Új hozzászólás Aktív témák
-
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3564 üzenetére
Nekünk meg hiába jött meg a gép, szívhatjuk a fogunkat a nyamvadt overscan miatt. Tévé menüjéből sehogy sem lehet kilőni, és az IGP vezérlőpultjában egyébként létező underscan opció sem vezet eredményre (persze a saját tévémen sikerült vele legalább méretben bepasszintani a képet).
Vigasztal a tudat, hogy ha valami olcsó lapost vettünk volna, azt ugyanúgy nem tudtuk volna kikötni nagy képernyőre.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3531 üzenetére
Nem fogjátok elhinni, de a GearBest megint törölte a megrendelésem (ráadásul ezúttal plusz pontokat sem adtak)! Írtam nekik egy dörgedelmet és mérgemben rendeltem itthonról egy energiatakarékos CPU-val és egy kisebb dedikált videókártyával szerelt laptopot, ami alig eszik többet, mint egy wines mini pécé, de sokkal erősebb és 2 napon belül kézhez is kapom. Szóval továbbra sem lesz wines mini pécém (a fent említett laptop mellé nekem felesleges, a családtagoknak pedig vagy laptop kell, vagy még nincs szükségük gépre, szóval nem rendelek újabb masinát). Még jó, hogy berendeltem a NAS520-ast az edigitaltól (elvileg holnap hozzák), így azért lesz, ami kezelje a megosztásokat!
A Puppyt azért majd kipróbálom a laposon, ha megjön!
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3561 üzenetére
S4 mini-m van, az is 4.3, de nem érem át egy ujjal, anélkül, hogy fogást ne váltanék.
Netezni ritkán netezek a telón, arra ott a noti. Csak ha valamit gyorsan meg akarok nézni.
Nekem eddig a Defy 3.8"-as kijelzője volt a legjobb, az nagyon kényelmes volt, nem értem, miért nem tudnak már ilyet gyártani. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3543 üzenetére
Az enyémen ez a Xenial Pup 64 Alpha fut.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3543 üzenetére
Linux Live USB Creator -ral szoktam Win alól, de lehet bármi mással is. Aztán a Puppy beépített tool -jával újra megcsinálom, mert az nem csak FAT -ra tudja kiírni, és a rendszerbetöltője is kezelhetőbb.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3540 üzenetére
Közben megnéztem, és sajnos, ez a Magyarított Pupplet nem az általam használt alapból van. Ez 32 bites, ami még nem lenne akkora gáz, viszont régebbi kernel van alatta (4.1.x), míg az enyém 4.6.3 -as. Ki fogom próbálni, de tartok tőle, hogy nem lesz kép.
Nincs nagy különbség az indításnál. Ha kompatibilisek a hardverelemek (a Puppy egyik erőssége a jó hardverismeret), akkor minden megy magától. A különbség az első kikapcsolásnál van. Ekkor kérdez rá a Puppy arra, hogy hogyan, és hova készítse el a változtatásaidat tartalmazó mentésfájlt. Ha elég nagy a pen, akkor oda is el tudja készíteni. Default -ban ezt a következő boot -nál automatikusan megkeresi, és csatolja. Ettől persze sokkal több lehetőséged is van, de először kóstolj bele!
-
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3537 üzenetére
Teszteltem hogy azonos fhd film ment a z83-ról mellette egy másik ugyanolyan monitoron s905 boxról, hát a kis 905-nek szebb képe van, 2 egyforma monitor ugyanúgy beállítva. Mindkettőn kodi futott legolcsóbb s905 mxq pro 4k 22dodóért. Teljesen hideg volt a kis amlogic box, a z83 azért melegedett de nem vészesen, miután felállítottam az asztalon hűvösebb lett, fekve jobban átmelegszik.
De jó kis cucc a z83, most jön hozzá a bill(K230).
NAS520-nál arra figyelj hogy csendes vinyót tegyél bele, semmi gumibakos rögzítés, harezeg a vinyó akkor hangos lesz. Vettem bele két 5TB WD redet és hangos mint a fene, az itthon lévő 3TB WD red meg néma benne, úgyhogy az egyik 5TB-s redet eladtam és mégegy 3-as redet vettem bele, azért is most megyek.
De ezt leszámítva elégedett vagyok a nas520-al. Arra figyelj hogy mielőtt beállítod a hdd-t egyből frissíts a régi 5.04-ről, 5.11-re fw-t mert ha csak utána csinálod miután telemásoltad akkor kezdheted előröl.
Cloudot még nem üzemeltem be, nekem nincs igazán szükségem rá. Másik 5-ös reddel teszek egy próbát még külső usb3 házban, hátha találok olyat ami gumibakos rögzítés és jobban szigetelt, ha ott is hangos lesz akkor azt is eladom. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3536 üzenetére
Remélem, hogy lesz Linux teszt! Bár, én leginkább egy Puppy -ra lennék kíváncsi. A régebbi kernelesek nekem nem működtek a Vorke -n. Most egy Xenial -t használok. Ez még az eredeti, angol, de most látom az itthoni "kutyaházban", hogy Csipesz csinált belőle egy honosított verziót. Most csak mobilnetem van, mert odalett a Powerline adapterem, de remélhetőleg estére megjön a másik, és tudom tesztelni.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3533 üzenetére
Ez kicsit félreérthető lett: természetesen a Wintel W8-hoz képest várok tőle kisebb hőtermelést, a Mini MXIII teljesen rendben van ilyen szempontból (is).
-
válasz
interstate76 #3533 üzenetére
Lövésem sincs, de mivel a 2in1 gépeket is ezzel szerelik, én különösebben nem aggódnék.
SSD-knél is ment a para, hogy jujj mennyi írást bírnak el, jujj meghalnak/-unk!
Aztán mire egy 120G-s átlag SSD meghal, átlagos használat mellett, addigra bagóért fogják utánad dobni az ekkora kapacitású meghajtókat.Ne erről menjen a torrent, oszt' kész.
-
törölt tag
válasz
Azt írtad, hogy egy PC -s megoldásnak jobban örültél volna. Az 520 -as szárazon 30 ropi akciósan. Az kb. 100 Erzsi. Ehhez jön a másik kütyü kb. 50 Erzsiért. 145 -ért vettem a Vorke V1 -et. Tudod, hogy NAS -párti vagyok, de ezt nem értem. Pár éve már ismerjük egymást virtuálisan. Sztem a Vorke - t imádnád. Igazi Lego, azt faragsz belőle, amit akarsz.
Apropó. Muszáj ezeket offolni? A Z3735 -öt kicsit szűk témakörnek érzem. Többször esik szó off topik kütyükről, mint a témaadókról. Kicsit bővíteni kéne a témakört.
-
válasz
Kíváncsi leszek a véleményedre.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3529 üzenetére
Az a Polkast egy katasztrófa. Majd megnézem, hogy nekem van -e ilyen zCloud izém. Tomato -s routerem van, amiben van VPN szerver. Ráadásul fix külső IP -m van, úgyhogy nincs szükségem külön cloud szolgáltatásra. Meg, az egész külső elérés dolog csak elméleti, mert 3/0,3 -as nettel semmi értelme. Annyira elég, hogy ha mobilon kinézek vmi letöltenivalót, azt haza tudjam küldeni a NAS -on futó PyLoad -nak letöltésre.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3519 üzenetére
Sztem a 310 neked kevés lesz.
-
válasz
interstate76 #3523 üzenetére
Nem kell sokat írni az eMMC-re, köss rá usb3-on egy 2.5-ös meghajtót!
-
ruadi
csendes tag
válasz
interstate76 #3520 üzenetére
Én is nézelődöm, inkább win fele hajlok mint android.
Nexbox T11 és a PIPO X6s ilyen. -
válasz
interstate76 #3520 üzenetére
Szvsz a legtöbb Win10-es kockából ez hiányzik...
+ Beelink Z83 TV Box Intel Atom X5-Z8300 Quad Core - $90 szállítással együtt!
Van itt kínálat. -
ruadi
csendes tag
válasz
interstate76 #3501 üzenetére
Köszönöm a választ, annyival pontosítanám a Full HD 3D lejátszást, hogy passzív 3D TV van és elegendő a halfou vagy halfsbs lejátszás.
Van valakinek tapasztalata a fenti 3D-nek megfelelő lejátszásával mini pc-n?
-
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3500 üzenetére
Azért óvatosan azzal a nas520-al. Múlt héten vettem egy ilyet és volt pár pillanat amikor azt hittem földhöz vágom. Nem túl erős a vas ami benne van, de nekem megfelel arra hogy elérjem a hálón lévő tartalmakat. cloudot még nem próbáltam.
A gondom az volt hogy beleraktam egy 3tb-s wd redet tele is írtam, semmi gond, erre másnap fw frissítés után állandóan lefagyott. Kicsit olvasgattam, a lényeg hogy megint újra kellett rakjam a lemezt, mert nem kompatibilis a régi fw az újjal. MEgint rámásoltam mindent ami előző nap. Vettem bele 2db új 5TB-s redet azok baromi hangosak benne, csak nagyon csendes vinyó ajánlott bele mint pl a 3tb -s red. Az egyiket eladom és veszek mégegy 3tb redet azzal jó lesz, a másiknak meg veszek egy usb-s házat lehetőleg jól szigetelt gumibakost, hátha azzal csendesebb lesz az 5tb és megy rá külsőnek.
Ami nem tetszik még hogy ha 2 hdd van benne akkor nem tudok két külön meghajtót csinálni ami teljesen független egymástól két külön video mappával vagy akár csak két külön hálózati lemez. Viszont ennyit megért mindenképp, mert jól néz ki, és végülis teszi a dolgát 90-95MB/s-el lehet rámásolni gigás hálón. Olvasás még gyorsabb egy kicsivel.
Már csak azt kéne kitalálnom hogy a z83 tárhelyét mivel tudnám bővíteni, mert a 15GB hely nem sok, hamar felzabálja a win10(frissítések stb), meg böngészők stb.
Nem Anniv. win10 verzió van rajta.
Van bárki aki tudta már frissíteni az új verzióra?
Atomos(Z3740) T100 asusomon is update-eltem és hibátlan, csak abban 64GB tárhely van. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3503 üzenetére
Háááát... Szokott fekete sisak lenni a fejemen, de azért....
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3500 üzenetére
Rég éreztem már magamban ennyire az univerzum erőit. De kérlek, hogy ezentúl se szólíts Yoda -nak és valamiért az Obi Van sem szimpi.
-
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3493 üzenetére
Az én Z83-asom megjött ma, amit kb 1 hete rendeltem a BG-től. 81$ volt akcióba, ennyit nagyon megér egy rendes w10-el ellátott mini pc. Be is üzemeltem, nem rossz, hamar beállítottam a w10-et, utána lefutott egy defender, meg magyar nyelvi csomagot kellett telepíteni és kész is lett. Már csak egy bill-t kell vennem hozzá. 15GB szabad hely volt először a végére 14,5GB maradt és még semmi külső cuccot nem raktam rá.
55-60% között van a ram kihasználtság, azért a 4GB nem árt ezeknél meg a 64GB tárhely.
Majd lesznek black Friday meg karácsonyi stb akciók, hátha lesz vmi jó. Ennyit nagyon megért egy ilyen gép az biztos. Majd teszek rá kodit megnézem milyen lejátszóként. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3495 üzenetére
Hidd el, hogy tudom, miről beszélsz! Idő és tőkehiány miatt vettem fájdalmas búcsút a Premiere, After Effects, Audition videószerkesztős hobbimtól.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3493 üzenetére
Szóval az a véleményed, hogy a Vorke -n nem futna gördülékenyen az Adobe Master Collection? Hmmm... Át kell gondolnom a koncepciót.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3490 üzenetére
Gyáva népnek nincs hazája.
Kár, hogy Lifeforce nincs már pozícióban. Javasoltam volna neki ezt a Vorke -t forgalmazásra. Sztem teljesen vállalható kütyü.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3488 üzenetére
Sztem ez az eMMC -n kívül is több sebből vérzik. 10/100 -as LAN, nuku 5GHz. De, miért nem lenne jó neked a Vorke V1? Abban ott a 2,5 -ös SATA hely, Gigás Lan, legális Win10, stb. Sztem nem nagy az árkülönbség (mármint kuponnal), és nekem eddig úgy tűnik, hogy hozza a specifikációban írtakat.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3486 üzenetére
A kliens szoftvernek tulképp mindegy. Az NSA310 topikban 100 -as nagyságrendeket írnak Transmission -nel. A Plex -hez jóval erősebb cucc kell. A transzkódolás nem NAS feladat. Az 520 -ban 2x1,2GHz van, 1GB RAM -mal. Egy kérdést megér a 310 -es topikban (úgy tűnik, hogy lassan az összes NSA összevonódik a 310 -es topikba), de sanszos, hogy még az is karcsú a transzkódoláshoz.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3477 üzenetére
Lassan-lassan hajlok a dolog irányába, mert jól hangzik, de mint Somatom is írta, ilyenkor akkor nem fut a torrent?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3477 üzenetére
Csak, akkor Kodi mögött nem menne a torrent. Tudtommal a Kodihoz "csak" remote kliens plugin van. Én egy arm lejátszó/ NAS kombót választanék. Egy Zyxel NSA 310 S újonnan sem egy ökör ára, használtan meg 10-15 -ért lehet venni. Nálam legalább három éve megy. De, most láttam 29 -ért 520 -ast, ami sztem ajándék ennyiért. Erősen csábulok.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3473 üzenetére
Igazándiból, mint írtam is, házi média központ lenne, valamint a torrenteket ezzel tölteném (mondjuk 50 darab betöltve). Még jó lenne egy olyan opció is, hogy a filmekhez, sorozatokhoz letölti a borítókat, esetleg rövid leírásokat, és mint egy "tékában", lehetne válogatni.
Ha jól tudom, van is erre program, de még egyáltalán nem néztem utána, csak már láttam ilyet. Könnyebb lenne kiválasztani, mit is nézzünk este, nem akkor kéne utánanézni, melyik film miről szól.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3471 üzenetére
Vannak még megrögzött fanatikusok.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3469 üzenetére
Szerintem a Windows az alternatív oprendszer. Az emberek többnyire nem Windows -t használnak.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3441 üzenetére
Ezt vitatnám. A ventillátor forog, és ami forog, az előbb-utóbb megáll. Cseréltek már nekem PC -ben alaplapot, elszállt táphűtő ventillátor miatt. A házbontásos, nagy hűtőbordás módszer nekem szimpatikusabb.
-
htom127
aktív tag
válasz
interstate76 #3434 üzenetére
Emlékszem a tiédre, követem a fórumokat egy ideje.
-
htom127
aktív tag
válasz
interstate76 #3432 üzenetére
előtte: ph tesztvideó (4k samsung, beauty, kazu, stb) 80-83°
kivágás utána: 74-78°Kodi 2 órás fhd stream után 61-65°
Szerintem így már elfogadható. -
Bence01
tag
válasz
interstate76 #3427 üzenetére
Hát ez igaz, jobb a biztos nem az 5$ miatt inkább az angol dugón vacilláltam. Akkor megpróbálok majd írni nekik. Köszi a tippet! ( Amúgy így leírva már én is jobban láttam az összefüggést
)
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #3422 üzenetére
Hd hang valszeg nem fog menni rajta (én z3735f-el próbáltam)
Viszont a win frissítésekkel, stb fog szivatni.
Multichannel pcm kimenetre tud dekódolni.
A 30-40MB-ot az usb 2.0 s905 is tudatja elvileg. -
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3417 üzenetére
Aha, annyi. Tegnap rendeltem meg én is, elvileg hajlandóak voltak EU szabvány hálózati adapterrel küldeni (remélem, hogy nem csak átalakítót dobtak be a dobozba).
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3417 üzenetére
Nálam is 83.
Mivel jobb ez, mint egy droidos TV box? -
Narakh
senior tag
válasz
interstate76 #3415 üzenetére
Én most is 83,27 dollárért látom, mint múlt héten. Még két darabot jelez raktáron.
Ennél olcsóbb volt?
-
válasz
interstate76 #3401 üzenetére
Ezekre nem tudom a valaszt, nehany napig nyuztam egy ilyen mini pc-t.
Uton van egy masik, azon kiprobalom a visszaallitast, az mar az enyem marad, lehet gyilkolni, esetleg a w10 ujratelepitest is.Lehetseges dualboot ezen a kis pc-n, remixet fel lehet tenni, vagy ez nem igy mukodik?
Neha nagyon hianyzott nehany android app. -
petakpa1
őstag
válasz
Én is pont ettől tartok: a kínai kütyükön lévő aktivált Win10 nem legális. Enybox nevű cucc supportja egészen pontosan ezt írta az ezt firtató kérdésemre:
We have preinstalled the activated windows 10, but it is not offical version. We also can preinstall the offical version for you, but price is us$25 for each offical licenseEzt én úgy értelmezem, hogy alternatív módon beaktiválják a készüléken a Win10-et, ami addig szuperül működik is, amíg nem húzod újra a Win-t. Viszont újrahúzott Win10 az első internetkapcsolat elérésekor keresni fogja a Microsoft szerverén az alaplap azonosító adatai alapján, hogy hivatalosan volt-e aktiválva már a Windows ezen az eszközön. Ha megtalálja az adatbázisban automatikusan, minden további felhasználói beavatkozás nélkül újra beaktiválja. Viszont ha nem találja akkor inaktív lesz, és gondolkozhatsz rajta hogyan aktiváld ismét...
Ez még nem tapasztalati tény, mert a 08.25-én megrendelt boxom még mindig nem ért ide kínából, de neten Win10 aktiválás témában olvasottak alapján erre számítok.Egyébként Win10 Home 64 bittel fog érkezni a cucc, de számomra kérdés, hogy 2 GB rammal nem e jobb lenne a 32 bites Win. Van erre valakinek tapasztalata?
Hardware spec amúgy ilyen. -
interstate76
addikt
válasz
Lejárt a szerkesztési idő.
Szóval a driverek mentéséhez itt van pl. ez a kis program: Driver Magician Lite. Vagy itt egy másik: DriverMax. Mindkettő teljesen ingyenes (utóbbihoz regisztrálni kell).
-
válasz
interstate76 #3399 üzenetére
Barmilyen gepen ha egyszer volt legalis w10 az akarhanyszor ujratelepitheto, meg serial number sem kell a telepitesnel, kihagyhato,
a hardverazonositok alapjan azonosit+uefi bios is eltarolja az aktivalo kulcsot. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3380 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3376 üzenetére
Méghogy a Linux bonyolult! Bedugom a pendrive -omat egy PC -be, bebootolok róla, és már fut is a saját, megszokott Puppy -m. A Windows meg .... áhhh... Öreg vagyok már az ilyen megpróbáltatásokhoz.
Jó kis XP 4 ever telepítő! Azzal nem kellett ba..akodni, hogy Avast, Java, Net frameworkök. Minden ment fel egyben. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3374 üzenetére
Most kaptam a privit, hogy a napokban megkapom a Vorke -t. Azt sem tudom, hogy kéne nekifognom. Még sohasem üzemeltem be új, legális Windows -t.
Pláne angol 10 -est. Szívem szerint az első bekapcsolás előtt kivenném, és klónoznám az SSD -t. Érdemes? Erre is kell majd mindenféle víruskergető, vagy ezt már megoldotta a Microsoft?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3369 üzenetére
hol 4.5e a minimx?
HDMI - VGA átalakító, másfajták -
törölt tag
válasz
interstate76 #3369 üzenetére
Létezik olyan kütyü, ami átalakítja, de nem occó. A HDMI digitális jel, a VGA pedig analóg
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3366 üzenetére
Ezt kicsit ki tudnád fejteni jobban?
Árban minden bizonnyal így van, viszont S905-ből nem láttam D-Sub kimenettel rendelkezőt.
Tavaly amúgy volt nálam egy M8, ami még S805 SoC-ra épült tidom, de valahogy az Androiddal nem sikerült megbarátkoznom. Nem vagyok szakmabeli, win-hez már valamennyire értek, de sajnos nincs időm, hogy droid és/vagy linux rejtelmeit kitapasztaljam. Ezért hajlok a Win felé inkább.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3366 üzenetére
Úgy rémlik, hogy pl. a Geniatech -nek (kínai leányvállalata a Mygica) vannak Android kompatibilis tuner -jei.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3363 üzenetére
Igen. Kodi-val néznek filneket, képeket rajta, néha youtube, vagy más streaming videók, szükség eseten azért lehessen böngészni is vele, de erre a célra,van külön pc is itthon. Ami meg felmerülhet, hogy csatlakoztatok hozzá egy USB-s tunert és dvb adásokat nézek vele. Talán netflix is szóba jöhet meg.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3355 üzenetére
OK!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3353 üzenetére
Köszi, de már úton van a Vorke! Meg, egyébként sem akarok laptopot. Csak a baj van velük. Kamionban nagyon amortizálódnak.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #3349 üzenetére
Szerintem pont azért mert ott nincs raktáron. Néha tudnak érdekeseket dobni a kínaiak rendszerei.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3349 üzenetére
Mindegy. Egy másik kódra kijött 148 Euróra, free shiping -gel, Kínából. Ha rádobják a 27% sarcot, akkor is kijön 200 Dollárból.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3347 üzenetére
A kuponkódod él. Én nem tudok rendelni, mert nincs élő címem, ezért egyik kedves fórumtársunk intézi a rendeléseimet. Ezt írta:
"Hali! Gáz van a rendeléssel!
1. A legfontosabb, nem lehet rendelni mert nincs készleten nekik, azt írják elfogyott.
2. 34$ a szállítás, ez nem lenne gond végülis beleférne
3. Ezt nem értem. Kosárba raktam a cuccot. Érvényesítem a kuponkódot így 169$, de itt jön a csavar, a kuponkód csak akkor érvényes, ha nem Spanyolból rendeljük, hanem közvetlen kínából. Kínai raktárban van is elvileg készlet, de ugye ott meg az a gond, hogy valószínüleg erre még jön majd ÁFA, ha megfogják.
Spanyolból rendelve nincs kupon és 234$-ra jön ki, ez paypal-al cirka 69.000 ft." -
törölt tag
válasz
interstate76 #3317 üzenetére
Király! A kuponkód nem érvényes a Spanyol raktárra, ahol egyébként sincs készleten, viszont +34 USD lenne a szállítás. Bukta.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3341 üzenetére
Sanszos, hogy az S905/912 nálam kimarad. Teljesen jól elvagyok az S802 -esemmel. Plusz, érkezik mellé a Vorke V1, úgyhogy egy időre betáraztam miniPC -kből, és akkor még nem említettem a múltból megmaradtakat: MK802II, MK808, Measy U2C, MK802IV.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3319 üzenetére
Futottam egy kört, hátha routerrel is megoldhatnám a mobilnetet, de a Telenornál 50 fölött van a Huawei E5186s listaára. Az Edigital -nál lenne 40 -ért is router, de ebből is csak a modem használható. Ha már az USB modem a kezemben van, akkor sztem egy miniPC -vel mindenképpen jobban járnék.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3317 üzenetére
Még nem rendeltem meg. Köszi!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3312 üzenetére
Meglep, hogy nem vágod a Remixet. Ez egy módosított Android, amit a PC -s használathoz fejlesztgetnek. ARM esetén ugyebár minden típusra külön portolni kell a ROM -ot, ezért csak pár kütyün futtatható. X86/X64 -re viszont telepíthető. Úgy látom, van is itt topikja.
-
Janaboy
veterán
válasz
Jaj de hülye vagyok..elnéztem a tipus számokat
Ettől függetlenül én biztos nem azt venném és keresnék olcsóbb alternativát
Persze attól is függ mire kell, főleg ha nem használja ki a tudását. -
interstate76
addikt
válasz
Nem programot és hardvert, hanem drivert és hardvert akartam írni.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3309 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a GPU teljesítményének nem lesz jelentősége. Még nem tudom, hogy mire jutok vele, de az tuti, hogy kliens gépként nem szeretnék Windows -t használni. Az évek alatt teljesen elszoktam tőle, és csak szerencsétlenkedek vele. Folyamatosan jobb egérrel lépnék ki, de ahelyett dob egy menüt.
Sajnos, két dolog miatt nem tudom végleg kihagyni az életemből. Az egyik az Androidos ROM flashelés, a másik meg a net. Át akarok állni otthon is mobilnetre, de ez a nyomorult Huawei 4G stick semmilyen Linux/Android eszközön nem hajlandó működni. Szóval, ha a modemen keresztül jövő netet továbbítani tudom a LAN porton, akkor a kütyüből elsődlegesen router és talán NAS lesz. Persze, azért dual boottal megpróbálom rávarázsolni a Remix OS -t.
-
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #3309 üzenetére
Miben gyengebb?
Raadasul erre van 2 ev magyar garancia, ismert gyarto termeke.
De nekem mind1
Sztem draga az a cucc. -
robesz107
csendes tag
válasz
interstate76 #3294 üzenetére
Köszi. ebay-ről lett rendelve. Kb gearbest-es ár volt. Csak nekik volt is akkor raktáron.
-
Lelkiatya
újonc
válasz
interstate76 #3288 üzenetére
Köszi, így fogok eljárni
-
fotosjani
aktív tag
válasz
interstate76 #3285 üzenetére
Köszi.
Lehet belevágok én is egybe... -
TromF
tag
válasz
interstate76 #3268 üzenetére
Sziasztok!
Egy ilyen eMMC-s minipcre ra lehet mokolni egy linux disztribuciot? A fogyasztasa miatt az otthoni szerverem valtanam le vele.
-
windlord
őstag
válasz
Volt anno egy Pipo X7.
Hozza kepest milyen?
Ott ugye gazos volt a hutes, de azt moddoltam.Janaboy: an hozza minden. Asztali masina szunne meg.
-
Janaboy
veterán
válasz
Szerintem egy hasznalt notival jobban jarna, foleg h ehhez meg kell kijelzo bill-eger, esetleg hangszoro.
-
szbarna1
csendes tag
válasz
interstate76 #3247 üzenetére
Szia! Letezik dupla LAN-os is, Nekem tobbek kozott ilyen is van [link]
2x Gigabit-es LAN van benne. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3256 üzenetére
Egy kicsit bekukkantottam a színfalak mögé. A Bay Trail, Cherry Trail SOC -ok, de még a Vorke V1 -ben levő J3160 sem tartalmaznak integrált LAN -t. Vagyis, a LAN portjuk mögött egy USB - LAN adapter van.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
interstate76 #3253 üzenetére
Szia!
Igen jól érted, de nem egyszerre, hanem egyszer az egyiket, egyszer a másikat. Sajnos a wifi-s hálózat ezt nem bírja. A két alhálózat meg köszönőviszonyban sincs egymással sajnos, routolni sem lehet sehogy, viszont a winfos alatt egy egyszerű route add paranccsal elintézhető.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3249 üzenetére
Sztem USB - LAN adapterrel megoldható.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3247 üzenetére
De, létezik, pont tegnap láttam. A specifikáció többi része viszont nem túl fényes.
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #3237 üzenetére
Meg ha sikerul is ratenni a zyxelre a plexet, hasznalhatatlan lenne, mert a marvell prociban keves a kraft az atkodolashoz, anelkul pedig minden masodik fajl fennakad. 1 honapot szenvedtem vele egy hasonlo kategorias netgear nas-on.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3235 üzenetére
Jó lesz az. Csak a nyomorult CIFS -t nem sikerült összehoznom. Elméletileg tudom a módját (media_rw csoportjogosultságú csatolási pont, és busybox -ból a mastermount parancs kell hozzá), de nem volt kedvem vacakolni vele. Ami nekem fontos, az megy OS szintű csatolással is.
-
Daffchy
őstag
válasz
interstate76 #3218 üzenetére
Ezen mesterkedtem, de nem találtam meg, hogy hol adhatom meg a külső hdd-t.
Egyébként drivereket le lehet valahonnan szedni Pipo X7s-hez?
Weboldalon nem találtam. Mármint a Pipo oldalán.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3200 üzenetére
Nálam meg 1 GB-os KItKat-os androidon vagy 50 lap van megnyitva.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3195 üzenetére
De amikor nem használod, akkor miért nem kapcsolod ki?
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3189 üzenetére
A mini csak a méretre vonatkozik, nem a fogyasztásra. Már a laptop is egy miniatürizált PC. És nem hiszem, hogy a villanyszámlán észreveszed, hogy laptop vagy mini PC volt használva.
(#3190) Upo válasza idegen lény (#3187) üzenetére
60 ezerért már újat vennék.(#3192) interstate76 válasza szakalistvan (#3191) üzenetére
Ott van a Kangaroo száz dollárért. Miért nem próbálod ki azt? Az a baj ezekkel, hogy nem hajlandóak két GB-nál több RAM-ot rakni beléjük, pedig a Windows 10-nél ennek már alapkövetelménynek kéne lennie. -
szakalistvan
senior tag
válasz
interstate76 #3192 üzenetére
A fő profil nem a médialejátszás lenne,azt maga a tv is tudja,hanem a pc használat,a Tv is csak fullhd.De most nézem az ajánlott Wintel pro is ugyanazt tudja,sőt,neked van is eladó
Az a gond hogy itt nem sok helyem van,sőt azóta már két hangfal is bekerült mögé,alá pedig egy erősítő.[kép]
-
szakalistvan
senior tag
válasz
interstate76 #3189 üzenetére
Mini pc vs laptop : pont ezen agyalok én is.Kinéztem azt a mini pc-t Beelink Z83 kiváltani az asztalit,már csak netezek ,néha flash játék,torrent,zenehallgatás,szerintem teljesen jó alternatíva lenne,egy 49-es LG-re rádugva.szerintem.
Viszont a laposhoz meg nem kell mennie folyamatosan a tv-nek,de hogy csinálok belőle mini pc-t-médialejátszót hogy jól is nézzen ki? Nálam ez lenne a szempont
A linkelt gép vagy hasonló,atom procival elég lenne kiváltani egy asztalit,erre a felhasználásra?
Nem konkétan tőled kérdezem,úgy általánosan a topictól
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3183 üzenetére
Köszönöm az összehasonlítást, de picit árnyalnám a képet az általam olvasottakkal. "könnyen hordozható méret": A méret az egy dolog, a HP 1,8 kg-os súlya szerintem nem éppen könnyen hordozható, meg nálam a hordozhatóság a PS Vitánál kezdődik méretben is. "kicsit erősebb GPU": Ezt nem tudom, de szerintem a Lenovo alkalmasabb játékra, hiszen dedikált videókártya is van benne. "dokkolható is (ha jól tudom)" Igen, "bár az elődtől örökölt dokkoló rendszere nem túl jó kialakítású, oldalt van a csatlakozó, és a szellőzés is a dokkolón keresztül történik". Egy dokkoló meg legalább hétezer forint. Ennyit amúgy sem költenék egy ilyen gépre. Képernyőméret nem volt fő szempont, mert úgyis rákötöm a TV-re (ezért is lett a Lenovo, mert van HDMI-je, meg eredeti Windows 7 van rajta), de azért előny a nagyobb kijelző is. A HP modellről viszont azt olvastam, hogy elég hangos tud lenni a ventilátora, ami mindig forog, és maximális terhelés mellett 94 fokos processzort mértek nála. Aminek nagyon örülök, hogy a Lenovoban csak SSD van, ami sokkal kevésbé melegszik, mint a HDD. "egyik sem igazán mini PC alternatíva": Miért ne lenne az?
Minden tulajdonságában sokkal erősebb még a legkomolyabb mini PC-knél is.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #3183 üzenetére
X220 +1, fiamnak is azt javasoltam így egyetem előtt, meg is vettük. i5, 8iga ram, 100%-os nagy akku, 3G+GPS is benne, nagyon egyben levő gép. Csak röhögni tudok az ennyiért vagy drágábban kínált 2/32-es bay trailes csodakészülékeken... Lassan cserélni kell a hurcolós öreg eee-t, magamnak is ilyenre gondoltam a szerelős hátizsákba.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #3161 üzenetére
Ha már Android box, akkor ez tuti ütni fog.
Van itthon egy X1, hihetetlen mit kihoztak belőle. -
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3154 üzenetére
Ez érdekelne, hogy mire használható egy Android, amire egy Windows nem képes, vagy nem olyan jól, mert én ezt most pont fordítva látom. Például benne van egy kártya, de feleslegesen, mert semmit nem enged átpakolni rá. A pendrive-okat nem ismeri fel, az Xbox 360-as kontrollert úgyszintén, a vezetékes billentyűzeten nem működik néhány betű, stb. KitKat-ről nem frissíthető újabb Androidra. Az androidos Chrome böngésző le van butítva. Ha megnyitok egy másik ablakot, "elfelejti", hogy mi volt az előzőn, újra tölti az egészet. Ha elkezdek hallgatni egy zenét, közben nem mehetek másik ablakokba böngészni, mert elhallgat. Persze, hogy sokkal kevesebb hely elég neki, mint a Windowsnak. De még Jegyzetfüzet sincs, amibe be tudnék másolgatni ezt-azt. De látszik az egészen, hogy érintőképernyőre lett kitalálva, és csak a kínaiak hekkelték rá ezekre a kisgépekre. Azt aláírom, hogy akad néhány hasznos alkalmazás, de órákig kell keresgélni őket, mert a többség szemét, és tele van reklámokkal. Számomra egy hatalmas katyvasz az egész. Meg ez az egész táblagép mód, ahogy mindent csak abban tudsz megnyitni, és sokszor nem is enged a teljes verzióba. A Facebookon is ezt a használhatatlan mobilnézetet erőlteti, és hiába jelölöd be az asztali nézetet, csak a mobilnézetet adja be. Szinte könyörögni kell neki, hogy neked nem az kell.
Az Android egy csomó mindent meg sem tud jeleníteni, a játékokról meg ne is beszéljünk. Soroljam még?
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3123 üzenetére
Elég hosszasan ecsetelted pontokba szedve, hogy mennyivel jobb választás egy árban ugyanannyiba kerülő használt laptop egy mini PC-nél böngészéshez. Engem meggyőzött az elemzésed. Csak hát az mégis már egy használt laptop, de elgondolkoztatott, hogy nem-e lenne nekem az mégis jobb választás. A Z8300-ról meg többször is megjegyezted, hogy az még nem igazi áttörés a Bay Trail-es processzorokhoz képest. Azt majd a Z8500/Z8700-ak hozzák majd el. Ezekhez képest a Wintel Pro elég gyengécske, ráadásul van nála olcsóbb Z8500-as mini PC is. Látod, figyeltem! Kétszer-háromszor is átolvastam a topikot, és rendkívül hasznosnak találom!
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3121 üzenetére
Hát az én laptopomon csak VGA volt, és az nagyon silány felbontású képet továbbított a Full HD-s TV-nek. Ezért gondoltam, hogy csak a monitor felbontásának megfelelő képet tud a TV-re lőni. Nem gondoltam volna, hogy HDMI-n keresztül bármilyen felbontású laptop képes a Full HD-re, de akkor ez örvendetes tény.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #2859 üzenetére
Itt hasonlítottad össze a két alternatívát. Nekem csak böngészésre kell egy olcsó windowsos megoldás.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #2624 üzenetére
És egy ilyen használt laptop tud annyit, illetve ugyanúgy használható, mint egy új mini PC ugyanennyiért? Gondolok itt például a HDMI csatlakozóra, hogy TV-re lehessen kötni. Gondolom, ezeknek a rákfenéje a garancia hiányán kívül az, hogy nem lesz a képük Full HD-s egy Full HD-s TV-n, míg a mini PC-knek igen.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3089 üzenetére
Nekem azért ajánlották az alit, mert az ő cuccaikat nem vámolják.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3087 üzenetére
Es igazad van, qrvajo feedbackjuk van vagy 4k juzertol a Trustpilot UK-n (Az Aliexpress meg a sarba van tiporva, mikozben mar vagy 10x rendeltem toluk es 10x gyorsak es korrektek voltak).
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3085 üzenetére
Geekbuying: "Cons: the windows is not activated"; Aliexpress: "perfect but license is not original"; "Good Price, throttling and non genuine Windows 10."
Erre a Banggood:
"we will give you a new licenced key"
Csak ugy van nekik liszenszuk a Microsofttol vagy mi?
Egy webshopnak? Miert nem aktivaltan, jogtisztan szallitjak? Mert ezek a kinai shopok nem adnak a juzernak kulcsot, a keszulek:
1. aktivalt jogtiszta verzioval jon,
2. aktivatorral aktivaltan jon,
3. hagyjak a fenebe, telepitenek ra egy regisztralatlan win 10-et aztan a juzer majd vesz hozza kulcsot ha akar.A fent lathato visszajelzesekbol nekem az jon le hogy az elso verzio nem igazan realis (Wintel W8 Pro-rol beszelunk). Amugy ha ekkora kamu ugyfelszolgalatuk van, 2x is meggondolnam hogy rendeljek toluk (meg sose tettem, arban se tul jok).
Nem kicsivel csak kicsivel: [link].
"Az Atom x5-Z8500 sem váltotta meg a világot, az Atom Z3775-nél mindössze néhány százalékkal bizonyult gyorsabbnak, csak a Cinebech 10 jelentett kivételt, de ott is inkább a Z3775 pillanatnyi gyengélkedésére tippelünk inkább."
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3082 üzenetére
Ugy tunik kisse osszezavarodtal. Te Bay Trail-t rendeltel (aka Wintel W8). A Bay Trail atomokhoz a Microsoft nagylelkuen adta a jogtiszta Home verziot, INGYEN (gondolom Intel bacsi allta a cekket) 1 ev Office 365 elofizuval.
Idegen lény a Cherry Trail-s verzio irant erdeklodik (aka Wintel W8 Pro), amihez NEM JAR jogtiszta Windows, legalabb is nem a ~£60-ba kerulohoz. Mivel birtokoltam egyet gondoltam (ja es volt Z3735-om is) megosztom a tapasztalataimat, sajnalom hogy Te ezt szemelyes sertesnek vetted
A Cherry Trail egy felpofozott Bay Trail, egy Bay Trail 2.0 verzio, kipofozva, feljavitva a kor kovetelmenyeinek, A CPU reszhez nem igazan nyultak, maradt olyan halovany amilyen ellenben egy joval fejlettebb es erosebb GPU van benne (H.265 tamogatas - nem tolja ossze magat a rendszer egy jutub 1080p-tol juhhe) valamint nem termel qrva sok hot es emiatt nem throttlingol. Szoval siman beepitheto egy Apple TV meretu muanyag kis gyufasdobozba es nem kell sz@rakodni hutes-moddingal.
Szoval ugy gondolom Bay Trail-t ajanlgatni Cherry helyett 2016-ban, nagy melleloves. -
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3080 üzenetére
Akkor viszont szerintem már csak a pirossal írt, Z8500-zal szállítják. A 220volt-nál is 4.3-as androidot írtak a CS918G-hez, aztán mikor rákérdeztem, kiderült, hogy az már 4.4-es. A hirdetés ugyanaz marad, és sokszor nem változtatnak rajtuk. Lefogadom, hogy egy csomó Windows 8-as már 8.1-es vagy 10-es, csak nem javították ki.
Nem rád értette, hanem a másik visszajelzőre, kettő volt ugyanis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer pc 1080p
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- iMac 2020 27" Mac OS 26 natívan! i7-10700K, 40GB RAM, 5500 XT 8 GB 512 GB SSD, garanciával!
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest