- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
válasz
Gabesz87 #2277 üzenetére
Ki kell tölteni a befektető védelmi kérdőívet, ha nagyon nem megy a chatgp segít.
Vásárláskor kell kiválasztani melyik számládra akarod, de ehhez a megfelelő számládon kell lennie a pénznek. Hiába van a fő számládon elég cash, attól még tbsz -re nem fogsz tudni vásárolni, át kell vezetni az összeget. -
Janusz001
őstag
A nem realizált eredmény tartalmazza a költségeket is? Vagy azt külön kell kezelni?
-
Janusz001
őstag
válasz
maxximeggy #1215 üzenetére
Nem fogod tudni megvenni akkor sem, marad desktop vagy mobil app direkttel. Részemről én nem szórakozok vele, 10+ év távlatában nem számít.
-
Janusz001
őstag
válasz
UberMutant #741 üzenetére
Aztán lehet pár év múlva beszántják a tbsz -t és okafogyott lesz.
-
Janusz001
őstag
válasz
UberMutant #738 üzenetére
Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha rész kivét van, akkor nyilatkozok, mely eszközök menjenek tovább tbsz -re, de mit kell tenni azzal a résszel, amiből pénzt szeretnék? Nekem kell eladnom még a tbsz -en majd a cash automatice átkerül a sima számlára? Az gondolom nem túl jó ötlet, ha eszközként kerülnek ide, mert akkor sima számlán eladva van nyereség és adóvonzata. Nem teljesen világos még ez a rész nekem. Bárcsak itt tartanék már.
-
Janusz001
őstag
Tehát van pl 20db vwce a tbsz -en,a megszűnés előtti év decemberében eladsz pl.10db vwce -t, lett belőle pénz, ezután rendelkezni kellett, hogy a cash menjen a normál számlára a maradék etf pedig menjen gyűjtőévbe vagy tovább tbsz -en újabb 5 évig.
Ha a cash kikerül a normál számlára, akkor azon már nem keletkezhet nyereség, lehet kiutalni saját lakossági számlára. Jól értem? -
Janusz001
őstag
Kérdésem az lenne, mi van ha lejár a tbsz és én a rajta lévő eszközöket szeretném kivenni pénz formájában? Egyáltalán hogyan működik ez, nekem kell gondoskodni az eladásról és rendelkezni hova utalják át a pénzt a lejáró tbsz ről?
Gondolom ha nem rendelkezek semmilyen irányban, akkor a rajta lévő eszközök átkerülnek a sima értékpapír számlára és ha innen adom el, akkor már a nyereség után adózni kell. -
Janusz001
őstag
IWDA -t hogy a csudába tudok xetra vagy gettex -n vásárolni? Próbáltam isin, ticker alapján, kiadja a listát, kiválasztom az ibis2/gettex -et, de mindig a holland tőzsdén lyukadok ki. Vásárlásnál a preview ablakban is aeb -et ir. Vagy nincs jelentősége?
-
Janusz001
őstag
Ibkr -nél a megadott signature -t valahol meg lehet nézni, esetleg módosítani?
-
Janusz001
őstag
Bejelentettem a tbsz -t nav felé, csak egy visszaigazolást kaptam, hogy a feldolgozás megkezdődött, ennek már 5 napja, küldenek még valamit vagy elég ennyi?
-
Janusz001
őstag
Nav felé az account id a tbsz száma vagy a rendes account -é?
-
Janusz001
őstag
Kérdés, ibkr -en eur/usd alapú eft -eket veszek tbsz -re, ezzel gondolom védve is vagyok, ha a forint jobban összefossa magát az elkövetkezendő években, illetve a tbsz lejáratkor kérhetem devizában a kiutalást? Vagy hogyan működik ez ? Ha kedvem van, akkor mehet az egész megint cakli pakli a következő gyűjtőévbe?
-
Janusz001
őstag
Nav felé a tbsz bejelentőre azt az összeget kell beírni, ami legelőször rá volt utalva a nyitás napján?
Ha én pl. 2 hét múlva jelentek és lesz még addig további pénz elhelyezés a tbsz -en, akkor azt már nem kell feltüntetni, gondolom.VWCE mellé milyen más etf -et ajánlotok? Vagy justetf -en szemezgessek a nekem szimpatikus feltételek alapján? Nem akarok sokat, összesen max 2-3 ban gondolkodom, kezdésnek az olvasataim alapján a VWCE volt a biztos.
-
Janusz001
őstag
Etf vásárlásnál nagyon kicentiztem a konverziót és nem tudta megvenni, tettem rá még pénzt, másodjára sikerült.
Az előző próbálkozás az Orders & Trades menü alatt "cancelled" ként van nyilvántartva. Ez ugye nem fog automatikusan teljesülni, ha lesz megint elég pénz a számlán?
Valahol meg lehet nézni, hogy az adott vásárlás milyen költségekkel és árfolyammal lett számolva? -
Janusz001
őstag
Számít, hogy melyik tőzsdén vásárolom meg az adott etf -et azon kívül, hogy eur/usd , nálam úgyis forint van a számlán.
Vásárláskor ugye én forintban látom a felhasználható egyenleget, az etf -ek pedig eur/usd -ben vannak, ezt magamnak kell akkor kimatekozni, hogy mennyi vásárlás fér bele az adott forint/deviza árfolyamtól függően?
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
válasz
Janusz001 #240 üzenetére
Hát ezt tényleg nem értem, megnéztem egy csomó ibkr tbsz nyitás és etf vétel guide -t, de valami nem kerek. Tbsz számlán ott a készpénzállomány, az egyéni nullán van, amikor rámegyek az etf vételre, nem ajánlja fel, hogy melyik számlára menjen a vétel, csak közli, hogy nincs pénz. Gondolom nem az a baj, hogy forintban van, tudtommal vételkor ezt automatikusan átváltja.
-
Janusz001
őstag
Az rendben van, csak ez a része zavart meg "We do not accept physical currency (cash) deposits. We will charge a special handling fee of 1% of the deposit amount (the minimum fee is HUF 18705) and apply a seven-day hold period to any physical currency deposits." , de gondolom ez megint csak tájékoztatás.
Knh -nál átutalásnál ibkr számlára deviza átutalást kell csinálni huf-huf devizával? Mert sima átutalásnál nincs swift opció.
-
Janusz001
őstag
Sikeresen nyitottam ibkr számlát, szeretnék rá pénzt utalni, a bank transfer instructionnál a legvégén egy narancssárga felkiáltójel van, nem tudom mi nem tetszik neki.
"
Failure to include your brokerage account number U******** may result in delays or return of funds.We do not accept physical currency (cash) deposits. We will charge a special handling fee of 1% of the deposit amount (the minimum fee is HUF 18705) and apply a seven-day hold period to any physical currency deposits.
Note: this instruction should not be used for deposits in currencies other than HUF. It is critical that you provide your bank with accurate information when transferring funds. We are unable to assume responsibility for improperly applied instructions.
Third-Party Deposits - Interactive Brokers strongly discourages, and in most cases, rejects third-party deposits, which have historically been viewed by the financial services industry and its regulators as being highly susceptible to acts of fraud and money laundering. As a result, we may conduct additional due diligence on customer deposits. For more information on our policy regarding Third-Party Deposits, click here." -
Janusz001
őstag
Ismerkedem az ibkr demo, valamint a justetf felületével. Kinéztem pl. "iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)" etf -et, ticker alapján kikeresem az euro -s részvényt, jelenleg 570 euró/db, ahogy látom enged törtet is vásárolni, pl. 0.1db -ot, illetve megadott euro összegért is pl. 100 euro , ez ugye nem csak demo feature, hanem ha élesben megy, nem kell 570 euroért vásárolni. Idén még csak ismerkednék egy ibkr -es tbsz számlával kisebb összeggel, aztán jövőre új tbsz -en kezdeném a gyüjtőévet.
-
Janusz001
őstag
Milyen előnye vannak az ibkr -en nyitott tbsz és arra vásárolt etf -nek, szemben ha knh webtraderen keresztül teszem ezt, szintén tbsz -re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest