- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
A lap az biztos menne!Vagy a proc.,vagy a memóriád gyenge!Memóriád milyen van,és azt mire állitod?Ööö most nézem a memóriád birja!Próbáld meg 8-as szorzóval.Azt jobban szereti!Az alaplapon meg a cuccoknak +0,2V-ál többet ne nagyon adj szerintem,legalábbis én nem szoktam.Még a 3,6GHz-hez is elég volt az északi hidnak +0,2,mostani gépembe 3,5-ön csak +0,1-et adtam neki!
-
DonMedve
addikt
válasz
Ronaldo_23 #23478 üzenetére
Küld el!!Megmondom!
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!Srácok végre megint Q6600 tulaj vagyok!Kifogtam egy szerintem egész jó darabot,most 3,5GHz-en fut 1,38V-al, 8x444-en.
Qru:A magas VID-el kapcsolatban lehet van benne valami amit mondtál,mert ennek 1.250V a VID-je,és most meg van emelve a fesz,nem melegedett olyan mértékben!Igaz kis polír is jutott neki!Jelenleg load-ba olyan 70°-ra megy fel max! -
DonMedve
addikt
válasz
Mr.Csizmás #23251 üzenetére
A Q6600 megoldja nefélj!!!
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Van egy ilyen,hogy Advanced Chipset Setup!Abban,hogy DRAM Frequency!Ott tudod állitani a frekijét!Ha közel hagyod a gyári órajelhez,akkor szerintem nem kell neki fesz.A memóriának feszt pedig ugyanott tudsz adni ahol a CPU-t tudod állitani.DIMM Voltage Controll,ezen a néven fut.Ha emeled az órajelét adj először +0,1V-ot azzal elég sokáig húzza.Nekem ahhoz kellett +0,4,mert 1125-ön futott cl5-be!De +0,3-al is ment csak legyen neki kraft!
-
DonMedve
addikt
Nah leszedteam az egyikét!Elvileg van a BIOS-odban egy olyan,hogy Frequency/Voltage Control.Ez ahogy belépsz a BIOS-ba a jobb oldali menü legelső eleme!De sokmindent nem tudsz benne állitani,nem egy tuninglap
!Ha beléptél a Frequency/Voltage Control-be ott an olyan,hogy Ratio status.Ezze lehet a szorzót állitani,esetünkben 6-9 között.Ezt neked nem kell bántani,meg van egy olyan,hogy CPU Over-clocking Func.:,ezt lődd be Enabledre,hátha.A CPU Frequency,ez alapban 266-on lesz.Elvileg.Ezt fel kell venned 355-re,mert ugye a CPU órajele a FSB szorzó,és az FSB órajel szorzatából adódik,ami nálad 9*355=3195MHz lesz.Remélem tudtam segitteni.Úgy emlékszem 3,2-re akarod belőni,ha 3GHz-re akkor a FSB freki 333MHz lesz!Remélem nem irtam hülyeséget!
-
DonMedve
addikt
Ha mákod van,van bennt egy rövid magyar leirás is.Az általában benne van hol lehet resetelni a BIOS-t.De az újabb lapok,ha hülyeséget csinálsz maguk is resetelnek,vagyis visszaállitanak mindent alapra.Legalábbis az enyémen igy van!
mod:Most nézegettem,de a gyártó oldalán rittig a te lapod nincs fennt!G33T-M2 ezvan,meg ez,G31T-M,és ua. csak M3.
Próbáltam manualt keresni hozzá de belinkelem őket melyik hasonlit rá jobban.Bár a BIOS-uk szerintem hasonló!
G31T-M és,G31T-M3.Nézd meg! -
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
A CPU-hoz az 1.525V a bios beállitás,vagy az már a rendes érték amiből lejött a drop.Mert ha a BIOS-ban 1,525-re állitom az kevés.többi nagyjából ugyanannyi,a különbség,hogy a memóriák +0,4-et kapnak azaz 2,2V-ot kapnak 1125MHz cl5-be!
Amúgy a prime-ba dobja el magát.Hol egy mag,hol 2! -
DonMedve
addikt
Az miért van,hogy bármit csinálok nem tudom prime stabilra belőni a gépet 64bit alatt?Win7RC 64bit van fennt most,hogy szerváltam két szerverventit betoltam neki,faszán le is rántotta,de az Istennek nem akar stabil lenni.Anno mikor megkaptam a Mugent sikerült belőnöm 1,44V-on vitte mint a rongyot.Most kb 10°-ot hűlt igy,azt mégsenemjó!
-
DonMedve
addikt
Ha a kingston ram sima alap,akkor csodát ne várj,de próbálkozni lehet!Szerintem Q6600-at szinte bármelyik elviszi a 3.0GHz-et,alapfesszel,és oda még nem kell brutális hűtő.Laraxior kollégának 3,2-t vitte gyári hűtővel.Szerintem te a Corsair VX550-re gondolsz.Azt merem ajánlani.Nagyon jó kis táp.A csiftek előtt nekem is az volt,most az Asszony gépébe teljesit szolgálatot.Ha moduláris lenne,lazán odaadnám neki érte a 650-es csiftekem.Itt találsz leirást róla.Szerintem lazán el fogja vinni a cuccodat!
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Igen,azt olvastam.Azt ki is lőttem egyből!De rendesen lebutitották a BIOS-om.Amit Anal is belinkelt,ugyanolyan oldal van P35-be is.Amik ott készültek képek a BIOS-ról,azok az én BIOS-omban nincsenek benne.Bár gyanittom,hogy a P35-DS4,meg a EP35-DS4 nem ugyanazt a BIOS-t kapta!Vagy lehet csak átnevezték a dolgokat!
-
DonMedve
addikt
válasz
Black-core #23111 üzenetére
Azt mondják az okosok,hogy olyan 1,5V-ig lehet menni "nyugodt" szivvel.Persze ahogy Qru mondta,meghűtve!
-
DonMedve
addikt
Azt gondoltam,hogy leveszem ezt a hőcsöves passziv hűtést,és veszek rá különálló bordákat.Mindegyikre!Igazából az is eszembe jutott,hogy lassan összedobok egy vizhűtést!De az még csak foglalkoztat,nem tudom mi lesz belőle!A memóriákkal én is gondba vagyok,mert a Reaper is elég magas.De viz lenne a legjobb!
-
DonMedve
addikt
A chipset az kevés.A fatek,ami a procifoglalat körül vannak,ezek szabályozzák a feszültséget,ha jól tudom,ezek is hajlamosak a túlhevülésre,és ugye ilyenkor instabil lesz.Nagy lesz a drop jelenség,ami ugye d@minator kollégánál is fellépett.Mondjuk az ASUS P5K-nál amúgy is kevés van ezekből ha jól láttam.Na a lényeg,hogy ezeknek sem árt a hűtés.De majd remélem Qru kolléga,vagy más nagytudású ember elnéz erre,és kijavitt ha hülyeséget beszélek.Én is még csak tanulom a dolgot,nem oly rég áltam neki a tuning-al mélyebben foglalkozni.Szegény Qru-nak is már tele lehet velem a hócipője!
-
DonMedve
addikt
válasz
d@minator #23093 üzenetére
Szerintem felmelegszenek a fetek.Lehet meg kellene próbálni kicsit őket is hűtteni!Az Infinity is csak a prockóval foglalkozik,fetek le vannak szarva!
Én a házamba betettem felülre két 8-as ventit,amit úgy állitottam be,hogy a fetek is kapjanak jócskán,ráadásul még a Mugen alja is kap belőle!Namost az én észrevételem az volt,hogy bizony sokat segitett a + hűtés,mintha kisebb lett volna a drop,jobban stabilizálódott volna a feszültség.Nem esett le olyan sűrűn,és nem akkora mértékben!3,6GHz-nél már rendesen izzik minden.Lehet hülyeséget beszélek,de nekem ez volt a tapasztalatom!
-
DonMedve
addikt
Jah látom!Hát itt ne fog elférni szegény hűtő!Látom még a tied sem,vagyis alig.Max úgy ahogy nálam van,vagy ahogy elforgattad a TX-et,és hátra teszed a ventit,arra az oldalra ahol a noctuad van!A Noctuat megfordittod,hogy befele fújja rá a levegőt!A tápra rátérve a CM-nél csak tudták mit csinálnak,meg gondolom a ph-n sem akármiért kapott különösen ajánlött minősittést!De,hogy én is megnyugtassam a lelkem
,kicsit megemeltem,nehogy gond legyen.De amig nme volt alatta semmi addig sem volt gond!
-
DonMedve
addikt
Szerintem megveheted.Nekem is elfért,igaz nincs akkora hűtő a csigabájton,mint az MSI-n.De van ott akkora hely talán.De én a memóriák miatt voltam kénytelen elforgatni 90°-al.
Igy ahogy a képen van nem igazán volt jó a felállás.Igy meleg volt ami teljesen érthető!Ezen felbúzdúlva a szemben lévő oldalra tettem a ventillátort.Plusz a ház tetején van két ventihely kialakitva,oda tettem 2 lassanforgó 8-as ventit.igy adódott a fenntebb látott hőmérséklet!
Most nézem,hogy majdnem olyan a memed mint az enyém.Csak neked ReaperX,nekem sima Reaper van.Valszeg neked is oda fog menni a hűtő ahova nekem.Mondjuk ez attól is függ hol a táp.Az is útba lehet!
De ha nincs más akkor hátúlra teszed és kész!
-
DonMedve
addikt
Igen van igazság abban amit mondasz!Asszem tényleg az lesz,hogy megvárom a Mugent!Azaz érdekes,hogy van egy gagdet,de a coretemp is idle-be 55-57°-ot mutat,az everest,ezeknél az értékeknél,10°-al kevesebbet,minden esetben!Tehát load-ba az everest 70-75°,addig a CoreTemp,és a gagdetem 80-85°.
Erről beszélek e!
-
DonMedve
addikt
Hát ez a 3,5GHz nem akar összejönni!
3,456 megvan,de a 3,5 nincs.pedig szerintem 1,4V-on már azért hoznia kellene.Többet nem nagyon akarok,de nem akarom szétfeszelni!
A tápra visszatérve,a tápon van kialakitva 2 12V-os ág amit rá lehet nyomni a lapra,tehát avval sem lehet gond,mert akkor megkapja a 2x12Vx18A-t,ami 2x216W,ennek elégnek kellene lennie!
Ja,a VID 1,275V,az fpo-t elfelejtettem,pedig megnéztem valami L7... valami! -
DonMedve
addikt
F6d bios van fennt.8x430-on nyomatom most a CPU-Z szerint 1,36V(biosba:1,38V),de nem merem jobban mert az AC Extreme valahogy nem bir el vele.Igy is nyaldossa a 80°-ot,kiváncsi leszek a Mugen2-re.Igy elfekszik nekem is 1-1 mag,fagyás meg ilyenek nem nagyon vannak prime alatt,mondom egyik-másik mag elbukik.Mivel az északi hidnak is adtam feszt,1,4-en vitte az előző tulajnál a 3,6-ot,igy gyanittom,hogy a melegedés lehet az oka!
-
DonMedve
addikt
Még nem tudom,csak annyit,hogy g0 ma érkezett meg elvileg,de még haza kell érnem.Az ezelőttit,vissza kellett küldenem a tulajának mert amit küldtem csereprocit benyelte a posta!Így proci vissza,ő meg visszadta a pénzt!
Úgyhogy itt voltam proci nélkül,mig találtam egyet részletre!
Már alig várom hazaérjek azt megnézzem mit tud!Ha Isten is úgy akarja akkor jövő héten meg jön a Mugen2!!
De valami ilyesmiket pörgött!
Kompresszorral!
-
DonMedve
addikt
Nah emberek mghalt a totyik?
Mindenki keni vágja a Q6600-as minden csínját bínját??Na akkor elvileg ma megjött az másik,mejd jövök azt tágíthatjátok a fejem!
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Na ebben a táblázatban benne van a tápom!650W-14c,jól látom,hogy ez is 52A-ra képes a 12V-s ágon?
-
DonMedve
addikt
Cheiftech 650W-14C modular,ez talán megküzdene vele nem?Bár a 9800GTX is rendesen meg van rángatva,de az mennyit ehet 250W?Meg 3,6 körül már a Q6600 is benyalja a 200W-ot,vagy felette!De szerintem elbírja!Vagy nme?
Ahogy nézem egy Corsair TX 650-ed van,azok is jó tápok,de elvileg akkor ennek is el kell vinnie!
-
-
DonMedve
addikt
Sziasztok Srácok!
Végre szert tettem eme procira,amivel nagyon megvagyok elégedve.És mindjárt lenne is egy kérdésem.Most 3440MHz-en futtatom,amit tökéletesen visz!Szerintem menne többet is,de prime-ba egyik másik mag hibázik.Mármint ha magasabb órajelen futtatom.Hiába adtam neki több feszt,hibázik.Előfordulhat olyan,hogy a hűtőm nem bírja mehűtteni a kicsike 4buciját?Egy AC Freezer Xtreme-vel hűtöm,de 3,5GHz vagy a felett 85°-ra vagy fölé is megy.De ilyenkor már olyan 200W körül gerjed a kicsike.Én a hűtésre gyanakszom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest