- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbalog01
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #25096 üzenetére
igen, q66nál max 9es a szorzó, szóval FSB el fog mászni. emiatt érdemes 333/400ra menni, mert azok (legalább a) lapoknál még mindig default órajelek.
viszont feszt lehet kell emelni.
ami a nagyobb baj, hogy gondolom 3-4 fázisú a lap (slim kialakítás és e2160 miatt), az meg quad tuninghoz nagyon kevés.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #25090 üzenetére
az még okés.
valszeg a cache és a magasabb FSB ami miatt elsősorban gyorsabb lehet a rendszer, bár a több mag+magasabb órajel kombó is sokat szokott segíteni. nekem legalábbis az a tapasztalatom (Q66al), hogy multitasknál először az FSB fogy ki először, utánna jön a cpu és a mem, viszont nálam 8 giga van memóriából. meg ugye ez eléggé függ felhasználástól is.
na nálam emiatt van leginkább túlhajtva a proci, 1066as fsb nekem már kevés, 1333 és 1600 között viszont nem éreztem túlzottan különbséget (ami a dupla/tripla procifogyasztást, illetve az eszméletlen hőtermelést indokolta volna
).
-
lbalog01
tag
válasz
DigitXT #25083 üzenetére
Simán kell bírnia 80ig is minden zokszó nélkül, nem tudom milyen "munkával" szeretnéd terhelni, de mezei progikkal max 1-2 magot tudsz 90% közelében terhelni, mind a 4 magot még 70-80%-ra sem lehet szintetikus benchek nélkül felhúzni /talán 3 külön futó hd video kódolása már jól hangzik/. Igazán pedig csak több mag terhelésénél kezd el komolyan fűteni.
Nyílván azért a ház szellőzésével igen komolyan változhat a proci hőfoka /ez lesz a szűk keresztmetszet nálad is/, nekem egy sima asus Spresso-ban egy mezei 2,8-as P4 is melegebb mint a 3,7-re húzott q66 egy cm-690-ben.
de ez nyílván evidencia mindenkinek.... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #25085 üzenetére
elvileg kéne neki
munkagépnél alulfeszt nem vállalnám be és ahogy néztem elég spec a gépház belseje, szóval heatsinket se tudsz cserélni... a ventik meg úgy néztem san acek lehetnek egy forrás szerint, tehát azokat se tudod izmosítani. quadok fogyasztanak, de szerintem egy G0át azért még vinnie kéne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #25082 üzenetére
intel 72 fokot ad meg whitepaperben, mint a hosszú távon még megfelelő max hőfok. olyan 85foktól throttlingol.
szóval a 65-70 fok az még bőven normális.
hardcore multitaszkra egyébként nagyon jó a q6600. sok programmal szétterhelni max közelébe szerintem annyira nem fogod tudni, az 1066os FSB általában valós életben előbb válik szűkké (bár ez függ felhasználástól is eléggé).
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #25082 üzenetére
Idle amúgy egész szépen visszahűl, 40-45 fokig (klíma van az irodában), de load láttam már 60-on simán, és az még bőven nem volt full load.
Igaz, hogy van tartalék a ventiben is, mivel egyelőre elég halkan megy a cucc - gondolom ha felszökne a hőmérséklet, akkor rákapcsolna, legalábbis a gép bekapcsolásakor egy-egy pillanatra bemutatja, milyen porszívóhangot képes kiadni, ha felpörög.
Majd megterhelem persze a procit, "ahogy kell" (munkával, nem szintetikus teszttel) és aztán meglátom a végeredményt, csak gondoltam rákérdezek még előtte, mert 70 fölött gondolom már kezd necces lenni, annyi meg várhatóan azért lehet... Worst case persze nem használom a procit ebben a gépben, csak hát az ereje azért jó lenne, mert sokszor alig bírtam dolgozni, amikor az előző proci (E2160) két magja fullon pörgött a háttérben dolgozó folyamatok miatt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #23516 üzenetére
Néha nem árt kipucolni. Nekem is TRU van, egyszerűen bedugtam a csap alá a bordát, aztán kiszárítottam (ha sürgős hajszárítóval nyomhatod). Egyik ilyen hajszárítós akció után konstatáltam, hogy a HP az fordítva is működik.
Bordára fújtam a forró levegőt majd megfogtam a talpát... hát majdnem eldobtam olyan forró volt.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #23501 üzenetére
Csak sikerült elkövetnem az impulzusvásárlást...
(11:50-kor találtam egy oldalt, ahol írták, hogy ha még dél
előtt megrendelem, akkor délután már átvehető: így lett...)Nos proci csere közben vettem észre, hogy tetemes
mennyiségű por szorult a TRUE s a ráfogatott Noctua
közé: lehet, hogy csak ki kellett volna (megint/jobban)
takarítani a gépet, s csak melege lett néha 3,6-on. Na
mindegy most már... Több cache + 300MHz, és így az
is le van tudva, hogy 1 éve nem fejlesztettem semmit.Ha esetleg valakit érdekel a Q6600@3600@~1.48V
nyugodtan keressen: egyelőre nem hirdettem meg! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #23483 üzenetére
W7 simán kibírta, hogy lapot cseréltem alatta (P35 -> X58), XP már rég összefost@ volna magát. Persze kapott friss W7-et, csak, hogy mwgnézzük mit gyorsult a dolog. Elég impozáns a teljesítménye főleg a rendesen párhuzamosított alkalmazásokban a 8 logikai magnak köszönhetően.
De még korai. Ha kell a teljesítmény vagy ez a hobbid akkor persze más, de átlagos használatra bőven sok egy Q6600 még ma is. -
Zoli1222
addikt
válasz
DigitXT #22370 üzenetére
Azt hittem, h csak viccelsz.
Arról van szó, h az alacsonyabb vid-es egy bizonyos mértékű tuningolásnál már több feszt igényel, mint egy nagyobb vid-es.
PL.: alacsony vid: 1,2 3,6G-hoz kell 1,5V
magas vid:1,34 3,6G-hoz kell 1,45V
Ez csak egy durva példa. Azaz alacsony vid-es nagyobb fesszel jobban fog melegedni.
Remélem világos volt.De nyugodtan kijavíthat valaki, ha tévedek. Sőt kérem, h javítsatok.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #21343 üzenetére
Az biztos!
Külön öröm, hogy bár a feszállítgatás nem, de az órajelállítgatós energiamenedszment kitűnően üzemel tuning mellettt is. Ja, és hogy a Q6600-am alapfesz alatt rohangál a QX9770 órajelein egy jobb P35 lapan? Mi tudhat akkor egy QX6850? (Lehet, hogy "csak" ugyanennyit...
)
(#21342) Qru: Szar procit fogtál ki megint???? Ne olts már, mit vársz egy szerencsétlen kentsfield-től? Ez nem válogatott wolfdale, hogy 4ghz+ menjen 24/7...
Szerintem ami 3,2 felett megy, az már teljesen zsír! Még a sima G0 duok se nagyon mennek 3800 felett.... -
HSM
félisten
válasz
DigitXT #21338 üzenetére
Igen, jogos, Intelnél átlagos maximum, ELVILEG. Gyakorlatilag viszont az elsőszériás procikat leszámítva a legtöbb bőven TDP alatt fogyasztott, ami nálam járt, (E6550, E6750, Q6600) bármivel is terheltem őket.
(#21337) jorden06: Összehasonlíásképp az E6750-em vidáman ment 3,6ghz-et, gyári hűtővel, 70 fok alatt, langyos bordával. Ami járt nálam E6300, már 3,15ghz-en 70 fok volt, egy kb tx2 szintű hőcsöves/réztalpas hűtővel (ami ráadásul polírozva is volt....), és a hűtő is sokkal melegebb volt. Mindkét proci 1,3V körül üzemelt.
Amúgy rengeteg minden számít, hogy egy proci mennyit fogyaszt.... Még szérián belül is igen komoly eltérések vannak! Pl. volt az E6550-em, ami kb 45W-ot kért teljes terhelésen, míg az E6750-em 60-at. Pedig mind2 G0....
Amúgy a VID-jét lenne még érdemes tudni annak a B3 quadnak, ugyanis általában az alacsony VID-esek azonos feszen többet kérnek, de általában jobban tuningolhatóak, a magasabb VID-esek pedig kevesebbet fogyasztanak, de általában hamarabb elfogynak tuningban.
-
zsolt1129
addikt
válasz
DigitXT #20708 üzenetére
Igen. 12cm-es. De a második olyan mintha nem is lenne. Max az északi hidat meg a ramokat hűti egy kicsit.
MOD: Én is furcsállom. De az előző Q6600-omat 1.4xxx-ig bőven lehűtötte. Most vagy egy ilyen melegedős darabot fogtam ki vagy rosszul raktam fel a hűtőt. De nem valószinű.
-
Boxer001
veterán
válasz
DigitXT #20674 üzenetére
Az se mellékes.
Egyelőre annak örülök, hogy legalább ez a gép működik.Csak nem olyan rosszul van összerakva, 2 címet is kapott gépszerkezet.
Szóval a jelenlegi igényeimet tekintve ez egy szörnyeteg, nem gondoltam volna, hogy 1 mag után egyből 4-re váltok, főleg nem intel 4 magosra.
Látom te se nagyon veted meg a tuningot.3.6 Ghz-re pakoltad fel 2.4-ről? Nem tudom az milyennek számít, de nekem nagyon tetszene.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20307 üzenetére
Ez is lehet. Lehet Catalyst hiba is. Kint van már a 8.10-es driver, azt kellene feltennie. Lehet hw hiba is hogy szar a kártya. Sok minden lehet. Elsősorban új Win telepítés, Catalyst 8.10 feltesz és csekkolni hogy jó e, és persze rivával monitorozni hogy nem melegszik e túl..
Meg azért az adatlapot se ártana ha kitöltené...ha már segítséget kér.ui: A héten viszek neked píízt, egyelőre úgy néz ki.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20286 üzenetére
Nem kell benchmarkolni.
Minek? Írtam hogy érzésre nő a különbség.
Gondolom a játékok alatt is számít, de felesleges benchelni, de ha sok időd van benchelheted. Ha csak 2fps-el jobb, akkor is megéri a magasabb fsb. 3d06, Vantage biztos méri a különbséget. Nézd meg. Ha nem érzel különbséget viszarakod 400-ra. Persze nem fogod visszarakni...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20284 üzenetére
Jóval dinamikusabb lesz a géped, mivel nő a sávszélesség. Én néztem 9x425-ön de csiga lassúságú volt az előtte használt 8x475-höz képest. Az FSB tuning épp ezért mert mindenre hatással van, a leglátványosabb gyorsulást produkálja.
Szóval az előny mindenhol megmutatkozik. Játékokban, film konvertálásban, WinRAR-nál....mindenhol.
Én is inkább 9x490fsb használom a 9,5x469 helyett az E8600-ot. Bukok pár mhz-et, de az fsb növelés jóval gyorsabbá teszi. Az Everest cache&memory végig 10k felett dobálja a memo értékeket (olvasás, írás, másolás) a késleltetés is drasztikusan javult. Persze a proci is nagyobb sávszélen dolgozik, tehát elsősorban ezért fogod gyorsabbnak érezni. -
Beowulf_78
addikt
-
G4ga
őstag
válasz
DigitXT #20226 üzenetére
vannak még csodák ...
most is vagy 3x raktam fel... mivel kivettem az elemet, ugye elállitodot a dátum, feldobtam a wint, winbe beállitottam a dátumot, azt nem lejárt a 30nap türelmi idö ... pfff... kezdtem elöröl. amikor másodszorra is eljátszottam ezt, észre se vettem hogy 3x futok neki!
meg kb az az 15 perc!
elinditom, elmeek fürödni azt mire vissza jövök csak a nevemet kell beirni azt kész! kb 1óra mig a progik és a driverek fell mennek. a játéknál megmindig csak azt rakom fel amit játszok... nah jó a sims 2 összeset felrakni 1 1/2 óra . -
G4ga
őstag
-
NetRolller3D
csendes tag
válasz
DigitXT #20167 üzenetére
Mert a "Válasz" gombot nyomta meg az "Új" helyett... :-)
Egyébként ki-bekapcsolósdit sokminden okozhat - lekapcsolhat pl. a táp (ez különösen a sokágú 12V-os tápokra jellemző - hiába bír egy 8-ágú táp 80A-t a 12V-os ágon, mert egy eszköz csak 10-et vehet fel egyszerre!), okozhatja memória (rosszul programozott BIOS-ok újraindulnak ahelyett, hogy RAM-hibát sípolnának), lehet a northbridge hibája (a DFI-m így halt meg 1 nap után!), valamint a BIOS-chip és a PLL hibája is okozhatja. (Ez utóbbiak ugye alaplaphibák, a NB kivételével a gyártó tudja csak javítani, a NB-t még az sem.) Hogy a beragadt POWER-gombról ne is beszéljünk. :-) (Én már jártam úgy, hogy a "folyton magától ki-bekapcsolgatódó gép" - egy ősrégi P3-as - bekapcsológombja volt zárlatos - és ilyet produkálhat az is, ha leér a bekapcsológomb alaplapi forrasztása a házhoz.)
-
Qru
MODERÁTOR
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20146 üzenetére
Nah! Ennek örülök hogy sikerült stabilizálnod!
Mondhatom hogy elég gyorsan ment.
30p prime a hétköznapokban elég...de ha 10p belül kivág akkor az alkalmazásokban is nagy valószínűséggel ki fog vágmi.
1h-2,5h között szoktam futtatni és eddig ami ennyi ideig bírta sosem volt instabil egyik procim sem. Még WCG alatt sem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20135 üzenetére
3,6V-nél mindenképp adj neki 1,5-1,55V-t az NB-nek...de csak akkor ha nem melegszik túl.
PLL-nek te is adhatsz 1,6-1,65V-t, FSB VTT 1,5V. Ramot hagyd 1:1-ben hogy az ne legyen hiba forrás. Ha prime stabil a proc. utána ráérsz foglalkozni a rammal és a Prime blend futtatásával.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20131 üzenetére
Nálam is nagy volt a drop sajnos. Próbáld meg úgy hogy Load Line Calibration-t bekapcsolod, úgy nem lesz drop, ill. minimális. Én BIOS 1,575V nél a Win 1,51V idle, load 1,45V kapott. Szóval jó az. Nincs gond a nagy droppal, és egyenlőre még az se derült ki hogy a lapod szűk keresztmetszet lenne.
Mivel nálam a maximus-ban is közel ekkorát droppolt ami az egyik legjobb lap.
Oszit meg megkérem hogy ne rémísztgessen alaptalanul....
3,6ghz simán tudnia kell szvsz., még ha csúcsot nem is fogsz dönteni vele 3,8ghz környékén.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20091 üzenetére
Sorry...tényleg nem írtam.
Nem azért mert nem aktuális, hanem mert elolvastam kapkodva, nyugtáztam hogy majd válaszolok, de elfelejtkeztem a dologról, pedig Keldorral még beszéltem is evvel kapcsolatban.
Nah..ha már ide írtam, akkor itt válaszolok. A proci eladása aktuális, de proci nélkül nem akarok maradni. Jelenleg csak és kizárólag Q9550-re cserélném amire 27k-t kellene ráfizetnem. A gond ott van, hogy nincs meg a 27k csak egy töredéke. Igazából nem várom el hogy megvárd amíg összeáll a lé, de ha összeáll és érdekel még, akkor viheted a procit. De valószínű addig találsz másikat, mert nem 1 hét lesz. Keldor adna kölcsön procit, de nem akarom +2x szétszedni a gépet, mivel a TRUE Black miatt alaplap kiszed megoldás játszik csak.
Azonkívül meg joshua7 lazán "le noobozott" téged, meg mindenki mást, mert reális áron akarsz procit venni? A különbség ott van, hogy neked ennyiért lesz jó kis procid ami megy 3,7-3,8ghz-et, de neki amennyiért ő szeretne max. egy B3 lesz belőle. Ha rajta kívül mindenki "hülye", akkor el kellene gondolkodnia hogy lehet hogy csak egyedül ő a "hülye".
Szóval a kérdésem az mennyire ér rá neked a procicsere? -
HSM
félisten
válasz
DigitXT #18284 üzenetére
Ha te állítasz be feszt BIOS ból, akkor nem veszi vissza C1E, mivel a te értéked felülírja azt.
Nekem erre a problémára a C.I.A. nevű menü segített, nekem a legfelső beállításon 3 ghz-en száguld a proci (Q6600), alapfeszt kap (VID), és 330-as FSB-t. Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a memória is a beállított arány szerint kap magasabb órajelet! (Nálam 660-ra van belőve BIOS-ból, ekkor ha megy a proci, felmegy 800-ra, a magasabb fsb miatt.) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest