- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
HussarF #2047 üzenetére
Kérdés, hogy ilyenkor csak a tényleges elmaradt adót követelik (mert akkor tényleg nem éri meg vele foglalkozni, majd kiszámolják ők mennyit kell fizetni és kifizetem azt a pár ezret), vagy azonnal jön vele egy vaskosabb büntetés is? Mert utóbbi esetén már lehet megéri vele inkább foglalkozni.
-
werszomjas
addikt
Nagyon bosszantó, hogy nav felé fizetendő pár ezer ft miatt ennyit kell szenvedni
-
werszomjas
addikt
Én 01.01-én jelentettem a 2024-est, és tegnap jött levél, viszont nekem más a szöveg, nálam nem írják, hogy további teendőm nincs, csak hogy tudomásul vették.
Kelet BP küldte. -
werszomjas
addikt
TBSZ-en volt korábban 10M FT EUR-ban és USD-ben, viszonylag sokáig, szerencsére nem váltotta át HUF-ra.
Múlt héten vásároltam pár ETF-et és maradt ilyen 1000 Huf körüli összeg EUR-ban és USD-ben, amit automata átváltott HUF-ba. Igazából ilyen kis összegnél nincs ezzel bajom, de azt lehet tudni, hogy mi az az összeg, amit automata átvált?Illetve NAV-tól új TBSZ (2024) jelejentése megtörtén év végén, várható tőlük bármi visszajelzés? Egyelőre annyi jött ügyfélkapu tárhelyre, hogy megkapták.
-
werszomjas
addikt
ETF (VWCE) vásárlásnál ezt a hibaüzentet kapom.
Értem, hogy mit jelent a mondat de nem értem, hogy mit jelent az üzenet.Ezt hiányolja? :
-
werszomjas
addikt
Ma hajnalban jött egy ilyen email:
A fő számlán lett 1 USD-m, amit nem értek, hogy miért csinálta?
Ha belépek, akkor 0.89 USD-m van, miért vált automatikusan?De a 2025. júniusi statement riport is érdekes
-
werszomjas
addikt
válasz
Blaymoira #928 üzenetére
EUR van a számlán, abból venném, weben lépek be, és nálam van több VWCE ticker is, habár különbséget nem látok közöttük.
VWCE STK@SMART
VWCE STK@AEB
VWCE STK@FWB2
VWCE STK@IBIS2
VWCE STK@BVME.ETF
VWCE STK@GETTEX2
VWCE STK@EUIBSI
VWCE STK@TRWBITAkkor mindegy melyiket veszem?
Azt olvasom, hogy a díjban lehet különbség, illetve eladásnál ugyanazon a tőzsdén kell eladni, vagy a smart akkor is működik, és pl gettexen vett eladható ibis-en?Más:
Vennék bitcoin ETF-et
A tesztet már kitöltöttem, chatgpt segített, alapos ismeretekkel rendelkezem, de mégsem engedélyezi. Mi kell még hozzá? Van valami min jövedelem? Elég szar így ez az IB, hogy nem tudok rajta egy nyamvadt BTC ETF-et megvenni -
werszomjas
addikt
Ha beírom a VWCE ISIN IE00BK5BQT80 kódját, ami elvileg pontosan ezt az egy ETF-et jelenti, miért hoz az IB több találatot?
Melyik lesz pontosan ez? -
werszomjas
addikt
Az normális, hogy a nyitott 2024-es TBSZ customer type retirement és nem individual?
Most kezdem el aktívan használni az IB-t, tud valaki jó videót, vagy leírást magyar nyelven, ami pontról pontra végig megy a profil beállításokon, hogy mi mit jelent, mit érdemes választani, beállítani?
[kép] Ezekre gondolok itt. -
werszomjas
addikt
Azt meg tudom nézni valahol hogy IB milyen árfolyamon vált?
Ki kéne számolnom, hogy melyik éri meg jobban Erstebroker - IB pénz átvitel.
Erstén az USD-t és EUR-t HUF-ra váltani és fix 15k-ért kiutalni és azt ingyen be IB-re és ott visszaváltani a HUF-ot USD-re és/vagy EUR-ra vagy pedig inkább magasabb díjért (66k-ért) devizát kiutalni Wise-ra, azt be IB-re ingyen és nem kell ida-oda váltogatni.
Gyanítom, hiába magasabb a deviza kiutalás díja ez Erste-ből, még mindig az az olcsóbb megoldás.Jól tudom, hogy jelenleg a Revolutról és a Wise-ról is ingyen tudok USD-t és EUR-t utalni az IB számlámra?
-
werszomjas
addikt
IB-nél, ha csak TBSZ-em van, akkor a nyitás utáni egyszeri NAV bejelentésen túl van bármi feladat a NAV felé?
Ugye IB nem küld adatot, TBSZ-en ugyan feltörésig adómentes a tranzakció, de ettől függetlenül kell jelenteni az adás/vételeket? (Magyar brókerek TBSZ-ről is küldtek mindig összefoglalást év végén, függetlenül attól, hogy nem lett feltörve) -
werszomjas
addikt
Köszi az infót mindenkinek, átszámolom, igazából az volt a fő kérdőjel bennem, hogy az adózás hogy alakul.
#635kovaax# Köszi a választ neked is. Igen, tudom, hogyan kell az adót számolni, azt nem tudtam, hogy ezt IB automatikusan megteszi-e, egyáltalán transzfer esetén milyen adat kerül át automatikusan, illetve az árfolyamnál ugye az az árfolyam kell, ami a vétel/eladás pillanatában van, és ezeket honnan tudom meg, ha nekem kell beírni. Amúgy ha mindezt manuálisan megcsinálom, nem tudom elképzelni, hogy ellenőrzésnél a NAV is megteszi ezt .
-
werszomjas
addikt
Köszi, köszi.
Még ami most eszembe jutott, hogy nyitok egy Erste bankszámlát, oda ugyanis díjmentes a kiutalás.
Tranfszernér az adózási problémák mellett az is gond, hogy nem biztos, hogy még idén átér az IB-re minden, és meg tudom nyitni a TBSZ-t, vagyis arra befizetni ezt a pénzt. -
werszomjas
addikt
USD és EUR-ban vannak részvények, ETF-ek. Összesen 4 db.
6M USD-ben, 3,8M EUR-ban.HUF kiutalása: 0,45%, max 15.000 Ft
Deviza kiutalása: 0,45%, max 66.000 FtHUF kiutalás (miután minden eladtam és átváltottam HUF-ba): 15.000 Ft
USD kiutalás: 27.000 Ft lenne
EUR kiutalás: 17.000 Ft lenne
Tehát összesen 44.000 Ft lenne deviza kiutalás esetén.Transzfer pedig így elvileg 20.000 Ft lenne, ha nincs plusz díj.
A leendő TBSZ miatt úgyis el kell adni a papírokat, az eladás IB-n kedvezőbb, mint Erstén, tehát ott is nyernék vele. -
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Erste normál számláról (nem TBSZ) szeretnék átvinni részvényeket IB-re.
Transzfernél mindegy az értékpapír darabszáma és értéke, minden esetben 5000 Ft-ot kell fizetni/értékpapír?
Illetve ír egy ilyet: 5000 Ft/értékpapír + az értékpapírtranfszferben résztvevő külső szolgáltató által felszámolt díj
Itt milyen +díj lehetséges Erste - IB transzfer esetén?Ezeket a részvényeket IB-n szeretném egy 2024-es TBSZ-re betenni még most, ehhez viszont el kell adnom őket IB-n, a pénzt átvezetni TBSZ-re és ott újra venni?
Mivel nem TBSZ számláról viszem és eladás esetén lesz rajta nyereségem, adót kell fizetnem, ezt IB tudja majd számolni rendesen tranfszer esetén is és megküldi NAV felé?
Félek, hogy nem megy át rendesen transzferrel az erste bekerülési érték, az akkori árfolyam, ezek kellenek ugye a pontos adó számításhoz. Emiatt arra is gondoltam, inkább eladok mindent az ERSTE-n, az biztosan jól számolja az adót, majd kiutalom a pénzt és az megy IB-re. Ennek viszont elég nagy költsége lenne, mivel eladás díja erste-n, devizaváltás HUF-ra, kiutalás díja, majd IB-n deviza visszaváltás. -
werszomjas
addikt
Jól látom, hogy egyik IB mobilos app sem tud magyarul, a webes felületet pedig magyarra állítva hol magyar, hol angol a szöveg?
Van infó esetleg arról, hogy lesz-e teljes magyar felület, alkalmazásban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest