ha már nem lesz ilyen "sürgős" - nem sietek sehova, csak most nincs mit tekernem-, akkor keresgélek, akár gyengébb minőségűt is, de mindenképpen olcsóbbat, hogy legyen valami tartalék) -
trialboj
őstag
Ha szarul indul a reggeled, mert mondjuk 1 hete esik az eső, és sansztalan hogy a közeljövőben terepre mehess, gondolj arra hogy legalább nem Ő vagy

6030D h áll az outis projekted? van már új gép, v lemondtál róla?
Olvasom itt a horror sztorikat, hogy kinek mekkora kár keletkezett a bringán a sáros verseny után, esett is az eső, vagy a sár simán csak felverődött?
Én is elég sokat járok sárban, persze nem verseny tempóban, de nem értem nektek hogy ment tönkre pl az első hátsó agyban a csapágy, középrész, stb, nekem 1 szem por nem volt az első agyban pedig még eredeti zsírt találtam benne.
Ennyit számít hogy sáros esőben tekersz v csak simán sárban? -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy melyik nagykerben lehet hozzájutni egy ilyen villapapucs beállítóhoz? Akikkel kapcsolatban vagyok, egyikben sincs.
Előre is köszönöm!
-
-
Toobee
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Nem szettben vettem. Röviden annyi történt, hogy az X1 láncom le kellett cserélni kb. 200 km után. A váltás nem ment vele, valószínűleg sorozatos baklövések miatt mehetett tönkre. Mire rájöttek a Mesterbike-nál, hogy mi a probléma, addigra a láncot lelógatva már teljesen meg volt csavarodva a tengelye körül, így ledobálta a sor a láncot 2-3 fokozatot is, ha hátrafelé tekertem, pontatlan volt a váltás stb. Akkor kapta a 1130-at, az volt azonnal készleten, nincs gondom vele. Itthon egyébként drágább volt a 1130, mint kintről az X1 (9000 Ft vs 18 EUR). Szóval a következő láncom megint X1 lesz, az XX1 majdnem dupla áron megy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Valahogy a Schwalbe-nek mégis sikerül, az összes 2.25-ös gumijuk ugyanolyan széles. Egyszerűbb lenne úgy gumit rendelni, hogy ha láttam egy 2.2-es Maxxis-t vagy Contit, tudnám, hogy az összes olyan, de ahány modell annyiféle, egyikből a 2.10-es adja ki, másikból a 2.40, zavaros
. A haverom 2.35-ös Forekaster-je pl tizedmilliméterre pontosan olyan széles, mint a 2.25-ös Rekon-om. Bosszankodott is ő is miatta, a Rekon-t ő adta el nekem, mert szélesebbet akart, ezért rendelte meg a Forekastert, erre kiderült egy kutya 
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
jjeahh
üzenetére
Én rendszeresen használtam a fatet télen a hóban, latyakban, sárban, semmi baja nem lett. Viszont a mostani dagonyamaraton betett, az első és hátsó kerekekben nekem is minden csapágyat cserélni kell (6 darab összesen), gyakorlatilag állt a sáros víz az agyakban belül. Érdekes, de a középrész megúszta, és a pedálokba sem jutott be a sár, hiába, a PD-M520, ha jól teletömöd zsírral, gyakorlatilag tengeralattjáró
.Valószínűleg a kerekek is jobban viselkedtek volna egyébként, ha ellenőrzöm a tömítéseket, mert szétszedés után gyakorlatilag szárazon (zsír nélkül) voltak. Persze lehet, hogy ez a téli havas, latyakos utak hatása is valahol, kimosódhatott is akár a gyári kence, ha volt. Én egyébként minden út után lemosom teljesen a gépet, és nem nagynyomásúval, hanem csak óvatosan. Már csak azért is, mert lakásban tartom a bringá(ka)t, megölne az asszony, ha sárosan áttolnám az előszobán
.Ha most bekerülnek az új csapágyak, akkor alaposan tömítek mindent Motorex 2000-es zsírral, az nálam nagyon bevált ilyen célra (is). Mindezen felül a kormánycsapágyat is át kellett pucolni, de az kónuszos, így ezen nem is lepődöm meg. Tönkre éppen nem ment, de ha majd cserélni kell, iparis változatra váltok itt is. Pucoltam a droppert és a telót is, ezeket csak becsületből szerencsére, mert egyikben sem találtam port, de jobb most megejteni az 50 órás szervíznek megfelelő szétszedést, mint hogy sáros olajban mozogjanak a becsúszók. Szombaton megyek a csapágyakért, betolom a helyükre őket, ahogy az időjárást nézem, a következő tekeréseken kapják majd az ívet rendesen
.Amúgy ha nem dolgoztam volna korábban éveket bringaszerelőként és lenne meg még az alapvető szerszámok túlnyomó része itthon, elég sokat sírtam volna. Így szerencsére a hat csapágy (kábé egy 10-es, mert nem a legolcsóbb kínait vettem azért) és némi zsír/olaj/pucoló árából megúszom. Bringát meg szeretek szerelni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kinézet is számít
, a keskenyebb anyagösszetétel és bütykök ide vagy oda nem csillapít és nem tapad úgy, attól is félek, hogy nem fér bele normálisan a bringába vagy kevesebb lesz a sárférőhely, no meg nem azért veszek 2.25-ös gumit, hogy 2.10-est vagy 2.40-est kapjak, hanem azért, mert 2.25-ösre van szükségem... de ahogy elnézem a legtöbb gyártó csak azért írja rá a szélességet, hogy bosszantson
. -
6030D
addikt
-
szkink
aktív tag
Egy sáros verseny utáni autóban szállításhoz
bugyingó -
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
Visszaolvasgatva most is úgy érzem amúgy, hogy a topikban van Maxxis, van Conti és van Schwalbe tábor
. Amúgy nekem tökmindegy milyen márka, bármit felraknék a kerekeimre, csak így vakon netről nem merek akármit rendelni, mert nem tudom megnyomogatni, hogy milyen az anyagösszetétel, nem tudom megnézni az én méretemben hogy néznek ki a bütykök (a Maxxis gumik pl. a gyári képeken gyakran sokkal agresszívebbnek tűnnek, mint valójában), meg ami a legjobban zavar, hogy a Schwalbe-t leszámítva a szélesség zsákbamacska. A jelenleginél keskenyebbet sem szeretnék, de azt sem, hogy ne férjen bele a vázba a gumi
.ZolkoW: Nem én panaszkodtam, én a Contira írtam nemrég, hogy középkategóriás gyártónak tűnik, a Schwalbe gumikkal eddig teljesen elégedett voltam, a gagyi full fapados Rapid Rob-ot leszámítva. A TL Easy úgy tudom ugyanaz, mint a Tubeless Ready, csak a Schwalbe kitalált neki egy hangzatos nevet

-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudom, a nálam tapasztalható károkból mennyit okozott a sár, és mennyit a magasnyomású (autó)mosó, de az biztos, hogy az a sár a középcsapágyon belülre csakik lassú, kitartó munkával kerülhetett, nem pedig a mosás két perce alatt
.A kerekek használtan kerültek hozzám, előtte nem tudom, mennyit gurultak, de több évesek. A hátsónak szépen forog a tengelye most is, az elsőnek meg sem mozdulnak a csapágyai.
A teljes váltást ismerőstől vettem, ami egy szezont használta előtte, reggel pont beszéltem vele, azt mondta, 1000-1500 lehetett benne, én talán 500-at ha hozzátettem ehhez, tehát a 2000 km körüli futás reális a láncnak. Biztos ártott neki a sár, de nem hiszem, hogy egyik napról a másikra amortizálta le (előtte nem tudom, mikor mértem, de akkor még nem ment bele a 0,75-ös mérő, most viszon kissé erőltetve belemegy.)
A váltógörgők tuti, hogy most nyíródtak ki, szintén nem forognak el.
A középcsapágyat újan vettem, de gagyi csapágy lehetett benne, fém porvédővel, és csupa rozsda is (ZTTO - szerelhetőség plusz, tömítés mínusz)
Bike24-en összeadva 46 EUR a legolcsóbb Enduro csapágyakból a 6 db cseréje.
Tanulságos, ez is megvolt, "iparis" kerékből is szedtem ki végre csapágyat ennek köszönhetően, legközelebb saras versenynél ez is a mérleg egyik serpenyőjében lesz
Azt hozzátenném, hogy ezt nem számítom "csak simán saras verseny"-nek, ez azért több volt annál...nevezzük dagonyának
Nobby: egyetértek az előttem szólókkal, nem te panaszkodtál korábban, hogy a Schwalbe szerinted csak középkategóriás gyártó? Az alapabb gumijai alapján ugye mi más is alakulhatna ki az emberben... mondom ezt úgy, hogy nekem drótos Nobby van, és nem tudom, milyennek kéne lennie a jobbnak, márhogy a minta alapján pont ezt vártam, de inkább más mintát akarok

A fent említett cimbi szerint a TL Easy-t kell venni, és sosem lesz bajom velük. -
Begbiebike
csendes tag
válasz
StLui
üzenetére
Sajnos nem fotóztam le.
Egy 29-es Jeffsy és egy plusszos kerekű Shimano motoros Stevens ebike volt a két bringa.
A síneket hosszában kellett széthúzni a nagy tengelytávok miatt, csőburkoló a villákra és kész.Ilyen szállítóm van, ez elvileg kifutott modell hivatalosan már nem kapható.
[link]Priusra sajnos 3 bringa nem megy fel hátra, lehet ezen a kettős tartón távolabb vannak a sínek. Ha szeretnéd megmérem vmikor.

Szerk: lehet a 3,0-ás gumiból engedni kellett mert nem érte át a gyári rögzítő. Nekem a 2,4-es 30mm felnivel belemegy még.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A lánc egy dolog, én a csapágyakra gondoltam, azt macerább cserélni.
Toobee: Ahány ember annyi igény, a haveromnak tetszik a Forekaster, csak belsővel nagyon gyűjti a defekteket. Majd írhatsz róla, hogy tubeless-el milyen, a haveromnak elújságolnám.
Schwalbe témához: esetleg Rocket Ron Performance? A Schwalbe oldala szerint ugyanúgy tapad terepen, mint a Nobby Performance, ami nekem furának tűnik, mert sűrűbb és kisebb bütykei vannak. Ettől is félek amúgy, hogy a kisebb bütykök hamarabb elkopnak, a Maxxis Rekonom 2 hónap alatt sajnos nagyon megkopott, 1 szezont messze nem bírna ki nálam. Valakinek van tapasztalata milyen a Rocket Ron a Nobby-hoz viszonyítva?
Az Evo gumikat ha lehet most elkerülném, nem akarok megint egy vagyont költeni külsőkre, a Maxxis-ok is majdnem 50 ojrók voltak és messze nem vagyok elégedett velük, nem szeretnék megint egy rakás pénzt kidobni az ablakon. -
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Beraktam pár helyre, ezt mutatja mindenhol. Oválpályán jár a tüske, ahogy tekerem. A nulla pont fix, ott kattan, de aztán bárhol meg lehet állítani, van elég tartása. 0,25-nél éreztem, hogy még nem feszül, ezért óvatosan tekertem rajta. Nagy erővel nem mertem, ennek papíron elég pontos műszernek kellene lennie. Jó vastag a tüske, szerintem nem fog könnyen deformálódni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee
üzenetére
Azért tedd be 3-4 helyre,tapasztalatom szerint nem teljesen egyformán kopik a lánc.Amúgy be kell feszíteni azt a mérőt,vagyis a tekerőt neki kell feszíteni mikor tekered? Mennyire? Ott is marad? Kissé érthetetlen nekem ennek a mérőnek működése.

(#135601) jjeahh...ha szép,tiszta hóban tekersz,megkockáztatom,hogy olyan 20-30 km-es köröket menve naponta,utána meg kenve kevésbé terhelő a láncnak mint nyáron a porban,homokban.Én télen elviszem a hóig (tehát nem tekerek a sós latyakban) és ott bohóckodok egy-két órát,hazaérve meg csak szárazra törlöm és kenhetem is annyira tiszta.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
Oké, de te endurón használtad, más célra nem? Nekem ennél is olcsóbb Nobby-m volt a Maxxis előtt, a legalapabb dótos Performance kivitel és azt nagyon megszerettem, sokkal jobban tetszett, mint a Rekon. Ennyivel sz*rabb lenne ahhoz képest a hajtogatós Nobby? Vagy csak a drágább Evo-hoz viszonyítva gyengébb?
-
Toobee
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
A 20 eurós Nobby-t felejtsd el. Én elhasználtam egyet, annyit is ért. Inkább áldozz rá többet szerintem, de érjen is valamit az a gumi. Csúszik, nem tapad meg, tényleg rossz.
(#135602) jjeahh: egy pozitívuma azért volt. Felkerült tubelessként, utána se rátölteni, se pumpálni tervezetlenül nem kellett, frankón tartotta a nyomást, nem engedte a tejet, defektem sem volt vele soha (vagy nem tudok róla). Megjött a Maxis Forekaster, kíváncsi leszek.
-
jjeahh
nagyúr
Ja, még valami: Schwalbe tubeless ready gumikkal valakinek tubeless-es tapasztalata? Beleöntöm a tejet, felfújom és gurulhatok, oszt csók? Maxxis-al kb ennyi a történet, remélem Schwalbe-al is.
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy ma lemértem mennyit nyom a mérlegen 100dl tubeless sealant, amennyit első alkalommal bele kell önteni egy 29x2.25 gumiba. 108g, szal aki súlycsökkentés céljából váltana tubelessre, annak nem biztos, hogy megéri, vannak ennél könnyebb belsők is
.
Most azon agyalok, hogy a 20 eurós Nobby Nic 790g, a 38 eurós meg 710g, vajon megér nekem 2x80g 36 eurót? Persze más az anyagösszetétel is és utóbbi Snakeskin, de ezt a részét letojom magasról... csak hát a 790g olyan ijesztőnek tűnik, a két olcsóbbik Nobby Nic + tubeless tej 256g-al nehezebb a két keréken együtt, mint a Maxxis Rekon-om 140 grammos belsőkkel. Ehh, valszeg teszek rá és megveszem a nehezebbet, az új nyergen úgyis spórolok hamarosan 92g-ot
ZolkoW: Ez nagyon durva
. A fat bike-ok a rendszeres téli csapatást akkor hogy bírják? Minden tekerés után szét kell szedni? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), viszont van egy rész ami különösen megfogott.

Ezektől a vékony kenőanyagoktól van a láncnak egy halk dorombolása,de ez a legkevesebb egy tiszta kinézetű,levételt sosem igénylő lánc érdekében...nekem már egyenesen hiányozna,tiszta íbájk.
...amúgy ez a repedt bakos,garizott ikszté.

Volt eső, de holnap meleg lesz, felszárad!

...nem lehet ezt kiszámolni,egy-egy felhőből lejön egy adag ide-oda,ha éppen ott vagy pech.Most már talán nem lesz ma,legalábbis úgy szoktam mondani,hogy javuló a tendencia.Ha megnézed a radarképet olyan az ország mintha himlős lenne,kis esőgócok mindenhol.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)