Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qvik27

tag

válasz Bazsee71 #75586 üzenetére

Nos. szerintem ne bánkódjon, aki valamiért kihagyta ezt az eseményt.
    A legjellemzőbbek: tömeg, túlzott hangerő, sorok, várakozás. ...esetlen műsorvezetők és riporterek - szerintem kifejezetten szánalmas, ha egy műsorvezető tapsolásra szólítja fel vagy buzdítja a közönséget, ahelyett, hogy olyasmi történne, amitől a közönség tapsolni kezd.
    Volt valami rögtönzöttnek ható barista verseny, aminél -bevallom- nem annyira értettem, hogy mennyire szól a barista tudásról: a versenyzők kalapból húzták, hogy milyen újhullámos kávét kell készíteniük, milyen filterrel, milyen őrlésfinomsággal, és hány fokon - mondom: midegyiket cetlin húzták ki. Szóval, ha valaki szerencsétlen konstellációt húzgált magának, az ugye az "így járás klasszikus esete". Aztán a Zsűri szürcsölgetés után "bökött" a legfinomabbra, és senki semmit nem mondott az italról, ami készült (se a barista, se a zsűritagok), viszont nagy átéléssel hangosan bemondta a nevet a speaker, és persze nagy tapsot kért.
    Elnézést: bazmeg. Ezeknek a baristáknak és az italoknak, amiket hozzáértéssel igyekeznek -a keretek engedte lehetőségeken belül- minél jobbnak elkészíteni, nem ez a színvonal jár. ...mint ahogy azoknak sem, akik odamentek, és kifizették a belépőt. Legalább két helyen nem tudtam venni abból a kávéból, amit megkóstoltam, és ízlett. Ez vajon hogy lehet? Talán nem mondták a résztvevőknek, hogy itt akár vásárolni is akarnak majd?? Hál'isten, én hamar oda-visszaértem, így nem ment el túl sok időm vele.
    Ezzel együtt (5 helyett) két kávét hoztam is, majd beszámolok, ha valakit érdekel.
    1.: Le Piantagioni Harenna wild coffee - city körüli,
    2.: Impresso Sweet collection -semi washed- brazil, city körüli.
    Kóstoltam Bányai Costa ricai kávét, az nekem nagyon savas volt. Nem rossz, csak nekem nem a kedvencem.
    Nna. Bocs a hosszúért, csak gondoltam, megosztom.

Új hozzászólás Aktív témák