- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Elvileg minden balance-od benne van:
What account information is collected?
EU financial institutions will report the income credited to the account (dividends, interest, gross proceeds from the sale or redemption of financial assets and cash-value insurance contracts) and account balances.A részvényeimet én sem hiszem hogy kényszerlikvidálnák.
Igen, igazad van, ilyen finanszírozási vészhelyzetbenvalószínűleg elég nehéz lenne ebből a jelentésből kisillabizálni hogy kinek mije van, és ha közben én magam elköltöm a szabad egyenlegemet, akkor legfeljebb utólag tudnának felelősségre vonni, és még akkor is hazudhatnék, hogy én bizony hamarabb költöttem el a pénzegyenlegemet.
-
kovaax
őstag
Az U-s számlaszámot kell megadni az Erstének, ők majd lemeccselik egymás közt az IB-vel, hogy konkrétan hova küldjenek és mit. TBSZ transzfernél is ezt adtam meg 2023 végén (4 TBSZ-t transzferáltam, úgyhogy megadtam mind a 4-et, meg hogy melyik melyik évi, pl.: U12345678 TBSZ-2021), meg 2024 elején volt normál számláról átküldött etf-em is, ott is a sima számlám U számát adtam meg.
-
Simia
junior tag
Szerintem ettől súlyosabb volt a helyzet ha jól értem: az újonnan bevezetett szocho-t nem rakták be a TBSZ-es szabályok közé, mert nem is nagyon lehetett különbséget tenni hogy milyen terméken mennyi hasznot értem el TBSZ-en.
Ennek az volt a következménye, hogy egyenesen olcsóbb volt TBSZ-re venni bármit, és feltörni, mert TBSZ-en sosem volt SZOCHO, utólag sem.
Ha nem jól értettem, majd biztos kijavítanak. -
aAron_
őstag
Nekem gond nélkül átment minden azóta, KELER és deviza számlaszámok nélkül.
Azóta felhívtak telefonon, hogy tervezek-e még náluk befektetni, ha nem, miért. Mondtam, hogy nem, mert nagyon drágák, különösen a deviza váltás, Interactive Brokershez képest. Itt véget is ért a beszélgetés. De lehet inkább hallgatnom kellett volna. Remélem nem lobbizza ki senki, hogy csak belföldi szolgáltatónál lehessen TBSZ-t vezetni...
-
-
axioma
veterán
Na vege a magyarul levelezel emberrel idoszaknak, egy agent valaszolt angolul, a nagyobb gond hogy csak a KELER kodot adta meg (azt mondjuk annak ellenere hogy felregepeltem es L helyett egy : volt benne), az ep.szamla szamot azt nem. [Egyebkent tokeletes pelda arra, mire NEM egy AI agent a megoldas: n-szer ismetlodo ugyanolyan keresre (mindannyian masoljuk a githubos leiras alapjan) automatikus kikuldes vagy faq bejegyzes lenne a megoldas.]
-
kovaax
őstag
A tartozást a főszámlán kell kiegyenlíteni. A transzfer költség az már érdekesebb, mert annak is a főszámlán kell meglennie, de nekem ezután a TBSZ-eken levő maradék pénzeket vették el, és csak ami nem tellett ki belőlük, azt vonták le a főszámláról. De a transzfer elkezdésének az volt a feltétele, hogy ott legyen a főszámlán a teljes transzfer költségre való.
-
Simia
junior tag
Igen, rosszul emlékeztem, a SZOCHO nem-fizetés csak következmény volt.
Szóval visszakerestem: ez volt a kardinális kérdés a céges RSU esetében:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500117.TV77/A [...] A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni
(2) * Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;
Ezek alapján a vest nem feltétlenül SZOCHO töteles, mert nem feltétlenül jövedelem.
Mi azzal érveltünk, hogy a programban résztvevőknek azonosak a feltételek, ők meg azzal, hogy a cég dönti el ki kerül be a programba. Ezért mindketten kötöttünk egy kompromisszumot, hogy nekik van igazuk.
Az IBKR RSU tekintetében viszont szerintem már megáll az érvelés, hogy bárki számára azonos feltételekkel volt elérhető az ajánlat.
Visszakerestem az IBKR RSU-ról szóló hozzászólást Predátor kollégától (köszönet érte így utólag is).
Ebben konkrétan a NAV is hivatkozik a fenti passzusra, miszerint szerintük is mindenkinek azonos feltételekkel vehet részt a referral programban, már ha regisztrálnak (ide másolom a szerintem releváns részt):Az Szja tv. 77/A. § (2) bekezdés a) pontja értelmében ugyanakkor nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély az értékpapírt bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerezte.
Figyelembe véve azt, hogy az IBKR honlapján elérhetőek a „Refer-a-friend” program részletszabályai, mely alapján bármely új IBKR számlát nyitó magánszemély szerezhet a program keretében részvényt, ha teljesülnek az ott meghatározott feltételek, ezért az IBKR részvények megszerzésére tekintettel a részvények megszerzésekor nem keletkezik bevétele, azzal összefüggésben adókötelezettséget az értékpapír értékesítésekor kell majd teljesítenie.Szóval én a Zoli féle értelmezéssel értek egyet, miszerint vestingkor nincs esemény, eladáskor ETÜ, az osztalék meg osztalék.
-
Blaymoira
tag
Asszem FXCONV-ot kell használni kis összeg (<$25k) esetén és valszeg arra váltja a típust.
Itt írnak erről, hogy idealpro csak >25k esetén van:
https://www.ibkrguides.com/kb/article-1708.htmEgyébként én úgy tudom, hogy alapvetően a withdrawalnál annyira nem hisztiznak. Akkor hisztisek, hogy ha beutalod átváltod és aztán kivonod a tőkét bármi trade nélkül és csak currency conversionre használod az IB-t.
-
Blaymoira
tag
Nem mutatja hogy mibol lesz valtva es az indulas v erkezes az 5000 db, sajna huf is van rajta 5e, amiatt nem szolna.
Preview-ban látod a teljes értékét a megbízásodnak. Egyébként deviza esetén úgy van, hogy az tickerben az első deviza az, amit veszel a 2. meg amiben quoteolva van az ár.
Tehát USD.HUF-nál. Ha veszel akkor USD-t veszel forintért, ha eladsz akkor USD-t adsz el forintért
Kiutalás:
Ha bemész a kiutalás menübe ott írja:
"ABOUT WITHDRAWALS
Fees: One free withdrawal is allowed per calendar month. Subsequent withdrawals using this method will incur a fee of EUR 1.00 at IBKR.
" -
Blaymoira
tag
Ezeket az anomáliákat jó lenne megkérdezni supporttól, mert én sosem találkoztam vele, de néhányan írtatok már hasonlót.
2023-as TBSZ-emen van 22,41 EUR. Egész évben nem nyúltam hozzá a számlához és senki nem csinált vele semmit. 24-es TBSZ-en simán váltott nagyon kis összegeket meg a főszámlán is. De ilyen 10+ méretű összegeket sose váltottak automatikusan.
-
Uyuarasy
tag
Szerintem a robot akkor ugrik erre, ha tenyleg ugyanoda kuldod vissza es nincs elozmenyed. Legalabbis en a ToS valtozas ota is Revolutrol utalok IB-re es havi 2-3 utalas megy sajat hitelkartyara is. Nem tudom mennyit szamit de sok eve hasznalom fizetesre is, Premium csomagban.
-
avl
senior tag
ezt mostanság mennyire éli ki a Revolut ?
több eve van naluk szamlam, korabban mozgattam is rajta nagyobb összeget, valtottam €-ra, miota IB van, ez a tevékenységem ~megszünt
viszont jövö januar elejen lesz ~8000 $ Raiff. szamlamon, amit IB-re szeretnek minel olcsobban juttatni; erre mi a jo megoldas ? eddig azt gondoltam: kartya möge $-os raiff. szamlam, kartyaval REvo-ra feltöltés, onnan IB-re küldés
-
Sisco2
tag
Hol van ilyen ahonnan a SWIFT forint utalás Írországba ingyenes?
Nézegettem CIB, ERSTE még a nullás csomagokat is de mindenhol horror.
(Raifft nem néztem, az nem játszik egyelőre de majd megnézem, akkor ujra tervezés ha ott van ilyen csomag)Már bedobtam folyoszamla topikba is.
-
Fehérsólyom
aktív tag
Mobil applikációban (de kíváncsiságból akkor megnéztem WEB-en is és azonos volt) megkerestem az USD.HUF ticker-t (IDEALPRO). Buy Order-t adtam meg, ahol a limit áram az az ár volt, amennyiért én a dollárt szerettem volna megkapni. Mivel a teljesüléshez az kellett, hogy a forint erősödjön ezért a váltást a limit áron végezte el (erősödés után), nem kaptam jobb árat. Így viszont a forintot teljes egészében dollárra tudtam váltani. ~2 USD költsége volt, amit forintban terhelt. Igaz, nem normál, hanem TBSZ számlán csináltam mindezt, de szerintem ez a folyamat működik normál számlán is.
-
User_2
tag
minden betűméret állítható,
bár igaz a legtöbb csak csoportosanolyat keress hogy custom font size
-----
tws-t joggal, nagy eréjjel lehet savazni,
de ha már használtál más trading platformot is, könnyen rájössz,
hogy sajnos muszály relativizálni.
és kiderül, hogy a tws egy minőségi csúcs.
ami egy lehetetlen mondat, gondolva, olvasva és leírni is. -
Uyuarasy
tag
Valaki irta itt vagy a befektetos topicban hogy TWS kell hozza (bongeszoben/mobil appban csak market ordert tudsz letrehozni).
Par napja ezzel a modszerrel csinaltam ket kapcsolt megbizast, mindketto TBSZ szamlan belul. Pont annyit valtott adott devizabol amennyi kellett a vasarlashoz, es a valtasra nem szamolt fel dijat.
Eleg ergya a regi desktop alkalmazas, de latszolag egyik ujabb app sincs a kozeleben sem ha a feature paritast nezzuk...
Szerk.: a videoban nincs benne, de az FX ORDER mellett az advanced gomb alatt tudod az FX CONV-ot beallitani
-
axioma
veterán
Na megoldodott. Bar nem hiszem, hogy sok embert erint (Schwab -> IB atutalas), a megoldas domestic wire, es megfelelo szamlan (mindjart kifejtem) van olyan, hogy recipient (IB IE, cim stb.), aztan az ABA routing number alapjan kivalasztja a JPMorgan beneficiary bank-ot (nem kellett beirni, igy a cime se kell), es van nekik direkt olyan hogy further credit instructions, es ott az azonositom mellett a nevem/cimem meg lehet adni.
Ket dolog: 1. nekem bejelzett, hogy mivel a cimzett maga (IB) nem US-ben van, ezert international wire... nem tudom leellenorizni, mert nekem mindketto ingyenes, es nem irja a transaction history (de a proba 50 dolcsi 2 oran belul jelzett az IB szamlamon hogy megjott). 2. nekem ceges reszveny vest-elodik oda, ez kulon equity award szamla, azon is van domestic wire lehetoseg (wise-ra utaltam onnan), de ilyeneket nem lehet beallitani... egyszer levelben kerdeztem, nem valaszoltak ertelmeset; ma viszont chat-ablakban beszeltem veluk, es kiderult hogy az equity award -rol nem is fog menni, at kell tenni a sajat individual account-ra es onnan megy. -
tz970
csendes tag
Nálam sem nagy bukta, csak nem értem, ha hó elején a TBSZ díjra amennyi kellett és korábbi 5 USD alatti váltásokat meg tudta oldani normális árfolyamon, ezt miért nem.
Én kiutalni még nem utaltam ki és Wise-t sem kötöttem össze, mert már csak HUF-ot utalok és az ingyen megy. Tavaly utaltam USD-t, akkor összegtől függetlenül 0,39 USD volt az utalás Wise-nál.
-
tz970
csendes tag
Nálam is USD az alapdeviza és leváltotta a maradékot pár hete, ráadásul 383,7-es árfolyamon aminek közelében sem járt az USD
https://www.interactivebrokers.ie/lib/cstools/faq/#/content/104943015
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Steam Deck LCD 512GB + Kiegészítők
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- szinte új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged