Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
kerdes, hogy attol hogy van s&p500-am, az miert lenne felsorolva mint deviza... (na nem mintha lenne nekem ibie-n, az csak a nyesz-en van) [arra a "kolcsonkerem" se tul esszeru, mert milyen alapon adatna ezt el, mig az ingatlant meg nem, egyik se penzeszkoz, mindkettot lehet(ne) forintert es devizaert is]
ettol fuggetlenul nyilvan ertem a felteteles modot, csak azon belul jeleztem hogy logikailag nem ugyanaz az ibie befektetesi allomany es a deviza -
axioma
veterán
-
axioma
veterán
Na tegnap voltam vegul az ersteben, a keler-hez ragaszkodtak, meg akarta'k volna hogy adjak meg devizaszamla-szamot az ibkr-nel, mondom minek, forint van rajta amit lenyulnak transzferre, meg x db wvce. Erre mondta hogy tovabbitjak, meg hogy majd keresnek ha valami nem jo... (az ertekpapir-szamlaszamot azt viszont o se kerte, ami a leiras szerint kellene, de az lehet hogy a transzferes papiron rajta van).
-
axioma
veterán
varj, ez csak a megkapaskor adozasra vonatkozik. Amikor tokejovedelmet szamolsz annak adoja miatt, akkor [barmily logikatlan] nincs mese, a ket tranzakcio napjan kell atvaltani.
Az elozo ho 15-e valaszthato szabaly a kulfoldi kikuldetesek konnyebb adminisztracioja miatt letezik, ne utolag kelljen korrigalgatni. Mas kerdes h minden devizaban erkezo joveddlemre lett ervenyes. -
axioma
veterán
Na vege a magyarul levelezel emberrel idoszaknak, egy agent valaszolt angolul, a nagyobb gond hogy csak a KELER kodot adta meg (azt mondjuk annak ellenere hogy felregepeltem es L helyett egy : volt benne), az ep.szamla szamot azt nem. [Egyebkent tokeletes pelda arra, mire NEM egy AI agent a megoldas: n-szer ismetlodo ugyanolyan keresre (mindannyian masoljuk a githubos leiras alapjan) automatikus kikuldes vagy faq bejegyzes lenne a megoldas.]
-
axioma
veterán
Koszi, legfeljebb ami megmarad az bemegy nyesz-re. De akkor valtom az eur-t forintra, az a biztos, meg betolok annyit a foszamlara hogy maradjon 10e.
Erdekes, hogy a tbsz allomanyi dijat - ha csak ott van szabad penz - miert nem tudjak a tbsz-rol vonni (papiron megtehetik). [Bar lehet hogy ha forintositom, akkor le fogjak.] -
axioma
veterán
Transzfer ersterol: elinditottam az ibkr-es dolgot, kimentegettem az ersterol mindenrt, de miert van leirva hogy ne legyen tartozas? Jelenleg van az egyetlen tbsz-emen 100+ db wvce es 31 eur [meg lemondos apro], meg ramverte'k 1 honappal korabban a foszamlara 2800Ft minuszt [0-n allt]. Felteszem ha csak a papirokat ke'rem transzferalni, arra hasznalhatom a 31 eurt? vagy csak forintban, valtsam le elore a transzferdijhoz? A tobbit igazan levonhatnak a tartozasom ellenertekere... persze nem ezen mulik, de miert fontos a minusz eltuntetese, barmikor utalok ra.
[Foszamla, nyesz most marad, csak a tbszt teszem at.]
Koszi elore is ha van tapasztalat! -
axioma
veterán
válasz
Blaymoira #1474 üzenetére
A csomo post az gondolom me'g IBCE idokbol szarmazo infora tamaszkodik, amikor a magyar allam konkretize befektetesi cegeknek tiltotta, hogy devizavaltasi tevekenyseget folytassanak magaban, ha kulon ilyen tevekenyseget nem vettek fel (ami persze pl. erstenel is erezhetoen konnyen kikerulheto: befektetesi megbizas elejen levaltja, irrealis limitarral csak a dev.valtas valosul meg).
Miota IBIE, azota IB-s forrasbol ilyet nem hiszem hogy olvastal, de ha megis, akkor latni kene, hogy hol van es pontosan mi leirva.
Ettol fuggetlenul fair usage miatt valoszinuleg kizarolag penzvaltot jatszani nem lehet rajta. -
axioma
veterán
utaltam be usd-t, de amerikai banktol, aba routing number-rel, ott gyors (napon beluli) es ingyenes volt (koztes bank nelkul)
revo-rol hazai dollar szamlara fixdijas volt mikor utoljara neztem az utalas (1 v 2 dollar), de nekik sztem nincs kozvetlen kapcsolatuk azzal az amerikai rendszerrel, bar tevedhetek, nezz utanaa wise-nak viszont van, az amerikai banktol wise (akkor me'g ott valtas), onnan magyar bank ut ment igy (a kinti bankbol en ingyen inditok, csak a wise utalasi dijat fizettem)
annyi hogy ha usd-t irsz ib-nek hogy fogadnal, akkor o ott egyben kiirja az osszes lehetoseget, de nem kell mindet beallitani, csak ami a te adott utalasi mododhoz szukseges (nyilvan az azonositodat ne hagyd ki) -
axioma
veterán
Ne keverjetek, mert 2 dologrol beszeltek.
1. vest, ez tudtommal mindig szocho-s de a 'mindenki szsmara elerheto' kfeltetellel me'g nem talalkoztam
2. arfolyamnyeresek, ha szocho plafon megvolt akkor csak szja -
axioma
veterán
Haaat... most kb. ez tortent, beutaltam egyben amit 1 ev alatt kiszednek igy [valami hozamot adnak is ra, az remelem mar bevetel nekik]
Viszont athozok egy tbsz-t erstetol 2 honapon belul, bar trade-elni nem terveztem rajta, de ha ezen mulik az is lesz, bar ott lesz tbsz dij. Jovore vagy legkesobb 2027-tol meg gyujtok is majd itt [remeljuk minel tobbet]. -
axioma
veterán
válasz
Blaymoira #998 üzenetére
Koszonom! Hat ez a buy-sell nem intuitiv, de megjegyzem. Az se latszott hogy van me'g egy lap. Bocs a kezdos benazasert.
A masikat is, sztem olvastam mar, csak az nehezebben ragad meg amikor megnyugtato, csak az ha problema lehet. Nem a fee zavarna de ki is rakhatnak ha surun utalgatok, az remlik. [Epitkezes eve, utana csak befele akarok lapatolni.]Jott ket figyelmeztetes, az elso olyasmi mint ersten hogy lehet hogy nem felel meg a szabalyoknak azt ignore-oltam, de az az idealpro 25k usd limitet nem eri el es emiatt mashogy lesz kezelve az is normalis? Vagy nem idealpro fx tipus kell nekem?
-
axioma
veterán
TW nem fut el nekem sem [win11], config file-ban xmx4096m atallitasa utan sem, pedig ott egyertelmu volt a limitaras usd -> huf valtas, mutatta h 5000 usd -> xxxx huf a megbizas. Mobilon igy jo lesz [kép] ? Nem mutatja hogy mibol lesz valtva es az indulas v erkezes az 5000 db, sajna huf is van rajta 5e, amiatt nem szolna.
Masik kerdes, havi 1 kiutalas az rolling 30 days vagy dec. vege utan januarban 1x barmikor? -
axioma
veterán
Tegnap ejjel valtott a limitaras usd->huf. Az mar ma kiutalhato? Egyenlegen megjelent, de tudom hogy ott neha virtualis penzosszeg is megjelenik.
Masreszt jol emlekszem, kell hogy erkezzen be elobb utalas onnan, ahova kiutalok? A multkori beutalas ota bankot valtottam... bar elerheto a regi is ne'mi extra adminisztracios korrel, szivesebben utalnam az ujra. Mehet nyugodtan, vagy utaljak be 1000 Ft-ot, es csak ha jovairtak? Akkor nem lesz gond hogy be-ki egy nap? Bar az ezrest otthagyhatom vegulis
(Regi Raiff, uj Unicredit, ha szamit) -
axioma
veterán
az elobb me'g bent voltam ibkr mobilappban, de azota connection lost, es pc-n TW se lep be
masnal se megy? -
axioma
veterán
revo nem tudom, en kerulom a problemat inkavb
raiff-nal jovore elvileg vaskos dija van a kartya pakolgatasanak szamlak kozott, lehet jobb egy 13 dollar eves diju kulon kartya 1-2 honapra, idoaranyosan visszaadjak [tapasztalat: napra pontos az aranyositas]
masreszt tedd be 2 napra valami ott kinalt kamatozasba, lehet adozni kell de biztos nem looping
vagy legyen egy ideig zsebben -
axioma
veterán
ez azert is erdekes lenne utolag, mert nalunk a paromnak meg akkor felvittuk az amugy kozos, de en nevemen levo szamlat az o kincstari kiutalos szamlai koze, amikor nem volt az hogy csak magadnak utalhatsz, es semmi ertesites nem jott (pedig tisztan es vilagosan mas nev van rajta) arrol, hogy ez nem hasznalhato (vagy nem ingyenes). Ha nem olvasnek en forumot akkor nem is tudnank rola.
ugyanez elofordulhatna IB eseten is, mar persze ha regebben felvitt (nyilvan a datum is szurheto, nem mondom), sot igazabol az hogy sajat magadnak utalhatsz csak az baromira nincs kiemelve, vittem fel nemregiben ujat (sajatot) - bar a szabaly nem tudasa nem mentesit, de azert ez minimum felrevezetes, hogy ugy mukodik mint korabban, amikor utoljara a szabalyzatot olvastam, kozben mas mogotte a logika -
axioma
veterán
válasz
Fehérsólyom #501 üzenetére
Koszi, megadtam az elsot a tws-ben, de latom hogy hol van a mobilappban is. Ezek szerint csinalhattam volna ott is, csak hianyoltam a reszleteket amikre a tobbiek figyelmeztettek, meg nem volt egyertelmu (vagy csak kesobb jott volna az osszefoglalo tablazat). Nem fogom rendszeresen hasznalni, jo ez most erre a par alkalomra.
-
axioma
veterán
válasz
Uyuarasy #440 üzenetére
Na felraktam, de a video nem segit. Azzal kezdi hogy hogyan valthatsz ugy hogy nem gyartasz elore adott devizat, en meg csak a valtast akarom.
Viszont a chatgpt segitett, meg az fxconv beszolas.
De ezt a szar tws-t nem latom... annyira apro betuk vannak hogy 10 centire bele kell bujjak a kepernyobe...
Me'g azt kell kitalalni, a tobbit hogyan lehet vasarlasi koltsegek kivetelevel novekvo usd cuccba tennem. Multkor irt valaki tickert de elhagytam... azt se tudom melyikben volt a 3 (?) topik kozul. -
axioma
veterán
bocs, de ennel en benabb vagyok ugy latszik
usd.huf kereses -> azt irja idealpro, a lenyiloban van a forex es cfd, de akkor SzGee alapjan valoszinuleg azok nem jok, de hol van az fxconv?
vagy ne a mobilappban probaljam?
masik reszre (az azonnali es a limitaras kulonbozik-e) tudsz esetleg valaszolni? -
axioma
veterán
Meg tudja valaki irni, hogy hogyan lehet limites usd-> huf valtast csinalni? Nem talaltam se az app-ban (ott az azonnalit latom), se a portalon. Vagy valamelyik desktop programmal kene? Windows van, csak nem tiszta nekem hogy mit erdemes.
Esetleg az azonnali es a limites kozott van-e kulonbseg feltetelekben (fix 2 usd, illetve 2 nap varakozas). Nincs most TBSZ (epitkezesre el fog menni a penz, majd jovore v. 2 ev mulva a maradekbol kezdek epiteni azt is), most csak a normal szamlan valtanek. -
axioma
veterán
Na megoldodott. Bar nem hiszem, hogy sok embert erint (Schwab -> IB atutalas), a megoldas domestic wire, es megfelelo szamlan (mindjart kifejtem) van olyan, hogy recipient (IB IE, cim stb.), aztan az ABA routing number alapjan kivalasztja a JPMorgan beneficiary bank-ot (nem kellett beirni, igy a cime se kell), es van nekik direkt olyan hogy further credit instructions, es ott az azonositom mellett a nevem/cimem meg lehet adni.
Ket dolog: 1. nekem bejelzett, hogy mivel a cimzett maga (IB) nem US-ben van, ezert international wire... nem tudom leellenorizni, mert nekem mindketto ingyenes, es nem irja a transaction history (de a proba 50 dolcsi 2 oran belul jelzett az IB szamlamon hogy megjott). 2. nekem ceges reszveny vest-elodik oda, ez kulon equity award szamla, azon is van domestic wire lehetoseg (wise-ra utaltam onnan), de ilyeneket nem lehet beallitani... egyszer levelben kerdeztem, nem valaszoltak ertelmeset; ma viszont chat-ablakban beszeltem veluk, es kiderult hogy az equity award -rol nem is fog menni, at kell tenni a sajat individual account-ra es onnan megy. -
axioma
veterán
OK, az nyilvan akkor nem erdemi. Akkor elinditom a wise-on keresztul. Csak nem akartam bevonni, de lehet ez egyszerubb, mint kuzdeni a schwab-bal hogy hova irjam az azonositom (wise-ra mar 2x utaltam, domestic mukodott ami elvileg gyorsabb is, akkor a wise-nal valtottam, de mar nem eri meg nekem).
-
axioma
veterán
Akkor nalam ez utott be:
If the account equity is deemed to be nominal. Here, if the account balance is below USD 80.00 or equivalent, the balance consists solely of cash and there has been no trading activity over the prior 10 business days, all non-base currency balances will be unwound and converted into the base currency.
Amugy nekem is irrealisan valtott, 10e-ert 25.73 usd, az 388 feletti ar... de ha ugy nezem kb. 10 Ft-ot buktam, az 250 Ft, ennel nagyobb szivas ne legyen... de most tenyleg, az elso par honapra igazan adhatnanak egy kis haladekot amig az ember ismerkedik.
Viszont az fontos, hogy ide is kell majd kifele menjen penz, ha jol ertem ezzel a beutalassal legalabb ezt a jogot megnyertem.
Arrol esetleg van konkret info, hogy wise-rol USD-t ha osszekotom ingyen atvisz? Tizezres nagysagrend.
Meg a havi kiutalasrol... -
axioma
veterán
Le van valahol irva, hogy mikor valtanak automatikusan? Bekuldtem tesztbol 10ezer Ft-ot, mondvan ugyis kelleni fog. Egy hetig maradt forintban kb., most azt is levaltotta dollarra, persze pont a legrosszabbkor. Az teny, hogy USD-s szamlanak nyitottam (ha vegre sikerulne foglalkoznom vele hogy a schwab-bol mit hova kell irni es hol tudom beirni a message-et az azonositoval, lenne rajta abbol lathato mennyiseg), de az meglepett hogy ilyen nem resztli mennyiseget is bevalt. Ha ezt tudtam volna, kiutalom.
Apropo, a havi 1 kiutalas az naptari honapra ertendo, vagy itt is valami trukk van hogy nyitas napja/perce, mint revo-nal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest