- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #2389 üzenetére
az sem rossz ...pszichesen illetve maceraügyileg
de iden mar "megmaceráztuk", jövöre is menni fog valahogyan
anyagilag meg csak jobb, ha adozni is kell, mert akkor hozott is valamit, azaz több, mint ha nem kell belöle adózni
...ráadásul mivel ajándék volt, így csak ha teljes nulla, akkor nem kell(ene) adózni, ...az meg nem lenne öröm az IBKR-nel szamlat tartóknak, ha IBKR reszveny nullát érne -
avl
senior tag
ma is utaltam a korabbi lassu szamlaszamra, ~15 perc alatt jovairodott
ma mar eladhatnám a tört rv.-eket is (de csak tözsdenyitas alatti orakban)
sima szamlara kapott IBKR ajandekrv. kapcsan mik a gondolatok ?
1) eladas,
2) $ a TBSZ-re
3A) TBSZ-en belül konverzio €-ra külön vagy €-s ETF vasarlasakor ?
3B) $-os ETF vasarlasa ?3A vagy 3B melyik miert jobb ? en €-sra hajlok (bar masutt van $-os ETF-em is)
-
avl
senior tag
en is utaltam a korabban lassu szamra (1200 1008 0179 1337 0030 0008), es nekem is nehany perc (mast is csinaltam közben igy pontosan nem tudom de 5-10 perc lehetett) alatt megérkezett
kiprobaltam, lehet el is tudnam adni IBKR rv.-eket, de egyelöre a tört dbszámot nem engedi
ma atallitottam, hogy engedjen tört rv.szammal "globalisan" kereskedni, de egyelöre igy sem, lehet ennek hatasa csak masnaptol lesz ervenyes
-
avl
senior tag
wow
erre érkezett meg gyorsan ? HU06 1200 1008 0179 1337 0030 0008más: eddig nem is nezegettem kerestem, mert a több részletben kapott ajandek IB rv.-eket egyben adnám el, hogy egyszerübb legyen majd az adoszamolasi macera -> adódó kérdés: valahol látható, hogy melyik mikor adható el ?
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
persze hogy elérhetö; én nem csak teorizálok [pl. link]
-
avl
senior tag
en igy nézem:
heti hozama momentan 0.05%:meglehetösen linearis is:
a vetel es eladas legalabb 2 x 0.05%, ezt 2 het alatt "termeli" ki
a forgalma nagy, veteli es eladasi spread ennek megfelelöen igen kicsi, most pl.
a 0.01%-ot szinte 1 nap alatt kitermeli,
ennek megfelelöen en sokallom a 18-19-20 napos "break even point"-ot ...ado nélkül!!
az is igaz, hogy en ezt is csak TBSZ-re veszem, adoval azaz TBSZ-en kivül romlik a helyzet, az 1-adoval osztani kell, es akkor siman kijöhet a 18 nap körüli
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #2308 üzenetére
"hogy tudsz IB-n belül pénzt utalni 2 külön account között?"
nem tudom, hogy lehet-e, egyelöre ki sem próbáltam, jövöre lesz esedékes (igyekszem sosem kapkodni, hanem elöre felkeszülni ;-)
ugye van szamlak közötti lehetöseg ...sajatra, pl. aktualis évi TBSZ-re, es ott lehet masik szamla felé elmenni (talán, esetleg, stb.)
-
avl
senior tag
kaptatok mar ilyet ?
During a routine review of your IBKR account U...., we’ve detected deposit(s) into your account that appear to be from an individual/entity other than (you) the account holder (i.e., a Third-Party Deposit). IBKR conducts regular due diligence reviews on client deposits that are potentially from someone other than the account holder. Specifically, we are inquiring about the cashiering activity detailed below:
nyilvan megküldtem es azota írták, hogy "Thank you for your response. All information has been acquired and the review is now complete."
bennem felveti a kerdest: mastol IBKR szamlara nem kaphatnánk pénzt ?
..jövöre simán lehet, hogy esedékes lesz nálunk ilyen...persze
A) IB-t is kerdeztem most erröl
B) IB-n belül is lehet penzt utalni IB szamlak között is, az is megoldás lehet -
avl
senior tag
válasz
banderasz77 #2098 üzenetére
miert a revoluton valtassz ? több beiras is van, hogy IBKR jobban vált
-
avl
senior tag
adobevallas, IB ajandekreszveny osztaleka kapcsan ...elakadtam
IB kimutatasa:
182. sorba beirva:
es a megfelelö 190.-be:
a sugo szerint:
de ha beirom az 5%-ot (3638*0.05=181.9), akkor hibajelzest ad ..akármerre is kerekítem:
ha kiveszem az "Adó" mezöböl az értéket, akkor újra hibajelzés nélküli:
mi a megoldás ???
-
avl
senior tag
Te az ajandek rv. adozasa* vagy a kapott osztalek kapcsan írod ezt?
* a rv. kapcsan volt egy korabbi p.zoli altal, hosszu NAV idézettel, majd "érthető, teendő" magyarra fordítása
szerintem az ajandek rv.-ről csak az eladasakor kell bevallast tenni
(nekem talán még mind nincs is a tulajdononban, azaz nem "vest"elődött; terveim szerint, ha mind az enyém lesz, azaz szabadon kereskedhetek velük, akkor eladom -ha nem borzaszto lent lesz az arfolyama - 2025 során, az összeg meg megy TBSZ-re, es majd az eladasról kell adózni)
-
avl
senior tag
IB ajandekreszveny osztaleka kapcsan, igy jártok el ?
így korrekt ?
egyeb sorba beirando illetve figyelembe veendö ? -
avl
senior tag
köszi!
sajnos kezdö vagyok ebben, IB elött 10+ even at csak TBSZ-en volt ügyletem, emiatt kezdö kerdeseim vannak
sajnos a sor csak egy reszkerdes, tovabbiak1. az IB atszamitasa HUF-ra helyes vagy ellenörizendö ? a kitöltesi utmutato szerint " külföldi pénznemről való átszámításnál: bevétel esetében a bevételszerzés időpontjában," szerinti MNB arfolyammal kell szamolni
2. a jövedelem az mennyi ? a kapott kamat vagy a kapott kamatbol az ott levont forrasado ?
azaz a 23.66€ atszamitva a jan.4.-i arfolyammal, vagy
a 23.66€ atszamitva a jan.4.-i arfolyammal MINUSZ a 4.73€ a jan. 10.-i arfolyammal ?3. egyeb sor kitöltendö az IB-n nem TBSZ-re kapott kamat utan ? pl. a kitöltesi utmutato szerint:
"Ha a kamat forrása szerinti országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, akkor a külföldön igazoltan megfizetett, az egyezmény szerint levonható adó
forintra átszámított összegét (191. sor „Adó” mezőjében szereplő összeg) a 15%-os adóból vonja le, és a különbözetet írja be e sor „Adó” mezőjébe!"ugy ertelezendö-e, hogy 183. sorba jövedelemkent a kapott összeg es semmi nem vonhato ott le, de a 191. sor ado mezöjebe irhato amit IB levont es a 183. sorbeli ado mezöbe ez figyelembe vehetö (levonva) ?
4. mennyi a kapott kamatra az adokulcs ? 15% ?
azaz igy o.k. vagy ?
-
avl
senior tag
2024-re adobevallas kapcsan kérdeznék, mit hova hogyan meghatarozva kell beirni ?
sajnos az ajandek IB reszvenyek nem TBSZ-re kerültek, azok osztalekát nyilvan be kell igy vallani, es sajnos egyszer allt nem TBSZ-en akkora összeg, hogy adtak rá kamatot
osztalekok:
kamat:forrásadó:
az IB szerint szamolt HUF-ot lehet venni (itt 3638.36 HUF), vagy magunknak kell (mikori arfolyammal ? amikor fizettek vagy 20241231 ? arfolyam innen ? [www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes] )jól értem-e [innen], hogy szochot nem kell fizetni, ha:
teljesült ?
az osztalek utan megnyitva https://eszja.nav.gov.hu/app/#tform -t latom:
a jövedelem az mi ? a kapott osztalék HUF-ra átszámítva vagy a kapott osztalek HUF-ra atszamitva és a forrásadó levonva ?
azaz a fenti szamokkal osztalekra 3638.36 HUF vagy 3638.36-1092.66 = 2545.7 HUF ?
osztalek IB reszvenyre kapcsan: a 189. sor (=a kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján és a megfizetett adó)
vagy a 190. sor (a kettős adóztatást kizáró egyezmény hiányában és a megfizetett adó) a kitöltendö ? tippem szerint az USA reszveny, azaz nincs egyezmeny, azaz a 190. sorkamat: hasonlo kerdes, de mivel IB fizette es IB-nek Írorszagban jegyzett cegehez tartozunk, avval van kettös adoztatast kizaro egyezmeny, ezert az a 189. sorba irando ?
valaki ezeken vegigment mar ? van esetleg leiras ?
-
-
avl
senior tag
ez (miben) jobb mint a [link] ?
más:
mivel telefonon ujlenyomatos azonositassal lepek be IBKR felületbe, most derült ki, hogy a PIN-emröl már fogalmam sincsmobiltelefonon siman müködik ez ? [link] azaz törlöm az app-ot es ujratelepitem, a telepites közben megfelelö valaszt adok (telefonszamom, telefonom maradt ugyanaz)
-
avl
senior tag
válasz
nort_on #1679 üzenetére
ezekröl van szó ?
[IBKR Mobile] vs. [IBKR GlobalTrader]Te melyiket tartod jobbnak ? mire, miert ?
en ritkan veszek, akkor ETF-et, vagy laptop-on böngeszöben indulassal vagy esetleg telefonon IBKR Mobile app-on
-
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #1461 üzenetére
de lehet !
#1462Ereshkigal: köszi; ami a linkeden nekem bejön, az alatt szamitogepen böngeszöböl-t értek:
#1463peetie1: köszi; milyen összeg eseten milyen dij ? amit leirtal avval te is azt akarod erzekeltetni, hogy ...? hogy nem egyertelmü mi a legolcsobb ? hogy kb. mindegy, mert igen kis szerepü ?
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #1456 üzenetére
mit értetek "web" alatt ? nem minden kereskedes a "web"-en történik valaki bemegy személyesen ?
szerintem jobb a pontos szohasznalat, pl.
mobilon applikacio alatt
szamitogepen böngeszön át
stb.szerintem a fenti mindegyikenel kivalaszthato a tözsde direktben vagy epp a smart routing (altalaban, mert volt 1-2 nap, mikor küzdelmesen, amit akkor meg is irtam, visszakereshetö)
-
avl
senior tag
válasz
nort_on #1454 üzenetére
köszi!
majd legközelebb meglesem a preview-ban, hogy Xetran vs. gettex-en mennyi dijat ir ...esetleg neked van peldad, hogy Xetran 2-3-4-5000 € eseten mennyi volt a dij ? ...en ritkan vettem eddig Xetran IB alatt, es akkor az összeg miatt 20€ fölötti dijakkal
ez mindenesetre egyszerübb gettex-re, mint Xetra-ra: [link] [link]
illetve jut eszembe: ~1 eve volt ilyenem, de mar nem tudom, hogy Xetra vagy tiered beallitasok miatt volt 3€ (~0.0809%) a dij:
mert ennel nyilvan 20 fölötti (viszont csak 0.05%) a dij: -
avl
senior tag
nekem is ilyen erzesem, gondolatom, megfigyelesem van
...talan nem is "kamu tözsdének" hivnam, hanem kereskedesi felületnek, ami ahogy irtad megy; ha ott adok be vételit, elöbb utóbb egy masik, valos kereskedesi lehetösegü felületen megvalósulhat, "felfigyelnek" (a robotok es "Franz a parkettröl" :-), es ha olyan az ár, akkor rámennek..aztan adodik a kerdes: az IB min. jutalek 1.25 vs. pl. 3€ a Xetran különbsege hogyan viszonyul a gettex-en elerhetö picit magasabb árból adódó különbseghez az epp aktualis veteli összegnél, darabszamnal;
az 1.25€ az 2500€-nak, a 3€ meg 6000 €-nak a 0.05%-a
..meg persze ki hanyszor es mennyivel kereskedik, hogy az igy adodo 1-2 € különbseg (mert szerintem ilyesmi adodik többnyire) mennyire szamit
van olyan, aki Xetran szokott kereskedni ? en nagyobb összegnel mar adtam be ott es akkor a https://www.boerse-frankfurt.de/xetra-realtime oldalon ténleg lattam a sajat ajanlatot élöben
-
avl
senior tag
gettex-en szoktam ETF-eket venni
hol lehet megbizhatoan latni a gettex-en valo forgalom volumenjét, hogy hany db illetve mennyiert ment aznap, korabbi napokon ?
pl. LSE-re a legattekinthetöbb: [link]
boerse frankfurt oldalrol is jo: [link]
gettex kapcsan viszont ellentmondasos nekem, mert [link] szerint epp:
azaz ma eddig 65 db (??)de gettex oldalan a turnover egész más: [link]
-
avl
senior tag
válasz
Ixion77 #1317 üzenetére
köszi; a laptop is persze erösen felügyelt ceges (gmail sem megy - par eve még ment, Zscaler felügyeli milyen netes oldal jön be rajta, telepites szóba sem jön, ezt-azt portable verzioval megoldok, stb.) ...ha meg leteszem a cégnél lantot [bármikortól lehet], ugyis privat eszközeim lesznek)
-
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #1207 üzenetére
köszi; nem is kerdezted elötte IB-t, hogy jo-e ugy ? mi alapjan voltal biztos benne, hogy az a szamlaszam amire utaltal az nem XY-é ? mernél siman hétjegyüt is igy utalni ? gondolkodtam, hogy megkerdezem IB-t, de végülis nem érzem nagy szükseget, hogy izibe megérkezzen az a havi egy-egy utalásom oda
-
avl
senior tag
gettex könyvet hol lehet látni ?
pl. Xetra-n van 3 eszközre ingyen real time, ahol folyamatosan latszik a valtozasa az ajanlatoknak [link]
ismerem onvista-t, ott all kurse alatt lehet ezt-azt pl. köteseket latni, de nem ugy mint Xetra real time-on latni az ajanlatokat, pl. [link]gettex-röl csak ilyet ismerek, de ajanlatokat nem tudom lehet-e latni
-
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #1159 üzenetére
biztos van ott is
de mi a gettex elönye ibishez kepest, ha a 0.05% ugyis 3 € feletti ? hogy tutti nincs 3rd party vagy darabszam szerinti vagy akarmi dij ?
a fenti pelda szerint azert IBIS-en sem volt földhözvagos a dij: #1154 -ban betett szerint 0.05807%-nyi, azaz 24.97€, ha 0.05% lenne, akkor az a peldaösszeggel 21.5€ lenne (nem sok a 3.47€, persze nullanal epp 3.47€-val több :-)
-
avl
senior tag
hogyan erdemes nehany 10000 € értékben vasarolni IB-n ?
többnyire nehany 1000 €-ert vasarolok, es gettex-en (pl. 2500€-nal éri el a 0.05% a min. 1.25€ dijat)
probabol beadtam - a profilomban a tiered stb. minden atallitasa nelkül, IBIS-t kivalasztva, es ilyen a preview:
ez 24.97/43000 = 0.05807%-ra jön ki, nem sokallom, de ha lehet(ne) egyszerüen sporolni, miert ne :-)
-
avl
senior tag
küzdök-küzdök, de csak nem találom (mobil app illetve laptop-on böngeszöböl probalom):
hol lehet ezt megtalalni ? nekem eleve "forms and Disclosures" nem latszik sehol
laptop-on böngeszöben eljutok a "Statements"-ig, de ott hol lenne ?
-
avl
senior tag
"sajnos" $-om volt/lett; Revon sima ügyfelkent atvaltani €-ra igen draga (mert ~9000 $)
...persze olyanok eljarasa, tapasztalata javaslata erdekel, akik mar utaltak be USD-t IB-hez, hogy mi modon, mennyi dijert ?
netan Revolutnal valami olyan kategoriaba lepni rövid idöre (mi az ? metal ?), amiben a fenti összeg konverzioja €-ra es IB-re küldese olcsobban jön ki
-
avl
senior tag
es en miert nem azt kapom
(mikor IB-n jelzem, hogy utalnek, meglesem mit adnak es eddig HUF-ra mindig Raiff.-es szamot adtak)
persze nem olyan sürgös, 1-2-3 nap ide-oda
a Revolutrol (sima, mezei, ingyenesröl; nem metal vagy akarmi) $-t IB-re hogyan a legjobbra ? lasd #1107 vagy egyertelmüen Wise-on at ? (akkor az is kell, még nincs nekem; oda Revolutrol egyertelmü a legjobb mod ?)
-
avl
senior tag
Revolutrol tennek USD-t IB-re, eddig ilyet még nem csináltam, így bizonytalan vagyok, hogyan a legjobb ?
1) IB oldalan megadtam, hogy USD-t tennek be, jo arra a "Bank Wire" mód ? és arra ezt adta:
2) Revolut-on megyek "New payment"-re es onnan mi választandó ? "Bank Recipient" vagy "Send international" ?
ha "bank recipient"-et valasztok, akkor a fenti miatt a "recipient´s account" -ra USA-t kell megadni, nem ? es akkor a "Recipient details"- nal lehet 3-bol valasztani:
A) "Wire (fees may apply)"
B) "ACH"
C) "Swift/BIC code (fees may apply)"melyik a legolcsobb es jarhato ut ?
-
avl
senior tag
az elözö hsz.-om elsö reszere mik a meglatasok ?
azaz: a kapott - de még nem tulajdonlott, nem szabadon rendelkezhetö - IB resszvenyek decemberben fizettek osztalekot
mivel azok nem TBSZ-en vannak, az osztalek - gondolom összesen 2-3$ a legtöbb esetben - utan a 2024-re vonatkozo adobevallasban kell szolni, nem ? ...persze jo lenne valami min. összeg, ami alatt nem kellene
es az adobevallas mely sorában ? -
avl
senior tag
IB decemberi normal szamla kivonatan irnak a kapott, de még nem sajat tulajdon IB reszvenyek osztalekarol:
evvel elvileg kell valamit tenni a 2024-re vonatkozo adobevallasban ?
más: ezt a lentit hogyan kell értelmezni ?
kaptam 11.7194 db IB reszvenyt - 202312 es 202406 között - es korabban mas vesting datumok szerepeltek, nem a fenti)
-
avl
senior tag
mi a konkluziod es mennyire szilardan/erösen az es mennyire szitufüggönek latod ?
pl.: külön valtani es külön venni vagy inkabb hagyni automata konverzioval a vetelt ? vagy egy TBSZ-en belül az utolsonak tervezett vetelt nem automatikus konverzioval a rahagyasbol adodo maradekösszeg miatt vagy ....
pl. ha stabilabb=kisebb volatilitasu es kisebb hozampotencialu eszközt vesz az ember (pl. valami rövidebb kötvenyt), akkor szerintem a HUF->€ tud annyira pl. 1-2%-nyit ingani, hogy a jókori külön konverzio meggondolando, es nem a vetelkori
-
avl
senior tag
válasz
werszomjas #929 üzenetére
Kereskedesi helytől is függ a dij, volt mar rola itt szo, erdemes rakeresni pl. "gettex" szóra, min. díj ott alacsonyabb, stb. IB oldalan is van díjakról infó (tiered, fix); ...aztan megleshető, hogy az összegednél mi a neked jo
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #771 üzenetére
kerdesek, gondolatok:
- ha TBSZ-en kivül a sima szamlan törtenik a HUF->€ konverzio; az is figyelembe vevödik a 2000 Ft-os lekereskedhetö havi dijba ?
- a számaid szerint nem csak egy also összegkorlat felett, hanem egy összegkorlat alatt is dragabb az automatikus valtas (ahogy irtad/ertelmezhetö: 6666$ felett olcsobb a nem automatikus valtas)
de ha az összeg olyan kicsi, hogy a szokasos gettex 1.25€ ill 0.05% jutalekkal nincs ki a 2000 Ft, akkor lehet külön valtani, pl. ha a valtas 2$-ja es a kereskedesi dij együtt 2000 Ft-nyipl. 2.4m HUF eseten a kereskedesi dij 0.05%-a 1200 HUF-nyi, a valtas 2$-ja ~ 800 HUF, azaz össz kb. 2000 HUF, es ekkor nincs a "10%" rahagyasi maradvany es nincs a veteli idöpont a valtasihoz kötve akkor valt, amikor akar, es nincs az altalad emlitett 0.03% sem)
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #700 üzenetére
nem problema, csak egy jelenseget irtam le, nyilvan cancelled, mert ahogy romlott a vetelhez szükseges atvaltasi arfolyam, nem birt volna venni
hasonloan, mint egyebkent, ha limitaras megbizas es nem bir venni, mert dragabb a cucc (csak ott nem cancelled ....elvileg HUF/€ eseten sem kellett volna cancel-niük, hátha ujra beerösödik, de ez esetben nem tettek igy)
nyilvan kiadtam kicsit maskepp a megbizast es teljesült -
avl
senior tag
kezdettöl IBIE-nel vagyok
HUF-om volt TBSZ-en, kiadtam €-s ETF megbizast kiszamolva, be is vette, de ahogy gyengült a HUF (ma delutan volt egy kis erösödese), magatol "cancelled" lett
masik erdekessegek: egy kis csucs:
es egy "dip":
valaki benezett valamit ?
-
avl
senior tag
kb. 25 TBSZ-em van, ha az egyszerre fordulók összegeit vetem össze, akkor is van 2.7 : 1.0-hoz arány; szerintem kiszamithatatlan, hogy mit hoznak az evek (1-2 esetleg, de 10-20-30 ?)
az elköltés az hülyeség, azt bárki tudja, az nem kihívás, nem feladat; megkeresni, "fialtatni" az az igen! (és nem is csak humor)
-
avl
senior tag
ezt mostanság mennyire éli ki a Revolut ?
több eve van naluk szamlam, korabban mozgattam is rajta nagyobb összeget, valtottam €-ra, miota IB van, ez a tevékenységem ~megszünt
viszont jövö januar elejen lesz ~8000 $ Raiff. szamlamon, amit IB-re szeretnek minel olcsobban juttatni; erre mi a jo megoldas ? eddig azt gondoltam: kartya möge $-os raiff. szamlam, kartyaval REvo-ra feltöltés, onnan IB-re küldés
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #513 üzenetére
"problémám" nekem sem
nyilvan összegfüggö is, es elvileg elkepzelhetö, gyakorlatilag fogalmam sincs, hogy nagy forgalmun lehet-e es mennyivel jobb áron venni/adni; ebben kerdeztem ilyesmit: #127
ha veszek (mert el nem igazan adok
, akkor szoktam onvista alatt alla Kurse es több tözsden nezni, de ugye nem realtime mindegyik stb. ..esetleg elmult napra idö fölött lehetne görben abrazolni valami nagy forgalmu papir arait, abbol kiderülhetne
-
avl
senior tag
válasz
tothjozsef #508 üzenetére
igen, smart routing-ot altalaban nem erdemes hasznalni, gettex a legkisebb fix jutaleku, erdemes itt rakeresni ezen kulcsszavakra
-
avl
senior tag
igyekszek ugy tervezni, hogy rendkivül kis esélyü legyen egy feltörést igénylö helyzet; persze tudom: nem minden tervezhetö, de ezert van/kell TBSZ-en kivül PMAP, es persze evente jarnak le, azaz elöre lehet latni nehany honapot, es többnyire lehet kicsit kesleltetni egy kifizetest, hogy addigra forduljon, illetve jelenleg már minden evben 4-5 TBSZ-em fordul (4 szolgaltato, 25db TBSZ)
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #301 üzenetére
valaki probalta egyebkent mar, hogy tenyleg konkretan mikor, mire, mi volt legolcsobb ? ...persz azt gondolom nagy jelentösege nincs 1-2 € különbsegnek
arra gondolok, hogy gettex-en lehet kisebb a forgalom, nagyobb a spread, stb., de a min dij 1.25€ es 0.05%-tel ez 2500 € eseten esik egybe
ha valaki 2500-3000-3500-4000-.... €-ert kereskedik, konkretan nezte valaki, hogy a masutt pl. min. 3 € be tudta-e hozni pl. a kisebb spreaddel, kicsit olcsobb veteli vagy dragabb eladasi arral a min. dij hatranyat ?
pl. 3000 €-ert 100€-s 30db ETF-et veve gettex-en 1.5€ a dij, total: 3001.5€
ha a 3 €-s min. diju tözsden veszi az ember, akkor 3001.5-böl akkor kerül ki 30 db, ha az ara (3001.5-3)/30=99.95€ a darabár; van ekkora különbseg tözsdei arakban ? vagy hol igen, hol nem ?
-
avl
senior tag
sokkal korabban PredatorZoli-nak volt olyan beirasa, hogy lehet, hogy idönkent teszik a gyüjtöröl az egyeni szamlakra, nem folyamatosan
akkor meg aki kicsivel az egyenikre tevés elött utalt, aze hamar megjelenik, aki meg az elözö egyénikre tevés utan röviddel utalt, annak tovabb tart.
azt en sem mondom, hogy ez 2024-ben top megoldás lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest