- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tim82
félisten
Na, hát közben reprodukáltam az eredeti hibát (csak a pár héttel ezelőtti esethez képest kevésbé drasztikus, akkor nem lehetett utána visszahozni).
Ha akkor kapcsol le a gép, amikor elkezdene töltődni az akkumulátor, az cellahibára, vagy az alaplap töltőáramkör hibájára utal inkább?
-
Tim82
félisten
Mókás, hogy a halottnak hitt X201-hez vettem csere-alaplapot, van tartalék hűtésem is, de most még mielőtt nekiálltam szerelni, lenyomtam a bekapcsológombot és csontra elindult, mintha mi sem történt volna.
Ebből még a végén az lesz, hogy kénytelen leszek összerakni egy tartalék X201-et a csere-alaplap köré...
-
dugo_
veterán
Nem egészen, a Crunchbang vált kétfelé az eredeti csapat feloszlása után. Lett a BunsenLabs féle projekt, meg a Crunchbangplusplus. Utóbbi nekem jobban bejött.
-
Tim82
félisten
Quectel EC20 - beszámoló.
Kb. másfél hónapba telt a kínai újév miatt, mire megjött. Első körben három hétbe csak az, hogy élesedjen a tracking number. Mindezzel együtt is ajánlom a boltot, a kínai újév ellenére is válaszolt két napon belül a cégvezető (!), amikor érdeklődtem emailben, hogy mi a helyzet a rendelésemmel, mert nincs infó a tracking number alapján. PayPallel lehet vásárolni a honlapjukon - tehát van vevővédelem; az eBay-es, Amazonos visszajelzéseik (ahol saját hálózati dolgokat árulnak) pedig jók.
Alapvetően ezért az árért megérte a várakozást, akinek ennél jóval hamarabb kell, az meg tudja venni EU-n belül az eBay-ről a datarail.cz nevű eladótól - cserébe számottevően több zsugát kell pengetni. Fontos, hogy mindenképpen a Quectel EC20-EA (mint Europe-Asia, gondolom) kell nekünk, az a mi régiónkba szánt változat.
Itt linkeltem korábban gyártói adatok elérhetőségét is. Ami amúgy tök jó lehet die-hard mobilnet használóknak, hogy használja a B20 sávot is, szóval - elméletben - vidéken sem lehetünk vele nagyon meglőve.
Én az elővigyázatosság kedvéért - a múltkori Intel 7260AC-s esetemből okulva - itt élből azzal indítottam, hogy leragasztottam a 20. pint a kártyán, de lehet, hogy felesleges volt, a német Thinkpad-fórumon írta valaki, hogy neki anélkül is megy. Nyilvánvalóan az X220-nak csak mobilnet antennái vannak, tehát értelemszerűen a GPS antennacsatlakozóra nem tudtam mit kötni. Nem mintha nem lennék el nélküle.
Mi kell hozzá:
- whitelist-mentes BIOS természetesen.
- driver ("Quectel_USB_Drivers_For_UC20&UC15&EC20_V1.1"), amit vagy a Quectel honlapjáról tudsz letölteni regisztráció után - alapból úgy veszi, hogy céges ügyfél akar regisztrálni, ezért kér cégnevet is, de elfogad bármit, amit beírsz oda; vagy az internet sötét bugyraiban rákeresve gyanús kínai, Baidus letöltési linket lehet még találni. Utóbbit én letöltöttem, az Avira szerint oké, de nem mertem végül bevállalni, tehát maradt a "hivatalos" út.Ami nem megy:
- Access Connections nem ismeri fel, valamint Fn + F5-tel nem fogod tudni kapcsolgatni (az Airplane Mode sem lövi ki). Hardveres kapcsolóval sem lehet lelőni. Ennek mondjuk annyi árnyoldalát látom, hogy ha nem kell, energiatakarékosság miatt kissé körülményesebb kikapcsolni - gyakorlatban le kell tiltani a Windows Eszközkezelőjében.Mivel lehet kezelni:
- driver telepítése után (ami Win 7 alatt problémamentes) a Windows saját hálózati kapcsolat kezelőjével.És hát ezt tudja, ami szerintem mobilnet modemtől kellemes (persze itthon, Budapesten, a IX. kerületben nézve, ahol azért jól állunk a Telekom LTE hálózatával):
A hét folyamán még megnézem live Linuxszal, hogy az mennyire szereti.
-
MrSealRD
veterán
Úgy látom eddig senki nem jelentkezett így én a T420-ról szívesen összerakok egy hasonló részletezést. Ha már ez lett az elsődleges gépem akkor kézenfekvő a dolog.
Amúgy is rengeteget keresgélek mostanában a típussal kapcsolatban. Akkor összegyűjtöm egy helyre. Határidőt nem tudok mondani de majd linkelem ide én is a logoutos piszkozatot. Akinek meg van kedve beszállni az meg írjon és egyeztetünk...
-
Francia91
veterán
-
Chaser
legenda
Én is megírom du. az én szemszögemből talán, de lehet csak jövő héten. Ami szerintem nagyon fontos, ez még elvileg IBM mérnökök munkája, de gyakorlatilag senki nem tudja. Az biztos, hogy jött ki T60 IBM és már Lenovo logóval is, ahogy a 2504-es dokkolókból is van IBM feliratos. Talán azzal kellene indítani, sajnos mára már felhő, vagy pixelhiba mentes kijelzőt nehezen találni, pláne aminek még van némi fényereje is. És a sárgásodás is nagyon utolérte őket. Az általuk kezdett zsanérlazulási hibát pedig örökölte a T61 és T400/500 széria is. És ez volt az a ritka eset, amikor az intel vga-s verziók hullottak nagyobb arányban. Legkevésbé pedig az x1300/1400-esek.
Ha nem tévedek nagyot, 30-as szériához még ugyanaz a töltő kell ami T60-hoz is, 40-estől váltott a kerek csati szögletesre. És ha még nagyobbat nem tévedek, itt váltott a töltő 20V-osra. T43 még a 16-os vagy 19-est használta.szerk: csekkoltam most több helyen, T60-x30-as szériáig ua. a töltő kell.
Multi slimnél gyárrilag ezek voltak megadva, néhány lemaradt, hirdetésbe szedtem össze és kevés a karakter.16V
ThinkPad R30 R31 R32 R40 R40e R50 R50e R50p R51 R51e R52
T20 T21 T22 T23 T30 T40 T40p T41 T41p T42 T42p T43 T43p
X20 X21 X22 X23 X24 X30 X31 X40 X41 X41t
19V
IdeaPad U110 series
Y510 (integrated graphic only) series, Y530,Y710 (integrated graphic only) series, Y730
3000 Y310 3000 Y410 series
G530 G550
20V
IdeaPad
3000 C100 C200 N100 N200 V100 V200
ThinkPad
L410 L412 L420 L421 L510 L512 L520
R60 R60e R61 R61i R61e
R400 R500 W500
SL300 SL400 SL410 SL500 SL510
T60 T60p T61
T400 T400s T410 T410i T410s T410si T420 T420s T520 T500 T510 T510i
X60 X60s X60t
X61 X61s X61t
X200 X200s X200t X200 Tablet X201 X201i X201s X201t
X300, X301
Z60m Z60z Z61e Z61m Z61t
T430 T530 x230szerk: félre értelmeztem, te is azt mondtad x30 szériáig jó
-
Tim82
félisten
Kommentek, kiegészítések, észrevételek jöhetnek ide.
# Thinkpad-topik összefoglaló szócikk T60 T60p
-
-
atomanti19
aktív tag
-
Chaser
legenda
Nekem abból csak 10 volt kb, azért némi rálátásom van
megtaláltam a tökéletest de féltem használni, így lett utána x200 tablet aztán meg az 500-asok. Majd megírom én is aztán összevetjük ha neked is megfelel. Igazából most megírnám, 400/500 vonal mentén már könnyű lenne. De most inkább olvasgatok
szerk: mármint IPS-ből volt 10, 14-essel kezdtem valamikor, annyira leharcolt gépet pffff
jut eszembe, T41-gyel kezdtem, amin T42-es felirat volt, de abból csak egy volt és volt is utána kis szünet amíg jött a 14-es T60
-
Chaser
legenda
T60-at sztem én is összehozom, de csak jövő héten valamikor. Azzal kezdtem
soldi3r Múlt idő. Ezt mondtam. Amit IBM felépített lenovo lerombolta. Kellett azért nekik hozzá idő de sikerült. Új szériás elitebookot sem vennék, 70-es széria a vége. De ha melós gép kellene 8560/70w simán. Előbbi ára FHD IPS-sel és 4 magos cpu-val is már egész baráti. Ha nem tévedek nagyot az is pwm mentes. WS-ekben ráadásul nem olyan billzet van ami 60/70p-ben a szigetes, hanem hasonló mint a 8540-é. Jah tényleg numbill, nekem annyira nem hiányzott de néha jó hogy van. A 60/70-es gép padjával a 8540 közel tökéletes lenne. Nemrég vitt valaki egy 8560-at T60p 1600x1200 után és jó értelemben rosszul lett mennyire igás ló az is a design ellenére. Hát a kijelzőt meg kell szoknia cserébe
Napokban nyomkodtam meg valami dell vostrot, 200k, átnevezett inspiron már az is. Lazán fél cm-t süppedt a billzet középen. Mellette 100k-s acer klasszisokkal jobb volt -
Chaser
legenda
Megnéztem, azért mondtam jobban jár ha vesz használtan töltőt és keres hozzá egy fejet. Újan ez zsebbenyúlós móka lehet.
lezso6 6910p még hp-compaq volt, egyik legjobb gépük régebbről. Kb T60 szint. Én kiábrándult vagyok, nem fan
ne röhögtessük ki magunkat, 510 vs 8540 verzióban utóbbiba sikerült usb3-at rakni, mxm vga-t ami erősebb is, 8 cellás nem kilógós akkut, pwm mentes kijelzőt egy olyan kaszniba amivel embert lehet ölni, nem csak szóvicc szinten. 60/70 meg erős mac design, kényesebbek, de a 8540 strapa, billzete se annyira fényesedik mint tp-nél. Ha elgurul a gyógyszer és ráérek az érintő paneljében kicserélem a ledeket zöldre, meglesz a tp feeling is
x220-at ips-sel szerettem, de igazából nem kell kicsi, arra ott a telefon, az legalább zsebben elfér
Ha most új gépet kellene vennem tp már a szerviz miatt se bejövős, minőségről nem is beszélve. Mac az 1 év gar miatt esik ki, szervizüket nem is ismerem. Maradt a dell. Még jó hogy nem kell újat vennem
8540-nek egyébként olyan szintű thinklight megoldása van hogy 420 messzire elbújhat mögötte, 60/70 szériánál cserébe már elsz@rták
szerk: Tikakukac Próbáld ki, aztán nyilatkozz róla. Másik topikban írtam össze a hsz-t kb 1 hét alatt, van aki már kipróbálta és jééééé bevált
WD40-nel is megnéztem egy törött fedlapot pár hónapja, hát kösz inkább nem
Ezzel a módszerrel kvázi új fedlapot kapsz.
-
-
donjohnson
addikt
ez a pin 51-es dolog vajon mi lehet? azt is le kell takarni?
itt az az utolsó: hsz"About a year ago I bought a AC7260 card for my Sony Vaio VPC-CA. Like most posters on this thread I had no joy getting the bluetooth to work.
Last week I noticed that some people were able to use this card by insulating "Pin 51" which allowed the bluetooth to work.
Anyhow I decided to try it, and it works.
Pin 51 is the last contact on the far right of the strip when viewing the side of the of the card that contains the antenna connections.
I hope this helps some other people."meg látom reddit-en is írtál, oda csak válaszolnak majd.
-
Tim82
félisten
A mókás az, hogy ha újraindítom a notit, akkor a következő bootnál a Windows nem látja, hogy egyáltalán benne van a 7260AC (most mint wifikártyát értem, a BT-vel nem foglalkozom már).
Ha kikapcsolom, majd újra be, akkor igen. A 20. pint lefedtem (jobb híján most alkoholos permanens filccel, nincs itthon körömlakk és nem tudok elég kicsire vágni szigetelőszalagot a lefedéshez).
-
s3toraph
senior tag
+ (#83506) azbest:
Köszönöm!
Nekem olyan kell ami pont passzol, nincs lyuk. Akkor egy ilyen lesz: ExpressCard 54mm 2 x USB 3.0 .
Még annyit kérdeznék, hogy ehhez kell-e valami driver? Vagy bedugom a gépbe és a windows automatice telepíti (win7 32bit)? Valamint, ezek az eszközök plug & play-ek mint az usb-s eszközök, vagy kikapcsolt állapotban kell berakni a gépbe?
-
Feenyx
aktív tag
És a típusszámhoz, vagy magához a gép egyedi azonosítójához van köze? Vagy mindkettőhöz? Azért kérdem, mert itt aprón találtam egy Nvidiás alaplapot hozzá, csak nincs beleütve a lapba ez a két azonosító. Utólag kell pótolni. Mondjuk maga az alaplap elég olcsó, ahhoz képest hogy új (15.000 Ft). Ez kicsit gyanús is, meg régóta hirdeti, bár nem újonc az eladások alapján.
-
Feenyx
aktív tag
Olyat szeretnék venni ami benne van az FRU listában, csak az a baj, hogy Delta gyártmányút nem találok csak Toshibat. Amivel az a baj, hogy szeret zörögni, tapasztaltam is, és olvastam is Thinkpad fórumokon. Természetesen nem fogok vásárolni kép alapján, mindenképpen utánajárok, hogy az az FRU jó-e a gépbe. Ezért kellene egy bővebb lista amiben benne vannak a P/N jelzések.
Szerk.:
Az mennyire csereszabatos, ha én a jelenlegi integrált gpu-s hűtőmről leszerelem a rézcsöveket, és csak magát a ventilátort raknám rá a dedikált gpu-s hűtőbordára? -
vizcsap
tag
Köszönöm a segítséget, így FRU alapján már könnyebb dolgom lesz. Ebay-ről rendelt itt már valaki képernyőt?
(#83429) qnadam: Igen, tisztában vagyok vele, hogy csak TN paneles lesz, de az XGA felbontásról muszáj váltanom.
(#83435) SNor: Nem vagyok egy nagy műszaki zseni, úgyhogy ha hülyeséget kérdezek akkor mea culpa. Szóval a CCFL fénycső a kijelzőbe van beszerelve és nem lehet cserélni, vagy abból is lehet utólag venni újat?
-
lakkusjj
aktív tag
Szia
Nem értem itt, hogy a kijelző kábel pont a géphez van méretezve, ha még egy átalakítót akarok berakni a meglévő kábel és az új kijelző közé, akkor hogy fog ez elférni anélkül, hogy valami sérülne?
Én lennék a legboldogabb, ha ez a megoldás működne, mert így még pár évig kihúznám t400/t410-zel.
-
Francia91
veterán
Itt van, amit kb 1,5 éve vettem, azóta is remekül üzemel a T500-assal:
Az 5V-os tápot USB-ről kapja, járt hozzá egy ilyen kábel
Közben megtaláltam eBay-en is, ugyanez a típus drágább lett, bár szerintem még ez is jó ár érte
De van olcsóbb verzió is, bár ezzel nincs tapasztalatomAmi nekem van, az a fajta tutira jó
-
Francia91
veterán
Én vettem eBay-ről egy átalakítót, ami D-Sub + Jack-ből HDMI-t csinál, a kép- és hangminősége is rendben van, pár alkalommal használtam már a T500-assal 108 cm-es FullHD TV-re kikötve. Most nem tudom belinkelni, nem otthon vagyok, de olyan 2.200 Ft körül volt a cucc
Ha hazaérek este, dobok fel a cuccról egy fényképet, hogy miről van szó.
2,200 Ft-ért nem rossz alternatíva -
otiscsiga
csendes tag
Hibás Gobi2000-essel vettem a gépet, így gondoltam kipróbálom ezekkel az itthon elfekvőben levő kártyákkal.
Így olvasgattam a WhiteList mentes BIOS-okról, meg a pinleragasztásról, de komolyabb hack-be nem mentem, mivel az eladó az első email-re cserélte a kártyát egy hibátlanra. Elképzelhető, hogy ha a kártya tudására szükségem lesz kipróbálom újra, de most pillanatnyilag tökéletesen meg vagyok elégedve a géppel.... -
Francia91
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest