- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #104891 üzenetére
Végig zongorázhatom T440-től T480-ig.
Amúgy AX201-es.Csak a nagyobb net miatt nem hiszem, hogy megéri a kiadást, kb. Steam letöltést kivéve semmi nem megy 500mbit fölé se. Legalább 400-at vinni fogja bármelyik újabb ThinkPad, de 500 felett kéne legyen.
Illetve az AX nem ad extra sebességet a TP-ket a 2x2 korlátozza.Szerk: Juteszembe T490-ben nem tudom.
-
vicze
félisten
válasz
rakloo #104813 üzenetére
Ott a registrynél a LEN szóval eredeti, így driver probléma.
Egész pontosan ez:
Monitor ID LEN40A1
Model B140RTN03.0
Ez a HD+ TN AUO panel.
Pont ugyanez van előttem lévő T440-ben, így nem az a gond 100%.
Driver verzió: 20.19.15.4963 (21/02/2018), ez az utolsó verzió.
Ez i5-ös gép i7-eshez esetleg lehet más, abban más esetleg az iGPU. -
vicze
félisten
válasz
rakloo #104806 üzenetére
Amire Tikakukac utal, hogy nem eredeti a kijelző a gépben, így a fényerő állítás nem működik.
Első körben, töltsd le ezt.
A registry key sorban az egyik kiadott érték "LEN"-nek kellene kezdődjön.
T440s estében egyszerű a helyzet összesen csak 2 panellel forgalmazták:
HD+: Innolux N140FGE-EA2
FHD: AUO B140HAN012
Ha nem látod ezeket az értékeket valahol, akkor esélyes, hogy nem eredeti a panel, így a fényelőállítás nem fog működni.
Ezt könnyen ellenőrizheted egy Linux Live boot médiával, Linux-ban működnie kell a fényerő állításnak, ha nem HW probléma.A másik oka az lehet, hogy nem megfelelő az Intel driver, vagy nincs fenn egyáltalán.
Ebben az esetben Windows Store -> Lenovo Vantage -> System update. -
rakloo
aktív tag
Sziasztok ,
szeretnék segítséget kérni !
Adott egy Win10-es T440s , melynek a fn gombjai tökéletesen működnek, a rendszer is reagál rá, de a fényerő állítás egyszerűen nem megy ( a fényerő csúszka is dolgozik rendesen).Tudnátok segíteni a dologban?
-
HSM
félisten
válasz
vicze #104692 üzenetére
"ők pedig nem bohóckodnak bővítéssel"
Én pedig nem egyszer hallottam olyat vállalti IT-n is nagyvállalatnál, hogy bizony ha idővel szükséged lett több ramra, akkor belerakták neked, ha technikailag lehetséges volt, ez ugyanúgy 5 perces művelet. Szóval szerintem egyáltalán nem mindegy nekik.Bár gondolom, nem nagyon volt erre figyelve management oldalról sok cégnél, mert halomban vannak néha aprón is a kb. új X280-ak, X390-ek, főleg 8GB-osak, ami amúgy szívszorító látvány, hogy az amúgy tök jó gép ki van nyírva a nevetséges (és fix) ram mennyiséggel, főleg gondolok a négymagos CPU-s verziókra.
(#104693) Ganz-[HUN]: Pedig ez többnyire így van... Ha érdemben feljebb akarsz lépni, akkor a legtöbbször az új gép vásárlást jelentette. Ok, van pár kivétel, a négymagosított T430, vagy a kétmagos T440p-k. De az X240-be alapból nem tudnál jobb CPU-t tenni, mert abból a generációból nem volt két magosnál erősebb U verzió, a 15W-os CPU helyére meg nem rakhatod be a normál 37W-os négymagost, mert kijönne a füst hamar, ha egyáltalán belemenne a foglalatba, ha lenne.
-
magyarzoltan
tag
válasz
Tim82 #104696 üzenetére
jogos, de ezért írtam M \ U-t vagy, vagy. Én amúgy napi felhasználásban eddig semmilyen érezhető különbséget nem vélek sebességben felfedezni a privát W541 ( 4810MQ ) és a céges t470 ( 7200U ) között. Nyilván ha arra feladatra használnám a 470-et mint amirre a másikat tartom nagyon gyorsan elfeküdne, de Matlab, National Instruments szarjai végtelenül rommá bonyolított VBA-s excelek, mdb-k meg úgy a szokásos office cuccok rohadt pörgősen mennek rajta. Szvsz aki akar egy kimaxolt 4th gen thinkpadet szerintem vegyen W54X-et, emlékeim szerint t440p-t GT730-al hozták csak ebbe meg legalább van még egy egész használható k2100-as quadro. Nyilván egy kicsivel nagyobb. Én megmondom őszintén féltem tőle, de baromira nem bántam meg és nagyon vágytam a 3K kijezőre is valamint az döntöt hogy az adatbevitel nálam jellemzően 90%-ban numerikus, a 470-en pl utálom hogy kell hozzá a külső bill ezért választottam W541-et vagy T540p-t, mivel előbbit kaptam meg jobb áron ez lett. És tuti hogy bentre is köv gépnek valami T5xx-et kérek, bár nyilván szarabb lesz jobbra balra hurcolni de ez van, nincs tökéletes. Komolyan valami olyan kellene hogy 15.6-os Yoga ami 1 kg és P1 teljesítményét hozza, elmegy 3 órát akkuról de az ebédszünetben 80%-ra tölt
Na az lenne a Productivty non plus ultra
-
Tim82
félisten
válasz
magyarzoltan #104694 üzenetére
T440p és M-es procival (a sima T440-et szerelték, akarom mondani forrasztották U-s procival).
47W TDP-s négymagos i7 helyett van 37W TDP-s négymagos i7, inkább azt érdemes keresni.
Az i5-4300M egyébként nem annyira gáz proci, konkrétan van olyan erős, mint az előző generáció kétmagos i7-jei (elviekben kb. az i7-3520M-mel van pariban).
Egy négymagosított T440p kb. veri procierőben a következő 3 generáció T szériás gépeit, köszönhetően annak, hogy az Intel jó pár évre volt szíves megpihenni a babérjain - amíg meg nem jött a Ryzen és a Spectre/Meltdown/egyéb sebezhetőségek miatti balhésorozat. Fogyasztásban, IGP-ben persze az új generációk jobbak, mert azokon folyamatosan reszeltek.
A gazdaságosság megint más kérdés, nyilván ezt a szempontot nézve nálunk nem igazán éri meg a T440p kimaxolás. A hanyatló nyugaton (copyright by Virág elvtárs) viszont nem ez a helyzet, tekintve, hogy sokkal olcsóbban beszerezhető ott egy leselejtezett T440p példány.
-
donjohnson
addikt
válasz
magyarzoltan #104694 üzenetére
a t440 nem egyenlő a t440p-vel. a t440-ben u-s proci van, a t440p-ben pedig m-es proci. az m-es végződésű proci erősebb mint az u.
-
magyarzoltan
tag
Már bocs, DE veszel egy T440-et mondjuk 80-90k között, emlékeim szerint I5-4300M \ U -val szerelték a nagyrészét ami kb ebben az érában tömegtermék volt, ergo eladhatatlan ( értéktelen, mindenben ez van, mindenki erősebbre cserélne aki cserélne ) tegyük fel hogy meg tudsz érte szabadulni 10k-ért ha kva nagy mázlid van. Vennél valami értelmezhetően erősebbet. I7 4800 \ 10 4900 \ ha mákod van 30k-ért megkapod, de inkább 40-45 az pont a gép árának a FELE
Ha össze adod meg bele raksz + 20k-t akkor vettél egy 7th gen t470-et ami még egy 7300U-val is kb 15%-al erősebb mint a ki indulási alapod és 4 évvel fiatalabb
-
vicze
félisten
A célközönség a vállalati IT, ők pedig nem bohóckodnak bővítéssel, azaz most már nagyon ritka hogy szükséges egyáltalán. 4év után tá-tá úgy is. Így a célközönség számára mindegy. Szerviz idővel annyiból fog állni, hogy hoznak egy új gépet és az SSD-t átrakják és jó napot, 5perc alatt javítva van minden.
A tákolás pont úgy van ahogy írod, nem is kötök bele. Egyrészt valakinek a szerelgetés örömet okoz, én speciel szeretem csinálni, másrészt fejben az marad meg, hogy jó ára volt.
@Tikakukac: T440p-ről volt szó, ami egy teljesen más modell, drasztikusan más felépítéssel. Az hogy te mindent egybe mosol egy dolog. Az meg egy másik, hogy a touchpad miatt így is úgy is köpködni fogja mindenki a gen4-et ha kell ha nem. Amúgy pl. a T440s is teljesen más minőség kategória mint a T440, épp itt van az asztalon mind a 3.
T450 a +RAM slotot és nyilván valóan a használható touchpad, de minden másban kb. azonos.Gen4 esetében azt kell eldönteni, hogy valaki bevállalja-e a touchpadet vagy kell-e neki egyáltalán, ha nem felesleges rá gondolatot fecsérelni.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #104689 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy alfánál mikor a T440-ek árát és eladási számait ecseteltük a minőségi gondokkal fűszerezve még a boltban, akkor véletlenül jutott csak eszünkbe a T400 emléke vagy mégis van itt valami párhuzam? Vagy mind a ketten totál hülyék vagyunk és voltunk is a témához
-
vicze
félisten
T490s?
T490-nél is ugye 1 slot maradt már csak.
Nyilván azért jobb, mert olcsón megveszed a gyenge procist és olcsón cseréled erősre, ezek mind after market kritériumok nyilván. A valós célpiacnak érdektelenek, most is meg korábban is.
Az speciális eset, hogy a T440p-nél lehet 2magról 4-re ugrani, így pl. nekem céges szinten is megérte a csere, hogy tovább használjam, és csak a 8-as U hagyta le teljesítményben. A 3 meghajtó akár 6TB hellyel se utolsó dolog, de ez nyilván nagyon réteg igény.
Mivel nekem kell a sok sok tárhely, így elég rég vakarom a fejem, hogy a T470p-t bevállaljam-e, nyilván HQ-val. Csak épp fehér holló szinten létezik és irdatlan az ára, és a 2. a kisebb probléma.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ha nézek egy T540p-t, a hardver mennyire hasonlít T440p-re? Hackintosh végett kérdezem.
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
T440-es gépembe szeretnék egy M.2 SSD-t tenni, hogy a rendszer és a programok arról fussanak.Egy videóban láttam, hogy a lenti képen látható 3G modemet, vagy mit kell kiszedni és a helyére mehet is pl. egy ilyen: [link]
A kérdésem az lenne, mivel ezt a videóban átugrották, hogy ha kiszedem ezt a kártyát a helyéről, akkor mit kezdjek vele? Kössem le róla a kábeleket és annyi? A kábelek végét tekerjem be valamivel? BIOS-ban kell valamit letiltani vagy állítani?
-
vicze
félisten
Tudom milyenek van mindegyik, külsőre új, belsőre nem sokat változott a platform, csak 8gen-nél inkább hátrányára, a 9 meg már az X1-re épül minden előnyével és hátrányával.
T440 belső felépítését és elgondolást a s-sorotat vitte tovább, a sima T pedig szerencsére újratervezték és visszaadták a jobb bővíthetőséget. Hiába s külsőt kapott a 9gen, belül még sima T.Rossz irányból nézed az aksi dolgot, ha egy aksid van és meghal akkor nézel bután, ha kettő, akkor az egyikkel még kihúzod amíg megjön az új, ez elég sokszor segítette a seggemet mostanában, mivel mostanra kezdenek haladozni a T460s aksik.
Amúgy a statisztikáim alapján az egyik aksi mindig jobban le van amortizálva többnyire 20% a difi.
Kicsit bosszantott is hogy csak egy lett 2 helyett. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104484 üzenetére
"Nem is az hogy a böngészés lassú de úgy a gép tempója alapból mintha lassabb lenne."
Szerintem ez nem meglepő, én is érzem az otthoni 4Ghz-re rántott 6 magos 12 szálas Xeon X5660-amhoz képest, hogy utóbbi még távoli asztalról is jobban pörög. Ugyanakkor az, hogy a 240mbites neten nem 0,5 hanem mondjuk 1s alatt villannak be a nagyobb weblapok különösebben nálam nem rontja a felhasználói élményt. Pedig szeretem a pörgős dolgokat, az előző Snapdragon 820-as telefonom pl. sokszor erősen komproisszumosnak éreztem netezni, a mostani Snapdragon 845-el viszont már jól elvagyok (~kb. dupla olyan gyors).A törött SATA csatlakozó bizony okozhat ilyen fura lassulásokat, ha nem tökéletes a kapcsolat.
Ha a SMART-ban látsz ECC hibákat is, akkor egyértelműen az a gond. A fehér lap simán lehet ilyentől, ha nem éri el olyan hamar az SSD-t, mint kellene neki.
(#104485) Frawly: Nekem a 15,6 lenne nagy kompromisszum, gyengébb akku idő, batár nagy méret, idióta eltolt numpados klaviatúra....
Persze, ha neked ez jobban adja, akkor jól jársz vele, hiszen olcsóbb, tán a kijelzők is jobbak ebben a méretben.
A throttling nem a "kazán" procitól van, hanem ha gyenge a hűtéstől. Annak utána kell menni, melyikben mit tud. Azt remélem nem kell ecsetelni, hogy ezek a 15W-os procik a maximális turbó órajelüket hosszú távon ha egy magon tudják tartani, már örülhetsz, így 14nm-en 15W-ból ami reális 4 magot terhelve az inkább valahol 2-3Ghz között van. Ha ez kevés, akkor nem U-s procit kell venni, hanem a magasabb fogyasztási keretűekből válogatni. A 15W-ba egy erősebb kétmagos max turbója sem fér bele, nálam pl. a 6600U úgy bepuszilna 20+W-ot is max turbón, hogy öröm nézni, pedig csak max 3,2Ghz ha mindkét magja megy, a 15W-ból inkább 2,8-3Ghz között ugrál.
Nagyon átlagos felhasználásra jobb lenne most az 2 erős mag 4 szállal, mint a 4 gyengébb mag.
Ez csak azért butaság, mert ma is legalább olyan erősek a négymagos 8000-esek, mint a kétmagos elődeik. A turbó megoldja, hogy ha csak 1-2 magon terheled, akkor ugyanolyan gyorsak legyenek, mint a korábbiak, és ez működik, ha pl. megnézed az egyszálú tesztekben elért eredményeiket, nagyon szépen mennek, és többszálon durván verik a kétmagos elődeiket."Színtér lefedettségben biztosan jobbak az új kijelzők a 2-3. gennél."
Nem nyert. A T440-T480 között a legtöbb FHD kijelző sima 60% sRGB lefedettségű, ami pontosan olyan botrány rossz, mint amit a TN-ek tudtak előttük. Persze, más téren jobbak, nem cserélném vissza a T420 900p kijelzőjére a T460s FHD IPS-ét, de színlefedettségben az előző AUO TN éppen, hogy szerintem picivel még jobb is volt...
A "kínai FHD IPS telefon", véletlen akad egy olyanom a Xiaomi Mi Mix 2s-em személyében, hibátlan a kijelzője, tű éles, szuper színekkel, nem is érdemes ezekhez a Thinkpades FHD IPS-ekhez hasonlítani, nagyon nem egy liga..."De a 2 magot mégis azért kéne elfelejteni, mert nem 2006-2009-et írunk már, hanem lényegében 2020-at, és gondolni kell a jövőtállóságra is."
Ezzel annyiból nem értek egyet, hogy kevéssé tűnik nekem valószínűnek, hogy hirtelen durván elfogyjanak ezek a CPU-k olyan feladatokra, amikre már 10+ éve tökéletesen megfelelőek. Persze, erősebbek a négymagosok, de attól nem lesznek hirtelen használhatatlanok és gyengék az erősebb kétmagosok sem.(#104486) Ganz-[HUN]: Sok mindentől tűnhet dinamikusabbnak, pl. ha energiatakarékos módban van a laposban a CPU, vagy rosszabb a jelerőssége, esetleg valami driver nincs a helyzet magaslatán.
(#104488) fattyu: Jogos, erre tényleg inkább a WS gépek lennének ideálisak.
Ugyanakkor én állatira élvezem, hogy ilyen könnyű, pici és vékony. Ezért is nézegetem a T480s-t utódjának, ez a magnézium+CFRP építés nekem nagyon bejön. Sajnos a nagyobb TDP-s procis gépek más téren is nagyobbak, nehezebbek, ami nem tetszik, T460p-t láttam élőben, a T460s-hez képest olyan, mint egy batár tank. És amúgy meglepően jól állja a sarat a kis kétmagos is, szerencsére 20GB rammal nem kell feleslegesen bezárogatnom/indítgatnom semmit.
"buta managerként"
A managereknek is megvan a maga komoly felelőssége és kompetenciája.Ilyesmikre viszont tényleg két erős mag is untig elég.
Ami az SSD-t illeti, az nálam is pipa, első dolgom volt beletömni egy Samsung 970 PRO 512Gb-ot...
Kiegyensúlyozott sémával sem megy rosszul: [link] .
Szerencsére nálam nincs bloatware, saját gépen dolgozom, csak a bitlocker kéri be a magáét, a számomra felesleges Win10 szolgáltatásokat meg jól letiltogattam, ne egyék a gépet feleslegesen a háttérből. -
dreizwanzig
aktív tag
Sziasztok!
t420-tol valtok t440p-re. A t440-ben nincs DVD, megprobaltam atrakni t420-bol, de tul vastagnak tunt. Ez lehetseges? Nem kompatibilis a ketto?
egyebkent letezik olyan adapter, amivel a t420-bol szarmazo DVD-t, kulso DVD-ve alakitom? -
S_x96x_S
addikt
(év végi gumicsont)
az utóbbi 10 évben mennyire változott a Thinkpad ?
.
.
Have ThinkPads gotten worse over the last decade? – A ThinkPad retrospective
(" For the sake of being simple and concise, this article will only be talking about the "main" 14" T-series ThinkPads of every generation. )
https://www.notebookcheck.net/Have-ThinkPads-gotten-worse-over-the-last-decade-A-ThinkPad-retrospective.447267.0.html- The T400 Chassis (2009 – 2012)
- The T440 Chassis (2014 - 2018)
- The T490 Chassis (2019)
----Nekem nagyon tetszett a régebbi sorozatokból, hogy egyszerűen ki tudtam venni a diszket.
- repülőre kellett szállni és nem lehetett felvinni a gépet?
- vagy kötelező volt leadni a ruhatárban a laptopot?
2 csavar - kicsavar a gép oldalán, zsebbe a 2.5 diszk ; és nem idegeskedek.
persze manapság az NVMe-s diszkekkel ez már nem olyan egyszerű.és a pöcökegér - Must have !
https://www.xkcd.com/243/----
http://catb.org/esr/jargon/html/N/nipple-mouse.html
nipple mouse: n.
Var. clit mouse, clitoris
Common term for the pointing device used on IBM ThinkPads and a few other laptop computers. The device, which sits between the ‘g’ and ‘h’ keys on the keyboard, indeed resembles a rubber nipple intended to be tweaked by a forefinger. Many hackers consider these superior to the glide pads found on most laptops, which are harder to control precisely.
---- -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam az itt már sokak által leírt problémába, nem megy a fényerő állítás a T440-es gépen Win10 alatt.Hogyan tudom csekkolni, hogy gyári kijelző van-e a gépben? Van valami szoftver, ami ezt ki tudja olvasni?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #104263 üzenetére
T440-től (pár kiegészítő aksit kivéve) nem standard hengeres cellák vannak, hanem li-poly blokkok, amit nem fogsz kapni. Ráadásul onnantól 2 aski van többnyire.
Lefele még működne is, csak meg kell tanuld úgy szétszedni a házat, hogy ne pusztíts el a művelet közben, ez nem minding triviális. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #104153 üzenetére
Könnyen lehet. Sőt, biztos is vagyok benne hogy hibás. Csak az a legnagyobb bajom hogy ahogy elnéztem, egy rémálom kicserélni
7k-ért tudnék most venni de a gyári táp most priority.
T440p-t használtam, 5-ös sorozatú touchpaddal, és nagyon tetszett amit éreztem rajta, reszponzivitása zseniális, két újas scrolling egy álom.
Az érintőzónás kialakítással eddig semmi bajom, és igazából ha nem lenne olyan érzés mintha szét lenne akadva a mechanika, és nem lenne irreszponzív maga a touchpad, semmi bajom se lenne, és meg se fordulna hogy upgradeljek 50-es sorozatú touchpadra.
Nem beszélve arról, hogy a trackpoint az ízlésemnek lassú úgy is, hogy maxra fel van tekerve a sebessége. Valami nem fasza ezzel a géppel szerintem.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #104151 üzenetére
T440, T440s, T440p, X1C 2nd, mind pontos és responzív. (Mondjuk X1C már nem
)
Használni egy katasztrófa és szar, de funkcionalitásra sose volt gond. Nem lehet, hogy hibás a tied? -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #104096 üzenetére
Igazad van ebbe mondjuk. De akkor is.
Tikakukac: Figyelj kezeltesd te... Sajnálom ,hogy ekkora az egód. Áruld már el, pl anno X230-at, T430-at is szidták? Miért kellene... Annyit írj inkább, nem a te igényednek megfelelő és pont, és onnantól a kutyát nem fog érdekelni, mindenki eldönti. Nem használtad, nem ismered jól, akkor ne kommentelj feleslegesen.
A szarfoshúgyhullikmindviszláthaladjtovább stílus vicces az elején, -talán- de már nem. Ne haragudj.
Az éremnek két oldala és egy döntő oldal széle van... Az dönti el merre dől. És ez se te, se én, se a Többiek nem azok. Ez mindenkinek magában dől el. De azért ne szarfosozz le termékeket. Nem minden egyforma minőség Thinkpadek között se, ezért van az ár úgy ahogy. De, hogy írtad én fogtam már T440-et. És a touchon kívül semmibe nem más, de tudom hülye vagyok, megelőlegezem ezt neked. Én nem tartom rólad ezt.
Karácsonyra látásmód váltást kapj ajándékba! -
HSM
félisten
válasz
zsolti75 #103962 üzenetére
"60% Adobe"
Nem-nem.Amiről én beszéltem, az bizony 60% SRGB, vagy 40% Adobe, a legtöbb (általában látott) T440-T470 közötti FHD panel csak ennyit tudott...
Pl. [link] , de ami az enyémben van LG sem jobb egy fokkal sem. Elég fájdalmas a kalibrált 90% SRGB [link] körüli asztali mellett...
Én amúgy úgy vagyok vele, ekkora méretben nemhogy jó a FHD, de bajos, ha nagyobb, ezen is már nagyon mini minden nagyítás nélkül viszont a nagyításnak is megvannak a maga betegségei win platformon, szóval nem lenne jó, ha az is kellene.
(#103963) FoxiestFox: Nekem cseppet sem hiányoznak a 4:3-as notebookok, mondom ezt úgy, hogy az egyik asztali monitorom egy modern 4:3-as IPS, elsősorban helytakarékossági okokból.
Ahogy pl. egy T61 befoglaló méretei és súlya sem hiányozna. -
azbest
félisten
válasz
XSiGma #103880 üzenetére
Lehet mégsem gyári a kijelző, vagy nem pont ahhoz a modelhez való. Ismerősnek a magyar szerviz tett t440-be való panelt bele, mert tán valami lenovo doksiban annak az azonosítója volt. De csak mert valami ügyeskedés / optimalizálás volt. A hivatalos szerviz pakkban az lcd mellett a képernyő körüli matrica is benne van, azon meg rajta van a gép típusa, s a szerviz valsz megbontotta a készletet vagy bontott panelt használt. Múltkor valaki egy registry bejegyzést emlehetett [link]
(#103879) darvinya
Persze, hogy ott van. A dokkolón van a dvi port. Lcd a képernyője. A vga meg a gép vagy a dokkoló vga portja.
Az, hogy neked más felbontást ad más beállítással, max annyit jelent, hogy nem tudod, hogy windows alatt hogyan kell kezelni a képernyőket. A tükrözés módban a belső és külső megjelenítő is ugyanazt mutatja és a kettő közül a kisebbik felbontást választja, mert az mindkét képernyő tudja mutatni. Ha átállítanád win alatt kiterjesztetter vagy csak külsőre, akkor a vga is a megjelenítő natív felbontását használná. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MineFox54 #103857 üzenetére
jó reggelt chrome cache
Más: Srácok mért van ismét dejavum? Miért xopat az összes *40-es széria a rohadt Synaptics/Ultranav driverrel?
Most komolyan... Detto ugyan azt eljátsza mint a T440 csak a viszájával (ott asszem' a touchpad nem működött).
Jelenleg mint mondtam, nincs nálam a gép, és csak team veiweren keresztül érem el, és ez a látvány fogadott driverezés után. -
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Volt közülletek, aki szereti/szerette a 40-es szériában lévő Clickpad-et? Olvasom hogy mindenki gyűlölte és kicserélte az 50-es szériáéra, nekem meg nem volt időm élvezni mert vissza kellett küldeni (mint kiderült hibás windows telepítő miatt) egy T440-esben. -
Dare2Live
félisten
Avval, hogy a semmire nem jó DVD/CD egységet kihagyták komoly hely szabadult fel T430től felfele. Ehez hozzájön, hogy cpuknál perf/wattban is komoly az előrelépés egy 5éves távon. Aksik sokkal többet bírnak úgy hogy közben még kissebbek/könnyebbek is.
Egy T450 alap aksival kb annyit bír mint egy T430 9cellásssaé.
Teljesítményben ami nagyot lökött az T440/T450 fele az SSD volt. És most T480nál a 4mag, 8szál I5nél is adott. Meg ahogy hallom a venti fordulat sincs visszafogva....A fejlődés nem kérdés. Hogy eközben az etalon IBM minőségből mi lett az más kérdés... ha magamnak vennék simán játszik a HP, Dell. Régen ilyen nem volt. De magamnak nem veszek ilyen árkategóriában. Desktopra költöm.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Első laptopom, amin nincs numpad. A kérdés, a plusz, minusz, szorzás, osztás karaktereket hogyan szoktátok írni? ANSI kódokkal?
Vagy van rá valami egyszerűbb megoldás? (u,i,o,j,k,l,m,. -> ez nekem numpadként nem működik sajnos, utána néztem T440P laptopon nem működik ez) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
T440P-hez elég a 2 ezerFt-s passzív miniDisplayport - HDMI átalakító ha monitort akarok rákötni, vagy aktív kell hozzá?
Köszönöm. -
vicze
félisten
Ez saját véleményem, de U-s CPU esetében teljesen értelmetlen az i7, mert csak az órajel magasabb és +1MB L3-at kapsz(még több hő jéj...), cserébe a kamu 15W-ből ugye 0 igaz és simán képes i5 közelébe csökkenteni az órajelet terhelés mellett.
Mind üzemidőben, mind melegedésben rosszabb az i7.
Ez egy i7 MQ-ról írom, ami 5mp után túlmelegszik és 2GHz-ra esik vissza(2,4 persze...), egy 3cm vastag T440p-ben... -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Megkeresett most egy ismerős hölgy, egyetemhez kellene neki egy gép. Gerincproblémái vannak, stb, így kulcsfontosságú lenne az alacsony súly.
"lehetőleg 100, max 150eFt, de az nem lenne baj ha lentebb mennénk" lenne a keret, a cél igazából jegyzetelés, böngészés, etc.
Nyilván a "használt TP" mondókával kezdtem a dolgot, X200, X230T tulajként.Van néhány típus ami felmerült, ezek közül női szemmel az X1 Carbon jött ki győztesnek, kérdezem, hogy vehető-e? Igen, tudok a forrasztott RAM-ról, és társairól.
Valami más opció? Van még T440S, illetve 820G1, stb
Köszi
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy fura kérdésem lenne, én legalábbis nem értem a dolgot:
T440p, egy karcsú i5 4200M procival vettem. Stressz tesztben 5 perc után már trottyolt nem kicsit. Ezért is félve cseréltem le egy jóval bivalyabb i7 4800MQ-ra. Ez viszont 45 perces stressz teszt után sem trottyolt és 75 fok fölé sem ment 45 percnyi 100%-os terhelés után sem.
Én ennek csak örülök, de nem értem, gondolom ti mint szakik, tudtok rá magyarázatot? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Használ valaki T440p-t, i7 procival?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Surfym@n #103381 üzenetére
Szia, köszi végül is egy w530 lett, elsősorban a win10 kompatibilitás miatt. A saját T420s-en még elbütykölgetek a driverekkel, da a barátnőmnek nem akarok ilyen gépet
végül egy ilyen kombó lett
• i5-3230m procival
• 8gb rammal (2x4GB + 2DIMM üres)
• ssd nélkül
• k1000m vga
• aksival/ 2 órás,
• FHD kijelzővelaz érdekessége, hogy szériaszám alapján ez egy 4 magos i7 gép volt, de valaki valamikor már kicserélte benne a procit, de szerintem office-ra ez is elég lesz.
így alakult az az érdekes helyzet, hogy 2 magos gép 4 ram slotal. ami azért jó, mert a 2x4 gb samsung mellé bepattinthatom az enyémből kiesett 2x4gb-t. (én vettem 2x8 Hynixet, amikor olcsó volt a ram, 1600Mhz,1.35 V fajtából)
a kijelzőn van egy kis világos folt, benne 1 fekete pixel, de nem zavaró, és ennyiért elnézem------------------------------------------------------------------------------
gondolkodtam, hogy a sajátomat is lecserélem, de nem nagyon találok alternatívát (ehhez van 1 fullos dokkolóm, meg egy usb3 port replikátor, 3 ultrabay aksi, 1TB fiók, 1 dwd-rw, meg egy tartalék gép, amibe most jött meg a ventilátor az aliexpressről. mondjuk annak sajna nem megy a bal oldali usb slotja, vagyis néha nem megy, valami kontakt hiba...
de amúgy elvagyok vele. dolgozatm egy t440-en, a hajam égnek állt a tapipadjától...
az egyetlen bajom vele, hogy már 16:9-es a kijelzője, ami iszonyat baromság, meg az igen gagyi TN film panel. szóval inkább azt tervezem, hogy teszek bele egy FHD IPS kijelzőt, a thinkwikin van róla leírás, ahogy számolom olyan 30-ból kijönne... -
vicze
félisten
válasz
azbest #103321 üzenetére
Rossz doksit nézel, semmi ilyen nincs a T440p HMM-ben.
COMS eltávolítása reseteli a Power On jelszót. Nyilván valóan nem hat ki a Supervisor jelszóra(az elég csúnya biztonsági lyuk lenne) és az ATA jelszóra.
Modelltől függően felejt. Régieken mindent elfelejt, újabbakon csak a nem biztonsági beállításokat. A T440p-re most pont nem emlékszek mit történt.Maga a reset lyuk, csak csak az aksit választja le. Ez is kellett már párszol használjam pont T440-en és párszor X1-eken, valami nagyon furcsa Windows kifagyásnál amikor egyáltalán nem reagált a bekapcsoló gombra.
@thomasvold: Az lehet, hogy nem húztad le CPU cserekor a CMOS elemet?
-
azbest
félisten
válasz
vicze #103320 üzenetére
lenovo trehánysága, hogy a t440p hmm-ben is megemlítik a lyukat
Egyébként ja, ha csak az opcionális belső akkupakkot választja le, akkor érthető.A cmos elem leválasztást máshol is írták alternítívának. (annyi apróság, hogy nem mindet felejt el - a jelszavakra, s hasonlókra nem hat. De talán vannak olyan alapbeállítások, amire hat és nem csak az órát hajtja)
-
thomasvold
őstag
válasz
azbest #103318 üzenetére
Sajnos T440p - n nincs reset hole, de azt megpróbálom, hogy lehúzom a cmos-t és kisütöm. Másra már nem tudok gondolni, csak arra, hogy a proci nem jó.
De ha a proci hibás lenne, akkor csak felpörögne a venti és sipolna a gép. Nem pedig semmi nyikkanás. Vagy nem feltétlenül?
-
azbest
félisten
válasz
thomasvold #103317 üzenetére
-
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Vettem egy T440p-t, egy i5 4200M van benne lecseréltem egy i7 4810MQ-ra, de sajnos meg sem nyikkan, ha bekapcsolom. Csak hármat villog a bekapcsoló gomb. Legújabb bios van fenn. Visszatéve a 4200M-et, újból elindul. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
azbest
félisten
válasz
hurka99 #103281 üzenetére
nem annyira ismered ezeket a laptopokat és a processzorokat, igaz?
Thinkpad generációnként más a cpu generáció is.
T420 2. generációs, pl i5-2520m
T430 3. generációs, pl i5-3320m
T440 4. generácis, pl i5-4300UAz első kettő között nem nagy különbség van. De a negyedik generációs sem igazán gyorsabb, sőt az U-s procik a nagyobb energiatakarékosság miatt lehet vissszábbveszik az órajelüket és folyamatos terhelés alatt akár rosszabbul is teljesíthetnek.
A támogatott memóriák közt van különbség, meg a inteles gpu javult kicsit az újabbakban. A t440-ben ráadásul beforrasztott a proci, míg a korábbiakban utólag is cserélhető, például 4 magos i7-re abból a generációból. -
hurka99
újonc
Egy használt T440 430 egy 2-3. gen-es i5-tel mennyire használható?
-
Tikakukac
titán
válasz
adamhr #102944 üzenetére
Mások tiszteletben tartásával kérdezek akkor egyet. Vagy párat.
Szerettem volna egy megbízható, megkímélt T-t. Sikerült.
Ezt 3 hétből?A touchpad elsőre furcsa volt, de megszoktam és már szeretem. Lehet ezért megköveztek.
Én biztosan nem. Fogunk egy T450-et meg egy T440-et és azonos feladatokat kell elvégezned. Mérünk időt és végül 1-10-ig pontozzuk az ujjleszakadást és b@zmegelést. Az biztos a szeretem szót 40-es touchpadről khm, nos, nem sűrűn olvasni. Finom voltam.A gép anyag minősége hozza a szokásost.
Szokásos mit? Mert nem ThinkPadot, ezt tudjuk, látjuk, mérhetjük, tapasztaljuk.
Tehát megbízható, strapabíró.
Ugrás az első pontra, grátisz egy gépből ezt levonni...
Tehát a Thinkpad nem változott negatív irányba x40-es szériával.
Továbbra is tisztelettel: ömlik az önigazolás szegény értékelésből. Ezt én így nulláról betolva 2-3 hét tapasztalattal erősnek érzem. Kicsit olyan szemben az autópályán érzés. -
adamhr
lelkes újonc
Hetekkel ezelőtt kérdeztem a fórumon a véleményeket a T440-ről.
Beszámolok pár sorban. Mivel anyagi és ár érték arányban ezt találtam a legjobbnak. (i5-4300U,8GB,180SSD stb.). Szerettem volna egy megbízható, megkímélt T-t. Sikerült. A touchpad elsőre furcsa volt, de megszoktam és már szeretem. Lehet ezért megköveztek. A gép anyag minősége hozza a szokásost. Tehát megbízható, strapabíró. Színre tökéletes. Nem zavaró az eltérés. Hűtésre is 5 csillag. Én megszerettem. W-vel is tökéletesen megy, én L Mintel használom. Elégedett vagyok vele, csalódtam, de azt pozitívan. Majd a T440P is érkezik hamarosan. Tehát a Thinkpad nem változott negatív irányba x40-es szériával.
Köszönöm, hogy elolvastad. -
vicze
félisten
válasz
SPeti1984 #102903 üzenetére
A M.2 2242-es portot használják minden Thinkpad-ben a WWAN bővítésre, így mindegyikben van, DE nem minding modellt támogat háttértárat illetve, nem mindegyik SATA-t az újabbak csak NVMe-t támogatnak.
T440/s/p/T450/s/p SATA-t támogat csak T450s felett egyik s modell se támogat más storage-et WWAN-on, csak a simák. T480 és felette csak NVMe-t támogat már. X1-ek nem támogatják egyáltalán egyik se. A többi X-et nem tudom fejből.
(#102904) rgeorge: Holnap megnézhetem, hogy azoknál akiknél gond volt lefrissült-e de nem hiszem. Csak fogtam és az aksi toolbaron kikapcsoltam, azóta nem jött vissza senkinél.
Amúgy az új Vantage-ben nincs ilyen beállítás, szóval hiába is keresném.Valószínű ennek a sztorinak több változója is van.
-
Tim82
félisten
válasz
SPeti1984 #102887 üzenetére
Igen.
Egy M.2 2242 SSD és egy 2,5" SATA SSD vagy HDD mehet bele.
T440p hivatalos Hardware Maintenanca Manual (pdf, kattintásra megnyitja/letölti a böngésző, saját oldalszámozás szerint 64. oldalon látod az M.2 SSD beszerelésről az infókat.)
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy cikket ami alapján jól látom, hogy T440p laptopba tudok még egy SSD-t beletenni? Ez ha jól látom 2242-es típusnak kell lennie.
-
Tompika777
senior tag
Sziasztok!
Lányomnak van egy T440 gépe,és külső akksit szeretnék venni hozzá,de természetesen nem az itthoni árakon.
Tud valaki megbízható kínai boltot,aki megfelelő minőségű akksikat árul korrekt áron?
Válaszokat,linkeket előre is köszönöm,akár privátban is. -
adamhr
lelkes újonc
Halihó!
Akinek van T440-ese tudna írni privátot, lenne pár kérdésem. -
Tikakukac
titán
válasz
adamhr #102724 üzenetére
Eléggé igazak. Vegyed a T440-et, de szóltunk előre. Nem a proci a gond, hanem az egész gép úgy ahogy van.
Keresés, keresés, keresés. Apró padlásig van lehúzós szerencsétlenekkel, nem kell velük foglalkozni. T440-et pedig tényleg az vegyen, aki nagyon nem szereti magát.
-
adamhr
lelkes újonc
válasz
Tikakukac #102723 üzenetére
Sokat gondolkoztam. T440-re van gari is, hardveraprón anélkül láttam azért az árért... mennyivel lehet gyengébb a i5-4300u a i5-5300u-tól? Végül is amire kellene, Office work, háttérbe zene, néha filmezés. Későbbiekbe csak nem lesz ilyen annyi gebasz. És akkor gondolkozás nélkül bele csaphatok. De az már majd T470es lesz.
Mennyire lehetnek igazak amiket néhol olvastam, hogy csalódás a T440? Touchpad nekem nem gond. -
adamhr
lelkes újonc
Sziasztok!
Mi a véleményetek jó állapotú 5 + 3 órás aksival lévő 8gb, 180 ssd T440-et megéri megvenni? Két gép között vacilálok. A másik egy HP 840g2. Ez i5-5300u cpuval van a Thinkpad pedig I5-4300u. Szívem a Thinkpadhez húz.
Mi a véleményetek? -
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy T440s ami ki/be kapcsol másodpercenként, tehát nem tud elindulni. Leválasztottam a beépített akkut és a bios elemet, de továbbra is ez a hiba hálózatról, és akkuról is. Valamilyen alaplap hiba sajnos? Messzebb vannak tőlem a hivatalos szervizek. Keressek olyat, aki postázással, futárral is tud nekem segíteni? Köszönöm!
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
T500-as masinám után szeretnék egy másikat más igényekhez igazodva. Próbáltam utánanézni és arra jutottam túl sokat akarok, kérlek igazítsatok el hogyan köthetnék a legkevesebb kompromisszumot!
Amire szükségem van:
- legyen kisebb és könnyű! (Szeptembertől az egyetemre nem akarom a mostanit magammal cipelni.) (max 2 kg)
- hosszú üzemidő! Egy egész napot kibírhatna, ami kb 6-7 óra. (A mostani 9 cellás Panasonic akksi 2-3 órát ha kibír Linux-al - Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy mely szériával kompatibilis még ez a nagy akksi? Hátha tudnám használni, hogy kibírja a napot vele.)
- szeretnék néha játszani régebbi játékokkal legalább HD medium felbontáson (8 GB RAM, i5-i7, ~GT1030 GPU teljesítmény, amit már megközelít egy mai integrált Intel HD, így nem kéne a problémásabb dedikált)Keret rá max 150e, használtban gondolkozom természetesen.
Szóval amolyan mindenes laptop kéne.
A T440P ami eddig a legmeggyőzőbb: jól bővíthető, időtálló, cserélhető a trachpad-ja, IPS kijelző, 16GB RAM max, i7 CPU. Szinte mindenben jó lenne, de nehéz.
Tudtok hasonlót, ami még kisebb és főként könnyebb?Köszönöm!
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102572 üzenetére
Arról, hogy felesleges valamit belerakni, ami már benne van, és hogy nem igazán érted, hogy még 2 két antenna is kéne és egyéb apróságok.
Egy normális dolgozónak és vállalati IT-nak semmi szüksége a bővíthetőségre, a legjobb laptopjaink továbbra is az X1-ek, ha lenne 32GB-s szivesen használnám én is.
Nyilván megvan az oka, hogy nem fogok már T490s-t rendelni, de ezt kivéve max a roncsvadász kultúra mániája a laptop alkatrészek cserélgetése. 5év gari és cserélnek mindent.
Hiába van már szárrá modolva a T440p, tisztában vagyok vele, hogy ez az én egyéni heppem és nem erre van kitalálva.Tesztelésre maradnának az Alfaknál egy értelmes 9dB-s antennával, ha megengeded. :)
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #102564 üzenetére
A 460/470/480 idején azért ezt elég jól kitalálták. Ott volt a vastag gép, normál 2,5" HDD, két ramslot, kivehető akku, normál dokkoló, az még egészen "sturdy" kategória szvsz. Ha vékonyabb gép kellett, oké, ott volt az S kiadás, buktál egy ramslotot, a kivehető (akár nagy) akkut, a strpabíróbb borítást, már csak M2 SSD ment bele, de maradt a teljes port kínálat, normál dokkoló, teljes értékű, bővíthető, ergonómikus gépet kaptál, de fél kilóval könnyebben és picit kissebb méretben. Akinek ez sem volt elég pici/vékony, ott volt az X1 Carbon, ami még kisebb, könnyebb, vékonyabb, de cserébe mindent integráltak bele, meg külön dokk is kellett hozzá, és a portokból is el lett véve.
De abban igazat adok, hogy a 15,6 jó hűtésű DTR és az elpusztíthatatlan 14" kategória viszont tényleg már ekkor sem volt már. Igazából a T440-től a normál kiadás volt, ami korábban az S volt. Mondjuk végülis most a T490-nél is hasonló lett, a korábbi S lett már szinte a normál is.
-
Tikakukac
titán
válasz
TarekElAli #102422 üzenetére
Jó kis T440. Én attól függetlenül, hogy buhera-paneles vagy sem adnám is tovább a lelkesebb kollégáknak
-
TarekElAli
csendes tag
Sziasztok !
A Yoga-m alaplap hibás lett , és ideiglenes megoldásként vettem egy t440-t (ha a probléma megoldódik akkor marad is), eddig nagyon jó barátok vagyunk, de az éjszakai munkát nagyban hátráltatja hogy kiégeti a szemem.
A fényerőszabályzás sem gyorsbillentyűről sem windows beállításból nem állít a fényerőn , miközben a csúszka változik.
OS : Win10 Ent , fresh install , driverek a lenovo oldaláról frissen leszedve.Valakinek valamilyen titkos tipp?
A goggle keresés során látom hogy a win1809 update is okozhat ilyet(és hogyan oldjuk meg), de akármilyen driver verziót raktam fel eddig , sajnos nem működött vele.
Üdv,
T -
Eladó445
tag
Sziasztok! 4G modemet kiszedtem a T440s-ből. Bekapcsolás után nem működik pár gomb. Ill. ki/be kapcsolgatja a hangot.Tényleg a bill csere lesz a megoldás? (i, k, nem működik. poiurewq-t ír az i helyett. stb)
Restart nem segített rajta.Köszi -
Balinov
titán
Megint en, Sracok.
Tobbszor olvastam mar a topikban, hogy a T440/S szeria, mint nem tul jol sikerult rancfelvarras elegge kerulendo, viszont mi a helyzet mondjuk a W540-ekkel?
Ebayen eleg jo valasztek van I5-i7/16GB, FHD/3KIPS, akar Quadro-s valtozatokbol. (mint pl. ez, magyarorszagi eladotol) Egyre inkabb azon vagyok, hogy hamar lapatolni kell a penzt valamibe, akkor legyen valami korszerubb/ jobban idoallo megoldas, mint a 420-ast pofozgatni.B
-
vicze
félisten
válasz
Benyoboy93 #102185 üzenetére
Mivel a listádon volt a T440p, így pár rövid gondolat
A touch pad ahogy írták egyszerűen csak szörnyű és elviselhetetlen(gen 4-en), lehet cserélni, de vannak drvier problémák utána, és viszonylag drága a csere. viszont amit tud: cserélhető CPU, esetlegesen dGPU, 16GB RAM (440s csak 12-t tud 4GB forrasztott), akár 3 storage ha nem kell a DVD, nagy aksi, FHD-ig lehet menni vígan kijelzővel.
Hátrány: 2,5kg+ súly, touchpad, gyenge hűtés, ez úgy a teljes gen4-re jellemző.T440 és T440s pár apróságot kivéve azonosak belsőre.
Az megjegyezném, hogy az nagyobb i5 bőven elég, és az i7 nagyon durván fűt főleg a M-es 4magosok, amivel az üzemidő is elég durván leesik.
Amiket felsoroltál még volt/van Win7 driver support, de már nem lesz sokáig.
Esetleg ha játszik külföldi rendelés, érdemes elgondolkodni, a billentyűzet csere vagy címkézés nem jön-e ki olcsóbban.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Én Windows 10-zel használom a T430-amat már vagy 1 éve. 4GB Ram-mal és merevlemezzel baromi lassú, de 8GB RAM és 860 Evo mellett tökéletesen üzemel, gyors, jól támogatott, sőt, After Effectsben csináltam már vele 4K-s anyagokat is, és egész kulturáltan ment rajta, pedig integrált grafikás. Nyilván a renderelési idő már másik kérdés, de akkor is vitte a 4K-t. Bár 7 éves gép, a mai napig adják hozzá ki a BIOS frissítéseket. A kijelző eléggé fs, pixeles mint az atom és rosszak a színei, az 1600x900-ast még nem láttam. Viszont amennyiben nem hordoznád, én inkább egy T530-at ajánlanék, nagyobb kijelző, ha jól tudom abból van 1080p-verzió is, abból gyakrabban találkozni dedikált gyorsítós változatokkal. Ha találsz ennyiért esetleg W530-at, az még jobb, szerintem akkor ne is keress tovább. A fenti Dell és HP szintén jó darabok, amennyiben azok jobban tetszenek, akkor nyugodtan vedd meg őket. A T440-es szériát már megbeszéltük, ne vedd meg kategória. Még egy jó tanács: A hasonló korú üzleti gépeket rendszerint rossz kijelzőkkel szerelték. Hogyha helyhez kötve szeretnéd használni, szerintem vegyél mellé még valami FHD IPS monitort, hidd el, sokkal jobb lesz.
-
válasz
T440s a legidegesítőbb tapipadja van ami valaha létezett. Ha kínozni akarod vele magad akkor ajánlott csak.
T450s-nek még lehet cserélni az akkuját,akár 10 óra működést is tud. T460s-nem meg csak beépített akkuja van. Ami keveset fogyaszt ha nem nyomkodod,de csak 4-5 órát tud nekem.
T430 ha olcsón akarsz normális gépet. T440s de tapipad cserével,nagy akkuval szerintem a legjobb választás. -
Benyoboy93
csendes újonc
Sziasztok!
Használt laptop vásárlása előtt állok. Egy ideje már figyelek bizonyos márka bizonyos szériáit: Lenovo Thinkpad, Hp Elitebook (8460p, 8470p, 8570p), Dell Latitude (E6430). A Thinkpadek kifejezetten bejönnek. Előző laptopom egy 2012-es Toshiba Toshiba Satellite C660D-1H2 volt AMD E300 Apu procival, szóval most úgy érzem ideje váltanom.A rá szánt összeg 70e, nagyon maximum 80-85e lenne. 14-es mértnél alább nem szeretnék menni, mivel a hordozhatóság nem szempont, viszont jó lenne minél nagyobb felbontást kicsikarni, pl.: 1900x600 előny. Elsősorban hétköznapi dolgokra (böngészés, Netflix, Office) de emellett, néha rövid max. 20 perces videók szerkesztésére (8gb ram elég, vagy inkább toljam fel 16gb-ra?) és régebbi (kb. 2000-2012-ig) játékokra kéne nosztalgiázásnak, ilyen kis mindenes. A kiszemeltek T430, T440, T440p, 440S. A T430-ról nagyon sok jó olvastam külföldi oldalakon, youtubeon, tehát ez a legszimpatikusabb, a későbbi bővíthetősége (i7 Cpu, ram, EGPU stb) meg külön plussz pont. Ha már itt tartunk van aki járatos kifejezetten a valamelyik Thinkpad (pl.: T430) bővítésében? Mennyire macerás, drága mulatság? Nem feltétlenül a közeljövőben, csak, mint opció kérdezem. Op. rendszerben inkább Win7 párti vagyok, de ahogy látom a legtöbb helyen Win10-el adják őket, esetleg ezekhez a lapikhoz melyik ajánlott (túl sokáig használtam kőkorszaki consumer gépet, bocsi
)?? T430-as láttam 85e-ért, ami a felső árhatár nálam, viszont így I5 3320m, 16gb ram, 320gb hdd, HD Graphics 4000 1600x900-as felbontással megy 2 év garival. Alap árban 63e lenne, viszont csak 8gb ram és 1 év garival, minden más ugyanaz. Szerintetek?? Mivel ismeretségi körömben nincs akinek van tapasztalata a fent említett használt üzleti laptopaz okkal, tehát elsősorban, személyes tapasztalatok (erősségek, gyakori hibáik stb.) fényében lennék kíváncsi, hogy melyik laptopokat ajánljátok. Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget! Bocsánat a terjengősségért!
-
pr0bi
senior tag
Sziasztok, T440-T450 széria esetén gond nélkül aktiválja magát a gyári Windows (bios slice key) újratelepítés után ha MS-től töltöm le a img-t? Kicsit megkavarodtam mert lenovo a hivatalos oldalon pont az ellenkezőjét írja. Én eddig úgy tudtam a forrás teljesen mindegy csak a verzió számít.
-
pakline
újonc
Sziasztok
Van egy örgecske t440-em, ma reggel kapcsolóm és nem Thinkpad logo ugrik be hanem lenovo fekete fehérbe (iterrupt normal start, press enter) na ez nem müködik hogy enter. Boot menu ssd nem bootol semi nem történik. Teszteken bios shadow, videocard shadow, lehet hogy az ssd adta meg magát?
Köszönöm a válaszokat. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #102051 üzenetére
Annó meséltük, hogy kolléga gépébe kiszállós szerviz nem belevaló képernyőt hozott. Ami még akár valami dokumentációs tévedés miatt hihető is lenne (t440-es képernyp t450-ben, valamelyik doksiban rosszul listázták)
Viszont legközelebb, mikor ment, akkor a teljes kit a képernyőn kívül a keret martricából is állt, mivel nem garantálható a sérülésmentes leszedés és visszarakás. És persze a matricán rajta a model neve, így nem lehet összecserélni sem.
Az nem derült ki, hogy így optimalizáltak-e alkatrészre várási időn, hogy megbontanak kiteket és külön-külön felhasználják vagy esetleg bontott alkatrész volt. De eléggé benne lehet a pakliban az, hogy egyesek seftelnek is az alkatrészekkel.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy T440-es laptopom, melyett miniDP -> HDMI-vel szeretnék összekötni egy Dell P2419H-s monitorral. Ubuntuval minden probléma nélkül müködik, de Windows 10-el nem tudom müködésre bírni a monitort. Remélem itt valaki járt már hasonló cipőben és tud segíteni.
Próbáltam a win + p - ét de hiába választom ki amit szeretnék nem marad úgy.
Próbáltam a device manager-be a display adaptors-t frissíteni, de semmi.
Próbáltam a jobb klikk display settings -> Multiply display detect de itt azt a hiba üzenetett kapom, hogy "didn"t detect another display"
Próbáltam már az Intel HD graphics programot újra tenni, de semmi.
Próbáltam az Intel HD graphics programjába beállítani a muliply display, de ott nincs is ilyen lehetőség. Pedig kellene, hogy legyen.
Szóval a segítségeteket szeretném kérni. Amire jutottam, hogy biztos software-es a hiba. Továbbá, hogy miket próbáltam eddig. Esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan tovább?
Létezik, hogy valami driver hiányzik a gépemről? Valamit próbáljak feltenni?
Segítséget előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
oleee #101942 üzenetére
Nem ismerem a teljes palettát, de pl. a T460s-t egészen biztosan lehetett vele rendelni [link], és gondolom az utódait is.
FHD IPS pedig kb. mindbe opció volt T440-től.
Azért annak utánanéznék, mennyire jó a skálázás az OS-en, amit használni szeretnél, win10-en kipróbáltam a FHD T460s-emen, ment is vissza 100%-ra, inkább csak pici legyen, mint pici és ronda is.
A MB-ok ebben azért elég jók. WQHD-n már nem biztos, hogy be tudnám vállalni a 100%-ot.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyárilag i5-4300U -s procival szerelt T440-ben a procit le lehet vajon cserélni i5-4310m-re?
Ahogy nézem, ezt csak U-s procikkal szerelték.
Elbírná vajon? Ugye itt 15W vs. 37W. -
Tim82
félisten
Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.
Btw, viccelődtem, de bíztam benne, hogy észreveszed magadtól is. Ezek szerint nem, pedig volt ott megfelelő hangulatjel és jelzés is, hogy mikortól "beszélek komolyan".
Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.
Az eseted akkor eléggé egyedi. Cserébe a T420 BIOS-a még módosítható, tehát még a legrosszabb esetben is orvosolható a whitelist kiiktatás után WLAN kártya cserével.
Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész.
Valamit nem jól néztél akkor pár hónapja, bő egy éve van olyan adapter kit a piacon, amivel igencsak elenyésző mértékben van probléma. Tény és való, az ára már majdnem felér magával egy 14" full HD IPS paneléval. Azért egy T440(s) full HD IPS panellal szerintem még nem jön ki ebből a pénzből, mint egy "meglocsolt" T420, de valóban nem járunk nagyon messze már.
De nem is azt írtam, hogy ez milyen gazdaságos megoldás, hanem azt, hogy áthidalható vele a gyári TN kijelző problémája.
Abban nem feltétlenül foglalnék állást, hogy melyik megoldás érné meg jobban: az IPS-esített T420 vagy egy T460s. Ez már inkább szubjektív kérdés, de nem is ez sem a mostani, sem az eggyel előző hozzászólásom célja, csak a kép további árnyalása. Tény, hogy én is inkább a T420-ra szavaznék, a klasszikus billentyűzet sokkal inkább a "kezem alá dolgozik", mint egy bármennyire jó szigetes megoldás és úgy érzékelem, hogy legalább annyi problémába bele lehet futni az új szériákkal is, mint amennyit a korábbiak kapcsán írsz és ezek egy része rosszabb/kevésbé megoldható az én szemszögemből.
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #101787 üzenetére
Nem annak szántam. Tényleg így gondolom, más kategóriát képviselnek, aminek vannak nagyon jó oldalai pl. súly, méret, képminőség, nagy touchpad, ugyanakkor hátrányai is, mint a nagy touchpad (
) vagy hogy azért nem tolerálja a durva abúzust annyira jól.
A Thinklight vs. billentyű világítás érveléseddel nem értek egyet, nem minegy, honnan jön a fény. A Thinklight-al megvilágítod a gép környezetét is, tudsz lapokat megvilágítani, jobb a szemednek is. A billentyűzet világítás ezzel szemben szerintem csak arra jó, hogy látod hol a billentyűzet a gépen sötétben...
A hangosság érdekes a T420-adnál, nálam az i7-el sem hangoskodik, pedig adom neki a turbót is... Lehet kellene nálad neki friss paszta vagy takarítás, esetleg új hűtő rá? De ez a része szvsz orvosolható, ha amúgy szereted a gépet.
Nálam sem a színhűség volt a fő baj. Hanem hogy konkrétan semmit nem lehetett látni hacsak nem szemből nézted, hamar invertálta a színeket. Plusz az AUO 900p panelnek nagyon erős AG rétege volt, egyáltalán nem volt kellemes használni. Volt jó asztali TN monitorom, azzal semmi bajom nem lett volna, de a T420 TN-je katasztrófálisan gyenge volt. A T430-ban egy fokkal jobb a 900p LG, annak legalább az AG rétege rendben van, de az is fényévekre van akár a T460s-em LG, akár a T460 AOU FHD IPS-étől minden tekintetben. Szín kritikis munkára ezek az IPS-ek is teljesen alkalmatlanok, 60% sRGB lefedettség ilyen területen viccnek is rossz.
Persze, nem a T420 hibája, hogy mindkét gyári hálózati eszköz bütykölés nélkül kb. használhatatlan, de mégis a T420 felhasználói élményét rontja, mégpedig nem is kicsit.
És abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy a Lenovo is nem volt sáros a dologban, ugyanis az AMT/Vpro technológiákkal is összefüggött a jelenség, az anélküli gépeken elvileg nem volt ilyen égető a gond. Ja, és a gyári Wifi nálam betegeskedett Ubuntu alatt is, igaz, nem olyan brutálisan, mint win7 alatt.
(#101789) Tim82: Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.
A szigetes billentyűzetről már 2,5 éve is leírtam, hogy nekem jobban bejött, mint a klasszikus: [link] [link]. Gyakorlatilag egy az egyben ezt írtam most is... A T420-as kálváriám is végig dokumentáltam: [link]. A T440 szintúgy, már 2015-ben sem tetszett, indokok mint most, kb. [link], a kijelző is megkapta a magáét tőlem, akár a T410-en, akár a T420-on: [link] [link].
Amíg nem próbáltam, én is irtóztam az átrendezett 6-soros billentyűzettől [link], de mikor volt lehetőségem kipróbálni, megtapasztaltam, hogy bár a kiosztás tényleg erősen visszalépés, de nem megszokhatatlan/használhatatlan, és vannak azért a szigetes új megoldásnak is előnyei, pl. a visszajelzés, amit írtam, nekem jobban bejött.Szóval, nem gondolom magam elfogultnak a saját dolgaim iránt.
Tény, lehet, hogy nem vagyok mindig 100%-ig konzisztens magammal, én is emberből vagyok.
"Mit ad Isten, Linux alatt pl. ezzel sincs gond."
Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.Igen, a kijelző "whitelist" nem hangzik túl jól, viszont a T460s-be egy hadseregnyi jó kijelző van gyárilag, Innolux, többféle AUO, LG, FHD és WQHD is. Szóval ezzel azért szerintem nem lesz gondom.
A T420 IPS-esítésén egyébként erősen gondolkoztam. Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész. Nekem jobb opciónak tűnt rákölteni még mondjuk 50K-t az IPS-esítés árára, és megvenni a T460s-t, ami jóval könnyebb, fiatalabb és modernebb vas. Eddig nem bántam meg. A felső sor hiányzik a klaviatúráról, a többi dolog nekem oké. A másik marhaságát is könnyen tudom szoftverből javítani, hogy 25W-ig elengedték benne a CPU-t, óriási turbóval, 15W-os hűtővel, az az i7-es kétmagossal annyira nem volt bölcs gondolat.
(#101790) Tikakukac: Világos. Írtam is, egyértelműen jobban kell már ezekre vigyázni. De én azért annyira nem látom borúsan pl. a T480-at, főleg nem gagyinak. Nem annyira masszív, prémium, mint ezek a régi TP-ok, de még mindig szerintem teljesen kultúrált, korrektül összerakott, nem lesz tőle tejfölöspohár-undorom, mint egy random konzumer gépen.
(#101792) Tikakukac: Erre nem jó, mint írtam is.
Erre manapság már mást kell venni. De hogy mit, passz.
Amúgy szvsz azért az ilyesmit a klasszikus business gépek is azért megérezték, láttam én már régebbi Thinkpadet is foltos kijelzővel, és ha repült az asztalról, ugyanúgy szét tudott hullani. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101775 üzenetére
Azért ez az s-s-s-s-s változat erős túlzás... Kitalálták ezt a vonalat a T431-el valamikor 2013-ban, aztán ebből lett T440, T450, de igazából a T480 is még szvsz ez a konstrukció. Egyedül a 460-asnál került valami új változat elő a T460s-el, na azt derék módon lekönnyítették egy erős áttervezéssel, és az maradt nagyjából a T470 és T480s is. A normál kiadások ráadásul legjobb tudomásom szerint végig két ramslottal, de az S kiadások is hoztak egyet.
Én nem fogok neked ilyet mondani, én falnak megyek a forrasztott CPU és ramtól is....A forrasztott CPU-ra még látok racionális érveket is, de a ramnak azért illene beférnie, a T460s-be is be tudtak zsúfolni egy slotot. De ha már forrasztott, legalább ne csak 4GB-ot forrasztottak volna rá... Na mindegy.
-
HSM
félisten
válasz
Frawly #101734 üzenetére
Nem teljesen értem ezt a macbook utánzatozást.
A T440-nél értem, ott volt egy komolyabb váltás, és nem sikerült valami jól. Ugyanakkor továbbfejlesztették, és már egészen kiforrott lett. Nem egészen értem, miért baj, hogy egy gép nem csak masszív és jól használható, de vékony is.Nálunk itthon van T460 és T460s is, kollégáknál volt lehetőségem T480-ast is megvizsgálni közelebbről, és teljesen rendben vannak. Nyilván picit más célközönségnek készültek, a sima modell inkább ellenálló, vízelvezetős billentyűzetes, kívülről műanyag, míg a vékony modell abszolút a súlyra és minimális méretre megy, de azt kell mondjam, meglehetősen masszív annak ellenére milyen vékony. Korrektek a hűtéseik, az elrendezésbeli hiányosságokat leszámítva szuper a billentyűzet, jó a trackpoint (bár az s-ben kicsit gyengébb és más kupakos, sajnos), a tapipad mérete pedig nem zavaró, ha kikapcsolod, és minek bekapcsolni egy jó trackpoint mellé.
Én elég "kemény vonalas" klasszikus Thinkpad rajongónak gondolom magam, ugyanakkor látom a modern gépek előnyeit is, a 480-as szériáig biztosan. Évekig egy közel full kiépítésű T420-ast használtam, van itthon T430 is, de ezek után is abszolút elégedett vagyok a T460s-el. Igaz, sokkal jobban kell rá vigyázni, mint a régiekre, de ezért bőségesen kárpótol az egy kilóval kevesebb súly, amit hurcolni kell. A T460-ast meg már babusgatni sem kellene, mert az kívülről már fém helyett masszív műanyag, mint a régiek. Szerintem nem rossz gépek ezek sem.
A 490-es nekem elsőre már furább irány. Lehagyott SD olvasó, ethernet port és full forrasztott ramok az S gépen, lehagyott kivehető akku a normálon. Ezek elsőre nem annyira szimpatikus változások, ez tény.
-
Ganz-[HUN]
addikt
A T440 eladója küldte ezt a képet, hogy működik a touchpad, hibátlanul reinstall után. Fogalmam/fogalmunk sincs mi lehetett a baj.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T440-esem melyre szeretném feltelepíteni a Windows 10-et.
Kérdésem az lenne, hogy van valami olyan BIOS beállítás amit előtte csekkoljak le, hogy jól legyen beállítva?
Emlékeim szerint nem mindegy, hogy egy bizonyos rész, hogy van beállítva és telepítés után nem ajánlot már állítgatni, csak ezért kérdezem. Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! T440P-n az egyik USB azt csinálja, hogyha rákötöm az iphone-t, akkor folyamatosan jön a felcsatolás-lecsatolás hang. Win10 van fenn a gépen. A kérdésem, hogy a port haldoklik vagy a Win10 kezeli hüléyn az eszközt (másik portra dugva nem csinálja). Az inkriminált port a jobb oldali hátsó.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101212 üzenetére
T440p lett belőle, most jegelte nekem a srác. T450 (valódi lenovo, nem kínai) touch pad, és ips kijelző.
-
Tim82
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #101201 üzenetére
eladó elmondása szerint T410 drivereivel
No várjunk csak. A T410 és a T440 touchpadja teljesen eltér hardveresen, az úgy biztosan nem lesz jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101204 üzenetére
Az, hogy hülyeségeket csinál a T440 tapipad az lehet normális. A világ szemete alapból.
-
donjohnson
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #101201 üzenetére
nem tudom, de ha tudtál róla és így vetted, akkor oké, de ha nem tudtál róla és az eladó most próbál meggyőzni, hogy neki valahogy működött korábban, akkor én a helyedben visszaadnám és visszakérném a pénzt, mert ez így nem rendes működés win10 alatt, ami ugye támogatott t440 esetében.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101196 üzenetére
USB Linux bedug és megnézed. Ha ott jó, akkor tudod mi a gond. Ha ott sem, akkor gép szétbont, csati megnéz. Ha úgy is rossz, akkor legalább itt az idő a T450 modnak. Ha megy egy T440 padja akkor is kiérdemli a használhatatlan kifejezést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest