- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #30513 üzenetére
nemtom, én úgy emlékszem t61 + 2504 kapcsán, hogy csak az usb megy tápról, az ethernet pl. fixre van drótozva.
mindjárt megnézem fagy-e.
naja, használj linuxot. tápot kihúzva nyilván elmúlik a billzet, de nem fagy csak standby-ba megy. táp visszadug + bekapcs megnyomra visszajő. gondolom meg lehetne neki mondani, hogy ne standbyoljon, egyébként meg a wines driver biztos jól van megírva.
-
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #29956 üzenetére
Pontosan így van, előbb írtam valamit, a homályos infóim alapján, aztán gondolkoztam is.
Btw, az SSD-k saját, írást gyorsító GC-jére is van némi használható ötletem: szerintem az valahogy úgy történik, hogy amikor írást érzékel a vezérlőchip, akkor azt igyekszik olyan helyre átirányítani, aminek FF volt korábban a tartalma (pl. előzőleg a nem használt részen volt), persze a cella eredeti tartalmát is figyelembe véve, ha nem a cella teljes felülírására érkezik utasítás. Közben pedig, üresjáratban, a nem használt részt (az SSD-n erre célra fenntartott blokkokra értem a nem használtat) FF-fel töltögeti fel. -
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #29939 üzenetére
TRIM - ez egy SATA parancs
Ezzel tisztában vagyok, csak épp létezik - elviekben, mert Magyarországon nem elérhető - olyan IDE csatlakozós SSD, amelyik Sandforce vezérlőre épül, amely saját megoldással megoldja ugyanazt, amit a TRIM. De a problémám szempontjából ez nem releváns most.
A kérdésem továbbra is fennáll: van-e olyan szoftveres és lehetőleg ingyenes megoldás Windows XP és/vagy Linux alatt, ami kb. hasonló hatékonysággal végzi el a karbantartást/garbage collection-t, mint a TRIM? Ha nincs, akkor nincsen túl sok értelme IDE csatlakozós SSD-t vennem, mert kb. fél év-egy év alatt úgy belassul, hogy azon csak egy formázás/OS újratelepítés segít (tapasztalat az X41 tableten) és ezt szeretném elkerülni...
-
zsolt734
tag
válasz
Gondwana #29724 üzenetére
Nem tudom például, hogy mindegyik SATA II-es és III-as SSD kompatibilis-e a SATA I-el, amit a gép tud kezelni? Ezenkívül a meghajtó magassága is úgy tudom, lehet probléma a beépítőkeret miatt.
Ha viszont az előző gondolatok alaptalanok, és tényleg mindegy, melyik SSD-t veszem, akkor annak örülök. -
Integra
titán
válasz
Gondwana #29651 üzenetére
neeem, itt semmi led, ez t61, 1440x900
kurva szar minőségű panel, nem szépítek rajta. a gép maga isten, de a panel az drámai..a színekkel nem érzem hogy baj lenne (ronda ahogy van az elejétől) talán a fényerő vibrálhat?
nem tudom mit csináljak.. adjam el? vegyek egy másikat? gondolkodom egy x220-on vagy használt x201-en.. 1200x800-as panellel is kiegyeznék, csak legyen már végre gyönyörű és jó képminősége mert a szemem belefájdul a mostani panelba -
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #29499 üzenetére
Hát nem mai gyerek és sanyo, az áltó helyében is kopik szegény. Jól van akkor nem bántom, párszor úgyis lemerítem, meglátjuk mit változik az állapota utána.
1ébként érdekes, powermanager szerint ez a folyamat fullra feltölti az akkut, aztán lemeríti, aztán megint tölti, de a cc szám az változatlan maradt. -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #29488 üzenetére
én (marha régen) küzdöttem sokat, de nekem nem akarta. persze akkor még nem dőlt a netből az infó, de általában inkompatibilisnek volt mondva. aztán ez olyan régen volt, hogy nem is nagyon emlékszem merre akartam a mit. de asszem néztem noti --> tévé, telefon (6310/i) --> tévé meg telefon --> noti témát is. akkoriban azt rebesgették, hogy a 7xxx (?)-ben (abban az első nagyképernyős ronda kerek billzetesben) volt távirányítózás, de olyat meg ugye ki akart.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #29432 üzenetére
akkor ezért veszem kicsiny lapának teherautószám a technic legot... jó tudni.
kell majd az a t60 rövidesen, ne szutyi tn-en mesézzen. kell még fél tera a meséknek meg internet a jutubhoz meg a duplo playgroundhoz és minden oké. mondjuk ssd-re karcosan fér el. manapság azért elég kevés klasszikus megy tévében. különbenis zx spectrum. nekem csak commodore 16 volt.
-
zonaporkolt
tag
válasz
Gondwana #29341 üzenetére
Koszonom Gondwana!
Most meg valamit elnyomogathattam vagy a masina belegabalyodott a gfx megjelenito valtasba
, mert a High Performance (AMD3650 gfx) es az Energy Saving (integralt video) mod parameterei mintha felcserelodtek volna. Az utobbinal sokkal elesebb/fenyesebb a kep, holott a malor elott pont az energiatakarekos modnal volt "szurkebb" a kijelzo. Mi lehet a gubanc?
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #29050 üzenetére
8845. 8110-et nem engednek. 8848-cal meg 9390-nel placebozok. esetleg majd gyerkőc kap ilyet egyszer. csak a méret miheztartása végett.
@felvono: hát itt egy-egy saroknál kicsit többről beszélünk, de nem fájdítom a szíved fotóval. feleség mindent támogat, amitől neki több ideje lesz.
@buvartacsko: szokás szerint egy kezemen megszámolható (most épp 2 db) alkatrésszel, 5 perc alatt valami sokáig és jól működőt csináltam. az esztétikát túlértékeled a funkcióval szermben. de kérdezheted úgy is, hogy én vagyok-e a hülye hogy nincs vesa mount a dokkon? lenne nem ragszalagoztam volna hanem kapott volna szép saválló acélt.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Gondwana #28905 üzenetére
Szia!
Én kalibráltam hruodnand fórumtárs R61-ét. Először natívra (53xx, gondolom papíron az 5500 Kelvin, de az öreg CCFL miatt már elmászott), majd mivel eredetileg az volt a terv, hogy fotókidolgozáshoz kellene, újra belőttem, de akkor már 6500 Kelvinre. Az igazi probléma az volt, hogy (mint ezt előre meg is kérdeztem tőle, mert nem voltam biztos benne, nem ismerem a Thinkpadeket ennyire) elemről működtetve a noti energiamenedzsmentje felülbírálja a Windowsban beállított értéket és nem engedi a kijelzőt 50%-nál nagyobb fényerőn működtetni. Mivel nem volt lehetőség konnektorról használni, ezért csak a csökkentett fényerőhöz tudtuk beállítani és úgy kicsit vérszegényebb volt a kelleténél. Ma elmentem hozzá és hálózatról üzemeltetve újra bekalibráltam neki, immáron (natív WB-n) tudta a 120 Candela / négyzetmétert: öröm és boldogság...
-
hruodnand
senior tag
válasz
Gondwana #28905 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, írtam a kolegának, aki bekalibrálta. Ma fog személyesen átjönni és megnézi az esetet, mert nem éppen olyan viszonyok mellett lett belőve a kijelző, mint ahol használom. Gyakorlatilag egy bevásárló központban sikerült belőni egy valóban profi cuccal, csak éppen besütött a nap is, mivel ablak mellett voltunk. :S
Natívon ha jól emlékszem 60cd körül lehetett az is talán, de majd ma kiderül.
Jobban utána járunk. Majd beszámolok.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Gondwana #28701 üzenetére
Volt egy kis időm, system update letölt, kerestem frissítéseket (talált is párat, amit telepítettem), system update uninstall (rá is kérdez közben, hogy van itt pár tárolt fájl, ami fontos lehet, törölje? töröltem), system update újra telepít. System update keres, nem kell új frissítés. Remélem jó lett. 5,5 GB nálam így felszabadult.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Gondwana #28627 üzenetére
Én hajlamos vagyok a parasztvakulásra. Anno az ezzel foglalkozó delta adás is teljesen elvarázsolt.
Komolyabbra fordítva a szót - ha jól értelmezem a mondanivalót - akkor a susogós mackóm által gerjesztett elektrosztatikus feltöltődés kisülése a notebook karosszériáján, kevés lesz arra, hogy kárt tegyen a gépben?
Az usb kivezetések halálozásával kapcsolatosan rémlik valami. -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #28627 üzenetére
annyiban "nem" parasztvakítás, hogy ha jól sejtem azért a teljesítmény átmegy rajta (gondolom főként első saroktól alul középig, ahol a főd (vas állvány) áll.
gondolom emiatt kezd el kicsit füstölni a bal sarok, mint kis keresztmetszetű belépési pont.
de annyira nem vagyok spíler elektromosságban, lehet hogy nem pont ez történik.
-
kraftxld
félisten
válasz
Gondwana #28364 üzenetére
Aha, akkor majd olvasgatok még, köszi a linkeket.
Most kicsit terminátoros lett a laptopom, mert megpróbáltam kijavítani a zárszerkezetet, persze az is eltört, és kicsit morcosan szedtem le a külső borítását a kijelzőnek, persze pár helyen elpattant a műanyag
Lehet inkább kukázok egy VGA halott quadro-s T61-et WUXGA panellel és legózok, vagy einstandolom az asszony T520-át -
válasz
Gondwana #28338 üzenetére
Hm, 300-ert SSD-vel minden foldi joval, nagyon jol hangzik.
A nemet billentyuzet ahogy nezem nem sokban kulonbozik az angoltol, az nem tunik olyan nagy paranak, aksit meg gondolom lehet MO-n is venni 9 cellasat kesobb esetleg.
Ha jol latom 3 ev gari van ra(bar az a resz nemet akkor is ha angol nyelvet valasztok), viszont kerdes, hogy ennel hogy megy a garanciaztatas?
Ki kell kuldeni kulfoldre vagy lehet valahogy MO-n is?polip: MO-n gondolom horribilis ara lesz mindennek, mint most is.
salieri: Hasznalt cuccokban nem igazan bizom, foleg nem ha szamitogepes eszkozokrol van szo.
-
franc0
őstag
-
Zooka
tag
válasz
Gondwana #28328 üzenetére
Bitang szerkezet lehet! (az is)
Én most egy W700-at nyüstölök, lenne is rögtön egy kérdésem: a gyári 160-as Seagate hdd-t kicseréltem egy 500 gigás 7200 rpm-en pörgő WD-re. Namármost erre sem eredeti lemezről sem pendrive-ról sem akart feltelepülni a win7. Vagy a telepítés utolsó fázisában, vagy a "számítógép felkészítése az első használatra" szövegnél nem jutott tovább, ott megállt és tekergette a hdd-t.
A gyári 160-asra (ami a 7200 rpm ellenére jó lassú) meg gond nélkül felment és megy a gép hibátlanul. Ez vajon miért lehet? A SATA mód AHCI-n van és az 500-as hdd is hibátlan a hdd sentinel szerint. -
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #27872 üzenetére
Ilyen driver eldobást csak akkor tapasztaltam mikor aida64 v everest fenn volt, 1ébként nem. Érdemes megnézni a powerplayt, az is szokott hasonlóakat csinálni. Nem az igazi még ehhez a hw-hez.
ro_bert17: Enyémnél egy színű világos háttérnél kivehető. Zavarónak nem mondanám mert sokáig észre se vettem, szerencsére tényleg a panel legalján van, win tálca ki is takarja teljesen, lehet ezért nem is tűnt fel. Ha találok egy fényképezőt csinálok óla képet.
szerk: kraftxld: Nála lehet hogy az hagyott nomot. De nálam mi?
Semmi nincs ami ilyet tudna hagyni rajta és nem is felületi dolog hanem belül van.
-
Fifi
őstag
válasz
Gondwana #27628 üzenetére
"ExpressCard kàrtyaolvasòk linux alatt: EC slotba a pcie1x mellé be van dròtozva egy USB2.0 port is, a mindenes olvasòk nagy részét lsusb-vel fogod làtni, nem lspci-vel. (én sokàig kerestem EC54/pcie CompactFlash olvasòt, lett egy datafab, jmicron chippel, azt az lspci làtja)"
Az mindegy, hogy miként látom csak a kártyákról a gyártó nem írja, hogy milyen chip van rajta és meg tudnám nézni vétel előtt, hogy támogatott-e. (Ez alól a Transcend RDF1 ExpressCard Reader kivétel, mert arról írják, hogy JMB38x SD/MMC Host Controller van benne, de az meg a többihez képes jóval kevesebb kártyatípust kezel).
Azt lenne jó megtudni, hogy a linkelt Delock kártyákon milyen chip van, de google most nem a barátom ... -
tototos
addikt
válasz
Gondwana #27196 üzenetére
Nálam nem fut. A gép maga működik mert crt+alt+del kombóra kidob a windows választó felületére, de ott ha rákattintok mondjuk hogy feladatkezelő akkor visszadob a böngészőre és ugyanúgy semmi, olyan mintha a windows asztalkezelője halna meg. Néha van is ilyen hiba. A többieknek intel vagy nvidia kari van a gépben?
-
-
^Clown
addikt
válasz
Gondwana #26425 üzenetére
Ha nem piszkálta a BIOS-t, és nem volt Win újrahúzás, akkor a vinyót ki kéne próbálni egy másik gépben, vagy külső rack-ben, mert a gép nem érzékeli, hogy bent van a gépben. Persze előtte a BIOS-ban boot sorrendnél HDD legyen az első, ahogyan Gondwana írta.
Egyszer én is belefutottam ilyenbe, amikor elszállt az SSD-m.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Gondwana #26285 üzenetére
Az a baj hogy ha leveszem a szemüveget már a monitort se tudom elolvasni.
Azzal viszont nem probléma hogy kicsik a betűk. Sőt jobban örülök hogy több minden kifér a kijelzőre. Melóhelyen meg pláne jó a nagy felbontás mert ott dokumentumokat meg adatbázisokat kell egész nap nézegetnem. De csak a TP-s kollégáknak jár a dokkoló mellé még egy nagy monitor, nekem a ThinkCentre-hez csak egy normál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest