Hirdetés
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dendytv
senior tag
Üdv.
Kaptam egy emailt, ami nekem kicsit fura.
[Egyrészt az email cím akitől érkezett]
[Másrészt pedig, hogy azt kérik jelentkezek be és akkor megerősítem az adataimat. ]
-
gyuszos
tag
válasz
kissandris
üzenetére
Arra gondolok, hogy összehasonlítva más szolgáltatókkal, pofátlan árképzésük van.
Akinek 3-5 évente van egy tranzakciója, vagy bizalmatlan pl. egy IB iránt, annak ez jó lehet.
De látod a jutalékot, ezt oda-vissza irányban fizeted, + szla.vez díj, + állomány díj.....
Utóbbi kettőt elvileg kellően magas betéti állomány mellett elengedik, de a jutalék, pláne usa irányban az be van betonozva.Joe123: ugye hogy ugye....
-
Simia
junior tag
Na, meg is jött a magyarázat, csak rá kellett néznie valakinek (Schrödinger ticketje)
A probléma specifikus rám nézve.
Két fő számlám van az IBKR-nél a számlanyitáskori bénázásom miatt.
Próbáltam később becsukni az egyiket, de egy semmitmondó hibát kaptam, miszerint a kért művelet nem lehetséges. Gondoltam enni nem kér, így maradt hogy még mindig két számlám van, de csak az egyiket használom.Mint kiderült, ebből adódik a mostani rollover hiba:
Tisztelt XY!
Köszönjük, hogy az Interactive Brokers Ügyfélszolgálatához fordult.
Tájékoztatjuk, hogy a TBSZ-2020-as számla jelenleg az U11111111-es normál számlához, míg a TBSZ-2025-ös számla a U22222222-os normál számlához van linkelve, így jelenleg rendszerünk az eltérő főszámlák miatt nem látja a Rollover esetén a TBSZ-2025-ös számlát.
Az esetet eszkaláltuk a fejlesztők részére és kértük őket hogy az összes TBSZ számla mesterszámlája az U22222222-es számla legyen, amint a változtatás megtörtént ezen hibajegy alatt jelezni fogjuk Önnek.
Türelmét ezúton is köszönjük!
További kérdések esetén kérem tekintse meg a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalunkat a lenti linkre kattintva, illetve amennyiben nem találja a keresett információt, lépjen kapcsolatba velünk
LINK../index.php
Üdvözlettel
Balázs
IBKR Client Services
-
Ádám16
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Hm, nem tudom, a felületen nem láttam, hogy lehet választani currency-t.Az tuti, hogy most ment egy oda-vissza pénzváltás, forint van a főszámlán, de forintot se tudok helyezni TBSZ-re (360 Ft az elérhető egyenleg).szerk.: megjelent, de mi ez a fedezeti hitel szöveg, miért van megbontva?

-
Ádám16
addikt
IB-n belefutottam abba, hogy váltottam a főszámlán HUF-t EUR-ra, de így nem tudtam TBSZ-re befizetni (csak HUF-t lehet, nem tudtam).
Visszaváltottam a pénzt, főszámlán HUF-ként is van megjelenítve, pozi transzfernél TBSZ-re viszont nem mutatja ezt a HUF összeget.
Mi lehet a gond? Várni kell? -
gyuszos
tag
válasz
kissandris
üzenetére
Lejár a TBSZ számlám, így eladtam tegnap 900 darab AAL részvényt az Erste Netbrokerben.
Nézd csak az eladási(!) jutalékot....
Kb. $12-on vettem, így valamivel kevesebb volt vételnél....azaz kb. 80 dolláromba került ez a biznisz.
Csak azért, hátha könnyebben döntesz....
[kép] -
Simia
junior tag
válasz
kissandris
üzenetére
A broker skilljeikben bízom, az informatikai skilljeikben egyre kevésbé...
Szerintem ha a költségeket nézed, akkor mindenképpen jó ötlet az IBKR. -
Sztenly
tag
"Dear Client,
On 4 December 2025, you may have received an email with the subject line "Declare Your Expiring TBSZ Account."
This message was sent in error - please disregard the message.
Clients with an expiring TBSZ have already been notified.
Regards,
Interactive Brokers"
Nah ennyi... -
Gabesz87
veterán
Most kicsit összezavarodtam a levél alapján. Úgy tudtam, hogy év végén semmi teendőm nincs, a TBSZ lezár, és automatikusan belép az 5 éves adómentességig tartó időszakba. De a mailben írtak szerint meg pont hogy nyíilatkoznom kéne, hogy ne törjék fel
Tájékoztatjuk, hogy a számla a fent említett dátumon feltörésre kerül és a számlán szereplő eszközök áthelyezésre fognak kerülni a normál befektetési számlára, amennyiben Ön a határidőig nem nyilatkozik erről másképp.
-
Mizsala
tag
Igen, a második email különösen csalónak tűnt, főleg a helyesírási hibával. Nyitok én is egy ticketet, köszi a válaszokat.
-
Wn2tl
aktív tag
Húú kezdtem idegállapotba kerülni, még jó hogy reflexből beleolvastam az utolsó néhány kommentbe.
-
Simia
junior tag
Hát igen. A TBSZ kezelés egy kupleráj IBKR-en...
Tavaly is bugos volt, most is bugzik az egész.
A múlt héten írtak, hogy rollovereljek, nem volt olyan gomb.
Aztán lett gomb, de a szöveg rajta rossz volt. Mindegy, megnyomtam, kijelentkeztetett.Most kaptam megint új levelet, hogy rollovereljek már, és hogy mit is kellene pontosan csinálnom. Na, az nem működik. "No valid receiving account".
Csináltam ticketet, remélem röfögnek rá valamit... -
avl
senior tag
Szerintem ez leszereplés IBKR reszeről, sőt valamennyire bizalomromboló (masban is ilyen “alaposak”, pontatlanok??)
minden hulyeseg emailt küldenek, hibas tartalommal stb.
örülnék, ha minél többen megírnánk nekik, hogy ebben javuljanak
(milyen sírás lenne, ha otp, raiff., erste, stb. kuldene ilyeneket)
-
-
Janusz001
őstag
Detto, gondolom téves, először valami adatgyűjtő/csaló szarnak hittem.
-
tlac
nagyúr
miért küld nekem vajon ilyen emailt az IB?
idén nyitottam mindent náluk teljesen frissenNyilatkozzon lejáró TBSZ számlájáról
Tisztelt Ügyfelünk!,
Nyilvántartásunk szerint Ön rendelkezik 2025.12.31.-én lejáró Tartós Befektetési Számlával (TBSZ) az Interactive Brokersnél. Tájékoztatjuk, hogy a számla a fent említett dátumon feltörésre kerül és a számlán szereplő eszközök áthelyezésre fognak kerülni a normál befektetési számlára, amennyiben Ön a határidőig nem nyilatkozik erről másképp.
-
Mizsala
tag
Kaptam levelet, hogy a 2020-as tbsz-em lejár és nyilatkozzak. De csak 2025-ös tbsz-em van az IB-nél, nem értem.
Más is kapott ilyet? -
net91
senior tag
Mért váltottad át a forintot??

Vásárolsz egy terméket és automatikusan átváltja.
Nem kényelmesebb? -
kissandris
csendes tag
Értrem, köszi, ezt benéztem, próbálkozom akkor még. Igazad lehet amúgy, jobban belegondolva, valószínű a ~3000 Ft azért lenne beutalható, mert a váltásnál annyi megmaradt az 50-ből, erre nem gondoltam, köszönöm!
Amúgy nincs olyan opció váltásnál, hogy váltsa át az összes folyószámlán lévő pl. Ft-ot, csak manuálisan lehet beírni? -
tz970
csendes tag
válasz
kissandris
üzenetére
Szerintem a T+x napos elszámolás miatt van, mivel számlák között mozgatnád. Ha HUF-ként mozgattad volna TBSZ-re aznap is megy, de USDHUF váltással T+1 nap után mehet csak
-
fuser123
csendes tag
válasz
kissandris
üzenetére
Kézi váltás után pár percet várni kell, amíg élesedik az átváltott összeg. Most már valószínűleg menni fog.
-
kissandris
csendes tag
Sziasztok! Új IBKR felhasználó vagyok, a főszámla és a TBSZ nyitás is rendben megtörtént, viszont a pénz áttöltéssel elakadtam, hátha van ötletetek, miért.
Beutaltam 50 ezret a főszámlára, ebből akartam a TBSZ min. 25 ezres nyitási utalását fedezni.
Viszont azt írja, hogy "fedezeti hitel nélkül" csak 3 ezer Ft áll rendelkezésre, "fedezeti hitellel" van meg kb. 49 ezer. Miért nem látom a teljes összeget? (Eredetileg dollárba áttettem a folyószámla pénzt, azt hittem, az a baja, hogy csak Ft-ban lehet TBSZ-re befizetni, de nem, a Ft-nál is ugyanaz a lemez.)
-
-=MrLF=-
senior tag
Ajándék IBKR részvények infó (normál számlán van)
üzenet:
A(z) IBKR@NASDAQ (Név: INTERACTIVE BROKERS GRO-CL A) készpénzben történő osztalékfizetést jelentett be. A szelvényvágás napja (ex-dividend date): 20251201; a kifizetés napja: 20251212.
A bejelentett részvényenkénti osztalék: USD 0.08
Ha van 2,4268 IBKR részvényem, akkor 0,1941 USD jön majd elvileg a főszámlára decemberben.
Ezt a 64 Ft összeget majd adóbevallásba, e szerint [link] 167 sorba beírni?
Ha nem felejtem el január végére. -
kovaax
őstag
Igen, csak a NAV nem feltétlenül fogadja el a te bemondott számaidat, a szolgáltatónak kell adnia róla igazolást. Egyébként idővel megkerülnek a transzferált adatok is, legalábbis ezt mondták nekem anno, amikor megkérdeztem a szupportot, hogy mégis miért nekem kell felvinnem a bekerülési értékeket. Aztán persze tavaly feltörtem egy 3 éves TBSZ-t lakásvásárlás miatt, és a kiadott adóigazolásuk nem stimmelt, ott is volt több köröm, mire kiderült, hogy rossz MNB középpel számoltak, az eurós számok viszont jók voltak, de persze nem derült ki, hogy az az általam bepötyögött szám volt, vagy amit az ERSTE átadott.
-
vnorbi
aktív tag
Az SZJA törvény kapcsolódó paragrafusát átfutva szerintem a 9 b szól erről:
"(9) A lekötési időszak megszűnését, a lekötés megszakítását követő időszakra tartós befektetésből származó jövedelem az adott szerződés alapján nem állapítható meg, a megszűnés, a megszakítás napját követően keletkező tőkejövedelemre – jogcíme szerint – a rávonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy
a) ...
b) ha a jövedelmet szerzési érték figyelembevételével kell megállapítani, a megszűnés, megszakítás napján irányadó szokásos piaci érték, illetve a megszerzésre fordított összeg közül a nagyobb vehető figyelembe"Eredetileg az OTP tájékoztatója amúgy a forrásom:
https://www.otpbank.hu/hirdetmeny/aktualis/T_BSZ_TBESZ
Ebben az Egyéb rendelkezések utolsó előtti pontja:
"A TBÉSZ számla megszüntetése (ide nem értve a TBÉSZ számla áthelyezést) esetén az értékpapír egyenleg normál értékpapírszámlára is átvezethető, transzferálható, nem kötelező a számlatulajdonosnak az értékpapírok visszaváltásáról, eladásáról rendelkezni. Az értékpapírok átvezetése az eredeti bekerülési ár és a TBÉSZ számla lekötési időszakának utolsó napján érvényes szokásos piaci ár közül a magasabb árfolyamon történik."
-
Simia
junior tag
Köszi! Ezt a "maximum" szabályt nem ismertem. Esetleg tudnál valami linket rá? (SZJA törvényben nem találtam, bár a gemini váltig állítja hogy 67/B (10) egy nagyon hasonló dologról szól, és ott a TBSZ hosszabbításnál a bekerülési érték kapcsán van leírva az a szabály amit Te mondtál, de nekem ez egyértelműen hallucinációnak tűnik...)
De ha igazad van, akkor ez egyben azt is jelentené hogy időnként érdemes lehet "újravenni" TBSZ-en a papírjaimat emelkedő árak mellett is, hogy "befixáljam" a magasabb bekerülési összeget.
Persze ennek csak akkor lenne jelentősége, ha lejáratkor sima számlára tervezném átvezetni a papírokat...
-
vnorbi
aktív tag
Amikor töröd a TBSZ-t (vagy lejár), és értékpapírok kikerülnek róla a normál számlára, akkor azoknak a normál számlára vonatkozó bekerülési értékét úgy kell megállapítani, hogy a TBSZ-re kerülésük szerinti bekerülési érték és a kikerülési érték közül a magasabbat kell venni. Szóval nem a TBSZ adózásakor lesz neki szerepe, hanem amikor majd a jövőben eladod a TBSZ-ről kikerült papírjaidat, és azok után adózol. Ennek akkor van jelentősége, ha veszteséggel zárod a TBSZ-t, és értékpapírt is hozol ki róla.
Egyszerűsített példa: Valamit vettél 100-ért, és a TBSZ törésekor 90 volt az ára, ezért a TBSZ veszteséges volt, nem kell adózni. Aztán a normál számláról később eladod a papírt 110-ért, mert felment az ára. Ha nincs meg az eredeti bekerülés érték, akkor 20 után adózol, miközben csak 10 után kellene.
-
Moleman
addikt
válasz
gyuszos
üzenetére
De pont magával az eladással bukod a legnagyobbat, mert az Ersténél legjobb esetben is 0.35% a jutalék, IB-nél viszont csak 0.05% (nagyon nagy összegnél akár még sokkal kevesebb).
-
gyuszos
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ugyan ezzel küzdök, még "bántóbb" volumenben....
De én egyenlőre azon a gondolaton vagyok, hogy mindent eladok, és a normál számlára került devizát utalom IB-re...
Megnézted, ennek a felső határa devizánként 66ezer huf?Ha ennyi, nem kinlódok átvezetésekkel, annyi mérget ettem az erste pofátlan jutalékokkal már, hogy ez belefér a végére....
-
Simia
junior tag
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Transzfer hogy a jobb
A NAV bejelentés megúszása miatt én inkább utána indítanám - bár az sem nagy kaland.
Szerk: Ja várj, most olvasom újra, hogy újra TBSZ-re raknád. Szabad számláról TBSZ-re nem lehet transzferálni, úgyhogy vagy most gyorsan át kell transzferálni, és az IB-nél nyilatkozni, hogy meghosszabbítod a TBSZ-t, vagy még az Ersténél meghosszabbítani a TBSZ-t és utána TBSZ-ként transzferálni januárban. Így viszont akkor nem lehet megúszni a NAV bejelentést.Még egy dolog, deviza kiutalás a transzfernél is játszik, a szabadon lévő aprópénzek miatt. Ilyenkor érdemes átkonvertálni mindet egy féle devizára, és akkor csak egy minimumdíjat kell fizetned utána.
-
werszomjas
addikt
Na megnéztem, valóban összegben a legjobban azzal járnék, ha transzferlanam a papirokat. Így megúszom az erste rekord magas eladási jutalékát (százezres nagységrend) és a deviza kiutalást, ami mivel USD és EUR is van, így 2*66k.
Transzfer hogy a jobb ha most év végén jár le a TBSZ-em?
Érdemes most elindítani, vagy várjam meg az év végét, ersten átkerül normál számlára és januárban átküldöm IB-re egy frissen nyitott TBSZ-re. -
Moleman
addikt
-
axioma
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
minek kene az ib-nek info a korabbi vasarlasokrol, tbsz-en plane? ha lejarat utan viszed at, akkor se lesz rola kimutatasod ib-n, de mukodni meg anelkul is mukodik a tbsz, en se irogattam be
az egyeduli ami kell az a nav bejelentes, azt meguszhatod transzfer nelkul (de revo se biztos hogy egyszerubb lesz, ha korabban nem ilyen volt a hasznalat)
erste szamlanyitas nem kedvezmenyes havidijjal is jo lehet erre a mozgatasra (netbroker szamlarol aranya'ron utalsz), de mintha fizu helyett magadnak is utalhatnal, aztan fiz.kerelemmel vissza, olvasd at legalabb -
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem szükséges, hogy valós jövedelem legyen, simán beutalhatod magadnak. Én is úgy csinálom, hogy Revolutról beutalom Unicreditre, Unicreditről ingyen továbbutalom Erstére, és le van tudva a hónap.
Egyedül az OTP nézi, hogy jövedelem-e, de ott is elég, ha a közleménybe beírod magadnak, hogy "munkabér". 
Az biztos, hogy nagyobb macera a transzfer, de jó eséllyel százezres nagyságrendű különbözetről beszélhetünk - persze Te tudod, hogy mennyit ér a saját időd/energiád.
-
werszomjas
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Sajnos nem tudok nyitni Erste számlát, mert az ingyenességhez jövedelem utalás kell, az viszont a most meglévő ugyanúgy ingyenes unicredithez megy, bankot váltani pedig most nem szeretnék.
Ez viszont jó hír, hogy Revolutról ingyen tudok utalni, akkor ebbe az irányba megyek, hogy az össszeg a REvolutra kerüljön.
Transzfert néztem, de visszaolvasva az IB elég szarul fogadja ezt és utána egyenként kell a papíroknál beírkálni a vásárlás dátumát, árát, árfolyamot, minden szart.
Legtisztábbnak gondolom, hogy dec végén eladok mindent az erste tbsz-en, a pénz januárban átkerül a normál számlára és onnan utalnám át az IB-re. -
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha nincs Erste folyószámlád, nyiss pl egy Bankmonitorost, arra ingyen át tudod vezetni a szabad pénzt az Erste értékpapírszámláról - remélhetőleg USD és EUR esetében is működik, egy kérdést mondjuk megér az ügyfélszolgálat felé.
Onnantól már egyszerű, az Erste betéti kártyát át tudod állítani USD vagy EUR devizára, azzal ingyen fel tudod tölteni Revolutra, és EUR esetében ingyen, USD esetében is aránylag olcsón tovább tudod utalni IB-re.
Szerk: viszont számold ki azt is, hogy mennyit buksz a tranzakciós díjon, az Ersténél sokkal drágább, mint az IB-nél. Ha nincs sokféle papírod, ekkora összegnél biztosan olcsóbb, ha kifizeted a papíronként 10.000 ft transzferköltséget, aztán majd IB-n csinálsz velük, amit akarsz.
-
werszomjas
addikt
USD-t és EUR-t hogy a legolcsóbb mostanában IB-re beutalni? Esetleg van ingyenes lehetőség?
Van Revolut, Wise-om. De ha valahogy ingyenes, nem gond, ha regisztálni kell miatta máshová.
40M összeg lenne, így nagyon nem mindegy a díj.ERSTE számlán év végén jár le TBSZ és azt a pénzt tenném át. HUF-ot ingyen utalok, de ahhoz vissza kéne váltani az USD-t és EUR-t HUF-ra, majd abból megint EUR-t venni, túl sokat buknék a váltással.
-
-
RZOLI85
csendes tag
Helló!
ibkrnél a tbsz havidíjat hogyan vonják ha nem
kereskedtem? Gyűjtôév van de ha veszek etfeket nem marad pénz rajta.. ti
hogyan csináljátok?
köszi -
tototos
addikt
Sziasztok!
IBKR appban látható nyereség hogyan számolódik? Figyelembe veszi a folyamatos árfolyam változásokat? Arra gondolok, hogy feltöltök x forintot a számlára. Ebből valamikor veszek ETFt ami akkor konvertál devizára. Majd ugye ennek az ETFnek változik az ára valamint a forint árfolyama is.
-
fuser123
csendes tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Az IBKR-es megoldással (amit linkeltél) az új készülékre átvitted és mindemellett a régiről eltávolítottad. ("Move" műveletet végeztél, nem "Copy"-t.) Szóval minden oké, nem kell őket zargatni...!

-
-
fuser123
csendes tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Bocs, korán volt még, az átvitelre vonatkozik (első bekezdés végén link: step by step user guide). Eltávolításban nem tudok segíteni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Apple iPad A16 (2025) 128GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest