Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yazoo1
tag
Emelem a hőfokot,játszok a grammokkal...mégis savanyúk a kávéim...és mind persze világos pöris.
Eddig a lavazza kávé nem savanyú,hanem nagyon jó!Persze ez meg picit van ,hogy keserű,de nem zavaró-...forte gusto.Csak ezen meg a krém akkora ,hogy már zavaró...de tetszik az íze!
Eddig nekem minden világos pöri savanyú volt:most vettem awaken brazil-t,nem lehet meginni... -
soldier2
őstag
Mikori pörkölés? Ha túl friss az is lehet baj (kb 2 hetet érdemes várni pörkölés után). Próbálj a lefolyáson gyorsítani, hőfokot emelni stb. Bár amint előttem írták ez egy savas kávé. A 6 csomag meg lehet kicsit sok, a vége már vsz csak pár napot fogja bírni bontás után.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
-
Rush77
aktív tag
Én mondjuk nem az ízesítettre gondoltam.
Ízesített kávét egyszer kaptam ajándékba megkóstoltam aztán ment a kukába.
A freiből meg két vagy három fajtát próbáltam és egyik sem volt nagy eresztés.
Persze meg kell kóstolni és mellé tenni mondjuk egy pacificaffe kávét (de ide mehetne tetszőleges pörkölő neve is) aztán lehet dönteni[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
A tömörítés lényege leginkább egy tökéletes, légmentes kávépogácsa létrehozása, ami utána ellenáll a ráérkező víznyomásnak. Ahol a tömörítésben hiba van, ott a 9bar utat talál és csatornát fúr a kávédba, nem lesz jó a kioldódás. A rugós tömörítőkkel én hadilábon állok, én nem érzem, mikor tolom félre vele a pogácsát, a merev kiképzés vállt be. A tadamm tényleg nagyon jól használható. A kg-oknál fontosabb, hogy vízszintes legyen a pogácsád, ne maradjon benne légzárvány, ezt pedig a készülékhez adott műanyag tömörítők nem tudják garantálni.
rovidkv.reblog.hu
-
sgery
őstag
Léteznek rugós állítható tamperek, beállítod 15kg-ra és utána mindig egyenletesen tudsz tömöríteni.
Ezek még nem is drágák, ellenben az ipari nagy tamperekkel.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
zolnagy
őstag
Egyrészt jobban illeszkedik a szűrőbe, másrészt tartósabb. Az első, ami fontos a kávékészítésnél, mert a nem megfelelő előkészítés következménye, hogy a víz nem egyenletesen oldja ki a kávét és ez az ízekben is visszaköszön. A nagykönyv szerinti tömörítési erő 15 kg, de itt többen arra jutottunk, hogy az egyenletes tömörítés sokkal fontosabb. Ha könnyen használható eszközt szeretnél, én ezt ajánlom: [link]
Mekkora egyébként a szűrőd, milyen gép?[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
oké akkor másfelől közelítek, kezdj el úgy kávézni, hogy hagyod a gépet bemelegedni 10-15 percig, majd közben 2-3 szor csapolsz/ öblítesz egyet, majd csapolás előtt közvetlen öblítesz még egy rövidet, ezt hogy pontosan hogyan és mikor neked kell majd kikísérletezni, sőt ha nagyon világos a krema főzés előtt pár mp-re be is kapcsolhatod a gőz funkciót, hogy picit melegítse túl, majd ha már megvan a jó beállítás kávézz így egy hónapig, aztán próbáld meg a régi módszerrel úgy hogy bekapcsolod a gépet és amint felfűt egyből főzöd, és meg fogod érteni miért írtam azt amit. ez nem sznobság, nem okoskodás pusztán segíteni szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
lassan akadj le erről a témáról, kérlek. lépjünk túl rajta.
az pedig, hogy egy egyszerű kávégép sem melegszik át teljesen 2 perc alatt, nem szubjektív kérdés. még egy egyszerű, nem túl sok anyagot tartalmazó gépnek is több kell. ettől még lehet használni két perc után is, természetesen (csak nem érdemes).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
figyi, legyen igazad annyira nem erint meg ez az egesz, de ettol meg egyebkent erdemes lenne megfogadni a hozzaertok tanacsat es hagyni a gepet 10-15percig melegedni, egesz mas lesz az eredmeny meg a delonghinal is....
(hogy neked mi a jo es nekem mi a jo sztem amugy nem igazan a sznob szo takarja be...)
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Ezt a kornyezetvedelmi dolgot nem ertettem soha, a nespresso, es eleg sok kompatibilis kapszula ujrahasznosithato, sot van komposztalhato is, a nespresso gep kb 2percet fogyasztja az aramot a presszo meg vagy 20. Atlagos napi harom hasznalatnal mondjuk 10p vs 1 ora. Akkor hogy is van ez?!
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Lehet megkoveznek ezert a tobbiek, de en ezzel a kis porciozassal szemben nem sok minosegromlast vettem eszre. Fogod a vakuumzacskot, amit kapsz, leragasztod a szelepet azt berakod a fagyoba. Semmi baja nem lesz attol az egy perctol, amig kiveszed kiszorsz belole x grammot es visszarakod.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Attól függ milyen kávé. A világos pörkölés egy hónap után veszít minőségéből. A sőtét is romlik, csak nem annyura érezhető.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tag
Az előttem szólóhoz csatlakoznék, de szerintem elegendő, ha 100g-onként zacsizod.
Ha van vákumozó géped, szerintem azzal érdemes, akkor nem marad sok levegő, ergo pára a zacsiban, így aztán nem csapódik le a kávéra hűlés közben.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
soldier2
őstag
Jól tudod, ki kell tapasztalnod. Indulj középről, majd a megfelelő irányba mozdulj kezdetben viszonylag sokat (5-10 klikk akár) majd egyre kisebbeket.
Bazsee71: vérbeli troll, rövid karrierje alatt már másodszor okoz igazi flamet fölösleges dolgokkal, a srácok meg etetik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
szaki1986
tag
Hello!
Én Delonghi Dedicáról váltottam GC-re, de megvannak még a hozzá vett cuccaim. A gépet most anyámék nyüstölik (bolti téglával...), nekik úgy tűnik megfelel. Én jobbat akartam, ezért váltottam.
Szóval van eladó 51 mm-es égetett diófa nyelű Tadamm tamperem, "házibarkács" nyitott szűrőtartóm és ugyancsak "házibarkács" nyomásfokozótlanított (de szép szó ) gyári dupla szűrőm.
Még múltkor lőttem pár fotót (eladásra terveztem az egészet mielőtt anyáméknél kötött volna ki):Ha érdekel, írj rám!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
soldier2
őstag
Nagyon kezdetnek megteszi, de kell egy méretpontos darab. Vedd fel a kapcsolatot Fragolával hátha neki van amilyen a Dedicához kell (53mm-es a Saecok szűrje h jól emlékszem).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
Nem vagyok nagy szakértő de ismerősömnek van automatája.
Nagyon igényli a rendszeres karbantartást és tisztítást (értsd időnként teljesen szét kell kapni a gépet)
Esetlegesen eléggé zsebbenyúlós javítás.
Végeredmény tekintetében elég messze van a jó presszótól.Cserébe kényelmes a használata.
Kávét pedig esetleg pacificaffe vagy pallyotz érdemes kipróbálni.
-
Bazsee71
őstag
+1 a CM702-re. 30e az edigitalnál.
A Delonghi presszóra nem alkalmas, a Graef igen. Tudom, nyomásfokozós a Dedica, de úgy gondolom, hogy azért ott sem mindegy az őrlemény minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest