- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #106147 üzenetére
Én továbbra is bármikor lehagynám a 2,5"-os slotot, ha ennek eredményeképp ennyivel kisebb lehet a gép, márpedig praktikusan ez a helyzet. Elég, ha megnézed mennyivel lehetett kisebb a T460s a sima T460-nál, és a legnagyobb különbség térfogatra a 2,5"-os slot elhagyása. Az extra M2 SSD/akármi meg ha nagyon kell remekül eléldegél egy USB tokban is. Plusz nem egy nagy ördöngősség eladni a régi kicsi M2-t és venni egy dupla akkorát, két kicsi helyett, árban nem lesz lényegesen drágább.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106145 üzenetére
"kissé mellényúltak az M.2 2242 SSD-k erőltetésével."
Ezt nagyon nem értem. A 2242-es M.2 foglalat a WWAN kártyának van, amiknek ez a méret szabványa, így mit erőltettek az SSD-kel kapcsolatban? (Mondjuk pl. pont az X1C-k és már az S-es T-k se támogatják a WWAN-ban a SSD-t.)
A 6. Core i óta támogatott a 2280-as Nvme minden gépben, a 2,5"-es átalapítóval, mivel a 2,5"-es csatolófelület onnantól kezdve SATA Express valósan(6 és 7gen), a 8-tól már más az egész.Személy szerint én már ilyenben gondolkodok./OFF]
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106121 üzenetére
"megfizethető és mindenki számára hozzáférhető kategória SSD-ből a 2,5" SATA"
Nézted mostanában? Én konkrétan M.2-t vennék az asztali gépembe is 2.5" helyett mert olcsóbb és jóval nagyobb a választék. Ez van jó másfél éve. Sőt a SATA M.2 drágább már az Nvme-nél."nekem sem járt a kezemben az utolsó 2-3 generációból gép"
Én meg napi szinten és ezért írom amit. Gen7 és 8 közt először húztam a számat, de elég gyorsan rá kellett jöjjek, hogy hiába az alacsony órajel, a több mag akkora előny és a magas burst sokkal jobban használható, mint a gen7. Nem mellesleg az Intel sebezhetőség javítások főlg a régi generációkat lassítják, így tovább nyitják az ollót. -
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106102 üzenetére
WLAN csere megy most is. T460 felett megy az AX csere, vagy az van alapból.
Jelenleg az X1C-kben és az s-es T-kben nem megy WWAN helyére +SSD(az változó SATA vagy Nvme, erre figyelni kell épp melyik), minden másban igen.
Kijelzőt cserélheted gond nélkül, mondjuk a TN egyre ritkább. Inkább a fos IPS érdemes jobbra.
CPU-t párszor kitárgyaltuk, hogy nem gyártank már cserélhetőt, ez teljesen kiesik már."kimondva-kimondatlanul a saját, "kisebbségi" preferenciái alapján érvel pro és kontra a régebbi vagy az új gépek mellett."
Ezt teljesen megértem és elfogadom egy szintig.@HSM:
CPU lásd feljebb. Ezzel nem lelhet mit kezdeni.Pl. az integrált ram pontosan ugyanannyi helyet foglal az alaplapon, mint egy slot.
Több oka is van, hogy integrálják, a legáltalánosabb a több hely. Nézd meg az újabb Txxx és a Txxxs modelleket, az s kisebb súly mellett nagyobb aksit kap, mert az integrált RAM miatt több hely marad az aksinak. A RAM ugye a huzalozás miatt fix távolságon kell legyen, ha a másik oldalra integrálják, sokkal több hely marad másnak.
Pl. EliteBook 840 G5 vs. T480s +7Wh 1 RAM slotért cserébe. Az X1 meg fél klióval könnyebb mind a kettőnél azonos 57Wh aksival és azonos specifikációval.A vékonyítás célja, hogy minél könnyebb és minél hosszabb üzemidős legyen emellett a termék. Pontosan ezt is látom felfelé haladva a palettán és generációról generációra. (Persze akad néha 1-1 Intel botlás, de ettől idén búcsúzunk szerencsére.
)
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106096 üzenetére
"Persze tudom, jöhet a lesajnálás: "roncsvadász kultúra" ésatöbbiésatöbbi..."
Erről szó sincs, még véletlenül se, mert akkor magamat is lesajnálom, hisz olcsó régi üzelti gépeket veszek családnak én is. Nyilván a hülyének is megéri. Sőt magam is egy Frankenpadot használok. És szurkolok mindenkinek aki ilyen átalakításba kezd, hajrá! Sosincs jobb érzés annál mikor valamin javítasz vagy jobbá teszel.
De fel tudom fogni, hogy miért veszem ezeket, és fene se szenvedne régi géppel, a 2 marokkal szórhatnám a pénzt csak úgy. Még RAM-ot is nagyon kevesen bővítenek( max. elviszik valahova), egy gépben nem hogy háttértárat vagy CPU-t. A laptopok soha sz életben nem erről szóltak.Csak egy kérdés, mivel bővíted? Mármint belerakod a SSD-t és a RAM-ot, és még?(Nyilván tudom, hogy CPU, WLAN, aksi, kijelző, kutyafüle, de ezeket senki se cserélni normál esetben, ez nem bővíthetőség) Ezt most is cserélni a legtöbben. Nem naponta cserélgeted a komponenseket. Tehát nem azért fontos a bővíthetőség, hogy megvétel az újat upgradeld, hanem hogy az olcsó használtban cseréld ezeket és ez a fontos számodra.
A billentyűzetet abszolút el tudom fogadni érv ként, ahogy akár a 4:3-as kijelzőt is, de a többi inkább csak egy elvhez való ragaszkodás mint valós hasznos dolog lenne az emberek túlnyomó többségének. Sőt szerintem ez az elv sose létezett a termékben, csak a fejekben.
Az aksit is megérteném, de úgy hogy tudom nagyon jól, hogy az újabb gépek sokkal jobban bírják kisebb aksival, mint a régiek nagyobb aksival ,ez egy kicsit a régi megszokotthoz való ragaszkodásnak tűnik. Mármint a biztonsági tudat, hogy a nagyobb a jobb, pedig sokkal több tényezője van az aksiidőnek.
Kp azt mondjátok, hogy a világ összes laptop gyártója és minden üzleti laptop gyártója puszta gonoszságból szüntette meg a bővíthetőséget. Csak akkor marad a kérdés, hogy a Low end miért bővíthető és a high end miért nem?
Mármint a Lenovo elég sokáig vesztett igen sok piacot azért mert ragaszkodott a régi dolgokhoz és a Dell/HP évekkel korábban elkezdte elhagyni. -
HSM
félisten
válasz
Tim82 #106098 üzenetére
Hááát... Engem ez az L450-es szerelés inkább a T420-as pattintgatós feszegetős dologra emlékeztet.
[link] Bár utána tényleg szabadon elérsz mindent.
Itt viszont tényleg csak csavar ki, és már nyílik: [link] , nagyon kényelmes.
Azt mondjuk nem egészen értem, minek szedte ki az akkukat, amikor BIOS alól lehet áramtalanítani, de ez már egy másik történet.A böngészés tud még vízválasztó lenni, főleg, ha sok minden megy a háttérben. De az L450 vs. X230 meccsben én épp az X230-ra tenném a voksom, melyik lesz a gyorsabb.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #106096 üzenetére
Fun fact, a T460s-em sokkal kényelmesebben szerelhető, mint előtte a T420 vagy T430. Ezen tényleg 5 csavar ki, és kb. minden instant hozzáférhető, nem kell a hülye műanyag patentekkel vacakolni, kb. csak kinyitod, mint egy motorháztetőt. Cseréltem már benne hűtést, SSD-t, pillanatok alatt megvan minden. Egyedül a billentyűzetet nehezebb elvileg kiszedni, azt még nem próbáltam.
Azt nem tudom, ebben van-e wifi WL, viszont ellentétben a T420-as 6300-as wifijével, az ebben lévő gyári BT-os 8260-assal teljesen elégedett vagyok.
Teljesítményben én kis visszalépésre számítanék, nálam i7-2620M-et váltott a T460s i7-6600U-ja, és 15W-ból kb. hasonló tempót tud, mint a 2620M 35-ből, mindkettő turbózva.
Egyébként intenzív használatnál akku terén komoly előrelépés az új CPU, még 8-10W-ra korlátozva is egész használható teljesítményt lehet kihozni belőle, jól gazdálkodik az erejével, nem hülyeség a speed shift, amit tud. Kevésbé intenzív használatnál viszont, ahol a CPU jelentősége nem olyan nagy a fix fogyasztókhoz képes (pl. kijelző) viszont nyilván a T420 9 cellás akkuja viszi a prímet. -
hszilard666
veterán
válasz
Tim82 #106061 üzenetére
Abszolút igazad van, szuper hogy össze vissza lehet upgrade-elni!
Tikakukac:
Megértem, de mégis van a szuper érzés amikor a géped 0.9kg. Felemelő. 2016-7 ben volt 12” es macbookom, upgrade-elni nem lehetett, 1usb-c volt rajta, de nekem full elég volt. Mindent vezeték nélkül oldottam meg. Általában csak képekkel foglalkoztam, a kamerám meg wifi-s volt, szóval tényleg nem kellett semmi extra hw a legtöbb esetben. Csak ne lenne olyan drágaMostanában meg a surface go val is szemezek, 10” es cuki kis tablet, teljes winnel, 100K körül, USB-C vel. Tölthető külső akksiról, és könnyebb mint a mobilom.
-
-
válasz
Tim82 #105913 üzenetére
Köszi, így is megpróbálták fn f7-el, de nincs kép. Ha legközelebb hazajön tesóm majd akkor foglalkozom vele tovább. Jó a fórum, olvasgatok még itt ;)
Más:
Egyébként nekem van itt most egy t420 és a w10/w7 témához, hogy w10 alatt látszólag hiba nélkül megy. De... Egy dologra használom a 420-at, egy dj programra a neve Serato. W10-el ritkán, de sajnos előfordul hogy cpu használat túl magas ilyenkor kb 1 másodperces akadás van. Visszaálltam w7-re, itt nincs ilyen. Akárhogy "szadizom" hogy be se tölt egy számot már cserélem is le, akkor is hiba nélkül megy. W10-nél meg random be, be akad. Igaz már rég volt ez a teszt. Van diver w10-hez? Annó nem volt semmi driver, azzal próbáltam amit a win telepített. Eszközkezelőbe nem volt semmi sem sárga. Igazából engem nem zavar hogy régi rendszert használok, de ha valakinek van valami trükkje hogy menjen w10-el, akkor kipróbálom. Köszönet. -
carr
őstag
válasz
Tim82 #105939 üzenetére
vissza, épp mikor írtam a hsz.t.
3094.... -.- stabil agyfaszt kapok má. zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg zúg és csak zúg zúg ...szerk: mi a write-only?
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #105923 üzenetére
Igen, igazából erre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy annak nem így kellene működnie.
(#105924) Tikakukac: Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy miről beszélsz.
Én nem tudok róla, hogy bárhol írtam volna olyat, hogy a gyenge hűtés jó.CPU-kkal nincs tapasztalatom, de GPU-k esetén bőven volt példa a hőingástól a csip és a tokozás között tönkrement példányokra. Ugyanyúgy, a ventilátor sem örök életű, és egy <50 fokos terhelés nélküli CPU-t aktívan hűteni teljesen felesleges.
A margóra pedig tegyük oda, hogy a T420 is 35W-os. Bár ennek semmi jelentősége itt, mivel a T460s fele akkora hűtőjével kb. hasonló termodinamikai adottságokból kell gazdálkodjon.
(#105925) carr: Ha nem állítja dinamikusan az órajelet és mindig max turbón megy, akkor nem csoda, hogy hangosabb, melegebb.
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #105865 üzenetére
És azbest
Köszönöm, de nem kell.
Csak érdeklődtek milyen biztonsági megoldással lehet egyénhez rendelni.
Egyszerűen, amihez nem kell külön emberke.
Erre lenne a program, ami személyit és ujjlenyomatot azonosítja, ezzel már megfelelő adatbázihoz tud hozzáférni.Nincs T61-em, már T410-em van, s az megfelel úgy ahogy van.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #105845 üzenetére
Én egyébként úgyis a HDD USB házakba való száműzésének vagyok a híve. Így nem gond a helyére egy rendes SSD-t rakni. Akár X230-ba is.
A T420-amban is üres ODD-caddy van, súlycsökkentésből, és felbecsülhetetlen extra feature, hogy a valódi ODD-vel szemben nem akar állandóan kinyílni, ha véletlen rossz helyen érek hozzá. -
Tim82
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #105739 üzenetére
Elvileg nem kell akku, áramforrásként kezeli, csak tölteni nem hajlandó. Én T430-al futottam bele, előző generációba való 9 cellás akkuval, simán vissza lehetett rá rakni a régebbi BIOS-t vele.
Akkor van baj, ha időközben lemerült, mert akkor kelleni fog egy régebbi gép, ami hajlandó feltölteni az akkut a frissítéshez elvárt töltöttségi szintre vagy fölé.
-
-
-
-
válasz
Tim82 #105603 üzenetére
Ez alapján sikerült feltennem, be is tette magát a menübe, leolvastam az ujjlenyomatokat, de a login képernyőn nem jelent meg.
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #104820 üzenetére
Érdekességként itt hagyom: már a 4. verziónál tart az 1vyrain. Arról nincs infó, hogy bekerül-e a WWAN-ra is whitelist mentesítés (ez mondjuk nekem jól jönne, örülnék, ha az X230i-be is bele tudnék dobni egy olcsó mini PCI-e LTE modemet, mint anno az X220-ba - sajnos az egy szál MC7710 Lenovo-kompatibilis verziója ha beszerezhető is, mocskosul drága).
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105447 üzenetére
Semmilyen probléma nincs ezzel.
A történet visszakereshető, bárki által ellenőrizhető, a feltett kérdésekre, miértekre és hogyan történtekre a válaszokat szerintem mindenki megkapta/kaphatja a mai napig.
Ha adós maradtam bárkinek bármilyen kérdésére egy válasszal, kérem privátban írja meg és igyekezni fogokKöszönöm. Akkor remélem tényleg végeztünk
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105444 üzenetére
Idézem magamtól:
"Részemről végeztem és ehhez innentől itt tartom magamat.
"
Én nagyon szívesen válaszolok minden kérdésedre, felvetésedre és egyebekre. Úgy gondoltam lezárom ezt a vitát, de ha nem szeretnéd és úgy érzed kéne folytatni, nyugodtan.
Ha mégis inkább elég lenne, akkor kérlek ezt töröld.
Köszönöm, bárhogyan is döntesz. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105441 üzenetére
Én pedig maximálisan kifejtettem az okokat és miérteket. Értem, hogy te mit szeretnél, értsd, amit én.
Emlékeim ha nem csalnak kifejezetten kérnem kellett a reagálást akkor, mikor a kedves kolléga konkrétan már a torkomon ugrált, nem önön elhatározásból jött a reakciód. Hogy a jegyzőkönyv tiszta legyen.
Az pedig, hogy az én gondolatmenetem/érveim önigazolások, nyugodtan, nekem ezzel nincs gondom, amíg a kifutó értéke az egésznek true.Megfogadom a tanácsod, így is fogok tenni. Innentől ezeket a threadeket elvágom és lógnak akkor.
Részemről végeztem és ehhez innentől itt tartom magamat.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105436 üzenetére
Ezt a szalmakazlat sikerült szerintem már teljesen átforgatni, készen is vagyunk.
Sok sikerült a kollégának az utángyártott akkuhoz, mert azt fog venni. Ha mégsem, akkor fejet hajtok előtte és mindent visszaszívok valamint itt helyben bocsánatot kérek a "belevetített, nem valóban leírt mondandó alapjan" leírt, olykor elég modortalan stílusban előadott monológom miatt. Ha pedig igazam lesz, well, akkor már leírtam mindent ezzel kapcsolatban.
Köszönöm és kellemes pihenést mindenkinek. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105433 üzenetére
Ez van. Én automatikusan minősítésnek veszem ha valaki úgy hoz fel ellenpéldát/állítást/bármit, hogy a mintavételek között van 3 tizedesjegy. Szomorú vagy sem, meguntam a tipegős szájbarágózást tízezredjére is, mert ezeknek sosincs értelme.
Ha segítség kell, írjad le a gondod, kapod a válaszokat, mérlegelj köztük, de ne próbáld meg tekerni a dolgot, hogy valahogy sikerüljön önigazolni a végén, mert egy agyrém.A stílus meg ezzel jön. Baráti körből kiindulva az ilyeneket konkrétan üvöltözéssel indítom. Mert addig csak mosolyka van, meg "de igaz" meg "bezzeg" "azt olvastam" "de volt olyanom" stb. És 2 óra múlva úgy válunk el, hogy persze, átgondolom a dolgot, köszi és másnap küldi a képet az X-es Asusról, hogy telepítsem fel, meg ha baja van, mondjam már meg micsoda.
A hatékony problémamegoldás, ha a dudva gyökerének megindulását sem hagyjuk, hanem már a levegőben begyűjtjük a magokat
Graphics: Megint szelektív olvasás miatt kialakult hamis következtetés. Nem a fórumot untam meg. Az értelmetlen diskurzust mindössze, amiből már pontosan ugyanolyan lecsengéssel megéltem tengernyit.
Ha gond van azzal, hogy khm. nem tekintem túl okos útnak azt, hogy az egyik oldalon felsorakozó kemény tapasztalokkal szemben felhozzuk a 2 nagyon nem egy szinten lévő állítást, hogy ezzel indokoljuk meg az irracionális döntést akkor vállalom az ekézést. Nekem ez sok
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #105431 üzenetére
Akkor legyen. Nekem marha erős egy segítségkérés után egy ehhez képesti iszonyat erős meggyőződéses reply, mindezt a számok alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy nulla mintavétel alapján.
De nem az én pénzem, nem az én alaplapom, nem az én időm. Hajrá
Mindenki a saját kárából tanul valamiért.
Graphics: Kérdezz nyugodtan. Csak utána ne írj már ilyen kegyetlen általános igazságokat, mert világfájdalmam van tőlük.
Klasszik párhuzamos példa: volt egy HP gépem. Tönkrement. Soha HP-t többet, nekem olyat ne írjatok. És emberünk a szériahibás szutyok Pavilion DV6-ját engedte neki egy 8470p-nekÉs hiába próbáltam elmagyarázni, hogy ez így egy semmi... mintha falnak engedtem volna a borsót 130-al.
-
kelna91
senior tag
válasz
Tim82 #105400 üzenetére
Kösz a tippet, de nem ez lesz a gond. Most kipróbáltam mindkét frekin, és mindkettőnél van szakadozás. Most már olyan "profi" vagyok, hogy annyira le tudom árnyékolni, hogy teljesen megszakad a kapcsolat, és újra kell csatlakoznia utána a fülesnek.
Ha valaki tudni szeretné, úgy kell csinálni, hogy állás közben a laptopra két kézzel rámarkolsz ott, ahol az antennák vannak, közben hátradőlsz, hogy a füles és a laptop közé kerüljön a felsőtested is, és elkezded kicsit lóbálni a laptopot, hogy megtaláld a legrosszabb antennaorientációt. A siker garantált, a kapcsolatot stabilan meg lehet szakítani. Haladók közben a fejüket is forgathatják újabb orientációk kutatása érdekében.
Javasolt egyedül csinálni.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Tim82 #105367 üzenetére
Szia Tim82!
Bocs kicsit sok volt a dolgom es csak most tudtam belepni. Sajnos pontosan nem tudom mi tortent, csak arra tudok hagyatkozni, amit a gazdaja elmondott. Siman lekapcsolta a gepet mielott elindult volna otthonrol - nem volt tolton. Elvileg semmilyen frissites nem futott - Windows tutira nem, mert siman lekapcsolt es nem kerte a turelmet es varakoztatott. Kovetkezo bekapcsolaskor mar a hibat produkalta.
Sajnos tobb 100km-re vagyok es nem tudok tavgyogyitani, igy javasoltam a legkozelebbi szervizt.
Hutoventillatorra gondoltam eloszor, de korabbi tapasztalataim alapjan azt indulaskor kiirna es nem fekete kepernyo lenne.
Memoria vagy alaplapra gondolok... -
válasz
Tim82 #105358 üzenetére
basszus dehogyis nem
Megpróbálom kicsit "megpiszkálni" ha elindul jó, ha nem... akkor így is úgy is lapcsere
szerk: Pöcc-röcc megy a gép az egyik USBben az egyik érintkező el volt görbülve, kiegyengettem, megy is.. gondolom barbár módjára lett kitépve belőle az egér, pendi, akármi
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #105226 üzenetére
Majd akkor vigyétek el egy magyartanárhoz azt a mondatot, el fogja magyarázni, hogy miért nem azt jelenti, hogy gyárit kell venni. Értem, hogy itt a Thinpad fanok körében erény a tömörség, és nektek egyértelmű ilyen megfogalmazásban is, aki viszont csak normál utcamagyart beszél, annak nem ezt jelenti. Most tényleg nem rosszindulatból, vagy hogy személyeskedésből beszólogassak, de
1) nem azt írtátok, amit érteni akartatok rajta
2) még ti álltok feljebb, hogy én vagyok a gyépés, mert nem tudok szöveget értelmezni.Egyébként megnéztem a gyárti töltőt, kb. 3800 Ft-nak megfelelő összegért indul itt, és még effölé jön a postázás, de nem is ez, mert még ezzel is simán beleférne anyagilag, hanem nagyon ritkán kapni, kevés darab van fent eBayen, Amazonon. Valahogy nincs eleresztve vele a piac.
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #105196 üzenetére
Hidd el, nem hibásokat akarok keresni, de nem kifejezetten gyárit ajánlottatok. Lényegében az jött le a hozzászólásokból hogy mindegy. A kolléga azt írta, hogy a mennyi az ára a gyári töltőnek. Ez nem azt jelenti, hogy csak a gyárit szabad megvenni, hanem ha gyári mellett döntenék, akkor az árát be tudjam lőni. Mondom, erre a témaösszefoglalóban hívjátok fel az emberek figyelmét töltőnél is az utángyártott veszélyeire. Vagy fogalmazzatok egyértelműen, értem, hogy a tömörség erény, a kérdező meg elemezze szemantikai mélységben a mondatot.
Most újabb 2500-3000 Ft kiadás nem vág a földhöz, nem egy nagy pénz, csak x4rul esett, hogy meg akartam előzni, azért is jöttem kérdezni, erre semmit nem ért.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #105166 üzenetére
"TPM chip tárolja a BIOS jelszót"
Csak a félreértések elkerülése érdekében, nem a TPM tárolja, az elég veszélyes lenne, pusztán azért, mert a TPM nullázható akár Windows alól is.A BIOS Supervisor jelszó a BIOS chipben egy "secure element" tárolja.
Régebbi Thinkpadek esetében a megfelelő BIOS lábak összeérintésével a BIOS-ba lehet lépni és felülírni a jelenlegit. (T440-ig tudom, hogy ez működik újabbakra passz)
Újabb gépek esetében, a BIOS SPI-n keresztül kell kiolvasni, és a binárisban kiütni a jelszót, majd visszaírni az egészet a chipre.
Mivel a BIOS-ok kifejezetten erős tanúsítvány védelemmel rendelkeznek, így pusztán software-ből lehetetlen jelenleg. (Ehhez ki kéne szivárogjon a Lenovo gyökér tanúsítványa, a BIOS updatek aláírásához.)Nyilván valóan egyik se veszélytelen és amennyiben ha nem tudod mit csinálsz jó eséllyel nyírod ki a gépet teljesen. A többit a Google témaköre.
Még érdekességként, maga a jelszó(mind a 3) többszörösen hashelve és saltolva van tárolva, a gép sorozatszámával egybefűzve, így magát a begépelendő jelszót abszolút lehetetlen visszafelejteni.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #104956 üzenetére
Megszüntették valamikor?
Kijelzőre továbbra is van valami, mert nem mindennel ment 5 és 6gen-ben a fényerő állítás, de pont ebben a T440p-ben egy tök random 1000%-ig nem támogatott panel van és semmi gond.Ha lesz időm megnézhetem a sima T440-et is, mivel a BIOS-a egyezik a T440s-el, így az eredmény ugyanaz lenne. 5gen lenne még érdekes, de az most elég messze van sajnos.
-
-
válasz
Tim82 #104769 üzenetére
Nekem is hasonlók a tapasztalataim több év használat alapján a következő gépek nekem kb. egyformák és átlagos otthoni, irodai használattal, böngészéssel, fullhd video felbontásig több ablakos használattal nekem a mai napig elegendő a teljesítményük:
T520 i7-2620m; X220 i5-2520m, X230 i5-3320mAmi érdekes, hogy volt rövid ideig egy T560 (i5) is nálam, az lefele kilógott teljesítményben, több ablakos használat + videó nézés alatt nem az igazi, illetve a későbbi tulajdonosa is így érzi.
-
magyarzoltan
tag
válasz
Tim82 #104696 üzenetére
jogos, de ezért írtam M \ U-t vagy, vagy. Én amúgy napi felhasználásban eddig semmilyen érezhető különbséget nem vélek sebességben felfedezni a privát W541 ( 4810MQ ) és a céges t470 ( 7200U ) között. Nyilván ha arra feladatra használnám a 470-et mint amirre a másikat tartom nagyon gyorsan elfeküdne, de Matlab, National Instruments szarjai végtelenül rommá bonyolított VBA-s excelek, mdb-k meg úgy a szokásos office cuccok rohadt pörgősen mennek rajta. Szvsz aki akar egy kimaxolt 4th gen thinkpadet szerintem vegyen W54X-et, emlékeim szerint t440p-t GT730-al hozták csak ebbe meg legalább van még egy egész használható k2100-as quadro. Nyilván egy kicsivel nagyobb. Én megmondom őszintén féltem tőle, de baromira nem bántam meg és nagyon vágytam a 3K kijezőre is valamint az döntöt hogy az adatbevitel nálam jellemzően 90%-ban numerikus, a 470-en pl utálom hogy kell hozzá a külső bill ezért választottam W541-et vagy T540p-t, mivel előbbit kaptam meg jobb áron ez lett. És tuti hogy bentre is köv gépnek valami T5xx-et kérek, bár nyilván szarabb lesz jobbra balra hurcolni de ez van, nincs tökéletes. Komolyan valami olyan kellene hogy 15.6-os Yoga ami 1 kg és P1 teljesítményét hozza, elmegy 3 órát akkuról de az ebédszünetben 80%-ra tölt
Na az lenne a Productivty non plus ultra
-
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #104167 üzenetére
Csak a tapasztalatom írtam le. Nyilván simán lehet, hogy valaki bulkban inkább 45-tel rendeli be, de még az X1C-khez is kivétel nélkül 65W-st adtak.
A gyorsabb töltés miatt én is alapból a nagyobbat venném.@MrPetya19: Irodában dokkoló van, így választhat. Az elgondolás ugye, hogy a 45W könnyebb ezt kivéve nyilván a nagyobb jobb. Mivel erősen fogyó eszköz így nem árt ha van több.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #104146 üzenetére
Én azt látom, hogy te ugyanannyira hajlandó vagy belemenni minden alkalommal a sárdobálásba, ezek után persze azzal jössz, hogy "nálam pattog a labda", amit igen, le is csaptam.
Ezt így a fentire ki mered jelenteni? Tényleg? Az, hogy megvédem magam és tételesen cáfolom a hazugságait a kedves illetőnek nagyon nem sárdobálás.Ha így látod, sajnálom.
Ahol nincs gazdi, ott instant modkerezés van. Annyira nem bonyolult
Tényleg no offense, csak saját magadnak csinálsz így több munkát, tök feleslegesen.
Most meg irány a kocsma, ez a hét azt hiszem most érett meg a lezárásra -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #104143 üzenetére
Volt egy eset. Megtörtént a figyelmeztetés. Emberünk megint nem bírt a vérével--> gazdi ír moderátornak, ember kirak, csókolom.
Én amoda legalábbis így csinálom. Az, hogy törölgeted valakinek a második nickjének írásait, ami "szakmainak mondható diskurzus" szintű dolgokhoz még szagolni sem szagolt soha meg beírod, hogy ejnyebejnye nem old meg semmit.De te vagy itt a főnök, te tudod. Kövi alkalomra akkor megcsinálom én, az a gond, hogy el van tüntetve a hivatkozási alap is már.
-
-
törölt tag
válasz
Tim82 #104105 üzenetére
Kedves Tim82!
Köszönöm megtisztelő korrekt hozzászólásodat. Részemről lezárt, ha Tikakukac nem folytatja tovább. Várom a Ring topikban, a többi véleményemet osztóval együtt. Viszont kérlek a stílusa miatt mint topiggazda beszélgess el vele. Köszönöm szépen korrektségedet. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #103918 üzenetére
A szürke importról volt szó, az nem éppen normál forgalmazás, akadt fél évig valahol.
-
-
Thomas1
addikt
válasz
Tim82 #103625 üzenetére
Szia!
Köszönöm ezt pont olvastam én is.
Ha jól értelmezem, akkor elvileg szalagkábel vagy biztosíték okozhat ilyet? Esetleg egyik cső adhatta meg magát?
Nálam a visszajelző led-ek világítanak rendesen, azzal nincs gond.Inverterrel akkor nem is érdemes bajlódnom?
Mert ha még mindig marad a kijelző, vagy a kábel, akkor nem tudom melyiket cseréljem. Sajnos próbálni nem tudom őket, csak megvenni őket.
-
dave0825
őstag
válasz
Tim82 #103620 üzenetére
és (#103619) TunerJoe: MediaInfo programmal megnéztem, hátha segít, hogy miért nem játssza le. Rendesen HDD-ről megy, annyi, hogy mikor néztem, még USB-s (de 3.0-s) HDD olvasóval néztem. Azóta bekerült az optikai meghajtó helyére, talán ott gyorsabb, megnézem majd ott, de az USB 3.0-nak tudnia kéne bőven ezt a sebességet (70-80MB/s szokott lenni másoláskor nagy fájlnál, ami 560-640Mb/s, abban bőven benne van az 57Mb/s).
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #103593 üzenetére
Emlékszem a postodra.
Nekem néhány ember tapasztalat bár bíztató volt, de nem megnyugtató. Megnyugtató a még pár hónapig gyártói garis, gyári állapotú, eredeti paneles T460s volt. Persze, megértem, ha nem mindenki gondolkozik így.
Ezek a whitelistek pedig...
T420 WLAN, T430 +akku, újabbakban már +kijelző is, ki tudnak ezek készíteni. Jó, hogy eDP adapter whitelist nincs még bennük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest