- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
válasz
esbii22 #305174 üzenetére
DNS alapú blokkoló egy részét megfogja (YouTube-ot pont nem). Ha van otthon NAS vagy valami, ami állandóan fut, akkor pihole plusz mellé valami vpn, pl Tailscale vagy Twingate.
Van olyan alkalmazás, amelyik divájszon végzi el a blokkolást, hogy lista alapján nem enged tovább, egyébként meg default működés. Csak memória limit miatt a nagyobb listákat nem szeretik. Ami ehhez van default lista (amit a lista hozzáadásnál placeholdernek betesz), az egész jó: [link]
De van publikusan elérhető olyan DNS, ami szintén használható, pl az adguardnak: [link]
Wi-Fi hálózatokhoz külön-külön be lehet állítani, hogy milyen DNS szervert használjon, vagy profillal lehet állítani, hogy mindig az legyen. -
tuzpenge
őstag
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
esbii22 #303567 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy a telefonnal van a gond, csak azt, hogy kezdem megutálni. Engem tökre nem érdekel, hogy miért nem működik, szükség van a Messengerre és bosszant, hogy nem működik, ennyi.
A billentyűzetet hozzáadtam újra, a földgömb megjelenik, de továbbra sem tudok átváltani a SwiftKey-re. Hiába kattintok, nem történik semmi.
Ez a SwiftKey hibája? Van valakinek javaslata, hogy mit próbáljak meg? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
esbii22 #302366 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, mivel az analitikai adatokat tudja használni (ha hagyod neki gyűjteni, de alapértelmezetten gyűjti), van beépített Google kereső, ami a billentyűzet elhagyása nélkül tud kotorászni a többi Google szolgáltatásban (pl: Térkép, Youtube, stb).
Ők elsősorban szoftver cég, a Pixel eladások marginálisak a teljes piacot nézve és az Android önmaga is egy ingyenes open-source platform, szóval a szolgáltatásain keresztül szed be zsetont. A Drive például tökéletesen működik minden Apple eszközömön.
-
válasz
esbii22 #302057 üzenetére
Láthatóan szinte Mindenre van valamilyen gombkombináció vagy egyéb megoldás, így a cunamiszerű panaszáradatot nem igazán értem. Oké 7Heads Drago legalább normálisan írja le a problémát és megoldást keres, nem a rendszer sajátosságain puffog. Nekem is baromi furcsa volt elsőre egy 5800 nokiáról androidra menni anno, de életem legjobb döntése volt, ahogy utána azt se bántam meg, hogy droidról almára kellett jönnöm.
-
válasz
esbii22 #301883 üzenetére
Mindent _is_ bele lehetne írni az összefoglalóba, de az nem a fórum tükörmásolata, és a keresőt sem tilos használni amúgy a fórumban. (Plusz, az összefoglalót úgysem olvassa senki, jó teszt lenne ha betennék az összefoglaló helyére egy macskás képet, ki tudja mennyi idő alatt venné észre bárki is.)
-
tothjozsi96
addikt
válasz
esbii22 #301795 üzenetére
Mikor feltettem az iOS 17-et, visszaállítottam a biztonsági mentést és visszatette az iOS 16.6.1-et. Tök szép dolog hogy Noxy fórumtárssal tudjátok használni a keresőt, de az hogy nincs vele személyes tapasztalatod, akkor nem biztos hogy bele is kell állni egy kérdésbe.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
esbii22 #301780 üzenetére
És a biztonsági mentésnek mi köze ahhoz hogy nem írja alá az Apple?
Tényleg nem értem, azt hittem ez ha csinálsz saját mentést, akkor mentesít ezek a dolgok alól. Az iTunes se azt írja ki hibának hogy már nem írja alá az Apple.Azért ha napi több órát az ember kezében van a telefon, eléggé zavaró. Nem értem olyan dolgok hogy tudnak elromlani amihez elméletileg (látszólag) hozzá sem nyúlnak, és mégis csomó minden elsz@ródik.
Közben ha jól látom akkor 24-én jön a 17.1, hát nagyon kíváncsi leszek.
-
Pityke78
őstag
-
Pityke78
őstag
válasz
esbii22 #301172 üzenetére
Nem próbáltam, eddig mindig sikerült simán wifi, vagy mobilhálózatról.
Az nem lehet, hogy az első letöltésnél nem ment végbe és az már valahol le van töltve a telón és amiatt nem sikerült a többi letöltés sem?Vagy nincs ilyen, hogy ki kellene törölni a hibás letöltést?
Köszi
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
esbii22 #300990 üzenetére
csináltam egy teljes visszaállítást, az órán is és a telefonon is. Az alap dolgokat leszedte iCloud-ból (jegyzet, jelszavak, fotók) a többit pedig manuálisan feltettem.
Ez is teljesen jó módszer, a lényeg, hogy tiszta lappal kezdve stabilabb rendszert kapsz (legalábbis egy ideig igaz ez).
-
-
madkiller
őstag
válasz
esbii22 #300868 üzenetére
Nálam is ilyen mondjuk én alapból SwiftKey terveztem használni. Mondjuk jobban örülnék, ha olyan lenne a bill, mint samsungon, ha lenyomok egy maganhangzot a magyar ékezetesre ugorjon alapból és elengedve leírja ne egy csúszkán kelljen vadászni a magyar ékezetes á-ra.
-
jilian
addikt
válasz
esbii22 #300625 üzenetére
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy minden telefonba már a kezdetek óta bent van ez az alap funkció de itt nincs.
Este amikor már kussolás van a házban és töltőre rakom, ez a nyomi hang hallatszik. Mert igen, k@rva hangos ha tényleg csend van a házban.Rühellem.
- Főleg amióta tudom, hogy ha megy a kamera és úgy teszed töltőre, akkor szolid halakan, de akkor is ott a hang.
- Meg ha át kapcsolom némára akkor nincs hang.Most komolyan ennyire nehéz nekik beletenni egy kapcsolót a hang beállításokhoz?
Ahhoz hogy ne legyen hangal jelzés, kamerával meg némítgatással kell a nap végén szarakodnom.
Szánalom.
Minden frissítésnél ez az első dolgom, hogy keresem, "hátha" megtalálom a nyomi kapcsolót de csak ábránd marad... -
válasz
esbii22 #300575 üzenetére
Wtf nálam a Fitnesz app nincs is a listában.
Így néz ki nálam a lista: iCloud Drive, Mail, Jelszavak, Jegyzetek, Üzenetek, Egészség, iCloud-naptár, Kontaktok, Emlékeztetők, Safari, Részvények, Otthon, Tárca, Game Center, Síri, Freeform, Könyvek, FaceTime, Hangjegyzetek, Naptár, Parancsok, Telefon, Térképek, Watch, Zene, utána meg a nem gyári appok. -
-
haddent
addikt
válasz
esbii22 #300129 üzenetére
Nem gondolom, hogy itthon bármelyik zugbódé gyárival dolgozik, de egyébként lehetséges gyárit beszerezni
https://support.apple.com/self-service-repair
https://selfservicerepair.com/en-US/home -
-
válasz
esbii22 #299132 üzenetére
Aliexpress-ről Baseus-t érdemes rendelni, ha ráér
de, amit már számtalanszor ajánlottam: MobilPro
Mindig van rengeteg készletük, azonnal volt most is 15 Pro / Max fólia, darabja 1900 Ft
Fekete keretes 9H 5D fólia, teljesen fed, jó minőségű, nem tapadós, jól csúszik rajta az ujjad
Minden készülékemre innen vettem fóliát. A kedvencem az iPad Pro 12.9 fólia volt. Mindenhol minimum 6k, de inkább 10-15k lett volna. Itt 2.500 -
-
markknight
veterán
válasz
esbii22 #295708 üzenetére
Jó, de most az hogy pl más lett a csatlakozó az azért ne legyen már fícsör
Vagy nem tudom. Az nem funkció nekem, mint ahogy a titánium ház se, hiába beszéltek róla percekig. Ennek az action buttonnek se látom sok értelmét, persze mások vagyunk. Ott a hátlap kopogtatás, azt úgy programozod ahogy akarod és még gombot se kell nyomni. Erre még az írmagját is leszedik az egyik utolsó iPhone jellegzetésségnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest