- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoditogame
csendes tag
válasz
bolcsodal #12622 üzenetére
Igen, komolyan. De most hogy 1,3 voltra raktam a coreV-t, már nem kékhalálozik, szóval stabil, kész van. (Még 1x köszi mindenkinek
) Olyan hosszú ideig nem teszteltem, de úgy nézem, mostmár szépen megy. Viszot 1,2 MCH val nem indul el jelen állapotában.
Amikor 3 GHz alatt próbálkoztam akkor elindult egyszer kétszer 1,2 vel.
-
balage.
tag
válasz
bolcsodal #12548 üzenetére
Ramok Kingston HyperX 2x1GB kit 1066 MHz CL5-ösek, 2.2V-on. Jó érzés lenne, ha elérném a működő (esetleg stabil) 4GHz-t. Arra tudsz valami magyarázatot, hogy a 12,5-ös szorzó helyett miért csak 10-essel hajlandó ekkora frekvencián működni a cpu?
A kérdésedre a válaszom pedig, arra lennék kiváncsi, hogy fps is lineárisan nőne a megemelt fsb/cpu %-ával.
Hamarosan felváltja majd egy q9550-es. i-s, esetleg sandy-s konfigot meg nem akarok, bőven elég lenne nekem egy 4 magos cpu-val játékra, grafikára. Persze anyagi megfontolásból
-
NFree
addikt
válasz
bolcsodal #12523 üzenetére
Szerintem ezt ki lehet küszöbölni , jó sok rammal nem?, hogy ne legyen lapozófájl s akkor nem nyulkál a merevlemezhez a program futás közben , csak igy tudom elképzelni a külömbséget.
Habár volt , hogy ment nélküle a gép meg volt , hogy követelete.
mind1 nekem kis 32mb van rendszermek , meg vok vele elégedve. -
NFree
addikt
válasz
bolcsodal #12521 üzenetére
Én iesmiről nem is beszéltem , a minfps meg szerintem nem az ssd fügvénye , Meg asszem a barátunk kérdése nem ezirányú.
Én rég használom , s csak azt tudom mondani álom vele a géphasználat , mert jelentősen gyorsabb a rendszer számára ,mint akármien vinyó, enyiről lenne szó(vin indulás , progik indulása, böngésző használat megvan nyitva vagy 100 lap , stb gondolok itt. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #12510 üzenetére
szvsz az az eredetihez képest számított tuning...mivel 1333as procinál pl nem kell emelni alapon
és ezzel válaszoltam is mindkét kérdésre
#12511) Rick4 a másodikra OSt tippelnék...
az elsőre meg azt mondom, h nagyobb telejsítmény, kisebb fogyasztás. kérdés megér e neked ennyi kesst...
-
Rick4
félisten
válasz
bolcsodal #12458 üzenetére
Itt egy 333X11-es teszt, itt biosban kell 1.2875-ös adnom, ez terhelve lemegy 1.216-1.232 közé, ott ugrál:
Pont hogy ennek van értelme. A gond az, hogy a speedstep 333X11-es szorzónál leveszi 333X6-ra is, Pont ez a két freki, ami között jár a proci. Azonban a speedstep 2GHz-en 1.1V-ot ad neki, miközben fixre véve ennél jóval kevesebb is elég. Ha a két végső álláson a megadott fesz alatt sem hibázik, akkor hogy is van ez?
-
Rick4
félisten
válasz
bolcsodal #12416 üzenetére
Na de alapfeszen, totál auto beállításokkal is? Ha alapfeszen 1.2875V-ra állítom, és közben ennyi elég neki 3.6GHz-en is, akkor miért pont akkor vacakol, mikor a speedstep játszik a frekivel? Egyébként feltettem 333X11-re fixen, és most semmi baja, 1.232V-tal meg van elégedve a proci. Hibátlanul megy kb 12 órája.
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
bolcsodal #12240 üzenetére
Tudod mi volt a baj? az ati tray tools-szal beállított 250/150-es 2D órajelek a VGA-n valamiért nem klappoltak az indításkor, amint letöröltem, hibátlanul ment is a 300X12 mint eddig. (tápcsere meg vga csere után is minden beállítás maradt a régi, nem volt gondom vele, most 266X13-mal megy a speedstep is, hátha spórolok pár W-ot egy hónap alatt...
Lenne lehetőségem most lecserélni egy a kis asrock lapot egy Giga EP-43-S3L-re, már csak amiatt is jó lenne, mert a két pci- os bővítőkarim beférne, itt a vga mellett már csak egy fér el. Ha az is tudja ezt a 300X 12-t, akkor már jól vagyok...
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #11699 üzenetére
Neked zárt házad van, ott számít, mennyire nyomják a levegőt az első-hátsó ventik, nekem meg tésztaszűrős elöl, hátul, sőt oldalt is van kettő, 12cm-es ventiknek való rács. Poénos, de mikor 1.344V-tal kínáltam meg a procit, a hűtő visított rendesen, ~2700 rpm, holott elvileg 2500 a max, amit tud.
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #11697 üzenetére
LinX csak három kör erejéig lett elindítva (harmadik körben lőttem a képet), maximum stressel, elég annyi, mert ennyitől is beáll állandóra a hőmérséklet. Itt az eredmény:
CPU: maximum 53-55 fok
Magok: maximum 48-50 fokSharkoon Rebel9 Economy (szürke) házam van, elöl nincs venti, hátul meg egy Arctic Cooling 12025L venti. Ház eleje rácsos, oldallap fent van. A BIOS-ban a Smart Fan be van kapcsolva, magától állítja a hűtő rpm-et.
Az a 3850 S1-gyel, Turbo Modulelal hogy tud melegedni?
Én is S1-et akarok a 4830-ra és van még egy 12025L ventim.
Nekem idle ennyi:
CPU: 28-29 fok
1. mag: 33 fok
2. mag: 40 fok -
törölt tag
válasz
bolcsodal #11673 üzenetére
1.275V az alapfesz. FSB380-nál nem tudom milyen hőfokai vannak, teszteltem, csak az értékekre nem emlékszem. Meg fogom nézni, sőt lehet beküldöm a tuning HQ táblázatra. Mondjuk érdekes, hogy a 380-as FSB még simán megy, 381 nem, pedig kapott feszt, MCH, VTT, PLL is... Lehet, itt wallos a procim.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
bolcsodal #11477 üzenetére
Tudom, hogy a hűtés pontossan annyi amennyi kell, egy cseppet sem több, viszont a haver notiját alul szeretnénk feszelni.
Remélhetőleg kissebb lessz a fogyasztása (ha csak egy kicsit, az is jó), és a melegedése (amiből következik, hogy a hangja is, őt főleg ez zavarja).Amikor megvette, arra gondolt, legalább ezen a notin játszani is tud, de mostmár rájött, hogy neki inkább egy nagyon halk, kis fogyasztásu dög kellett volna.
-
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #11036 üzenetére
Jaja, VIA sosem, ez a 865 jol sikerult chip volt a maga idejeben. A memoriaigenyes feladatokat biztosan visszafogja, de a pusztan grafikai szamitasokat nem ertem, miert tenne. Pedig visszafogja, teny. A 3dmark eredmenyed jo pelda erre.
Amugy 3.5 gigan megy most az 5200 1.24V korul (ennyit ad neki a lap, allitani en nem tudom).
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #9926 üzenetére
látom már kaptál választ...és ha jol látom a ramokkal volt gond.
én ehhez az xp-win7 tuninghoz csak annyit tennék hozzá, h előző lapomnál (asus p5q se2)
max FSB amit el tudtam érni 480 volt és 450esnél volt stabil, win7 alatt ugyanakkora fesznél(alapfesz) a 450ből 430 lett és a max FSB meg 450
. persze a lap sem volt tuningbajnok...de a különbség látszik így is.
szal egyenlőre még kicsit nehéz kezelni ezt a hetest
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #9929 üzenetére
Az IBT remek CPU tesztelő progi, de a RAM-okhoz nem elég a futtatása. Prime95 nagy fájlokkal már jobb megoldás, de én az OCCT használom, mert ebben minden lényeges stabilitás tesztelő funkció benne van, még a GPU-é is, ráadásul az eddig ismert legkeményebb!
A tuningnál meg válaszd külön a CPU és a RAM tuningot, mert egyszerre csak szenvedés!
-
emre
veterán
-
Speed®
titán
válasz
bolcsodal #9138 üzenetére
Alapon 1.175V terhelve, ehhez 55°C max. hőfok társul. Feszemeléssel szabadulnak el a hőfokok, 3GHz/1.2Von már 65°C, 3.33GHz/1.264Vot meg látod..
Csóri Ninja Minit nem erre találták ki, főleg nem egy 8cm/800rpm ventivel.
Van itthon 2db PWMes 4000rpmes 92mmesem, ráakasszam vadulni?Ha figyelembevesszük, hogy 450es FSBt szinte mind megy, a piacon lévő 22ks Q8200ak bitang jó vételek, vagy az enyémhez hasonló alkalmi 8300ak.
Persze lehet venni Q6600at is, mindenki dönt valamilyen oknál fogva mi a fontos. Nekem a fogyasztás/hőtermelés, nomeg a friss utasításkészletek miatt volt szimpibb utóbbinál a Q8x00.
Ha nem lett volna ez a 8300as, simán vettem volna 8200ast 22ért, 3.15GHzen, vagy akár csak 3GHzn is hol nem elég..? 1680ban bármelyik VGA alá beraknám simán, kiss AAval úgyis VGAlimit van nagyrészt.
Nekem meg a mostani 4830, illetve a későbbi 5770 (vagy talán 5830 ha jó lesz) alá pláne oké..főleg ha bejön amit akarok és váltok 23" FullHDra.GTA4 monnyon le..megszivatott az 1.04 peccs, telepítem újra USBstickről
-
Speed®
titán
válasz
bolcsodal #9136 üzenetére
Thx, de nem annyiért vettem
14ért toltam el az E5200at, ez meg 25 volt.
Yorkfield topikból copyztam a postot amire válaszoltál, elfelejtettem linkesíteni.
Szóval 7.5x444
És már 1.264V, valszeg meglesz a VID (1.25V) VTT/NB/GTLt variálva.A hűtést megizmosítva (Zipang2, gép ablakban
), szerintem lesznek majd meglepetések (3.6GHzet biztosra veszem, FSB480at bír a lapom 1.4V VTTvel, feljebb még nem néztem). Szóval várom a téli estéket ;p
Egyelőre úgy tűnik, hogy hűtőcsere (Ninja Mini->Zipang 2) nélkül nem lesz 24/7 ez a 3.33G, bár igaz, hogy Primeon kívül semmi sem fűti így, de azért nyitott háznál ez picit erős hőmérséklet. Jó, ha feljebb tekerem a ventit 800rpmről, akkor biztos eldob pár °ot, de akkor meg hangos..ennyit nem ér. Úgyhogy egyelőre marad a 7.5x400 (3G), az megvan 1.2V és 70°C alatt.
Összességében qrva elégedett vagyok, meg is veregetem a vállam
Megyek császkálok egy kicsit GTA4ben, lássuk mit hoz a kicsike -
fireproof
őstag
válasz
bolcsodal #9099 üzenetére
De ettől még lehet tuningolni nem ? a kérdésem
-
LLKobe
veterán
válasz
bolcsodal #8645 üzenetére
Tulajdonképpen 3Ghz körül már mindenre elég kéne hogy legyen egy ilyen proci.
És ami akad a 3Ghz-es proci miatt, az akadni fog 3,8Ghz-en is, tehát egy vödör sz*r.Igen a lapod valóban fasza, az nem lehet szűk keresztmetszet.
Nemhinném hogy fehér holló lenne, de teljesen elégedett vagyok vele.
Csak jönne már az a rohadt Mafia 2, ami miatt ezt az egész upgrade-et csináltam -
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #8352 üzenetére
Én úgy vagyok vele, ha már FSB-t fogok hajkurászni az k_vadnál lesz. 450-es FSB 900cl4-gyel 1:1-ben már kellemes lehet
Meg lehet oldani a "kellékek" hűtését több ventivel is, de nálam gyakorlatilag a táp ventijén kívül más nem kell. A zalmi egy géppel került hozzám, nem tudom a korát. Nekem 5V-on is hangos, ami 10dB-nél hangosabb az engem zavar. Szereztem is rá keretnélküli pwm-es 12-es AC-t, de nem jó, mert a forgórésze lenne alul. Ezért szereztem keretest -alig kapni valahol az országban- az jó lenne, de nem volt szívem széttörni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #8352 üzenetére
Igen.. Csak terhelve kell neki 1,36-1,376V fesz.
Na most, 10*340. Terhelve 1,248V.. De hibázott prime alatt.
Na most csak egy kérdés, amikor írjátok a fesz értékeket, az idle, vagy terhelt érték? Csak azért kérdem, hogy ha terhelt akkor ne írogassam itt nektek feleslegesen, hogy terhelve.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #8349 üzenetére
Hm. Na meglesem majd.
Most megvan a 3,6ghz, annyin megy, csak adatlap nem volt még átírva...
1,4185 van beállítva biosban, és így kap terhelve ~1,36-ot. Idle-ben ~1,38-at... Ha lejjebb megyek, akkor már jelentkezik az, hogy néha újraindításnál ki-be kapcsol, és visszateszi alapra a tuning beállításokat. Szal ~1,32-vel biztos nem menne 3,6-ot...
@Chaser: Én a magasabb FSB-t a ramokon vettem észre, jobban teljesítenek a ramok magasabb FSB-n...
-
F.B.I.
veterán
válasz
bolcsodal #8335 üzenetére
Vegyél egy konzolt...a meglévő gép mellé, én is azt tettem és nem bántam meg. A gyereknek is vennem kellett, mert lerúgott az enyémről én pedig még mindig egy nagy gyerek vagyok.
Chaser: dehogy félted...volt egy raklappal neked. Ennyit ki kell bírnia károsodás nélkül, még az Intel szerint is.
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #8331 üzenetére
Ha engem kérdezel, azt mondom 40k körül lesz nálunk a legkisebb i5...hogy az éemdí-re esetleg átpártolókat meggyőzzék, mert azonos órajelen nem sokkal marad el az i5 i7-től, pár %-os különbségeket láttam eddig. De még úgyis talán érdemesebb most amd-be fektetni, veszel 20k körül am2+ lapot, a ddr2-t is használhatod, proci is lesz bele sokáig, ddr3 meg nem sokkal gyorsabb, ami igen az 1600mhz cl7-től indul és igen zsebbenyúlós móka.
szerk: Na én ennyit már nem adok 45 nanosnak még tesztre se
féltem a kicsiket
-
kulerr
őstag
válasz
bolcsodal #8331 üzenetére
...van egy olyan érzésem h ennél jobban nem mennek le a quadok árai, hanem egyszerűen el fognak tűnni a piacról...azaz csak használtban lesz
már csak azért sem mert ha 775-ben maradsz csak procit kell cserélned, viszont ha 1156-ra ....lehet venni ramot meg deszkát is -
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #8326 üzenetére
Rosszul mondtam, adnék pénzt 8400-ért, de nem annyit mennyit kérnek érte, 30-35k áááá
2 magosért olyan 17k-ig érdemes sztem már pénzt adni.
hackeeeee: Eladtam pár 4G@1.35V-os procit amit a g31-ben hoztam össze
ez a proci is csak azért jött, mert rendeltek egy 3500mhz@max 1.2V-os procit, ha már ott voltam vettem magamnak is
azt ennyire nem tesztelgettem, de nagy esélye hogy az is hasonló értékeket produkál majd mint az enyém.
-
emre
veterán
-
glutamin
őstag
válasz
bolcsodal #8305 üzenetére
Ennyire nem ismerem ezeket a procikat. Nekem előtte egy E2180-as volt, ami most a szüleim gépébe kerül. (Nem is igazán terveztem a cseréjét. Az E5200-es nem hoz igazán látványos javulást hozzá képest. Az alapfeszen ment 2.9 körül, de feszemléssel tudta a 8x400-at).
HA sokat jár a gép, akkor a fogyasztással is érdemes foglalkozni. 2-3 év alatt (ameddig egy átlagpógár használ egy gépet) már akár ezer Ft-okban mérhető is lehet a különbség.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
bolcsodal #8290 üzenetére
Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a CPU limit és mit jelent a VGA limit. Plusz, nem értek veled egyet. E5200@3,3Ghz+HD4850 tökéletesen kiegyensúlyozott páros, E8400@3,5Ghz+HD4890 tökéletes párosítás, Q9550@3,5Ghz+HD4890 (3-4 szálú játékokhoz) tökéletes párosítás. Az a CPU limit, amiről Te beszélsz, az a végtelenségig húzható dolog, mert ameddig ki lehet csikarni egy prociból plusz órajeleket, addig több lesz az fps és több pontot hoz a trémárk is. Ha elérsz egy bizonyos szintet a konfiggal, ahonnan már alig lehet tovább gyarapítani az fps-t, akkor ott van a konfig határa, kész. De vannak különböző szintek, és az E5200@3,3Ghz+HD4850 egy közepes szint, amin lehet húzni még, de már alig fog többet nyújtani, tehát nincs értelme nyaggatni (esetleg egy GTA4 kedvéért).
(#8291) nb18: Nálad valami szoftveres gebasz van, mert a konfigoddal fosnia kéne az fps-eket a wow-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest