- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cudarz #261247 üzenetére
Ha kicsi lenne a 64-es i11,telenornál (bocs,Yettel
) kártyásan 225k a 128-as és mivel kártyás ezért ott helyben lehet kérni a függetlenítést is.
Ha max 210-230k-t szánnék egy szifonra,akkor én személy szerint a saját lelkibékém és nyugalmam érdekében 11-et vennék hivatalos forrásból.
De a Te pénzed,a Te döntésed mire költöd. -
válasz
cudarz #261247 üzenetére
Ha “kapudrog” kell,akkor szerintem 215-ért kezdésnek vegyél inkább egy nulla perces 11-et hivatalos helyről.Kapsz rendes 2 év garit,plusz teljesen jó “kis” teló az ha megismerkednél az ios világával,de nem akarsz/tudsz most többet fizetni.
215k-ért számomra fura egy nulla perces 128-as 12,amikor az hivatalos forrásból 310k… -
cudarz
tag
válasz
Sys85 #261246 üzenetére
i12 215e-ért. Nem hiszem, hogy hivatalos, mert csak 1 év gyári garit van hozzá. Részemről annyi a sztori, hogy kipróbálnám az almát, de így elsőre nem akarok sokat költeni, ezért az olcsóbb ajánlatokat keresem. Használtat viszont nem szeretnék. Más körülmények között hivatalos forrásból venném. Egyébként ez az: [link] Max valaki megveszi előlem
-
válasz
cudarz #261245 üzenetére
Az a baj,hogy magán a telefonon már nincs rajta mint régen.
Csak a dobozról,vagy a simtálcáról lehet megszerezni,ezek meg cserélhetőek.
Ha 100+ az értékelése akkor az azért bíztató,bár még továbbra sem fér a fejembe,hogy ha megvette (ő,vagy más),kibontotta,lefóliázta és tokot vett rá,akkor miért nem lett bekapcsolva (ha igaz).
Megkérdezhetem,hogy ez pontosan milyen teló és mennyiért?
Na meg mit mondott a srác honnan való?Hazai hivatalos partnertől,vagy máshonnan? -
cudarz
tag
-
válasz
cudarz #261243 üzenetére
Nekem ez kicsit gyanús.
Ha bontott akkor miért nem aktiválták?
Amúgy beírod googleba hogy “apple imei check”,az első checkcoverage.apple.com találat,ott beírod a telefon imei számát és kidobja ha már volt aktiválva,ugyanis onnantól számolja az apple a gariidőt.
Ez az dátum regisztrálódik az apple rendszerébe,ezt nem lehet csak úgy törölni,vagy módosítani.Számla van hozzá?
Hol találtad?Remélem nem jófogáson,vagy fb marketplace-en. -
cudarz
tag
Sziasztok!
Telefont szeretnék venni, most szembe jött egy új, de bontott csomagolású. Állítólag be sem lett aktiválva. iPhone-nál meg lehet azt csinálni, hogy reset után újra aktiválatlannak tűnjön? Hogyan tudok megbizonyosodni róla, hogy tényleg nem volt használva, bekapcsolva egyszer sem?
Köszi!
-
Drenadar
veterán
válasz
bnorci71 #261239 üzenetére
Hát biztosításnál nagyon meg kell nézni, hogy mi van a kötvényben, azaz a biztosítás általános és különös feltételeiben. (mikor én tanultam ezt, így hívták... asszem).
Teljesen mindegy hogy mit feltételezünk, az a kérdés hogy mi van oda lírva. Köteles e a biztosított minden "kvázi" eseményt bejelenteni vagy nem. Mikor áll helyt a biztosító, mekkora részben, stb.
De egyébként én is azt írtam neki hogy ne hagyja ennyiben.
nem hiszem hogy ilyen le van írva a kötvényben hogy ha karcos a telefon akkor már feltételezzük, hogy az illető összefogja tőrni a telefont.
De amúgy is gusztustalan az egész biztosítás mint olyan... de én se gondoltam volna hogy ilyenkor is kötekednek...
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Drenadar #261238 üzenetére
azért gondoljuk ezt végig
balfék vagyok elejtem, puff egy karc
megint elejtem megint karc
elejtem reccs
de hát ezért kötöttem biztosítástvagy kötök cascot mert béna vagyok lezúzom az autót, fizetnek, megint lezúzom ráfogják hoyg nem tettem meg mindent, persze mert balfék vagyok ezért kötöttem Cascot.
Van joguk emelni a díjat mert nagyobb kockázat vagyok, vagy nem kötni vele de érvényes biztosításkor kutya kötelességük fizetni.MM vásárlás volt a gyerek I7-je az első törésnél -leejtette- cserélték a kijelzőt, rá 1-2 hónapra ráesett az éjeli szekrényről az MacBook az alaplap is reccsent, szó nélkül kaptuk a csereutalványt.
Én biztos beleállnék a dologba.
-
Drenadar
veterán
válasz
Thewent12 #261237 üzenetére
hát annyi logika van benne, hogy ha ütött kopott, nagyon látszanak rajta az elhasználódás jelei, akkor feltételezhetően nem tettél meg mindent a telefon védelmében.
de amúgy mitől tudnak a telefon oldalán "mély " karcok lenni?
de ezért javasoltam hogy ne hagyd ennyiben mert ez feltételezés a részükről. Ha totál véletlen esett ki a kezedből és nem focilabdáztál vele, stb, akkor nem szabadna azt mondaniuk hogy a te hibád. -
Thewent12
aktív tag
Én sem igazán értem ezt a karcos dolgot, pláne, hogy nem is a kijelzőn vagy hátlapon volt, hanem a kereten aminek semmi köze hozzá. Szerintük minden egyes kis karcot a kijelzőn be kellett volna jelentenem, legalábbis telefonban ezt mondták
Valami új készülék viszont biztosan kellene, mert már több, mint egy hónapja egy 7-est használok, aminek kuka az aksija. Felajánlottak 250-ért egy új 12 pro-t az elöző helyett.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
pecccccccca #261233 üzenetére
"Én azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ez milyen biztosítás. Mert azt nem tudjuk."
De tudjuk, mert leírta: "Istyle-ban kötöttem BusinessBox biztosítást, így nem hinném, hogy alja lenne." -
Drenadar
veterán
válasz
pecccccccca #261233 üzenetére
hát van olyan kötelezettségünk hogy kárenyhítés vagy megelőzés vagy mittomén már rég voltam biztostós.... Tehát ha igen, ha tudod hogy jön az árvíz, és nem teszel érte semmit, holott tehettél volna, akkor az nem egy előre nem várt káresemény.
De jah ez szerintem is elég fura mert azzal a megfogalmazással bármire ráhúzható hogy jó hát nem gondoskodott arról az illető hogy épp maradjon.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Drenadar #261221 üzenetére
Azért az durva, hogy egy biztosító arra hivatkozik, hogy nem megfelelően használtad a készüléket. Eleve mi köze hozzá? Ez nem garancia, hogy a nem rendeltetés szerű használat miatt visszadobják.
Biztosítás van fizetve bakker. Azért, ha valami probléma van akkor meg lesz javítva.
A lakásod is leég vagy elmossa az árvíz akkor meg az a gond, hogy rágyújtottam a lakásba vagy nem húztam homokzsák falat a házam köré?
Ennyi erővel akkor ugye bármire bármit ráfoghatnának és minden kárigényt visszadobhatnának bármilyen kifogással.
Én azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ez milyen biztosítás. Mert azt nem tudjuk.
Nekem a Huawei P9-em 6x cserélte újra a biztosító és egyszer csereutalványt kaptam egy szó nélkül. Mate 10 promat kétszer cserélte 1x javította. Ami most van 11 pro max azt meg a fentebb említettem 1x javítás és 1x csere.
Ott valami azzal a biztosítóval nem kóser. -
kkp900
senior tag
válasz
juve600 #261226 üzenetére
Hello! Nem tudom melyik típust akarod megvenni, de ha 13 -ast vagy 13 pro estleg promaxot akkor inkább a Yettelt ajánlanám. Kártyásan minusz 25 ezer ft ,és független alapból. Én az elődjétől vettem ,és tökéletes minden a mai napig is. 399 volt a 13 Pro 128-as. Most 397 náluk. És 3 év jótállás van.
Ez nem Juve600 nak szól hanem a biztosítási dologhoz!! Az Istyle Icentre biztosításra meg annyit írnék, hogy lehet drágább .De megéri megkötni az Applecare pluszt. Igen trükkös a megkötése kell hozzá külföldi kártya nekem a Curveval müködött angol lakcímel fontban fizetve.A Curve mögöttmeg Revolut kártya volt. Simán a Revoluttal nem müködik sajnos mert Litván lett a székhelye a banknak. Meg egy lakcím de google jó barátunk ugye...
Én megkötöttem telefonra watchra airpods 3 ra is. És évente 2 szer cserélik ha baj van egy kisebb önrészt kell csak fizetni. 2 évre lehet megkötni . Amikor aktiválod onnatól 60 napon belül kell. Csak egy ajánlat volt nem kell megfogadni..
ui: Ha meg nem akarod magadnak intézni akkor Szifon.com nak kell írni emailt ,és megkötik a biztosítást a készülékedre, egy kisebb pénzösszegért Telonál ha nem emeltek 10 ezer volt ha jól emlékszem a díjuk pluszba.
-
gzbotii
nagyúr
Arról van infó, hogy az AirPods 2-t meddig fogják még gyártani/forgalmazni?
AirPods 1 ugye kvázi a kettessel megszűnt, Pro nem ennek konkurencia...
3-as nem tetszik, formára sem, 2-es volt egy hétig, de aztán visszaküldtem, mert van Xiaomi füles. Erre annak most valamiért katasztrofálislett az üzemideje. -
Egy kis tok téma,mert már olyan régen volt.
Ha valaki nem fél a külföldi rendelésektől és egy extra erős mágnesekkel rendelkező magsafe tokra van szüksége (mondjuk autóba),akkor erről az előbb néztem tesztet.
Sokkal-sokkal erősebb mint a legtöbb magsafe tok.
Maga a tok: [link]
A teszt mérőműszerrel: [link]
Szerintem ez lesz a következő tokom,pont az erős mágnes miatt.
Mondjuk olcsónak nem nevezném. -
pecccccccca
őstag
válasz
CharlieDrop #261223 üzenetére
Természetesen.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
pecccccccca #261192 üzenetére
A kínszenvedés relatív
-
Drenadar
veterán
válasz
Thewent12 #261217 üzenetére
nem vagy köteles elfogadni, ezt írásban kérd ki a "szakvéleményüket" amin bizonyítják hogy te nem megfelelően használtad a készüléket, és kérdezd meg hogy hol tudsz jogorvoslatért fordulni. Nemtudom, hogy a fogyvéd, vagy biztosító révén az MNB/mabisz a regulátor.
A biztosító mindig törekszik arra hogy megússza a kártalanítást.
A biztosítás különös és általános feltételeiben kell megkeresni ezt a részt hogy ez így van e benne... illetve ez bármire ráhúzható igazából. de a lényeg hogy ez feltételezés hogy van rajta karc és hogy akkor te nem tettél meg mindent a káresemény elkerülése érdekében. -
juve600
nagyúr
gari szempontjából az MM jobb vagy az Emag ?
-
juve600
nagyúr
válasz
pecccccccca #261211 üzenetére
-
Thewent12
aktív tag
Istyle-ban kötöttem BusinessBox biztosítást, így nem hinném, hogy alja lenne. Indokuk szerint be kellett volna jelentenem a keretnek a korábbi sérüléseit. Itt az idézet:
"készülék keretén pedig számos mély karcolással, amelyek nem a bejelentett esemény, hanem korábbi balesetek és rendszeresen gondatlan használat következményei."
Ez így elég viccesen hangzik, mivel a szerződésben benne van, hogy esztétikai hibára nem terjed ki a biztosítás. A keret sérülése pedig szerintem ebbe a kategóriába esik. Az ügyintézés módjáról már nem is beszélek. Január végén adtam le a készüléket, ma hívtak. Közben 2x is pár nap türelemmel hitegettek. Az elutasítást a szerződés ezen részével indokolták:
"A Vásárló köteles saját maga, vagy mások megbízásával gondoskodni arról, hogy a Készülék (i) műszakilag kifogástalan, üzemképes állapotban legyen tartva, (ii) gondos karbantartása és állagmegóvása biztosítva legyen, (iii) tartósan vagy szándékosan a műszakilag megengedhetőmértéken túl ne legyenek terhelve és (iv) az üzemeltetése a gyártó utasításai szerint történjen."
Most először kötöttem a telefonra biztosítást pont az ilyen esetek miatt, de ilyenre nem igen számítottam. Főleg nem egy olyan szolgáltató által akik az Istyle illetve Icentre-vel is szerződésben állnak.
-
válasz
Horvi #261215 üzenetére
Szerintem az abszolút hangerőre gondolsz (vagy valami hasonló van droidon)
Ha a füles azt támogatja,akkor itt automatikusan működik,külön beállítási lehetőségről nem is tudok.
Honor Choice fülesemen csak így megy,JBL Live 650BT NC-n is így ment,az összes Bt hangszóróm is így megy (Soundcore Motion+,Motion Boom,JBL Clip3). -
Horvi
őstag
válasz
Sys85 #261212 üzenetére
Jó ötlet vagy a nyakamba akasztom mint gyerekkoromban az aprópénzes tégelyt
Akkor igazából ha tokot cserélnék mondjuk liquid air-re azzal sem oldódna meg a gond mert kb ugyanígy nézne ki az is. -
válasz
Horvi #261208 üzenetére
Cserélj nadrágot.
Viccet félretéve tényleg nadrágfüggő a szöszösödés.
Sajnos a szilikon tok meg hajlamos összeszedni.
A Levis,Mustang és F&F farmerjaimban alig van zsebszösz,bezzeg a Smog farmerjaim zsebe folyamatosan televan vele főleg mosás után,pedig a telefonos zsebemben (jobb első) soha semmi más nincs.Egyszerűen a zseb anyaga ilyen szöszölős és még a gyári szilikon is hajlamos összeszedni.A szilikon ilyen sajnos.
A tpu keret+PC hátlap felállású tokok nem szedik össze,de ezeknél meg azzal kell számolni,hogy ha átlátszó a hátlap és/vagy a keret akkor az alatt fog látszódni az a zsebszösz,persze oda lassabban és nehezebben jut be,de bejut. -
juve600
nagyúr
válasz
pecccccccca #261209 üzenetére
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Nemrég váltottam 13mini-re és és az lenne a kérdésem, hogy bluetooth-os fülesnél van-e olyan opció mint androidon volt, hogy a BT-s fülessel halkítom hangosítom a dolgokat és megy vele a teló hangereje is(nem tudom pontosan mi volt a funkció neve droidon).
Mert most úgy néz ki, hogy tudom hangosítani a fülest is külön, meg a telót is külön.Egy másik kérdés pedig a tokhoz kapcsolódna. Beszereztem végül egy Spigen silicone fit tokot+üveget(nagyon profi cucc köszi a tippeket hozzá). Nagyon tetszik a tok csak egy bajom van vele, hogy gyűjti a zsebszöszt mint az állat és nem lehet csak simán letörölni mert ugye ilyen gumis a tok szóval 1 nap után tiszta retek. Van erre valami módszer, hogyan tudom tisztán tartani vagy ha nagyon zavar inkább nézzek valami más tokot?
Köszi -
-
juve600
nagyúr
válasz
pecccccccca #261174 üzenetére
azt tudom hogy a google fiókot át lehet vinni,névjegyek,stb de utána pl az új névjegyeket tudom oda menteni ?
-
pecccccccca
őstag
válasz
atala #261202 üzenetére
Hol fizeted ki 1,5-2 év alatt a készülék árát?
Azok a biztosítók már uzsorások. Büntető jogi kategória.
Én másfél év után mondtam le a biztosításom a készülékemre ami összesen az árának a 11%-át jelentette. Másfél év alatt egyszer javították (kijelzőt cseréltek) ~180 ezerért meg egyszer kaptam egy teljesen “újat”. Ha hozzáveszem a két önrészt is akkor sem éri el a készülék újkori árának a 30%-át. Ha csak az első javítást veszem alapul akkor is megérte a biztosítás, ehhez jön még egy komplett készülék is.Ez a cécó ami a kérdezővel történt csak valami alja biztosítónál fordulhat elő. Illetve lakás biztosításoknál. Ilyen eset pl egy Telekommal szerződésben álló biztosítónál elő sem fordulhat.
Bejelented a hibát másnap viszi el a futár és 4-5 nap múlva hozza vissza. -
bnorci71
addikt
válasz
Thewent12 #261195 üzenetére
Az indokuk szerint nem tettem meg mindent a készülék biztonsága érdekében.
érdekes indok, elég gumi dolog
Le van írva, hogy be kel jelentened? Ha nincs közöld velük ilyen nincs a szerződésbe és mivel esztétikai így nem biztosítási téma ezért nem jelentetted.
Ha meghúzom az autó oldalát és megcsináltatom zsebből azt se kel jelentenem. Illetve igen mivel az már nem eredeti fényezés értékcsökkent kevesebbet fog fizetni egy következő esetleges kárnál, de akkor a díjnak is csökkennie kel. -
bnorci71
addikt
válasz
CharlieDrop #261183 üzenetére
Szerintem igen
az SE2020-ba a 11bele volt kevesebb ram-al nem látnám értelmét azt beletenni a 13 meg megint értelmetlenpecccccccca #261166
szerintem a cikkben lévő képek csak találgatások SE2020 se úgy nézett ki mint amiket beharangoztak
én a 11 vagy a 12/mini házra tippelek
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Tőzsde és gazdaság
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest