- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4106 üzenetére
Hát nekem most egy darabig szerintem marad ez a miniPC.
Az U-s proci jó választás lesz.
Keresem még a megfelelő szerver progit, ezért kérdeztem a Plexet. Most Serviio van, de nem az igazi, kipróbálom akkor ezt a Plex-et, meg úgyis fent van a Kodi, megnézem azt is.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4104 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy elgondolkoztam rajta, mert két fontos szempontot kielégített volna.
Két kérdés azért, ha szabad.
Mi váltotta le a laptopodat?
Miért Plex? Jobb mint a Serviio? Ha igen, miben? -
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4101 üzenetére
Köszönöm, akkor a későbbiekben is vissza-vissza térek majd, ha lesz még kérdésem.
Külön-külön nem volt gond, sőt, most tegnap is minden rendben ment. Lehet a mozgatás, pakolászás, helykeresés közben a külső házak csatlakozója kilazult és ez okozta a problémát... Most találtam nekik stabil helyet, meglátjuk, lesz-e még gond.Korábban olvastam már erről szóló soraidat és tetszett is az ötlet, el is gondolkoztam rajta. Igazándiból a helyhiány és az esztétikai szempontokat figyelembe véve döntöttem végül mégis a miniPC mellett. Így a winyók nélkül teljesen passzív, alig fogyaszt valamit és kis helyet foglal. Ez mindhárom fontos kiválasztási szempont volt, mert hálóban teljesíti feladatát, így hangtalan kellett legyen, 24/7-es üzemben fog teljesíteni, ha összeállt a rendszer, így minél kevesebbet fogyaszt, annál jobb, valamint eléggé limitált hely van a TV alatt a többi kütyü mellett. Mondjuk az se volt utolsó szempont, hogy jó áron jutottam hozzá a kis masinához.
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik a miniPC-m a procija miatt (témában Z3735F és Z3736F van...), de talán belefér...
Nekem egy GIGABYTE BRIX GB-BACE-3150 miniPC-m van, benne egy SSD, rákötve USB3-mal egy 1TB-os WD Red 2,5" winyó.
Na most, idáig nem is volt semmi baj. Azonban gondoltam egyet, nehogy már minden okés legyen, szívatom magam egy kicsit...
Szóval kezdett kevés lenni az 1TB, így vettem mellé egy másik 1 TB-os HGST 2,5" winyót, amit szintén külső házban USB3-mal kötöttem rá. Itt kezdődtek a problémák. Random eldobálja a winyókat...
Lehetséges, hogy ez is a fentebb tárgyalt USB-n való áramfelvétel és annak elfogyásához kapcsolódó probléma lenne?Ha igen, akkor itt is az aktív HUB lesz a megoldás? Vagy valami egyéb ötlet, javaslat?
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3994 üzenetére
Nekem az ötlet tetszik, de nálunk helyhiány és esztétikussági szempontból nem kivitelezhető. Azonban hasonló célra keresek egy kis szerkezetet.
Az eszköz 24/7-es üzemre kellene. Ezen mennek a torrentek (mondjuk 50), egy külső winyót kellene megosztania 2 TV-nek filmnézés céljából (esetleg Kodi), kívülről elérhető legyen, valamint backup-olnia kéne néhány mappát a laptopról. Mindezt szeretném, ha hangtalanul tenné, mert hálóban lenne, valamint fogyasszon minél kevesebbet.
Van néhány elképzelésem, de meghallgatnám, hogy ki mit ajánlana erre a célra. -
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3477 üzenetére
Lassan-lassan hajlok a dolog irányába, mert jól hangzik, de mint Somatom is írta, ilyenkor akkor nem fut a torrent?
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #3473 üzenetére
Igazándiból, mint írtam is, házi média központ lenne, valamint a torrenteket ezzel tölteném (mondjuk 50 darab betöltve). Még jó lenne egy olyan opció is, hogy a filmekhez, sorozatokhoz letölti a borítókat, esetleg rövid leírásokat, és mint egy "tékában", lehetne válogatni.
Ha jól tudom, van is erre program, de még egyáltalán nem néztem utána, csak már láttam ilyet. Könnyebb lenne kiválasztani, mit is nézzünk este, nem akkor kéne utánanézni, melyik film miről szól.
-
Kowax
tag
válasz
#79335424 #3460 üzenetére
Somatom:
LAN port nem annyira élet-halál elvárás, max. a távoli eléréshez kellhetne, WOL miatt, de mivel 0-24-ben tervezem működtetni, így szerintem nem létszükség.
1 csatornás RAM kezelés hátránya miben jelentkezik igazán?
Ha jól olvastam, Neked Vorke V1-ed van. Mennyire hallani az aktív hűtést? Állandóan megy, vagy csak bizonyos hőfok felett kapcsol be?interstate76:
Rendben, holnap szétnézek, bár Windows-ost szeretnék inkább.
AxBattler:
Valóban, engem is az ára tartott vissza eddig...
G.
-
Kowax
tag
válasz
AxBattler #3457 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló feladatokra szeretnék egy Windows-os kis mini PC-t. Korábban már írtam is ide, ha minden igaz.
Szóval a feladatok: külső háttértárra 40-50 torrent, filmlejátszás okos TV-n, YouTube, belső hálón elérhető legyen telefonról, esetleg távoli elérés, ilyesmik. 4K nem elvárás még szerintem pár évig...
Már egy ideje keresgélek, és a következők közül választanék szerintem:VOYO V3
GOLE GOLE1
Onda M3
Vorke V1Mivel elvileg 0-24-ben menne, ezért a minél alacsonyabb fogyasztás a cél. Emellett mivel a hálószobában lenne, ezért ha lehet, a 0 működési zaj szintén elvárás. Ha minden igaz, a háttértár is SSD lesz.
Ki mit ajánlana? Vélemények?G.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #2912 üzenetére
Oké, játszunk el a gondolattal, hogy mondjuk veszek egy kis laptopot, vagy egy olyan kis gépet összerakok, amit djnice kolléga javasolt. Hogyan kivitelezzem a TV-ből való felvételt? Veszek DVB-s vagy DVB-C tunert, és onnét hogyan tovább? Valami program fogja ezt felügyelni? Csak mert ez a része a dolognak nem tiszta.
-
Kowax
tag
válasz
PeterPH #2903 üzenetére
interstate76:
Igen, láttam az ajánlott gépeket és el is kezdtem nézegetni őket, csak igazándiból nem tudom, melyik a passzív hűtésű, milyen proci az, ami már megfelel nekem, stb.
PeterPH:
Ha jól emlékszem ezt valahol már írtad, akkor kezdett formálódni a gondolat, hogy akár nekem is jó lehet egy SSD... Igazándiból ha 10 évig kibírja, akkor már megérte.
-
Kowax
tag
válasz
tibcsi0407 #2897 üzenetére
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Igazad van!
A lehet inkább csak magamnak szólt...tudod, ahogy formálódott belül a dolog.
-
Kowax
tag
Jogos! Kábeles a Digi.
"Kell még egy backend a tunernek és kliensnek Kodi."
Mi az a backend?Bocsánat, ha hülye a kérdés.
Ha nagyon kell, le tudok mondani a torrentről, meg tudom oldani laptopról is, ahogy eddig, csak gondoltam ha már megy, le is tölthet.
Ez a gép mekkora lesz kb.? Csak a helyigénye miatt kérdezem. -
Kowax
tag
válasz
tibcsi0407 #2894 üzenetére
Lehet igazad van, még képlékeny a dolog.
-
Kowax
tag
Uraim, köszönöm, hogy rávilágítottak, milyen fontos részleteket hagytam ki!
interstate76:
A TV-ből a felvétel legjobb, legpraktikusabb módjára várom a javaslatokat. A TV-ből az adásnak megfelelően, ami egyik helyen HD, másik helyen nem.
Az adás digitális.
Torrentből mondjuk 50-60 db...
Bevallom őszintén, nem vagyok teljesen tisztában a bitráta fontosságával...szánom-bánom, ez van. Lényeg, hogy ne szaggason.
Utóbbi időben általában mkv formátumban nézzük a filmeket.
Gabesz84:
Háttértárnál 64-128 GB-ra gondoltam, a többit pendrive, esetleg külső winyó beiktatásával terveztem. Mint írtam, fontos a zajmentes működés. Asszonynak nagyon ki van hegyezve a füle...
Hát mostanában nincs tervben a 3D... A Tv tudja, van hozzá szemüge is, max. ha mégis lesz majd, akkor azt pendrive-ról nézzük.
Szóval mondjuk, hogy nem szempont most.
Ja és kihagytam a költséghatékony megoldás a korábbi leírásból. Szóval 60-at azért nem szeretnék rákölteni.
djnice:
Digitális adást szeretnék rögzíteni, a Digi-nél vagyunk.
Ha még felmerül kérdés, csak bátran!
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szóval én egy olyan mini PC-t keresek, amin folyamatosan menne a torrent, full HD filmeket néznénk rajta, esetleg egy kis böngészés, Youtube, ha lehet VPN, na meg ami még fontos lenne, hogy időzítve lehessen felvenni a TV-ből műsorokat. Tehát mondjuk néznénk egy filmet, de közben megy egy másik is, akkor előre beprogramozom, hogy vegye fel amit nem nézünk. Vagy esetleg nem vagyunk otthon, akkor vegye fel a beállított műsort, még ha a TV ki is van kapcsolva. A minél nagyobb háttértár se árt...
Valamint mivel a hálószobában lenne, hangtalan gépecske kellene. Végezetül mivel 0-24-ben tervezem a működését, így minél kisebb fogyasztás.
Valaki tud valami okosat ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest