- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nagyon ismerős a Nothing Phone (3a) Lite
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Ezzel amúgy az itthoni i5-6300U és i7-6600U ismeretében nem értek egyet. A fogyasztás pipa, azonos órajelen nagyjából hasonlóan fogyasztanak, ebből következően nyilván a magasabb órajelekre képes i7 melegebb lesz és teljesítménycentrikusra rakva a fogyasztási sémát az akkut is hamarabb megeszi.

A 15W viszont nem kamu, arról van szó, hogy rövid időre túl tudja lépni a turbo-val, ez le is van kerek perec írva a dokumentációjában. Az alapórajelét (2,6Ghz) nálam az idők végezetéig is tartaná kb. 15W-ból. Mondjuk takarékossági és tartóssági okokból én limitáltam max 3,1Ghz-re a turbóját, mintha egy 6500U lenne, afelett már alig gyorsabb de sokkal torkosabb. Szóval ez is egy plusz pont az i7-nél, hogy abból tudsz kvázi i5-öt csinálni XTU-val (vagy az órajel korláttal akár XTU nélkül is), fordítva viszont nem működik. Linux alatt pedig alapból csak max 2,8Ghz-en ment, úgy már alig kér enni valamit.
Azzal viszont maximálisan egyet tudok érteni, hogy nem érdemes sokat ráfizetni az i7-re, mert egy erősebb i5 nem lesz lényegesen lassabb nála. Főleg gagyi, alulméretezett hűtésű gépekben. Ebbe mondjuk én is beleléptem kicsit, kellett vegyek a T460s-hez az erősebb bele való hűtőből, mert amit gyárilag beleraktak azzal nem igazán futotta ki magát az i7, főleg ha már át volt melegedve a gép, működött, tette a dolgát, de sok volt a throttling és a visítás a ventilátortól. Az erősebb hűtéssel viszont már teljesen rendben van minden, az végre rendesen és kultúráltan elbírja a 15W TDP-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3673, 97% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3708, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő