Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Toobee

veterán

Tegnap összeraktam a lábmosót, végül ezt a megoldást választottam, így a 100 mikronos előszűrő + lágyított víz után került beépítésre. Másik lehetőségem lett volna, hogy kimegy a kazánházba és megkapja a bejövő hálózati vizet.
    Erre a típusra esett a választásom:
    Krausen 400 Pump direkt átfolyós RO víztisztító nyomásfokozóval
    Azért ezt választottam, mert ebben 1 db 400-as RO szűrő van, nem pedig 2 db 200-as.

A BWT patron után igyekeztem körbejárni az üzemeltetési költségeket is. 1 szett előszűrő 3950 Ft-ba kerül, utószűrő 2950 Ft-ba. Mivel szűrt ágba kötöttem be, éves cserét javasoltak, 400-as RO membrán pedig papíron 3 évet fog bírni, ezt majd a TDS mérő fogja megmondani, hogy valóban kibírja-e addig. Ez 20900 Ft.

A bekötés nem volt nehéz, én már készültem erre, ezért vittem a mosogató mögé egy vízcsövet csappal a végén, szennyvíznek is előkészültem és raktam egy falon kívüli konnektort is, mert tudtam, hogy nyomásfokozós gépet fogok vásárolni. A beépítő készlettel úgy készültek, hogy meglévő rendszerbe, mindenféle előkészítés nélkül fogja valaki ezt beépíteni, ennek megfelelően zárókupakot nem adtak a vízcsap csatlakozóhoz, azt kellett külön vennem ~500 Ft-ért. Szennyvízhez egy megcsapoló nyeregidomot adtak, így ahhoz sem kell semmiféle előkészítés. Csöveketet értelemszerűen méretre vágtam, a csapot meg pulton belülre helyeztem, csak kávéhoz használjuk.

2021-ben vettem egy Grohe 3 utas csaptelep készletet szűrővel, amihez a Grohe Blue Magnézium + Cink szűrőt használtam. Nem tudom, hogy ez melyik BWT, elvesztem már a sok változat között. Termékleírásban ennyit közölnek: a vizet legfeljebb 35 mg / liter magnéziummal és legfeljebb 3 mg / liter cinkkel dúsítja. Mostanság lenne csereérett a patron. Itthon 45-48 ezer között látom, kint is 100 EUR környéke.

Csináltam egy nem reprezentatív kis íztesztet (recepten is finomhangoltam közben) a HAYB Ethiopia BENCH MAJI kávéval, ami egy anaerob gesha. A kevert vizeket Lotus szettel készítettem, a képen lévő adatok 900 ml vízre vonatkoznak.

1. Grohe Mg+Zn patron, visualizer link. Második helyre tenném, 2021 óta minden filter és presszó kávém ezzel készül, továbbra is egy szuper patronnak tartom, de ezen kívül nem kóstoltam mást.
    2. Rao perger, visualizer link. Nekem ez túl klasszik víz, nagyon tolja a kakós, testes vonalat, utolsó helyre teszem, fel is húztam még vízzel 80 TDS-ig, hogy ne kelljen kiönteni.
    3. Bright and juicy, visualizer link. Nekem ez jött be leginkább, de én a savakat és a friss, üde ízeket kedvelem.

1. Grohe Mg+Zn: erre mindössze ezeket találtam:
    vizet legfeljebb 35 mg / liter magnéziummal és legfeljebb 3 mg / liter cinkkel dúsítja

2. rao perger

3. bright and juicy

Ha kicsit kiismertem magam a vízkeverés világában, akkor egy számomra leginkább megfelelő alapreceptet szeretnék kicsit tovább csiszolni a saját ízlésem irányába. Szóval ez megint egy olyan rabbit hole, amibe nem biztos, hogy be akartam nézni :DDD Feleségem mondta is, hogy ahogy idősödöm, egyre meredekebb játékaim vannak.

Új hozzászólás Aktív témák