Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
Itthoni kávé készítés workflow-val nem vagyok teljesen elégedett. Mármint a fő bajom, hogy fix workflow mellett is néha nagy a szórás az eredményben (pl ha 30 másodperc körüli lefolyás a cél, akkor egyszercsak jön egy 18 másodperces anélkül hogy bármit állítanék).
Őrlőre gyanakodtam (Niche), kaptam kölcsön egy Weber Key-t kipróbálni.
Lassan vége a próba időszaknak, szerencsére nem győzött meg.
A változó lefolyás ezzel se javult, nem tudom mitől volt, de mostanában mintha stabilabban tudnék egyforma kávékat készíteni, bár még mindig becsúszik néha meglepően rosszul sikerülő kávé 2 jó közé.
Ízre nem érzem a Key-t előrelépésnek (szigorúan presszó, filtert nem is próbáltam).
Workflow szempontjából a Niche+karba őrlés nekem sokkal jobban bejött mint a Weber blind shakeres megoldása.
De maga az őrlő, mint műszaki tárgy gyönyörű, igényes, precízen megcsinált. Ha nem akarnék vele kávét darálni, csak egy "szobor" kéne akkor instant get
(aránylag új darab, rendesen bejáratva/bekoptatva sincs, nem tudom mennyit segítene)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Mazzer Mestre/Super Jolly K30 késekkel!
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest