- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
a8l
aktív tag
Tegnap bekapcsolva maradt a z83 erre ma megnézem és frissítette a win10 magát a legújabb verzióra.
Minden jól megy csak egy bajom van ami eddig is volt ezzel a minipc-vel, hogy a logitech egér spec gombjai nem mennek. Pl zoom vagy előre és vissza gomb stb. Több ilyen egerem van (mx perf., mx revo.,vx revo.) egyikkel se megy elég idegesítő. Setpoint felrakva. Más win10-es gépeken minden gomb működik mindegyik egérnél.
Van valakinek ilyen z83 vagy hasonló gép sokgombos logitech egérrel amin használható minden gomb? -
a8l
aktív tag
A 007-ben nincs javított vissza gomb, abban eleve jó volt mindig is. 008-nál ba..ta el, és később javította.
Nálam még soha ne fagyott az osd, talán nem hw hiba, mert mi köze lenne hozzá.
Annyira tetszik hogy rendeltem még egy minimx3-at tartaléknak ha már sikerült kinyírnom az mxq-t.
Z83-at nem tudnám erre használni mert nincs rajta spdif és a win se való médialejátszásra. -
a8l
aktív tag
Inkább nyomozd ki mi lehet a baj a minimxIII-addal, nekem és még sokaknak tökéletesen működik, tényleg lenyűgöző. Kísérletezz többféle LE-vel is amig meg nem találod azt amelyikkel tökéletes.
Nekem a 007 hibátlan, nem is akarok update-elni. Rendeltem még egyet azt majd próbálgatom, ez meg működik hibátlanul a HW65 projival 007-el.
Nekem van Z83 is, de nem jó erre, megy rajta a kodi, de valahogy az LE-s s095-nek szebb képe van és hibátlanabb a lejátszás rajta. Egymás mellett ment egy LE-s box meg a z83 azonos film, két ugyan olyan monitor.
Van MXQ Pro 4k-m is, a minimx3 sokkal jobb box. Megy jól az LE MXQ-n is de érezni a gigabit hiányát, picit jobban reagál a hálózati dolgokra a gigabites box, pl beletekerés filmindítás stb.
Bekapcsolás se megy távról az MXQ-n LE alatt. 2 volt belőle egyiket kinyírtam véletlenül kapott 12v-ot a z83 tápját dugtam be, abba meg az 5v-ot, persze a z83 elindult 5v-al is 12 helyett, de a kis mxq kipurcant.
A másikat meg apámnak adom, még sosem volt lejátszója. Így 35ezerből van egy box + 3TB HDD + usb sata kábel, meg az SD az LE-nek. -
a8l
aktív tag
válasz
tordaitibi #3597 üzenetére
Köszi.
Elégedett vagyok a z83-al is, de a 2/32 ami nagyon kevés, simán megér további pár ezrest hogy 4GB ram legyen benne 64 tárhellyel. Ezen a 32-es tárolón alapból kb 10 szabad a win frissítések után, ezt előbb utóbb megzabálja a win10 a frissítésekkel és egyéb baromságokkal. A 2g ram is nagyon karcsú, ha kinyitok 5-6lapot böngészőben akkor már elér egy nagyon magas szintre a ram használat amitől belassul a gép.
Ezt leszámítva elég általános felhasználásra egy ilyen kis gép.
Most már lehet megvárom a karácsonyt, mert ilyenkor de legkésőbb 2 hét múlva rendelt cuccok már sokkal lassabban érnek ide akár több hónap is lehet.
Hátha addig lesz Z8700 procis 4/64 olcsón, mert a dupláját nem éri az biztos. -
a8l
aktív tag
válasz
tordaitibi #3591 üzenetére
Ez melyik tipus pontosan?
-
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3564 üzenetére
A GB úgy látom simliskedik az EU raktár készletével, lehet nem létező árut tüntetnek fel raktáron lévőnek.
Nekem megfelel a kínai raktárból is minden.
Az enyém meg már rég megjött BG-től kínai raktárból. Szerintem 22ezret megért egy ilyen kis wines dobozka. Azért sokat nem vesztettél vele, kéne nagyon neki a 4G ram meg a 64 tárhely, meg egy gyorsabb emmc.
Ha lesz olcsón akciós z8700 lehet azt is megpróbálom 4/64 kiszerelésben belső ssd hely is van benne a beelink bt7-ben.
Mennyi volt az a laptop meg mit tud?
Gondolom azért többe került mint egy wines box,de ha nem drága lehet én is vennék egyet a lányomnak. -
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3537 üzenetére
Teszteltem hogy azonos fhd film ment a z83-ról mellette egy másik ugyanolyan monitoron s905 boxról, hát a kis 905-nek szebb képe van, 2 egyforma monitor ugyanúgy beállítva. Mindkettőn kodi futott legolcsóbb s905 mxq pro 4k 22dodóért. Teljesen hideg volt a kis amlogic box, a z83 azért melegedett de nem vészesen, miután felállítottam az asztalon hűvösebb lett, fekve jobban átmelegszik.
De jó kis cucc a z83, most jön hozzá a bill(K230).
NAS520-nál arra figyelj hogy csendes vinyót tegyél bele, semmi gumibakos rögzítés, harezeg a vinyó akkor hangos lesz. Vettem bele két 5TB WD redet és hangos mint a fene, az itthon lévő 3TB WD red meg néma benne, úgyhogy az egyik 5TB-s redet eladtam és mégegy 3-as redet vettem bele, azért is most megyek.
De ezt leszámítva elégedett vagyok a nas520-al. Arra figyelj hogy mielőtt beállítod a hdd-t egyből frissíts a régi 5.04-ről, 5.11-re fw-t mert ha csak utána csinálod miután telemásoltad akkor kezdheted előröl.
Cloudot még nem üzemeltem be, nekem nincs igazán szükségem rá. Másik 5-ös reddel teszek egy próbát még külső usb3 házban, hátha találok olyat ami gumibakos rögzítés és jobban szigetelt, ha ott is hangos lesz akkor azt is eladom. -
a8l
aktív tag
válasz
DoItYourself #3507 üzenetére
Nem, de a leírás szerint tudja, mindjárt érdeklődök a topikjában.
Magyar menü van, basic kötetet hoztam létre, de végigpróbáltam mindent.
Nem szeretném ha egyben látná a két meghajtót, mert ha külön van akkor ha beszarik az egyik vagy ki akarom venni(menet közben is cserélhető) akkor nem vesznek el a dolgok róla, meg pontosan tudom melyiken mi van. -
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3500 üzenetére
Azért óvatosan azzal a nas520-al. Múlt héten vettem egy ilyet és volt pár pillanat amikor azt hittem földhöz vágom. Nem túl erős a vas ami benne van, de nekem megfelel arra hogy elérjem a hálón lévő tartalmakat. cloudot még nem próbáltam.
A gondom az volt hogy beleraktam egy 3tb-s wd redet tele is írtam, semmi gond, erre másnap fw frissítés után állandóan lefagyott. Kicsit olvasgattam, a lényeg hogy megint újra kellett rakjam a lemezt, mert nem kompatibilis a régi fw az újjal. MEgint rámásoltam mindent ami előző nap. Vettem bele 2db új 5TB-s redet azok baromi hangosak benne, csak nagyon csendes vinyó ajánlott bele mint pl a 3tb -s red. Az egyiket eladom és veszek mégegy 3tb redet azzal jó lesz, a másiknak meg veszek egy usb-s házat lehetőleg jól szigetelt gumibakost, hátha azzal csendesebb lesz az 5tb és megy rá külsőnek.
Ami nem tetszik még hogy ha 2 hdd van benne akkor nem tudok két külön meghajtót csinálni ami teljesen független egymástól két külön video mappával vagy akár csak két külön hálózati lemez. Viszont ennyit megért mindenképp, mert jól néz ki, és végülis teszi a dolgát 90-95MB/s-el lehet rámásolni gigás hálón. Olvasás még gyorsabb egy kicsivel.
Már csak azt kéne kitalálnom hogy a z83 tárhelyét mivel tudnám bővíteni, mert a 15GB hely nem sok, hamar felzabálja a win10(frissítések stb), meg böngészők stb.
Nem Anniv. win10 verzió van rajta.
Van bárki aki tudta már frissíteni az új verzióra?
Atomos(Z3740) T100 asusomon is update-eltem és hibátlan, csak abban 64GB tárhely van. -
a8l
aktív tag
válasz
interstate76 #3493 üzenetére
Az én Z83-asom megjött ma, amit kb 1 hete rendeltem a BG-től. 81$ volt akcióba, ennyit nagyon megér egy rendes w10-el ellátott mini pc. Be is üzemeltem, nem rossz, hamar beállítottam a w10-et, utána lefutott egy defender, meg magyar nyelvi csomagot kellett telepíteni és kész is lett. Már csak egy bill-t kell vennem hozzá. 15GB szabad hely volt először a végére 14,5GB maradt és még semmi külső cuccot nem raktam rá.
55-60% között van a ram kihasználtság, azért a 4GB nem árt ezeknél meg a 64GB tárhely.
Majd lesznek black Friday meg karácsonyi stb akciók, hátha lesz vmi jó. Ennyit nagyon megért egy ilyen gép az biztos. Majd teszek rá kodit megnézem milyen lejátszóként. -
a8l
aktív tag
Nekem is úton van egy Z83 (Z8300 2/32)mini box. Ami miatt kicsit aggódom az a használhatóság a túl kicsi tárhely miatt. Van egy 64G-s Asus T100-asom most már w10-el és kb a fele meghajtó szabad, a 32-esen nem sok hely lehet simán a win-el.
Mennyi szabad hely van egy ilyen kis 32GB-s boxon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest