- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
franc0 #35696 üzenetére
Az rendben, hogy zseniális (C2D-nél is az
), de a gyártás minőségi szórása alapján szinte mindig le lehet menni a gyári feszültségek alá. Vagy talán i5/i3-nál minden egyes darabot kitesztel az Intel, az összes éppen kapható alaplapban, és úgy állítja be a feszültségeit...? Ill. 2 kattintással meg tudom mondani, hogy akkuról, vagy hálózatról működve max. meddig (hányas szorzóig konkrétan) kapcsoljon fel a CPU? Mert az RMClock ezeket is tudja.
-
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #35693 üzenetére
Csak nagyobb meg nehezebb mint a non-tablet. Pl az 220t kijelzőjét kültéren nagyon lehúzták mert gorillás. Vannak előnyei meg vannak hátrányai, én még nem döntöttem megvegyem-e. Na ott már fontosabb hogy i3 v i5 van benne, mert az i5-ök jobb energia managementet tudnak. Idle biztosan jobbak az i3-nál és ott ugye nincs külső sw amivel bele lehetne nyúlni a dolgokba.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #35682 üzenetére
Ja, nekem azért ugrott be, mert kifejezetten rémlik a HP laptop topikból, hogy egy 2540p-tulaj 320 GB-os vinyóval használta a gépét. 1,8" microSATA-ból meg nem rémlik, hogy lenne ekkora vinyó (mintha 250 GB-os volna a legnagyobb).
Fura, hogy a specifikáció szerint meg nincsen benne ODD. (Vagy az is a 2,5" helyre férne el?
) Újra megnézve, igen, odavaló, tehát igazad van: az ODD-n (is) múlik.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #35679 üzenetére
Oké, akkor téged is pontosítsunk, mert ugyanúgy tévedsz akkor. ULV processzoros verzió esetén 1,8" és 2,5" HDD is lehetséges, akár egyszerre, "normál" processzoros esetén csak 2,5"-ös HDD/SSD van, nincs 1,8", legalábbis a HP saját termékspecifikációja szerint.
"With a standard voltage processor, this 2.5-inch bay is used for any available 2.5-inch hard drive or solid state drive; 1.8-inch hard drive bay is not available. With the low voltage processor and 1.8-inch 250 GB hard drive in 1.8-inch hard drive bay, this 2.5-inch bay can be
used for a 2.5-inch 250 GB secondary hard drive, for RAID configuration."Szerk.: de randán néz ki a pdf-ből kimásolt szövegrész.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #35660 üzenetére
Akkor jól rémlett. 2570p-ben van már normál 2.5-es hdd.
kulcsari: Van itt is ezzel foglalkozó topik, de évek óta nem írtam oda, passzolom a nevét. A minimum és maximum órajelhez tartozó feszültségértékeket majd tedd közzé légyszíves, kíváncsi vagyok az enyém mennyire lett ulv
szerk: Sztem sata vezérlő gond lesz. T400-nál nem volt ilyenben részem, de T60-nál igen a 830-cal. Tegyél fel másik AHCI drivert. Nem biztos, hogy a legújabb oldja meg a problémát.
szerk: rizso: Én is nézegettem azt a gépet de ddr2 és 1.8-as hdd miatt letettem róla. HDD lassú, ssd macerás bele és drága. DDR2 se jó. 2570p-ben is még talán ddr2 van. Trackpointot akkor nem kell szokni ha jól működik, lásd x200
Itt nincs touchpad, fél óra után ráállt a kezem mégis. Nekem meg fő gép lesz ami lesz, muszáj hogy valamilyen szinten időtállóbb legyen hw-ben is. Nem szeretem ha több gépem van.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #35600 üzenetére
Friss keletű jelenségről van szó, 3-4 napja lett volna szükségem az eSATA-ra. Megvan ennek a kártyának a PCMCIA verziója is (ahhoz kellett drivert telepíteni, az EC-s verzióhoz nem), úgyhogy azzal megoldottam. Csak furcsa. Mivel nincsen más EC-s cuccom (és más notim sem EC-foglalattal - a PCMCIA-s valamelyik Via chipsetre épül, a Via oldaláról kellett hozzá drivert keresni), nem tudom tesztelni, hogy a kártyával vagy a T60-am EC vezérlőjével van gond, de fizetés után tervben van egy USB 3.0 EC bővítőkártya is. PCMCIA-s kártyák gond nélkül működnek amúgy.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
franc0 #35564 üzenetére
Az a baj itt is, hogy feltételezitek mindenki olyan a neten, mint az életben. Hát kurvára nem...
Igazából pont ebben a topicban mintha tényleg (majdnem) mindenki őszinte lenne, értsd, mint máshol, akár IRL, éppen ezért rossz, ha egy-két fröcsögő nyálú troll elszabadul, aki meg nem.
U.I.: Kéne mostmár valami nem off is, de nem jött kérdés a topicba...
-
-
kulcsari
csendes tag
válasz
franc0 #35400 üzenetére
Szóval nem lehet megoldani? Mert úgy gondoltam, hogy egy 32-64 gb-os minipci-e ssd az rendszernek elég és beraknék mellé egy legalább 750-es sima vinyót és az meg olyan lenne hogy csak akkor megy mikor szükség van rá egyébként nem. Erre az összállításra keresek valami megoldást.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #35191 üzenetére
Sztem arra igen kevés esély van. Első körben megnézném másik rammal a gépet, nem-e az aarja megadni magát. Ha nincs akkor memtest86 dos alól, vagy win alól prime95 blend + mellette tömörítés meg bármi ami sok ramot használ. Esetleg driver körül is nézelődhetsz, nem-e kapott egy frissítést ami nem tett jót neki.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #35187 üzenetére
Mondjuk volt fenn tablet is 100k alatt, nem kapkodtak azért se. Na sebaj, most is a kicsiről vagyok. Hát nem volt nehéz hozzászokni az tény
8GB ram nekem a fiókban van, de még a gyári hdd van benne xp-vel, 4GB-ot se használja ki. Majd jövő 7en saját hdd+8GB ram. Van új BH panel bayen 98$-ért szállítással, többször be volt linkelve. Annyit simán ér. Nem rossz a gyári panel ami az enyémben van, de az ips azért csúnyán veri. Viszont pl a dell 4300-asom panelja ui. felbontással ehhez képest okádék betekintési szögek és inverzbe fordulás terén.
Nézegetem a bill-t, jól látom hogy a billentyűk mérete ugyanaz mint a T60-nál? A legtöbbé.
Valaki aki már gariztatott és tud jó szervizt, adjon már címet. Megpróbálkoznék azzal hogy elpostázom nekik a kis hibás hdd-t, nekem személyesen nem éri meg gariztatni. -
-
Peter M
tag
válasz
franc0 #35136 üzenetére
Németen már volt W530-as is, vmiért megváltoztatták a colorimetert. Tényleg van tapasztalata vkinek, hogy W520 nál csak a FPR-es covert kell cserélni a colorimeterhez vagy alaplapon van a chip hozzá?
-
yodamastah
őstag
válasz
franc0 #35106 üzenetére
A poen az hogy ha a lenovo driver beindul akkor 0-15 fenyero kozott is teljesen kussban van. Biosban meg sipol ha nincs 100%on a fenyero. majd jon a windows es csend van
Nem emlekszem a gyari panellel is ezt csinalta, -e, de az AFFS-el ilyen. Persze amikor sipol akkor is brutal halk, igazan csak a teljesen csendes szobaban hallani ejjel.
Mikor akkurol megy es ciripel, ez elvileg minden core2 gep csinalja, ilyen a chipset. Ha nem csinalja, akkor nem tud lemenni a c3/4 state-re (mondjuk mert le van tiltva, vagy valami fut a hatterben ami nem engedi). Persze ez a ciripeles is halk, ezt is csak ejjel lehet rendesen hallani, akkor is csak odahajolva a gephez. Ha lenne hdd a gepben kb 10x hangosabb lenne mint az inverter sipolas, meg a chipset ciripeles.
-
brd
nagyúr
válasz
franc0 #34945 üzenetére
No' de komolyan, hogyan lehet ilyen butaságot írni? Ha SSD kerül egy gépbe, és munkára van használva, gyorsan a CPU lesz a hátráltató tényező, és gyorsabb CPU-val kevesebb idő kell bizonyos feladatok elvégzésére. Mivel az idő pénz, több idő (pontosabban azonos idő alatt több elvégzett munka), az több pénz (vagy több szabadidő).
-
bads1
aktív tag
válasz
franc0 #34762 üzenetére
Hát nem tudom. Azért kérdezlek titeket mert otthon vagytok a témában. Mivel ez lenne az első nagyobb beruházásom laptop témában és ált. az új cuccokat preferálom (kivéve pc alkatrész) ezért dilemmázok az 530-al.
Az 510 is megfelelne de nem tudom hogy NVS-el mennyire pörgi túl magát, ha Intel lenne nyilván lecsapnék rá.T400 nem nyerő nálam mert 1600x900 kellene minimum.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #34681 üzenetére
Alul kell feszelni egyértelmű. De tovább megyek. Nem feltétlen kell azt mindig max órajelen használni, rmclockkal szépen be lehet lőni, nem nagy valami. Ha meg kell a kraft akkor ott van. Játszottam a P8700-tel, 2400mhz@0.925V atomstabil
Hétköznapokra ez lesz, eist-et nem használok, sztem lassabb úgy a gép. Ha nincs terhelve így is alig fogyaszt, ha meg terhelve van akkor eist is felkapcsolná. Ha nagyon kell a kraft akkor meg 2660mhz@1V. Erősből lehet gyengébbet csinálni, de fordítva már nem igaz
-
MrSealRD
veterán
válasz
franc0 #34415 üzenetére
Lehet...Akármilyen megoldás is lesz egyszer belőle azt szeretném úgy kitalálni, hogy miután beleölök majd xxx pénzt akkor 3-4 évig ne kelljen vele bővíteni/foglalkozni...
Az X+monitor jó, de még vannak megoldatlan problémák...pl 2 háttértár egyszerre... X-nél problémás. OS-nek Win.
Bár a T61-et is úgy vettem októberbe, hogy 3-4 évig jó lesz a bővítésekkel...csak aztán időtényező ami változtat a dolgokon...na meg a pénz.Én igazából nem is feltétlenül egy gépet keresek(úgy mint x,t,w széria) egy komplett e-ökoszisztémát próbálok kitalálni amibe a routertől a laptopokig minden azért lett az ami, mert illeszkedik abba a koncepcióba amit kitalálok. (Itt nem kell nagy dolgokra gondolni...de azokat tudja patentül)
-
Mathematics
csendes tag
válasz
franc0 #34278 üzenetére
A gép processzora elvileg csak egy kicsit rosszabb, mint az X220 -as i5-nek, de kevesebb a max. hőmérséklet. Ha szerencsénk van, akkor sokkal halkabb és hűvösebb, mint egy nem "i"-s X230. Akinek nem kell az X230 (Ivy Bridge és Intel 4000) adta teljesítménytöbblet, és nem zavarja az új billentyűzet, annak igencsak jó üzlet lehet IPS kijelzővel, USB3-mal, 3 év garanciával és talán Win 8 upgrade lehetőséggel. Elgondolkodtató.
Sajnos teszteket sehol sem találok róluk. Nincs véletlenül valakinek ilyen a közelében?
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #34220 üzenetére
Jogos, erre már más is felhívta a figyelmemet - az meg nem mentség, hogy volt már olyan is, aki azon csodálkozott, hogy szerbiai létemre mégis tudok magyarul. (Van még 2-3 dolog, amit valószínűleg hibásan tanultam meg - egyébként pofaleszakadás, hogy mennyire alulképzetten lehet valaki magyartanár a szabadkai gimiben / ez még az én tanáromra annyira nem is vonatkozik, inkább akik utána odakerülhettek)
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #34091 üzenetére
i - azt hittem IPS
Az meg hogy milyen igp-t írnak, hát intel oldalán is láttam én már érdekeseket amit el is küldtem nekik, szóval nem hiszek el nekik se feltétlen bármit
Akkor a lényeg hogy ez még nem ivy. De akkor is jó árban van a gép ahhoz képest hogy "új" szereplő. Ezekben már van backlit is?
audi100td: Nem lettél hülyének nézve most se
-
franc0
őstag
válasz
franc0 #34082 üzenetére
No ezt tegnap kicsit besörözve írtam, most át tudtam gondolni.
Rohadjon meg a Lenovo. Ez a gép akkor is ennyibe kerülne, ha nem cserélik ki a billt és nem basszák el a hűtést, hogy vékonyabb lehessen a gép.Bevallom, egyre többet gondolok a 13-as beugró MBA-ra, főleg hogy 100 dodóval levitték az árát.
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #33658 üzenetére
Mer ugye a magyar úgy gondolkodik, hogy csomagba addmár olcsóbban haver, lehetőleg ingyen. Csakhogy sok idő van az összeszedésben, az idő meg pénz.
Pont ezért patkolgatom én is a T60-at, már kb. annyiba van, mint a Burj Al Arab. Majd a fiam megörökli, maximum nem értékeli (a ZX Spectrum+-szal együtt).
Tényleg, ha valaki lát jóárasított 15" QXGA panelt (vállalható szállítással), küldjön már egy linket! -
válasz
franc0 #33403 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy erősebb, bár nekem az sem kifejezetten fontos, csak egy stabil, alap működésre kell, persze nem hátrány, ha gyorsabban tudok tömöríteni
Remélem azért annyira nem vészes az a Probook
Lenne még pár kérdésem a Thinkpad-ekkel kapcsolatban:
-a billentyűzet minősége milyen notis viszonylatban? Programozás lesz a fő célpont rajta (bár egyetemen csak később, mert papíron programozás....), de nyilván gyakorolnék rajta, ezért nagy használatban lesz a billentyűzet.
-olvasgattam többet a touchpad feletti "bigyóról", de még mindig nem igazán értem. Mi az gyakorlatilag, mit csinálhatsz vele? -
válasz
franc0 #33373 üzenetére
Miért ne tetszene. Én nem vitatom, hogy a régi jobb avagy nem. Elég sokan előszeretettel és nagy megelégedettséggel használjátok ami jó. De most azért mert ez szigetes, és nem a régi nem feltétlen szar. Az meg, hogy úgy néz ki mint 1 Asus consumer bill... Csak nem értem néha a dolgokat na
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
franc0 #33373 üzenetére
::bólogat::
A forma / bill változtatás lehet, hogy tényleg jó, a nyomáspont és a feeling - állításuk szerint - nem változik ... de könyörgöm! Konkrétan kiszedtek gombokat, amit a TP felhasználók egy tetemes része használ, lévén sokszor céges gépek, amivel nagy böszme régi rendszereket piszkálnak, amiknél igenis kell.
-
tototos
addikt
válasz
franc0 #33373 üzenetére
A kiosztás is csak a 2x6-os blokkot érinti jobban szerintem. Amúgy a videóban azt mondják hogy mivel függőleges a billentyűzet oldala, nem döntött mint eddig így nagyobb a felülete. Amúgy tényleg ki kell próbálni és utána véleményt mondani. Én személy szerint csak az insert, delete, home, end gombokat használom a felső sorból.
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #33238 üzenetére
A nagyobbik HP sorozat kortól függetlenül kuka, nehezek sajnos. x200 a pöcökegér fétisem miatt remek, de neki nem fog bejönni
Amiért kicsit paráztam az pontosan az 1,8"-os vinyó, de nagyon úgy néz ki, hogy az marad. Augusztusig még azért kiforrja magát a dolog, de köszi a megerősítést -
hruodnand
senior tag
válasz
franc0 #33090 üzenetére
Azért a kijelző eléggé ott van a toppon!
IPS és ráadásul 1037:1 -hez a kontrasztja. Na ez üt!
MOD: az más kérdés, hogy az sRGB színtérben az Apple Air 2012 jobb, teszt szerint, de azért ez se olyan rossz eredmény, amit alapból produkál. Mondjuk az Apple-nél alapból ICC profilt használnak (eleve így veszed), mivel ismerősömnek is Air-je van és mikor bootol a gépe, akkor szabályosan lehet látni, ahogy betölti a kalibrált ICC színprofilt. Gyárilag. -
-
buherka
addikt
válasz
franc0 #32565 üzenetére
Ilyen első gen. Asus notit lehet markolászni a Duna Pláza, Saturn boltjában.
Rendesen megtaperoltam. Amikor így ki vannak rakva a notik, akkor szokásom csavargatni a kijelző fedelét, hogy mennyire merevek.
Ez az Asus valóban egy darab alumínium kocka. Csúnyán merev az egész. Semmit nem hajlik a fedele, pedig keményen adtam neki.Simán lehetne vele kenyeret szeletelni.
De valami brutál 400k-s ár volt kirakva rá...arra emlékszem.
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #32584 üzenetére
Egyetértek, a kiosztást kár volt átvariálni. A szigetes bill. minőségét meg majd meglátjuk, kép alapján nem lehet megítélni - próba cseresznye
Quaresma: azonos spcifikáció alatt mit értesz? Mert olyan szerintem nem nagyon van, pl. vga T60-nál GMA950 (?), T61-nél meg X3100, RAM T60-nál max. 3Gb, T61-nél 8Gb, stb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #32573 üzenetére
"a jövőben a legtöbb gépben érintőképernyő és nagyfelbontású IPS panel lesz"
Csak tudnám mi értelme van ennek, munkára használhatatlan, meg amúgy is, hogy néz ki egy notebook tele zsíros ujjlenyomatokkal, undorító.
"Annyira nem gáz az. Próbáltad az új Airt?"
Nem próbáltam, de az X201 is határeset, ez alá nem adnám semmiképp, meg amúgy is csak egy gépet tartok, bármilyen air túl sok kompromisszumot jelentene a korlátozott háttértár miatt.
Igazából lehet azon sírni, hogy évről évre egyre inkább elkurvul a lenovo és többnyire egyetértek, de továbbra sincs olyan gép ami ennyi mindent nyújtana egyszerre, ilyen kevés kompromisszummal.
-
audi100td
nagyúr
-
Declare
őstag
válasz
franc0 #32565 üzenetére
Azért oda már kell egy nagyító nem ?
Talán valami hasonló technika mint az applenél az új ipad nél a retina display (~9" 2048x1536...valami bevonattal érik el a nagyobb felbontást vagy mi
) meg állítólag az új macbookok is retina displayel jönnek....de akkor már inkább egy macbook mint egy zenbook asus
(amúgy jól néz ki, múltkor láttam élőben)
-
Declare
őstag
válasz
franc0 #32548 üzenetére
Nem személyeskedtem, ha megfigyeled
Konkrétum: Kifejtettem, hogy sokallom az ssd k árát, erre közölted, hogy hülye vagyok... ez szerintem elég konkrét, de mind1, én nem alszom ettől rosszul
Amúgy most pont oda jutottunk, hogy lehet, hogy i5 lesz csak i7 helyett, akkor viszont megy bele az ssd...
128Gb om van most is és nem férek el rajtaODD t nem szeretném kidobni és hurcolászni, a 256GB tényleg sokallom, az msata SSD t meg pont most húzták le, hogy lassú és melegszik
szóval nem tudom még a megoldást, de az infókat, véleményeket (osztásokat) megkaptam, köszönet itt is mindenkinek, rendszerezem a tudást és majd meglátjuk, majd max júni közepén újra felborzolom a kedélyeket
Apró nekem nem játszik most, meg nem tudom picit mindig gyanakvó vagyok, ha valamire a gyári gari 3 év az apróban miért 1 év?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest