Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
jjeahh
üzenetére
Én rendszeresen használtam a fatet télen a hóban, latyakban, sárban, semmi baja nem lett. Viszont a mostani dagonyamaraton betett, az első és hátsó kerekekben nekem is minden csapágyat cserélni kell (6 darab összesen), gyakorlatilag állt a sáros víz az agyakban belül. Érdekes, de a középrész megúszta, és a pedálokba sem jutott be a sár, hiába, a PD-M520, ha jól teletömöd zsírral, gyakorlatilag tengeralattjáró
.Valószínűleg a kerekek is jobban viselkedtek volna egyébként, ha ellenőrzöm a tömítéseket, mert szétszedés után gyakorlatilag szárazon (zsír nélkül) voltak. Persze lehet, hogy ez a téli havas, latyakos utak hatása is valahol, kimosódhatott is akár a gyári kence, ha volt. Én egyébként minden út után lemosom teljesen a gépet, és nem nagynyomásúval, hanem csak óvatosan. Már csak azért is, mert lakásban tartom a bringá(ka)t, megölne az asszony, ha sárosan áttolnám az előszobán
.Ha most bekerülnek az új csapágyak, akkor alaposan tömítek mindent Motorex 2000-es zsírral, az nálam nagyon bevált ilyen célra (is). Mindezen felül a kormánycsapágyat is át kellett pucolni, de az kónuszos, így ezen nem is lepődöm meg. Tönkre éppen nem ment, de ha majd cserélni kell, iparis változatra váltok itt is. Pucoltam a droppert és a telót is, ezeket csak becsületből szerencsére, mert egyikben sem találtam port, de jobb most megejteni az 50 órás szervíznek megfelelő szétszedést, mint hogy sáros olajban mozogjanak a becsúszók. Szombaton megyek a csapágyakért, betolom a helyükre őket, ahogy az időjárást nézem, a következő tekeréseken kapják majd az ívet rendesen
.Amúgy ha nem dolgoztam volna korábban éveket bringaszerelőként és lenne meg még az alapvető szerszámok túlnyomó része itthon, elég sokat sírtam volna. Így szerencsére a hat csapágy (kábé egy 10-es, mert nem a legolcsóbb kínait vettem azért) és némi zsír/olaj/pucoló árából megúszom. Bringát meg szeretek szerelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Napelem
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
.
Hasaggymeg