Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
És az elektronika mit szól hozzá?
-
Yahhher
aktív tag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére

-
Yahhher
aktív tag
Nem lehetne ezt az áramszakkört elvinni a topikjába? Amellett, hogy sok baromság hangzik el, ami félrevezethet laikusokat, még olyan szinten van a helyesírás színvonala, hogy a fal adja a másikat... Pedig én sem vagyok egy húdejó nyelvtanból... Nem bántásból..
-
zoli03
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Simán lehet pákával forrasztani, semmi baja nem lesz, ha gyorsan csinálod.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
De így kell számolni. Ezekben szinte biztosan szinkron motor van annak az áramfelvétele nem fog az egekbe elszállni. A névleges áramot hosszabb távon is bírnia kell (akár teljes merítésig), pillanatérték dölé is mehet. A 18650-ák pedig 4.2V-ra tölthetők (van ami 4.3V-ra), meríteni viszont 3V alá biztosan nem szabad, de az is inkább 3.2V.
-
wasdffafaaff
junior tag
inkább azt találtam ki hogy kivenném azt a 40 darabot ha annyi van benne mert ez csak tipp,és tennék bele mondjuk 16 darab combosabb akumlátort,az úgy nem jó ötlet?mert most tippem szerint gyárilag olyan 1000 mah akumlátor lehet benne és ha bele rakok 16 darab 3000-eset akkor az bőven jó
-
Zsohi
őstag
Nem kell semmi mas.Felreertettem, uj kullo az kelleni fog termeszetesen es anyak.Azt hittem elirtad, de a google gyorsan kisegitett es tenyleg letezik a boost 141. Mar csak arra nem talalom a valaszt ki volt az a **** aki kitalalta, szivesen elbeszelgetnek vele egy sotet szobaban...
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
nem tudom hány wattos de ilyesmi bicikliről van szó [link]
rá van írva hány wattos a biciklire?mert majd megnézem -
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Ha valóban 40 darab van benne akkor elégnek kéne lenni, de 100 W a max rásegítés?
-
Yahhher
aktív tag
Sziasztok.
Aki 4-es tartót szeretne vonóhorogra, ez most jó ajánlat:

Budaörs, Decathlon. Egy barátom fotózta az előbb.
Ez az a tartó:
[link]Üdv B.
(#135489) wasdffafaaff ?!
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Van egy Trek X-caliber 2018-am, amiben XC30 villa van, ezt cserélem egy Boost-osra(nem a boost miatt, hanem jó ajánlat miatt) Jelenleg sima QR9(10?)-es agyam van a hátsó elvileg 141 Boost-os.
Kérdés hogy ha megveszem a boostos villát, és hozzá egy 32H,15x110-es agyat, akkor azt simán lehet majd fűzni? nem kell új küllő vagy más egyéb amiről jelenleg fogalmam sincs? Előre is köszi
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
én ezt értem de nem mindegy hogy veszek 40 darab 20 amperes cellát 80 ezerért vagy
40 darab 5 amperes cellát fele annyiért,ezért kérdeztem hogy hány amper kell a biciklihez -
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Ezt nem így kell számolni. Mikor indul egy motor akkor az áram felvétele egy pillanatra az egekig ugrik. Ha ez az érték megközelíti az aksi A teljesítményét amit megadnak mint legnagyobb terhelést akkor hamar kuka, függetlenül hány mAh van ráírva. Másik kérdés hogy nem szereti ha 4.05 fölé töltik, és 2.75 alá van merítve. Ezt mindenképpen ki kell mérni mert elképzelhető hogy egy gyengébb garnitúra akkumulátor van benne gyárilag és úgy akarták tuningolni hogy a két határértéket nem tartották be és egy darabig így jól mutat az üzemidő vagyis egy darabig.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
ivana
üzenetére
200 wattig lehet tekerni de holnaptól tc modba használom ami azt jelenti hogy az alapmenübe a homérsékletet lehet csak álitani
a wattot meg csak akkor ha belépek az all menübe
de mondjuk tényleg veszélyes mert ha a tc modba véletlenül nem hidegen méretem rá az új tekerést hanem melegen akkor rosszul méri be és rá ad magától akár 100 wattot is,volt rá példa
-
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Az összes áram 20*15A (az amper mert áram ami nagybetű, és névleges áram), a cella feszültség legyen mondjuk 3.7V ekkor cellánként 15A*3.7V a leadható teljesítmény és ez szorozva 20-al vagyis 300A*3.7V (ezen nem változtat sem a bekötés, sem a DC-DC, sem az inverter). Ami nagyobb mint 1000W.
Elvileg igen, de gyakorlatban, ha annál feljebb tudod állítani erősen ellenjavalt. Pl. részegen feltekered, vagy valami haver feltekeri és felrobban az nem vicces. Elvileg két 8a-es max. 60W-t tud, de a biztonság kedvéért legyen max. 50W.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
e-cigibe én 3.7Voltos, 15A-os IMR akkut használtam 1000mAh-t és max 7 Watton....napi 2-3 feltöltést merítettem le
-
wasdffafaaff
junior tag
meg még azt akartam kérdezni hogy írtad itt elöbb hogy 3,7x300ah az több mint ezer watt
akkor ezek szerint az elektromos cigimbe se kell nagy terhelésű akumlátor ha mondjuk ilyen 20-25 watton használom? mer ha jól számolom akkor ez esetben elég lenne 8 ampres akumlátor,mivel kettő darabbal müködik
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére

Lehet ilyent kapni az eBay kínálatában. Nyilván az értékeket meg kell nézni ez csak mutatóba raktam. Azt kell megpróbálni hogy esetleg egy Facebook csoport ahol ilyen fickók vannak van e valaki aki rendelt már megbízható helyről, mert pont azt ragoztuk nemrég hogy a kínálat fele gagyi. Csak Panasonic -
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az az FVK tuti nem oké.....szerintem is nézesd meg szakemberrel.
-
cdl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
'ha többet akarsz 1xrre felfele váltani az csakis a fékváltókar tövénél lehetséges,a mozgás a fékkar végén már 15 cm-es ívű"
Valami nagy gáz lehet avval a váltóval. Most megmértem az Én 5703-as 105-ős fékváltókaromat, pont 5 cm mozog oldalirányban a végénél váltáskor.
Nézesd meg.Más Szétszedtem a DT Swis R23 szabadonfutóját takarítás céljából.
A racsnira milyen zsírt vagy olajat tegyek? -
Csokicsibesz
aktív tag
Benkó Barbi Ghost Lectorja, elég komoly cucc [link]
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Szinte biztos, hogy nem 26650, mert az jóval drágább, meg ilyenekben nem igazán szokott lenni. És amin elektronika van fixen az 100%, hogy nem védett.
(#135467) FireKeeper Ezerszer inkább egy filléres használt mirage, mint egy microshift.
Mindenki: nem szokott gond lenni a jófogásos cellákkal. Szerintem nem érdemes 80+-ért cellát venni. Plusz az se biztos, hogy mindet cserélni kell, csak azt ami zárlatos.
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
A gyerek DeWalt gépeket használ, van vagy 15-20 aksija. Hiába írnak rá X teljesítményt ha csúcsra van járatva akkor fogyó eszköz pedig a második legdrágább kéziszerszám.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
2 évig használtam microshiftet...majd cseréltem Sorára a hátsóváltót....bár ne cseréltem volna.
Most R7000 van...na ez már ég és föld
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
jó majd ha lessz rá alkalmam hogy szét szedjem akkor látni fogom mi ujság van,mert amíg nem tudom hány mah akumlátorok vannak benne gyárilag addig azt se fogom tudni hogy milyet vegyek ami előre lépés,
mert 2000 vagy 3000 mah akumlátorokra most nincs pénz ha 40 darabot kell venni belőlea fő gond a másik dolog hogy az akku.hu oldalon az akumlátorok árát inkább az határozza meg mennyire terhelhető,tehát hogy jól jöjjek ki a pénzből tudnom kéne hogy mekkora lehet a legkisebb amper amit vehetek,
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Azt kell tudni hogy a 18650 az névleges méret! Lehet hogy 26650 , de lényeg hogy pontosan meg kell mérni mert van védett és nem védett a méret kicsit változik. Csak olyan helyről szabad venni ahol számla és fogy. véd. ha gond van. Az is lényeges hogy itt nem az egész van sorba kötve töltés alkalmából hanem egy elektronika részegységenként tölti egyszerre, mennyit ad le a töltés, mit bír az aksi felvenni ?
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez a te véleményed. szerintem meg az outi fékváltókar (meg a koskormány) a legjobb dolog, ami történhet egy bringával. persze meg kell szokni, ami meg magát a féket illeti, egy jó patkófékkel (pl. Ultegra 6800, és ez nem is a legújabb) simán fejre lehet állni.
nyílván én s foglak téged meggyőzni erről, te sem engem arról, hogy milyen hűdef***a a monti, de n is kell, lényeg a bringázás
) -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezért kell campát venni
Arra semmi nem igaz, amit felsoroltál. Nem a fékkar vált, lefele 5-öt, felfelé 3-at tudsz váltani viszonylag rövid mozdulatokkal. Illetve maga a fékváltó is kisebb kézre van tervezve (legalábbis a régi).(#135461) FireKeeper Ez egyáltalán nem igaz, főleg nem ilyen szerszámgépből bontott aksiknál. Baromi sokat használok itthon ilyen jófogásos cellát.
-
wasdffafaaff
junior tag
bontott cellákat nem akarok mert használtat cserélni használtra nem tul célra vezető,
mivel azt mondtátok hogy azt nem lehet hogy csak annyi cellát cserélek ki amennyit akarok hanem mindet kikell ,és egyformára akkor csak 1 választás jöhet szóba pénz hiány miatt,hogy nagyon kicsi teljesitményü akumlátort veszek,csak azt akarom tudni hogy viszonyitás képpen mekkora teljesitményü cellák lehetnek gyárilag az elektromos biciklibe?
csak azért kérdezem mert ha gyárilag 2000mah akumlátorok vannak benne és most kicserélem ezresre akkor nem lessz nagy előre lépés
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Koki es Nepliget kozott mi az ajanlott utvonal bicikli szempontjabol?
Kezdem unni ezt a metropotlos nyavalyat, Kokitol bicajjal mennék Nepligetig. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
nem akarok ünneprontó lenni de szerintem ez így full kuka. azzal semmivel nem vagy előrébb (már ha meg lehet csinálni, amit kétlek) ha más cuccokból berhelsz ki cellákat.
-
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
[link]
Ami fontos, hogy SOHA ne köss párhuzamoson két nem azonos feszültségű 18650-t, mert rohadt nagy tüzijáték lesz. -
wasdffafaaff
junior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
jah volt egy ilyen sejtésem hogy csak úgy lehet hogy az összeset cserélem
néztem képeket és ahogy látom 40 darab van benne ami elég komoly összeg cserélni,
átszámolva 80 ezer forint
ami a videóba van hogy powerbankból szedi ki az mennyivel olcsobb megoldás?mennyiből jönne ki az egész?
-
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Nem olyan nagyon egyszerű, normális vezérlő tanul és resetelni kell valahogy cella csere után (bár ezek a kínai cuccok nem biztos). 18650-ra lehet forrasztani (de azért vegyél fel szemüveget, kesztyűt és tűzveszélyes anyagok ne legyenek a környéken).
A legegyszerűbb ha jófogásról veszel szerszámgépből bontott cellát, fillérekért. 15A bőven elég kell legyen (gondold el 20 aksiból az már 300A -> 3.7V*300A az több mint 1000W ez még pillanatokra se hajt annyit)
Amira nagyon figyelj, hogy csak azonos töltöttségű cellákat szabad bárhogy is kötni. Ezt normális multiméterrel kell ellenőrizni (mindegyik legyen maxon).
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Csak forfüles jó, mert nem lehet pákával melegíteni! A forfület ponthegesztik és így csak egy parányi helyen egy pillanatra kap meleget ! Csak az összeset lehet egyszerre cserélni, a 15 A nekem kevésnek tűnik, ki kell venni a régit és megnézni hogy milyen van benne. Van 30 A is az szimpatikusabb
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
erre az akumlátora gondoltam[link]
gondolom ez a 15 amperes terhelhetőség ez elég lessz nem?
3féle forr fülest lehet választani hozzá.melyiket kell?nem lenne célszerübb ha én csinálnék rá valahogy forrfülest vagy az annyira nehéz?mert azért 300ft körül van a forfüles ami 10-20 darabnál már komolyabb összeg,
az eggyik lényeges kérdésem az lenne hogy ha nincs pénz rá hogy minden kicseréljem akkor kciserélhetek annyit amennyit akarok?csak arra figyeljek hogy ami párba van kötve azokat együt cseréljem ki?vagy hogy van ez?de majd szét szedem aztán okosabb leszek
-
bringasisti
őstag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Az összes aksi megy a kukába ha nem forfüles aksit veszel. Nem szereti a meleget. Ipari cella kell
-
wasdffafaaff
junior tag
sziasztok egy elektromos bicikliröl lenne szó ami lit-ion akumlátoros,és ha rendelek 18650-es akumlátorokat meg veszek egy forrasztó pisztojt akkor házilag kitudom cserélni én is?még nem szedtem szét de gondolom ilyen 15-20 darab akumlátort biztos kell vennem nem?
anyámé a bicikli és egy ehez hasonló van neki [link]
-
gabro0
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem lett egyértelmű az előző hozzászólásom, az 5800, 6800 és 9000 szériákra gondoltam, ott biztosan van már csavar (mint most a R7000, R8000 és R9100-nál). Ez év szerint 2012-t jelent, akkor jött ki a 9000-es Dura Ace. Az alsóbb kategóriás szetteket nem tudom.
Szerk: Na te is ugyanezt írtad, szuper
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én kifejezetten kis tenyerű vagyok mert nem nőttem valami nagyra de simán váltok és fékezek alsófogásban. Sőt, elvileg ezt az R8000-es Ultegra fékkart egy csavarral még közelebb is lehet állítani a kormány hajlatához.
Most már ki kéne próbálnom valami komolyabb egyenes kormányos gépet hogy mennyire érezhető a különbség.
Annyiban igazad adok hogy magát a fékváltókart jobban be kell nyomni hogy váltson a váltó de maga a váltás épp elég határozott.gabro0: szerintem Hasaggymeg csak nincs hozzászokva az outis fékváltókarhoz. Azoktól akik használják még sose hallottam panaszt hogy nem lehet jól fékezni vagy váltani, pedig azért van aki "csak" Sora vagy egyébb belépőszintű cuccokat használ.
Amúgy amikor először néztem közelebbről országútit fékváltókarral én se tudtam elképzelni hogy az hogy a fenébe működik. Mióta az van meg kb mást nem tudnék elképzelni magamnak annyira megszoktam. A melós csótányom egyenes kormányát fogni már néha fizikai fájdalom. Sokszor próbálok rámarkolni a váltóra hogy kissé outisabb fogással tekerjek

Mod: Gabro, lehetett már az 5700-nál is csak ott alátéttel ami macerás volt. Az újabbaknál, legalábbis felsőbb kategóriában meg már egy csavarral tudod finoman szabályozni.
-
gabro0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Valamit nem jól csinálsz vagy nincs jól beállítva, mert egyetlen mutatóujjal tudok váltani és fékezni is. Nyilván ha fékezésről van szó, inkább kettővel szoktam, mert biztosabb a fogás.
Napfénysüti: Nem csak az R8000-nél lehet állítani a távolságot. Szerintem a korábbi szérián is minden lehetett, 5800-ig biztosan.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem egyrészt az szokatlan,hogy a behúzott fékkar nem a kormányra párhuzamos,hanem valahova mellé megy,másrészt nyilván nyeklik befele,hisz arra váltasz,nem az az egyértelmű egy síkban történő mozgás ami egy fékkarra jellemző.A váltás mozdulata is 3x akkora mint egy pöcögtetőnél,alsó fogásban pedig még nekem is nehéz elérni a féket,nemhogy egy kevésbé lapátkezűnek,váltás meg alúl f9gva szinte lehetetlen,ha többet akarsz 1xrre felfele váltani az csakis a fékváltókar tövénél lehetséges,a mozgás a fékkar végén már 15 cm-es ívű.Persze aki ehhez szokott annak természetes,de sem a fékezés,sem a váltás nem az a pontos,precíz,egyértelmű érzetű mint a nem fékváltós típusnál.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezt most nem igazán értem. Milyen outi fékkar nyeklik-nyaklik?

Már az 5700-as fékkarommal se volt soha gond, jól váltott, határozottan. Fékezni meg lehetett vele hood meg drop fogásban is. Hoodn egy hosszú lejtőn nyilván kissé nehezebb nagyobb erőt kifejteni de azért azzal se lehetetlen megállni.Egyébként meg a három gyártó háromféleképp oldotta meg: csak a Shimanonál mozog maga a fékkar oldalirányba, a Campánál meg a SRAMnál a fékkar mögötti külön fül tud csak 90 fokban befelé mozdulni.
-
itouchfan
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát, L-esnek volt hirdetve, gyakorlatilag inkább M szerintem a váz mérete, 48,5 cm-t mértem a középcsapágytól a nyeregvázcső tetejéig. De igazából nem annyira foglalkozotatott az, hogy esetleg 1-2 centivel magasabb vázat is választhattam volna, mert ráültem és kényelmes volt, jól éreztem magam rajta. (Nyilván hosszabb távon derül ez ki, de fontos az első benyomás).
Egyébként 120k volt, szerintem elég jó ár. Mint írtam, a tulaja sajnos kicsit hanyagul bánt vele, egy fékbeállítás mindenképp lesz (ma viszem) + egy generál, illetve pedál és nyereg csere még az elején. Aztán ilyen apróságok vannak, hogy 1-2 csavar (pl ami a kormányt fogja rá a stucnira) rozsdás picit, azokat is cserelni kell a jó összhatás érdekében.
Egyelőre ennyit tervezek, főleg apróságokat. Aztán ha van a dologban, és bennem is potenciál, akkor el tudom képzelni, hogy télen, jövő szezon elején komolyabban költsek rá (külsők, esetleg váltás cseréj3 2x9-10-re, vagy 1x11-re, ilyesmik).Sajnos 26"-os a kerékmérete, de ugyanez a felszereltség 29" kerékkel szerintem bőven több lett volna, akár a másfélszerese is. De mindig kell valami kompromisszumot kötni.

-
Ákkk
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
[Pldl de nagyon alap gagyi felszereltségell 230 000 ft kb az amitől érdemes vásárolni ha új mtb-ot akarsz jelenleg. Ez az érték alatti bringák esetén a mostani árát biztos rá fogod költeni 1-2év használat alatt az alkatrészek cseréjére. ]
Aszfaltra amúgy felesleges sajna 200 000 alatt már újonan nem érdemes semmilyen kerékpárt vásárolni mtb esetén meg főleg a legalja...
Ha ennyi pénzed van rá akkor inkább használt bringát vásárolj. -
varmi2
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
max 120k mtb, érdekelne. Csak közúton lenne használva, semmi terep.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Annyi új cipő van a Decában idén (meg kb minden), hogy remélem télre kihoznak valami saját márkás téli csukát is az olcsó kategóriában.
-
varmi2
nagyúr
Van most valahol bicó akcióban, ami megéri?
-
raggg
senior tag
uvex boss race sisakom van, valaki akinek hasonló van, el tudná mondani, hogy kéne visszaraknom az államnál lévő szivacsot?
nem érzem annyira profinak, fityeg az egyik vége -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
gabro0
üzenetére
Én közben rájöttem,hogy az országúti váltó/fék mind ilyen kivétel nélkül,hisz egy kényszer szülötte,és mint olyan,nem is lehet igazán jó fékezni is és váltani is...vagyis jó az,csak nem hasonlítható egy külön váltásra tervezett pöcögtetővel,fékezésre tervezett fékkarral.A Shimano terepes fékváltója sem véletlenül népszerűtlen,hisz amikor egy féken akkora a hangsúly amekkora terepezésnél szokott lenni,ahol az adagolása folyton változik a felület függvényében,akkor zavaró a fékkar ide-oda nyeklése,bizonytalanságérzetet kelt. Ezt az országúti fékváltást leginkább a francia,olasz autók sebváltójához hasonlíthatnám,mely bár pontos,a váltókar ide-oda lötyög,nem mint a német,vagy japán autók pontos,keveset mozgó váltói.
(#135434) Rendo84...Decathlon a te üzleted.
-
Rendo84
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Például: [link] Egyébként 46-os méretű kellene.
cdl: Igen.
Nyilván nem igen találok a megadott keretek között, ezért is érdeklődöm milyen alternatívák léteznek, ki mit használ helyette?
-
Rendo84
senior tag
Országúti kerékpározáshoz milyen cipőt tudnátok ajánlani 2.000-12.000 Ft közötti értékben?
Ha esetleg nem lehet kifogni kimondottan kerékpáros cipőt ennyiért, mit tanácsolnátok mi a legjobb alternatíva helyette? Pl futócipő? -
tacto
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Dropout, tappered, reach es tsai, fuuuujjjj

Eljen a csapagykoszoru! Amugy egy nyelvujitas raferne a "szakmai" fordulatokra is.
(Szegyen es lustasag, de csak az asztalin van magyar billentyüzetem, nem volt egyszerü beszerezni, de abbol vegkepp nem engedtem, ezert, mindenkitöl egyszer s mindenkorra elnezest az ekezetek stb. hianyaert). -
gabro0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"...sokkal kevesebbre tartom mint előtte...legalábbis ami a váltás részét illeti.Gagyi benyomású,szerintem egy új Alivioval sem ér fel..." - ezt melyik alkatrészre érted?
Nekem a boltban a fékváltókarokra mondták, hogy érezni nem olyan pontos, mint egy Ultegra vagy egy DA. Erre ki is hoztak egy Ultegra fékváltókar szettet, hogy lássam miről beszélnek (dobozból vették ki), de én nem éreztem semmi különbséget. Lehet ha bringára lett volna szerelve éreztem volna, de így nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem tartom csúnyábbnak semmivel,a súly meg már nem téma,hisz lassan súlyozni kell az országútikat,nehogy felkapja a szél.

(#135426) tacto ...ezt csak úgy kínomban találtam ki,de falra hányt borsó mert sajnos nem lehet ellenállni a majmoláspárti nyelvújítóknak akkor,mikor a tévé rádió is menőséget csinál a magyar nyelv korcsosításából.
Mikor olyanokat olvasok/hallok pl. a "rajongó" helyett,hogy "fan" (amiről nekem leginkább a fanszőrzet jut eszembe
),vagy filmes szinkronban a "Jézus Mária"/"Úr Isten" magyar fordulat helyett,hogy "szent sz@r",a gyomrom fordul fel.
Az általam ismert nyelvek közül ennél csak a románok rosszabbak,ott már nem is menő nem teleszemetelni nyelvüket minden külföldi,főleg angol sz@rral. 
(#135427) truefx...így lehet valami egyszerű és szép...vagy egyszerűségében szép?
Jól megy a 105-ös szett a fehér vázzal,bár amióta nejemnek az van,sokkal kevesebbre tartom mint előtte...legalábbis ami a váltás részét illeti.Gagyi benyomású,szerintem egy új Alivioval sem ér fel,nem is tudom mitől annyi az ára amennyi. 
-
tacto
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tudtam, mi lehet a gravel magyarositasa, ez ötletes megoldas.

Marmint a murva.
Bar kisebb a varazsa, sznoberiaja, bukeja 
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
nem vagyok annyira képben az országúti szettekkel, de mintha 1x11 hajtása sem lett volna eddig a Shimanónak (igaz, a videóban épp nem az szerepel). Vagy legalábbis abban az 1-2 boltban nem volt, ahol a Sramét nézegettem

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Brutál jó. Össze se lehet hasonlítani, bár tény a felnifékem nem Ultegra volt csak egy jóval gyengébb jó betéttel feltuningolva.
Most a Bence-hegy 10x-en kijött hogy mennyire jól modulálható, sokkal rövidebb féktávokat vettem 70km/h-ról mint a többiek.
Lefelé a leggyorsabb voltam, mentem egy szakaszon 3. időt valam 760-ból.
Ja és nem kell izomból markolni hogy 90 kilómat fogja. Ezzel szerintem az Alpokban lefelé se kapna görcsöt a kezem a fékezéstől.
Tudom hogy drága meg csúnyább meg nehezebb de nem bántam meg hogy tárcsás outit vettem. -
JackFeryll
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Outin volt idő amikor rossz volt a beállítás és pont úgy nyomta a kezem a kormány hogy ilyen "carpal tunnel syndrome" lett belőle és pár hétig csak erősen remegő kézzel tudtam megemelni egy tányért is vele.
Aztán más beállítással ugyanolyan kesztyűvel jó volt.(#135410) eddie1978
Az RX hátsó váltó meg a sima hidrós ultegra nem tudta ugyanezt ? Mondjuk az inline fékkar újdonság. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Tényleg! ...ezek átcímkézték?!
Amúgy milyen a korábbi felnifékedhez hasonlítva?
Szerk: bár látom van más Ultegra is. -
t3tv3s
tag
Sziasztok,
MERIDA Comp SL, 17mm inner width, 22mm height féle felni nem tudjátok véletlenül, hogy tubeless ready-e? Sok kerékpárjukra pakolják ezt a típust ennek ellenére nem találtam megerősítést, hogy tudná. De ellenkezőjéről sem találtam infót...Merida CX 400-as bicikliről lenne szó. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kb így néz ki az Ultegra fékem meg tárcsám.

-
xy.zsolt
őstag
válasz
Zsohi
üzenetére
A kormány pozicionálását az üléssel kell kezdeni...pl a fájdalom a kézben lehet egy rossz helyre állított ülés (túl döntött), mikor a felsőtest súlya túlzottan a karokra terhelődik. A törzs és a karok közel 90fokban legyenek...stb. EZ alapján elég jól be lehet lőni a pozícionálást. Annyi meglátásom van még, hogy én a fékváltókar markolat felső síkját vízszintesre állítom
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
itouchfan
üzenetére
Körhátszelet hozzá!

(#135410) eddie1978...épp a tegnap olvastam én is erről az új murvára készült Shimano családtagról ,valami hírlevélben jött. Jópofa a féktest és tárcsa formája is.
-
Immy
őstag
Sziasztok, gyerekülésbe valamilyen “párnát” tudtok ajánlani?
-
eddie1978
senior tag
Remélem még nem volt.
-
Zsohi
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Megpróbálom, hátha most sikerül valamit alkotni. A tavalyi évben a lábfejem és a hátsófelem problémáit már sikerült eliminálni, a kezeimmel viszont nem sikerült semmit kezdenem. Bár mondjuk az outizás is rettentő távol áll tőlem, szóval...
(#135406) IMIIKE1998: Felt Z5, endurance típusú, asszem...

(#135407) itouchfan: Patent gépezet! Pedálnak, lehet szinte bármi olcsóbb HT, DMR V8, műanyag Nukeproof Horizon(ez egyben a személyes kedvencem).
-
itouchfan
őstag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés után, köszönhetően az itt kapott tanácsoknak is meglett a bringám!
(Kaputelefonos képminőség, sorry
)
A nyeregcső lejjebb fog kerülni, csak áttörölgettem ezután, és ahhoz ki lett húzva és úgy maradt.Azt gondolom, elég jó felszereltséggel sikerült megszerezni (Deore XT váltó 3x9, Deore XT agyak, Formula RX1 hidraolikus fékek, Deore XT hajtókarok, RockShox Reba SL villa), úgy gondolom, hogy ez első komolyabb kerékpárnak jó lesz, belevágni ebbe a sportba!
Sajnos az előző gazdája kicsit hanyagul kezelte, úgyhogy most egy generál és egy fékbeállítás következik majd.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, és majd biztosan lesznek további kérdéseim is!
Az első, hogy ugye SPD van rajta, egy sima taposópedálra cserélném le, abból van valami BestBuy, vagy bármelyik olcsóbb kategóriás megfelelő?

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Olvastad az összefoglaló idevágó részét? Milyen volt eddig? Mennyit és hogyan kerékpározol? Mennyi az ülőcsonttávolságod?Könnyen eléred a talajt egyenes térdekkel?
trialboj...vigyázz a hézagolásra,szánj rá elég időt,mert az a lelke a kónuszos agyaknak,ha túlhúzod kampó nekik.
-
trialboj
őstag
Kis ellenállást éreztem az első kerék tengelyénél kézben forgatva, miután belsőt cseréltem... ezúttal nem defekt, a michelin airstop belső 1.5 év után szétkopott, pontosabban berepedt rengeteg helyen, víz alatt nem eresztett látványosan, de napok alatt össze rottyant.
Shimano deore agy, kellett egy 22es kónuszkulcs, helyette vol 13 meg 14 szóval tolómérővel lemértem a csavart, ráhelyeztem a 13-as kulcsra, megjelöltem, majd szépen kireszeltem 22mm-re kb amellett hogy 5 percig tartott, 14 eurot spóroltam
17-est is hasonlóan, illetve kellet még 1 sima 22 kulcs, az meg volt.A tengely megbontva meglepődtem, annak ellenére h még az eredeti átlátszó zöldes shimano zsír van benne (tehát sosem volt tisztítva) egy porszem nem volt benne, és nyilván az zsír sem színeződött a kosztól.
Szerintem azzal hogy kibontottam, több trutyit juttattam bele mint eddig összesen. Az felső porfogó alatti koszt kitakarítottam, és mindent hagytam a régiben, kár volt hozzányúlnom, de legalább tudom, hogy ezt sem a téli havazásom nem hatotta meg, sem a tavalyi közepesen saras tekerések.
Ismét kiemelném, hogy ez egy alap deore agy, sima golyóscsapágyakkal. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor ajánlj is valamit
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Zsohi
üzenetére
Kesztyűt használsz? Abból egy jó géles tud segíteni. Esetleg egy komfortosabb bandázs.
Amúgy ha lejjebb forgatod a kormányt úgy hogy alul less majdnem vízszintes akkor a fékváltókarokat feljebb kell tenni és szerintem úgy közelebb is kerülnének 1-2 centivel ami lehet kényelmesebb lenne.
-
Zsohi
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem, de ha a rendeltetesi helyere kerul akkor mar elviselhetetlenul faj a kezfejem, igy pedig meg pont elviselheto. Valami otlet?

Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az még Sh kompatibilis is, nem kell kifizetni a Campa-luxusadót 
)
Arra semmi nem igaz, amit felsoroltál. Nem a fékkar vált, lefele 5-öt, felfelé 3-at tudsz váltani viszonylag rövid mozdulatokkal. Illetve maga a fékváltó is kisebb kézre van tervezve (legalábbis a régi).
Ami fontos, hogy SOHA ne köss párhuzamoson két nem azonos feszültségű 18650-t, mert rohadt nagy tüzijáték lesz.

...ami néhány másik,nem annyira jót generál,mint: milyen? mennyiért?

Mikor olyanokat olvasok/hallok pl. a "rajongó" helyett,hogy "fan" (amiről nekem leginkább a fanszőrzet jut eszembe
Az általam ismert nyelvek közül ennél csak a románok rosszabbak,ott már nem is menő nem teleszemetelni nyelvüket minden külföldi,főleg angol sz@rral. 

Amúgy milyen a korábbi felnifékedhez hasonlítva?

17-est is hasonlóan, illetve kellet még 1 sima 22 kulcs, az meg volt.