- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
válasz
kraftxld #30097 üzenetére
érdekes lehet akkora kijelzőn az a nagy felbontás
itt kis hazánkban amiket néztem 1024x768 volt (ez már azért eléggé elavult) és a következő az 1280x800...no nekem is iylen jutott...14 collon ettől nagyobbat...talán már túl kicsik lennének a betűk is.
aham....még eléggé tudatlan vagyok a card helyekben...nagyon hasonló a kettő -
MrSealRD
veterán
-
gozi
tag
válasz
kraftxld #29236 üzenetére
Első körben próbáld meg kikapcsolni/letiltani a "b" üzemmódot (tehát csak csak ag, an, gn vagy agn módban működjön) a kártya, esetleg a router beállításainál.
Második körben, ha a router támogatja a WMM (Wi-Fi Multimedia), ill. az APSD (Automatic power save delivery) kiterjesztéseket, akkor egy próba erejéig érdemes kikapcsolni ezeket, mert sok esetben kiforratlan még a támogatásuk.
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #29236 üzenetére
Yeee.. találtam itthon egy intel 4956AG-s Lenovo kártyát (FRU 42T0875), mondom kipróbálom vele, a full méretű minipcie slotban fel se ismeri ha meg a half size-ba rakom bele akkor sír, hogy nem gyári kártya van benne....
Az ebayen nincs a másik kártyából, az amazonról meg nem küldik el ide.... -
lapa
veterán
válasz
kraftxld #28897 üzenetére
nekem egyszer egy ilyen hajhullósnál (kábé olyan voltam már, mint az amélie csodálatos életében a focit néző fickó) az segített, hogy a zintel driverben a transmit powert felnyomtam az egekbe. meg lehet, hogy más energiagarázdálkodásos dolgot is kiiktattam. hozzáteszem sok pálcika volt, ennek ellenére valahogy nem értették meg egymást a routerrel. a b terv az ablakon bedobás, ahogy azt említetted is.
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #28877 üzenetére
hát ja, atheros inkább.
azért wpa-ra ne válts már, az valami percek alatt eltörik manapság. még óccsósított törő expresscardot is lehet kapni hozzá azoknak a kideknek, akik még nem tudnak szkriptolni.
@audi100td: hdd-t indítja a bios, aztán a hdd-n lévő boot loader indítja el az ssd-ről a rencört. win7-en van valami rejtett boot partíció, ha az a hdd-n van akkor elvileg tudja indítani az ssd-t.
-
franc0
őstag
válasz
kraftxld #28873 üzenetére
Azért erőben, fogyasztásban nem mindegy szerintem. Egy i5-ös Sandy Bridge (és az integrált VGA-ja) nagyon csúnyán lealázza a T61-et.
Ma már sajnos a böngészők is nagyban támaszkodnak a GPU-ra. Böngészés közben is zongorázható a különbség a két laptopom között (P8600+X4500 vs i3-2310). A többiről nem is beszélve.
T61-be meg ne tegyél 830-as Samut, a 470-es jóval olcsóbb és semmivel sem lesz lassabb abban a laptopban. -
becenevem
aktív tag
válasz
kraftxld #28468 üzenetére
Megcsináltam, a videokártya 3,9-et kapott. Szerintem ez magasabb volt korábban. Leszedem a lenovos drivert. (Igaz előtte a System Update által leszedett Drivert próbáltam és azzal sem ment.)
Szerk: közben felraktam a Lenovo oldalról leszedett drivert és megy az AERO. Érdekes.
-
Gondwana
addikt
válasz
kraftxld #28360 üzenetére
Első számú segédleted a HMM (esetleg a tabook/ltwbook, amiből kiderül, hogy árultak gyárilag ilyenre összerakott vasat is) amiben azt kell ellenőrizni, hogy a két kijelzőpanelnél a flatkábel és az inverter FRU-ja megegyezik-e. Amennyiben igen (lusta voltam kikeresni), egyértelműen csereszabatos.
T60-tól fontos, hogy legyen EDID ROM a kijelzőpanelen, a régebbi típusoknál a szalagkábel jumpereléssel közölte a géppel, hogy milyen felbontású a kijelző, a ??20 gépektől kezdve pedig (báris tudtommal az X220 biztosan ilyen, elvileg a Tx20-ak is) - végre megjött az eszük a mérnököknek - natív DisplayPort kapcsolat van a szalagkábelen a kijelzőpanelig.
(továbbra se értem, hogy minek bohóckodnak annyian a HDMI szabvánnyal, amikor licenszdíjmentesen ott a DP, ami szerintem műszakilag fejlettebb és megbízhatóbb - de ugyanilyen nyitott kérdés a BD vs. HD-DVD, de nem kell nekem mindent értenem...)Szerk.: Dr. Úr, az X széria s tagjai megszűntek a W700-zal együtt - viszont a lényeget átmentették a jelenlegi X220-akba is.
-
g.gergo
senior tag
válasz
kraftxld #28348 üzenetére
Elhiszem. Én viszont bármit csináltam, nem látta. Végigtúrtam a netet, biost frissítettem, dell-el levezgettem, de semmi. Valami olyasmit írtak annó, h funkció hiányában úgy kényszeríthetem remap-ra, h csak az egyik modult rakom be, majd bekapcs, vmikor ki kell kapcsolni, aztán be a másik modult is. Á nem tudom már, viszont úgy sem ment. Utána beleszartam. Viszont sokaknak van hasonló problémájuk a szóban forgó chipsettel, tele a net velük.
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #28348 üzenetére
Én ennek alaposan utánanéztem, amikor ezzel szórakoztam (volt T60-am), és ha jól emlékszem, egy Intel doksiban olvastam azt, hogy ha megfeszül az ember sem fog többet kezelni a chipset 4GB-nál (incl. HW-ek címei), HW-es limitáció miatt. A Lenovo BIOS erre tesz rá egy lapáttal úgy, hogy még a 3GB, és a HW-ek címei közötti területet is direkt(?) letiltja, ezért max. pontosan 3GB használható Lenovo-s gépben, 945GM-es chipsettel.
Ha nem ír igazat az Intel doksi, az engem is érdekel, már csak kíváncsiságból is, mert kuriózum (ill. annyira nem, de ez szinte biztos, hogy nem marketing okokból van így írva, még ha így is van). -
-
ro_bert17
őstag
válasz
kraftxld #27875 üzenetére
Én is azt hittem, hogy valamit oda csuktam. A buborék szerűség az egér, és kijelző keret közt van kb. félúton bal oldalt.
(#27876) Chaser: nekem feketén látszik a legjobban, sötétkéken picikét, a többi világos színnél piros, zöld főleg a fehérnél szinte nem is látszik, csak ha nagyon erősen keresed. -
azbest
félisten
válasz
kraftxld #27181 üzenetére
sőt, a t61 hálókártyáját alapból ismeri a win7
szerk, és tényleg első találat googleban rákeresve is ugyanaz amit lentebb írtamSzalaiG:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page? use quick path
gép típusszámát bepötyög (pl nekem 7661ch8), majd a ThinkVantage részen a SystemUpdate 4.01-et letöltöd -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #27151 üzenetére
Hát nem nagyon, de ha a 256-os árát le tudta vinni 90-100-ról 70-re arról hallottam volna már több helyen
mert gyakorlatilag a többi résztvevő ára olyan jelentősen nem mozgott, de a 256-os samu ára az elég tág határok közt változik.
audi100td: Ha 90-ről lement 70-re ahhoz jelentős javulás kellett, most meg a 70-ről visszamegy 100-110-re
de mondom, többi ilyen mértékben közel sem változott, ez az amit nem vágok hogy jön ki. Árgép. Pár napja ezt beütve mindenütt 70-72 volt. Most 70-115k.
Na de mind1, ez nem thinkpad téma -
lapa
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #25261 üzenetére
Milyen géphez kell? Van pár aksim. tiednek sztem az elektronikája halt meg.
salieri.: 1920x1200-as t61p engem nem győzött meg az 1400x1050 ips panel ellenében. Ha sikerül olyan gépet venned ami 4:3-as és ips panel az viszont jó párosítás
spyduck: Konkrétan akár többet is ér
HP-nál milyen business gépet tudsz fx570 kategóriás vga-val és nagyfelbontású kijelzővel 80-ért?
-
MrSealRD
veterán
válasz
kraftxld #24686 üzenetére
Mondjuk nálam jelenleg BIOS jelszó sincs.(De ez csak a tesztidőszak miatt van)
Még...De lesz.
Jelenleg a TPM engedélyezve van de inaktív. Ha aktiválom történhet valami "rossz"?
Tehát hirtelen kér tőlem valami kódot, vagy olyasmit tud csinálni amitől használhatatlan lesz a gép? Még nem használtam és Disable volt amikor vettem.
Milyen szoftvert kell a TPM-hez föltenni? (Így, hogy nincs ujjlenyomat olvasó) -
Integra
titán
válasz
kraftxld #23938 üzenetére
végülis sikerült megoldanom és atomstabil.
win7-ben kell keresni a hibát, ha ez hiba egyáltalán. minden esetre fura. lényeg, hogy beállítod a wifi security-t, wpa2-tkip aes, és kiírja alul a talált wifi hálózatoknál a listában a saját wifim is, de odaböki, hogy nem kompatibilis vele... wtf? szóval jobb klikk, properties és manuálisan kell átállitani a titkositási tipusra és utána megadni neki a kódot. ez azért fura, mert tényleg megtréfálja az embert, a hardver tudja, de ezt a win7-nek automatán fel kellett volna ismernie és utána állitani magát.
elképesztő a különbség sebességben, szó szerint klikkelek és kiköpi a teljes oldalt betöltve fél mp-en belül -
piqla
őstag
válasz
kraftxld #22621 üzenetére
Nemetorszagban, de nemetul csak sort tudok rendelni, meg persze rantotthust, krumplival.
Nem birnek megbaratkozni a nemet billentyuzettel, de gondolom ki lehet cserelni, ha nagyon szeretnem.
Szoval akkor legyen a felso hatar 240 ezer forint, ami 295-os euroval szamitva 813 euro. www.lenovo.de honlapon, ha esetleg valaki unatkozik, segithetne, amit en ingyen sorrel koszonnek meg, ha az illeto Luxemburg kornyeken jar.SSD fontos lenne, szoval gondolom 200 euro maris lejon
-
piqla
őstag
válasz
kraftxld #22619 üzenetére
Na igen, en meg hasznaltan vettem X40-et, hozza valag penzert SSD-t, aztan elkezdtek belole kiesni a billentyuk, majd beszart a gep is, es fogalmam sincsen, hogy "csak" a tolto adta meg magat, vagy az alaplap... Kulfoldon vagyok, ugyhogy idom es lehetosegem sincsen nagyon rohangalni a hibas geppel, ezert szeretnek venni ujat.
De ha azt mondjatok, hogy nem nagy durranas... Es konkretan amugy mi a baj a c2d-vel? Az, hogy nem i3, satobbi, az nekem tul sokat nem mond. Melegszik, megbizhatatlan, lassu? SSD-re mindenkeppen koltottem volna, mert az X40-en a Win7 tok jol ment rajta, ugyhogy gondolom en csak nem lehet annyira fostalicska a c2d.
Legyszi mondjatok par dolgot, hogy miert nem jo ez a dolog! Es laikus vagyok, utoljara kb. 8 evvel ezelott voltam gepben a hardverekkel. Peldaul egy hetig tartott a lelkemnek feldolgozni, hogy manapsag a vga mar a a processzorokban is helyet foglalhat...
-
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #22158 üzenetére
infarktust nem kapok, legfeljebb a sajáttól (mert a corestore ssd drivere még kicsit khm kiforratlan és benyal vagy 2w-ot a maga szolíd 800 wakeup / mp-ével).
az nvidia driver adaptívon van? collbits engedélyezve? szerintem lemenne ez 14-15w-ig még az usb3-as kütyüvel is.
persze 800 mhz-n nézd a cpu-t, nemtom win már megcsinálja-e magától.
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #22153 üzenetére
Nekem 20-22W idle konnektorból a T60. Gpu órajelek maxon, fényerő kb 3/4-eden.
Valszeg mégis lesz ssd-m, én nem tudom mit kavarnak, a 64-es sv100 kingston ára emelkedett majd 3k-t nettoban, a 96-os sv+100 ára meg több mint 5k-t csökkent..ott ahol nézem tuti nem elírás
-
fgordon
senior tag
válasz
kraftxld #21515 üzenetére
Kraftxld, neked is kellene ilyen? Mi van most a gépedben? Én most fogok rendelni, rendeljünk együtt
A hivatalos magyar Lenovo kereskedésnél is lehet kapni (5100 Ft kb), de 6000 Ft alatt árulja több magyar cég is. Én a hivatalos, számlás, garanciális Lenovo-t néztem ki...
Ebay-en lehet venni pár ezer Ft-ért Thinkpad manualt-, amit PDF-ben elküldenek, amit INGYEN bárki letölthet a gyári oldalról...
Szóval nem minden tuti vétel ott...
De sok minden tényleg töredéke az itteni áraknak, de ez pont nem... -
azbest
félisten
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
kraftxld #21489 üzenetére
Nem, a T60, T61, T500, W500 Advanced MiniDock II-vel megy, a T510, T520, W510, W520 stb... Advanced MinicDock III-al.
Ha esetleg egy fullos dokkolóra lenne szükséged a T61-hez ajánlom ezt: Advanced Dock II. Ebben van kártyaolvasó is, és merevlemezt is lehet tenni bele. Így akár 3 HDD is lehet a notebookodban, USB használata nélkül. -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #21086 üzenetére
Akkor biztos csak minket sújt ez a gond
Gyári xp-vel volt elég bajom, van hozzá licenszem, de akkor is hackeltet használok..érdekes mód azzal nincs baj.
lapa: Eszerint sp3 előtt anti-biztonságos volt az xp
Nem vettem észre. sp1 nem sokat ért, de sp2 után teljesen korrekt kis rendszer lett. Biztonsági dolgokra meg nem a microsoft programozóinak termékeit használom
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #20880 üzenetére
Nem fog vele menni sajnos alacsonyabb FSB-n se, kb ennyivel több chipset terén a T400, meg a lekapcsolható diszkrét vgs-val. Viszont nem sokat vesztesz vele, ha ven egy jó T9xx procid nem sokkal marad el ha elmarad is egy Pxxx-től, fogyasztása rmclockkal szabályozva meg 1 szinten van. Egy T9400-et, 9500-öt beszerzel az már elég kraftos.
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #20850 üzenetére
Köszi
buvartacsko: Csak a feletted levő hsz-t olvasd el utána értetlenkedj tovább. Te azt mondod hangos, mástól még nem hallottam túlzottan...
szerk: Azt se vettem észre, hogy mindenki a T400-ast javasolta volna T61 ellenében. De mind1, legalább tudom hogy vásárláskor kifejezetten figyeljem a venti hangját és zsanérokat.
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #20844 üzenetére
Sata 3-ast nem is akarok, de azért már sata1-et se, ha lehet hackelni sata2-re az jó
Ventivel gondot úgy értettem hogy nálad hangos-e?
buvartacsko: Ha megbánom eladom
ha pedig rmclock-kal alul van feszelve a cpu akkor biztos kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik az adott környezetben..ezt csak a kb 100 cpu után merem kijelenteni amin teszteltem. Ha nálad mindezek ellenére hangos a gép akkor v ventiszabályzással lehet gond, vagy maga a venti gyenge minőségű. Még el tudok képzelni olyat amit a dell is eljátszott pl az E4300-mal, amiben nem volt diszkrét vga sokkal kisebb hűtést kapott mint amiben volt.
azbest: Akkor eszerint ventiszabályzás megoldható. Mennyibe fáj egy új venti? Saccra 5k biztos. Gondolom gyárin kívül mással nem nagyon helyettesíthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged