- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #98274 üzenetére
ezen meg 1280x720...
Akarod mondani, 1366x768.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98271 üzenetére
Melyik UltraNav verziót használod? Részletesebben kifejtenéd, hogy működik most és hogy kellene működnie, mit szeretnél elérni? Esetleg képpel illusztrálva. Mert van valami UltraNav cucc elfekvőben csak pontosabb infó kéne.
-
válasz
FoxiestFox #98270 üzenetére
Na jó, most megint magától elszaródott, és nem tudom visszaállítani.
Robo? -
válasz
FoxiestFox #98269 üzenetére
Hmm, egy restart után megcsinálta, amit akartam.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #98181 üzenetére
Már rég feladtam, hogy ez valaha működni fog... Ezzel most simán megy...
Mostanában elkezdtem gondolkodni, hogy T420-am élete meddig tarthat. Szépen megy, nincs vele probléma, de azért van benne még lehetőség. Az egyik a 4 magos CPU upgrade. A több szálas mutatványoknál lenne előrelépés meg ebben látom az élettartamának megnyújtását. A másik az IPS panelesítés. Mostanra már stabil az adapter működése így egy jó panellel ez a képesség is pipálható lenne.
Más már nem igazán maradt. Memória maxon, SSD van benne, plusz meghajtó nem kell, WWAN sem, akku rendben van, USB3 EC-n keresztül szintén van...Az egyetlen dolog ami visszatart az az összeg amit ezért cserébe rá kellene locsolni...Kb a gép értékével megegyező lenne a vége... Az kicsit soknak tűnik és nem biztos, hogy 1-2 évnél tovább kitolom az életét vele. Egy másik matek szerint, ha eladnám és hozzátenném azt amit a fejlesztésre költenék akkor egy újabb generáció is elérhető lenne hasonló képességekkel...
Csak elmélkedtem, érdekelne mit gondoltok.
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #98176 üzenetére
Csak gyűtjöm a tudást a legrosszabb eshetőséghez
Még nem jött meg az új venti amúgy... Szóval még működhet is, csak nem ártana rámérni előre is.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98152 üzenetére
Elvileg megy, 550MHz-ről max 715-ig tudtam felhúzni, és a program újraindítása után is úgy maradt.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #97918 üzenetére
Kèstèl. Már kerestem másik alaplapot, marad a cucc😀
-
Frawly
veterán
válasz
FoxiestFox #97904 üzenetére
Ez a PM871 elvileg a Samu 840-esnek a vállalati OEM megfelelője. Nem sok mindent lehet kideríteni róluk, az egyik netes cikk szerint a sebességük van visszavágva. De sokkal hamarabb azért kell kerülni ezeket az OEM meghajtókat, mert semmit nem lehet róluk kideríteni, se azt, hogy milyen sebességet kéne, hogy hozzanak, se a Samsung Magician nem ismeri meg őket, se más SSD-s progik, csak a szívás lesz velük. Max. csak akkor éri meg bevállalni, ha ismered ezeket a hátrányokat, és mondjuk féláron be tudod szerezni.
Sok minden más is lehet, pl. lehet abban a gépben az mSATA csatoló mögött csak SATA2-es vezérlés van, rá kéne nézni Crystal Disk Markkal, ott látszani fog, ha van valami limit.
-
Frawly
veterán
válasz
FoxiestFox #97902 üzenetére
De az is számít, hogy milyen SSD. Egyforma modellel próbáltad? Tehát 850 EVO mSATA-val?
Mert amúgy az mSATA, SATA, M.2 SATA között semmi sebességbeli különbség nincs, max. SATA3 sávszéllel tud menni bármelyik. Csak a fizikai csatolófelület más, de amúgy a nyákon ugyanaz a vezérlő, NAND chip van.
-
válasz
FoxiestFox #97881 üzenetére
Simán megy rajta. Van nálunk pár linuxos gép is.
Xero: igen, simán. Kivételes dolog ez az arch, mert idáig 100%-ban ami le volt írva a wikin működött. Nem úgy mint az Ubuntu esetében. Amúgy van ilyen: [link].
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #97772 üzenetére
Már alapból ilyen, akkor tervezési hiba, ami ugyanaz mint írtam, csak finomabban.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97776 üzenetére
Akkor két lehetőség van: 2520M vagy 2540M. Szerintem kb. egyformán melegszenek (ami nem jelenti azt, hogy kirívóan melegednének, az én sima X220-amban sem forr a 2520M).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97774 üzenetére
A te X220i tabletedben nem i5-2520M van, hanem valamelyik hasonló generációs mobil i3.
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97772 üzenetére
2520 a proci benne.
nemtom. kihangosítva videóhívni a stock fotókon meg a reklámokban néz ki jól. valójában basznám tarkón aki így csinálja. kb mint egy népcsoport zenehallgatása bkvn....
persze értem bosszankodtam is rajta egy csomót. ez ilyen. pont
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #97766 üzenetére
Akkor alapból döglött a hangszóró.
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97768 üzenetére
business gép. nem szempont. nem volt.
aztán majd rájössz hogy hát a 2520 melegedősebb kicsit. mész 230tabletre. ott meg rájössz hogy ez már tök fasza gép, csak ez a hat cellás zsír ujan sem üzemidőbajnok ellenben egy 9 cellással milyen jó lenne. a tablet funkciót és a touchot meg szökőévente használom ugyis.
jó lesz a 230
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97764 üzenetére
a 220 tablet szörnyű hangjával csak a 230 tablet vetekedett. mocsok halk is volt mindkettő de legalább halkan is szarul szólt. szerintem engedd el.
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #97764 üzenetére
Ha rezonál, akkor kosz ül a membránon, ami lefogja hangzást, stb.
Vagy elszakadt a membránt tartó. -
Silεncε
őstag
válasz
FoxiestFox #97749 üzenetére
Többször próbáltam én is átállni a TrackPointra, de egyszerűen nem megy. Számomra rohadtul pontatlan, sokkal több időbe telik eltalálni mondjuk egy gombot, mint touchpaddel.
Nekem ami bejött: TrackPoint gombok + touchpad
-
válasz
FoxiestFox #97744 üzenetére
Ezzel egyetértek.
1. és 2. generáció rulez nálam.
F-ek 4-esével viszont szét vannak tagolva, itt nincs egybeömlesztve. -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #97744 üzenetére
Érdekes ez egyébként. Annó én is hajlottam affelé, hogy legyen hagyományosabb kiosztás, meg jó lenne ips meg szeretem a pöcökegeret. Aztán rájöttem, hogy külső billentyűzettel, monitorokkal és egérrel használom főleg, szóval nálam így valójában majdnem mindegy.
Viszont, amikor meló miatt sokszor használtam a saját kijelzőt, hát akkor meglett a motiváció, hogy legalább az 1366-os mocsok helyett 1600-as legyen, úgy választottam a tartalék gépet. De azért kemény, hogy olyan a betekintési szöge, ha el akarom olvasni a szöveget, akkor úgy kell hajtanom, hogy a webkamerából alulról félig kilógok (t430).
Meg amikor egész hetekre használtam csak a pöcökegeret, akkor elkezdett fájni a csuklóm, szóval inkább viszek magammal egy egeret (lenovo brandelt logitech m225, majdnem ugyanaz mint az m175), s azóta nincs gond. Lehet a laposabb billekben nyomorékabb a pöcök is, több erőt igényel a mozgatása.
Mondjuk most a külső bill kapcsán is hasonlóan rossz a helyzet. Kis méretű genius luxmate i200 -akat használok a dokkolókkal. Nem tökéletes (néha gépelés közben f12-ő is kiváltódik, mert lehet nem tudja követni a sok lenyomást), de megszoktam már a kiosztását. Erre most már csak 100-ast kapni, aminek még nyomorékabb kisztása van. Vagy valami dizájner, mac koppintás fajtát, esetleg annyira minit, ami már használhatatlan lenne napi munkára. Vagy touchpaddal egybe építettet 8-12 ezerért, aminek a kiosztása még kb ok, de nem kell nekem touchpad. Kénytelen voltam egy slimebb normál és egy 100-ast rendelni, aztán meglátom melyik vállalhatóbb.
A funkcionalitást mindig tönkreteszik a dizájnerek. Szomorú, hogy egyik cégnél sincsen egy értemes ember, aki látná, hogy van aki még dolgoznik és nem csak dizájnerdrogokkal betépve nyáladzik a gépek felett cuki dolgokat nézve nagy kerek szemekkel. Biztos megöregedtem
-
válasz
FoxiestFox #97681 üzenetére
Láttál / gépeltél egyáltalán W550/W550s/P50/P51/P52-es gépet? Billentyűzetük ugyanaz, gépelni meg brutálisan jó.
Numpad zavar? Hogy gépelsz Te? -
bigrock
addikt
válasz
FoxiestFox #97738 üzenetére
Én innen, a HA-ról vettem a T450s-t és patika állapotú volt, ahogy az eladó leírta...
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #97727 üzenetére
Több win generációnál és több teljesen különböző hardvernél is futottam már bele, hogy idióta ms-éknél valamiért biztonsági frissítésnek flaggeltek egy drivert, amit az automatikus frissítés felerőszakolt a gépre. A dolog szépséghibája egyik esetben az volt, hogy sokkal régebbit tett fel, másik esetben pedig inkompatibiliset, amitől kékhalál lett. De tunerek kapcsán is számtalan példa van rá, hogy a win rossz drivert akar automatikusan rátolni, hiába van fenn újabb és működő driver. Nem lepne meg, ha most is hasonló lenne... bár rendszeresen vannak hírek is arról, ha tömögesen tesznek taccsra gépeket, néha úgy, hogy még helyreállítani sem lehet.
-
magellan2600
tag
válasz
A RAM-ot teszteltem memtest-el csere után, hiba nélkül lefutott a teszt. Meg a Win is felment gond nélkül. Általában ha hardveres gond van valahol, akkor az egy Win telepítésnél kibukik. Legalábbis én eddig ezt tapasztaltam.
Meg ugye írtak itt is T61-nél ilyen gondot, szóval gyanús egy kicsit, hogy ezt most a Microsoft szúrta el.Ma kapott egy új Wint-t, és kihagytam a legutóbbi update-ket, majd az idő eldönti, hogy ez volt-e a gond.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Pedig elég gyakori. Én is belefutottam már nem 1 konfiggal. (nem csak lenovo)
-
darvinya
titán
válasz
Pedig Win7 hibás, nemrég írtam hasonlóról, azóta sem jelentkezett.
-
Tikakukac
titán
válasz
Évi 2-szer csinálja anyám gépe is. Pedig a RAM-ok tökéletesek, 4 másik gépben is megnéztem és ebben is.
Fogalmam sincs mi a kínja, de amíg ennyiszer történik nem érdekel, annyi időm nincs rá, hogy felgöngyölítsem.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97681 üzenetére
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
FoxiestFox #97679 üzenetére
Ezt így átolvasva nem p52 kéne neked?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #97670 üzenetére
gyors keresés után az IFA 2018 alatt várható a bejelentése, szóval aug31-szept5 közt.
Lenovo uses the roomier chassis to put in much more powerful components: Instead of low-power Ultrabook CPUs like the Carbon, the X1 Extreme will utilize the newest Coffee-Lake CPUs like the Intel Core i5-8300H or the six-core processor Intel Core i7-8750H. Not only that, the ThinkPad X1 Extreme will also optionally feature the Nvidia GeForce 1050 Ti – although its unclear if its the normal version or the MaxQ version of this chip. Adding to that, the new ThinkPad will feature up to 32 GB of RAM and 1 TB of NVMe-SSD-storage. There will be two display options, with a Full-HD (1,920 x 1,080) as the base option and a 4K-display (3,840 x 2,160) as an upgrade.
Lassan elérnek oda ezek a vékony gépek is, hogy hozzák azt a teljesítményt, amit a vaskos öregek tudtak. Már csak a mocskosul vastag árcédula problémás, ha nem cég veszi meg. Saját eszköznek meg majd kíváncsi leszek, hogy 2-3 évesen mennyi lesz működőképes. A nagy integráltság, felforrszasztósdi miatt az ultrabookokból nem számítok túl nagy kínálatra, mert ha valami elpusztul bennük, akkor a teljes alaplap csere... hacsak nem áll be valaki Louis Rossmannak
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
FoxiestFox #97670 üzenetére
Elvileg idén jön, és a Macbook Pro és Dell Xps 15 ellenfelének szánja a lenovo. Biztos hogy nem kamu, mert már az engedélyeztetési papírja is kiszivárgott. Kb most már bármikor bejelenthetik.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #97645 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97619 üzenetére
Más kell.
-
válasz
FoxiestFox #97512 üzenetére
Következő kérdés.
Miért kapcsolja vissza a BT-t, ha egyszer a Win oldalsávban is, és AC-ban is kikapcsolom?
Nyomok egy rebootot, és ismét aktív. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97512 üzenetére
Szerintem csak a Lenovo Fingerprint Manager-rel lehet beállítani, amit szeretnél és azt Win 10 alatt nemigen lehet működésre bírni, ahogy olvasom. Kicsit körülményes megoldás, de jobbat nem fogok tudni kapásból ajánlani: valami elfekvő HDD-t tegyél az X220t-be, arra telepíts Win 7-et és az említett progit, állítsd be ott, amit szeretnél. Majd visszacsere a rendes rendszermeghajtóra.
Saját X220-nál Win 7 -> Win 10 -> Ubuntu váltás ellenére megjegyezte (!) a beállítást, működik rendesen a bekapcsolás/ébresztés ujjlenyomatolvasóval.
-
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #97505 üzenetére
kezdem belátni...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97451 üzenetére
Mivel az X220 tablet és az X220i tablet között annyi a különbség, hogy az i alaplapjára i3 proci van forrasztva, igen.
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #97445 üzenetére
Ezen a cikkszámon ujjlenyomat olvasót adja ki.
Esetleg laptop szerviz, stb.
-
válasz
FoxiestFox #97391 üzenetére
Áh, megtaláltam.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #97386 üzenetére
Forrasztott és kettő.
fattyu: mondjuk mert nehéz beszerezni, sokkal kevesebb forog belőle a használtpiacon.
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #97089 üzenetére
Szerencsére tényleg nem valami komoly dolog
Meg látszólag nem lötyög semmi kifejezetten...
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #97073 üzenetére
Kösz.
Összes .NetFramework fenn van.
3D működik. -
whited
addikt
válasz
FoxiestFox #96977 üzenetére
Bocsáss meg, ez 1 ~ három éves T420
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #96845 üzenetére
Akkor nem szenvedek vele, van egy mentésem, abból visszaállítom.. THX
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #96749 üzenetére
Itt az első postban egy mondat erejéig írja valaki, aki azért foglalkozott egypár ilyen átépítéssel az angol nyelvű fórumon, hogy nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #96694 üzenetére
Huh. Ha a fehérre gondolsz akkor az szivacs.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #96513 üzenetére
Elméletileg idővel ezek a mikrokód peccsek frisítés formájában is jönni fognak (ablakok + pingvin is), javítandó azokat a gépeket, amiknél már nincs gyári support, szóval elvileg nem kell aggódni.
Ezeknél a BIOS-oknál kérdéses, meg fogják-e csinálni, ezek azért nem mainstream dolgok, főleg nem egy W520 kaliberű gépen.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96511 üzenetére
Hanem a súlyponttal ölben gépeléskor. Olvasni még tudok szerencsére
A hozzászólást direkt OFF-ba tettem, mert nem TP, de valamelyest kapcsolódik a hozzászóláshoz, amire válaszoltam
De akkor még ennyire sem írok a topikba, mert nem TP-m van -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96494 üzenetére
Az EliteBook 8560W-n eléggé rendben volt a numerikus pados klaviatúra 15,6"-os létére
-
Dhampir
félisten
válasz
T540p alatti modelleken nekem nagyon hiányzott a numpad. Nyilván külső megoldás is szóba jöhet, de a csuda sem akar elhagyható "fityegőket" is hurcolni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
+1
-
Atlantis
veterán
válasz
Felhasználástól függ szerintem, táblázatokat kezelni, CAD-ben dolgozni nekem nagyon hiányozna...biztos meg lehetne szokni nélküle, de elnézve a vékony, könnyű 15,6-os gépeket (pl.: Dell 5520), nagyon bután is néz ki az a széles, kihasználatlan sáv a bill. két oldalán.
-
Zooka
tag
válasz
FoxiestFox #96384 üzenetére
Azért az i5-8250U procis, 1920*1200 kijelzős X210 se semmi...
Kár hogy a kicsi széria miatt horror ára van ezeknek a lapoknak.
Én egyelőre teljesen jól elvagyok a i7-3520M-es X230-al, egy FHD kijelzőt el tudnék viselni bele. -
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #96352 üzenetére
ez a téma érdekel, hol olvashatok róla még?
Az enyémben a T410 után fura volt a bill.... A T60 után meg egyenesen fordított. -
válasz
FoxiestFox #96330 üzenetére
év végén elmúlt.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #96276 üzenetére
W520-ból is van elvileg ilyen. [link]
-
válasz
FoxiestFox #96240 üzenetére
+1, i7 qm és 1000m simán (bár kissé hangosan) bírta a tartós terhelést is. értsd 10+ óra videótömörítés.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96240 üzenetére
Le is váltottam egy Precision M6600-asra
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96237 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy Sandy Bridge QM-es procihoz és 55 W-os GPU-hoz már kevés az 1 venti
EliteBook 8560W-ben 1 venti volt, i5-ös 2 magos proci, meg egy Quadro 2000M, de már azt is alig tudta kordában tartani, az i5-ös 98 fokig ment Turbo Boost-tal (kilőve a Boost-ot megállt 90 fokon), a Quadro 2000M pedig 83 fokon tetőzött kimaxolt ventivel. A Precision M6600-asnál a 2720QM Boost nélkül 75 fokon megáll (Boost-tal 85 fokon, végig tartva a 3 GHz-es Boost órajelet), a 256 bites GDDR5-ös Quadro pedig 65 fok fölé még nem ment együttes terhelés alatt
Ilyen hardverhez már illik a 2 ventis kiszerelés véleményem szerint. Látni rá példát 15,6"-os méretben is
Nem sok példát láttam arra, hogy ilyen hardvert 1 ventis rendszer rendesen kordában tud tartani -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96228 üzenetére
A Quadro 2000M-nél biztosan gyengébb az NVS 5400M, a 2000M-ben dupla annyi egység van (ROP, TMU és magok) mint az NVS-ben
Az NVS 5400M nagyjából a Quadro 1000M szintjén lehet
A 2000M viszont meg van fojtva a DDR3-as VRAM-mal... -
Madara-san
aktív tag
válasz
FoxiestFox #96170 üzenetére
Ha nincs whitelist-ed, akkor biztos vagyok benne, hogy működni fog. Viszont elképzelhető, hogy a wifi led nem fog villogni.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
FoxiestFox #96139 üzenetére
W530, ugyanúgy 6300 Ultimate-N wifi. Win10 LTSB 2016 ugyan ez a probléma (LatencyMon progival mérve, ndis.sys ugrik ki nagyon komolyabb hálózati aktivitás során).
Egy darabig kutattam, mit lehet ellene tenni - a topikban lévő összes megoldást megpróbáltam és sajnos semmi nem segített rajta. Jelenleg a legújabb wifi driver van fent, és ez a registry módosítás. Sajnos W530-on a non-whitelist bios is egy nehezebb feladat, úgyhogy a kártyát sem tudom kicserélni.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #96142 üzenetére
A hanghibák összefüggnek a wifi forgalommal, sebességgel is. Engem nagyon zavart pl. videózásnál ha streamelt anyagot néztem a kép sem volt folyamatos mikor adatforgalom volt, nagyobb töltésnél a hang is bohóckodott. Bármi nagyobb forgalom volt a háttérben már baja volt. Én is ezt szerettem volna, ha a kifizetett vas rendesen müködik, de látod, egy vacak ME-t se lehet normálisan kikapcsolni...
Plusz évek óta tele a net a wifi/latency panaszokkal, és a legkisebb jele sincs, hogy kezdenének ezzel bármit, szóval én inkább elengedtem a dolgot és megoldottam máshogy. A wifi led nekem böven vállalható ár volt egy végre jól müködö laptopért... Amúgy érdekes, hogy Ubuntu alatt viszont világít ha megy az adapter.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #96139 üzenetére
Nálam az AMT beállítás volt hatással a DPC-re, meg kicsit egy frissebb driver: [link] [link] [link].
De igazából megoldás egy NWL BIOS lett, egy ilyen wifi kártyával: [link].
Eredmény: [link].
Szerintem nem kell hozzá különösebb komment.
Bár így is pirosban maradt szélsőséges esetben a DPC, de a hang/videó akadozás változatlan körülmények között teljesen megszűnt, vagy legalábbis messze az ingerküszöböm alá csökkent, mert tökéletesen elégedett vagyok vele azóta is.
Bőven megérte a kártya a postával együtt is csak néhány ezer forintos árát. Csak azt sajnálom, hogy nem léptem meg korábban a cserét, és annyi időt/energiát öltem eredmény nélkül a 6300-ba.
A LED-et nálam win7 alatt nem működteti, de elmondani sem tudom, mennyire nem érdekel. -
válasz
FoxiestFox #96136 üzenetére
Amíg nem veszel újat, addig húzd le a fóliát teljesen. Kevésbé ronda a sima fém felület, mint egy rongyos matrica
-
Xero
nagyúr
válasz
FoxiestFox #96130 üzenetére
Detto
Bár van más LGR anyag is ami jöhetne ide.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #96082 üzenetére
Az a fényerő plusz gomb ezen a gépen.
Kiadatni csak a szokásos dolgokat tudom.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96067 üzenetére
Na, már W520-asod van?
-
válasz
FoxiestFox #96031 üzenetére
kicsit olvasgattam, hogy kell, de amikor megvettem, nem találtam megoldást, így elengedtem. van nálam egy x200, azon még rendes ledsor volt, az tetszik
de azt is el kéne adni persze.
-
válasz
FoxiestFox #96029 üzenetére
ó, a ledek. rossz néven vettem nagyon, hogy szép lassan elkoptak, a t60-on még villogott is a wifi, ha forgalom volt, a t510 erre már nem volt hajlandó. most az xps-en meg van egy led a bekapcsgombon, meg van egy az élén, ami a töltést meg a merülést jelzi, és vége. ja meg az oldalán van egy gomb, amivel egy ledsoron megmutatja, hogy mennyi szufla van benne, mondjuk az nem rossz dolog.
-
válasz
FoxiestFox #96026 üzenetére
nekem volt, odaadtam a géppel együtt... illetve szorult picit, mert a tehetséges magyar forgalmazó egy jó vastag műanyag matricán hirdette, hogy optibay.hu, de anélkül teljesen jó volt. a kék led sem volt nagyon durva, mint az előző ilyenemnél.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
FoxiestFox #95757 üzenetére
Végigolvastam a problémádat, és nálam is jelentkezik hasonló. Én azt szoktam csinálni, hogy játék előtt ráeresztem a TPFanControl-t hogy padlógázon forgassa a ventit, és akkor nem szokott igazából gondot okozni.
W520 Q2000M, i7-2860QM és a "nagyobb" hűtő van benne.
Érdekelne amúgy, hogy nálad milyen játék az, ami így kiakasztja?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #95757 üzenetére
Gázos móka, simán lehet.
-
válasz
FoxiestFox #95704 üzenetére
Érdekes, de ez nem szűnt meg újrapasztázás után sem.
Megvizsgáltam a hűtést, sérülésmentes, gyönyörű állapot, mint minden más a gépben.
Mitől lehet ez? A hőcsőben mi van? Lehet, hogy a belső áramlást bolygatja meg a pozíció váltása?
Valaki próbálja már ki egy másik W520-on. -
sketchifun
senior tag
válasz
FoxiestFox #95719 üzenetére
Az a baj, hogy a gyári értéket sem tudja. Tehát volt ez már hangosabb, és most feltűnt, hogy sokkal halkabb.
-
Mohhoj1986
tag
válasz
FoxiestFox #95709 üzenetére
Van de minden beállítás jónak tűnik. A BIOS-ba is lehet ezzel kapcsolatba is állítani, mert ott még nem néztem? És nem csak video lejátszásnál látszik, hanem pl. ha gyorsan scrollozok.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #95604 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Ja, a beállítástömeggel azért óvatosan, van benne pár dolog, amivel akár szoft-téglázható is a gép...
Nekem a WL mentesség miatt kellett, nálam az hozta meg a csodát az Atheros wifivel. -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #95581 üzenetére
Annyi hogy AMT-vel besípol induláskor, azt kikapcsolva nem tapasztaltam alvóból, hibernálásból visszatéréskor problémát.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #95581 üzenetére
Nekem ami van No-WL advanced menüs BIOS az IGP-s T420-on az tökéletes. Alszik/ébred gond nélkül (rendszeresen altatom, hosszabb időre is), más problémát sem tapasztaltam a gyárihoz képest. Mondjuk én az advanced menün csak átlapozgattam, nem állítottam benne semmit, csak egy tesztet csináltam lenne-e értelme 1600-on hajtani az 1600-as memóriám, de nálam a kétmagos i7-en csak a fogyasztás lett hajszálnyival több tőle, úgyhogy visszaraktam 1333-ra.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #95579 üzenetére
Elvileg van: [link]
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #95577 üzenetére
Nekem T420-on az "advanced" menüs BIOS alól állítható. Nincs ilyesmi W520-ra?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #95574 üzenetére
" csak piszkálja a fantáziám, hogy miért nem lehet azt a cseszett ramot maxon járatni, ha már a proci is, ram is bírná? "
hát mert hivatgalosan a második generációs core-i nem támogatja. Szóval annál ez már tuningnak számít. A thinkpad meg nem tuning gép, a stabilitás fontosabb
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #95574 üzenetére
Pár BIOS-nál van olyan megkötés, hogy ha arra frissítesz akkor onnan nincs visszaút. Ezt a changelogban meg tudod nézni.
-
KFORboy
senior tag
válasz
FoxiestFox #95526 üzenetére
Mint kiderült, az akku töltött ezerrel, a proci alulfeszelés valamiért nem ment végbe, driverekből 1-2 hiányzott és optimalizálatlanul ment 1-2 dolog... ezek mind plusz hőt termeltek
T500-ról való költözés :") de végeredményében sikeresen...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #95411 üzenetére
Offba tettem, de ha igény van rá, lehet kérni a linkesítést a modkerben.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #95326 üzenetére
Nem lehet venni olyat. A mennyiségi licenszes szerződésen belül érhető el a különféle oprendszerek közt.
Földi halandó magánszemélynek vagy kis cégnek marad az, hogy kipipálja az opciót, ami bleeding edge (current branch) helyett az üzleti verzión (current business branch) tartja, ami úgy fél év késéssel kapja a fejlesztéseket, de a bugfixeket azonnal. Plusz registri mókolással bekapcsolható, hogy ne legyen automatikus a telepítés akkor sem, hanem kattintsani kelljen hozzá.
Bár lehet megint kutyultak a verzió ágakon, mert semi-annualként írják a legfrisebbet [link]
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #95205 üzenetére
Szerintem is klassz gép.
Igen, annyit ér meg. -
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #95119 üzenetére
barokkot nem tennék fel, mert túl sok a cikornya, díszítés, hajlítás benne, ami állítólag lassítja a gépet.
amúgy rákerestem, tényleg Renesas Electronics USB 3.0 a neve, de annak semmi értelme...
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #95082 üzenetére
hát ha a teljes bill alatt numpadot is értett akkor nem.
t540től fel 560ig.
570 már csak egy hely van. nincs külön m2 slot hanem adapterrel megy a 2.5 helyre az nvme -
Mbenyo97
aktív tag
válasz
FoxiestFox #95048 üzenetére
Rendes HDD helyere, HDDrol kicsereltem SSDre.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #95021 üzenetére
ez már a managelt verzió. A monitorokra van kötve a másik bemenetükre egy másik gép is, meg a sok tápkábelek... Plusz szemben ott egy másik gépcsoda kábelrengetege. Csak tápkábelből megy vagy 8, video kábelből vagy 7, plusz pár másfajta kábel. Két 5ös elosztó van odatéve az áramhoz.
-
Zoja™
őstag
válasz
FoxiestFox #95021 üzenetére
Mi az a kábelmenedzsment?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #95014 üzenetére
vadul viszi a jó kis 4 mag 8 szál
Most így néz ki az egyik asztalom, ahol ülni szoktam. 4337 dockban a t430, három monitorral: dp + vga (ilyen bemenetek vannak a monitorokon) + a gép mini dp csatijára kötve.
(#95017) HSM
Egyébként az inteles t430-amban is 5300ig megy fel a venti, ha kézzel 7esre kapcsolom. Inkább arról lehet szó, hogy esetleg már elhasználódottabb a ventid, vagy be van rakódva piszokkal.Esetleg bios verzió különbség is okozhat különbséget a ventiszabályozásban.
(#94998) grafikus72
a thinkpad inteligensebb ennél. A t430 4 magosítva simán csak nem tölt a 65w tápról, ha be van kapcsolva a gép. Ki sem jelzi, hogy rá van dugva bekapcsolt gépnél. A 90w intel gpu-val simán elvan. Az nvidiás gpu változatos lehet többet is kér, de oda eleve bajos a négy magos, mert eleve melegebb. A w530-hoz szoktak 170es kockát használni, bár lehet elmegy 135össel az is. De abban vagy 50w csak a gpu. -
HSM
félisten
válasz
Arra az asztali hatmagos van, de azért előfordul, hogy a notin is jól jönne még pár szabad szál.
(#95015) laci808: Akkor nálad itt van a turpisság.
5500rpm-es hűtőt emlékeim szerint leginkább az NV GPU-s modellekbe raktak, így nem csoda, hogy magasabb TDP-t bír, mint nálam a max 4600rpm-re képes szélkavaróval.
-
DEAQ
csendes tag
válasz
Displayport-ra kötött monitorral persze, de egyébként nincs desktop gépem, szóval ez teljesen megfelel arra, hogy nem munkaszerűen ugyan, de azért alkalmanként lehet vele ezt-azt csinálni.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
FoxiestFox #94874 üzenetére
Milyen Windows-t használsz rajta? Ileltve mely játékokkal játszol, amik ilyen jól futnak?
@sutszi: Ez a Lenovo Vantage beszerezhető valahogy az M$ Store-on kívül is? Win10 LTSB-t használok, ami tök jó mert mentes a sallangtól, de egy normális "power manager" nem jönne rosszul - most a régi Win7-es van fent, amely annyira volt jó, hogy az akku töltésküszöbét beállítsam.
-
válasz
FoxiestFox #94914 üzenetére
Ez a sima T430, nem a slim, úgyhogy 12,7-es. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest