- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kisebb akkuval és lassabb töltéssel jön Európába a Realme 16 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Már múltkor is írtad, hogy magas hőfokon jönnek a savak, de nem igazán tudom értelmezni. Vagyis egy magyarázatot tudok, de akkor ezt vitára is bocsátanám a nagyközönségnek: én csak akkor tapasztalok ilyet, ha egy adott hőfokon nagyon alulkivonatolt a kávé, így nem jönnek a savak sem, majd a hőfok emelésével jön a megfelel extrakció, és jönnek a savak. De ha tovább növelem, akkor nem a savasság erősödik, hanem a keserűség kerül előtérbe.
Sokszor tapasztaltam hasonlót, mint amit írsz, és rengeteget agyaltam rajta, mert ugye alacsony hőfokon savasabb a kávé, magas hőfokon keserűbb. Nem értettem, hogy egy alacsonyabb hőfokon miért tűnnek el a savak, és jön be egy fura kesernyés víz. A magyarázat pedig az lett magamnak, hogy ott már alulkivonatolt. Egyébként ha nagyon figyeled, az alulkivonatolt íz megkülönböztethető a keserűtől, egészen más ízt hagy a szájban.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest