-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az is tud x264-et dekódolni elvileg, DXVA is megy, még azt sem tartom kizártnak, hogy bizonyos netes videókba besegít (a VP9 kizárt mondjuk), ahogy meglepetésemre az egyik Frankim NVS 140M-je is teszi.
Win 10 óta a böngészők elkezdtek olyan hardvereket használni, amiket azelőtt nem oldottak meg.
Én örvendek ennek, mert sok régi szarom van.
A boldogságomhoz mondjuk az kellene, hogy a Broadcom dekóderem az Inteles Frankimban gyorsítsa a h264-et Opera alatt. Sajnos nem teszi, csak az offline lejátszott videókat.
Twitchet át lehet lőni MPC-HC-be, és megy a Broadcommal, Youtube-ot még nem sikerült így megoldanom. -
Tim82
félisten
Windows 7 alatt lehet egyedül OS alatt váltani a Power Manager-ben. Linux alatt, amivel te használod, marad a BIOS-ból váltogatás.
Btw, ha nem játszik az ember, már rég nincs értelme a Radeon HD3*** GPU-kat használni ezeken a notikon. Mókás dolog, de az Intel GMA 4500MHD pl. támogatja a h.264 kodeket meg talán még valamennyi GPU-s gyorsításra is képes, a Radeon meg nem.
Tikakukac: nekem úgy rémlik, hogy generációkkal később, már bőven Optimus-os gépeknél sem teljesen redundáns a digitális videókimenetek szempontjából, hogy melyik GPU működik éppen.
-
azbest
félisten
860 evok vannak újonnan, de msatában pont nem olcsók. Normál 500as 2.5" 24 körül. Kínából meg lehet inkább az optikai meghajtó helyére kéne sata fiókot keresni a régi hdd-nek
Ha minden igaz ez kifejezetten olyan [link] , nem pedig valami univerzálisnak mondott lutri.
# T430 T420 caddy ultrabay -
azbest
félisten
valsz működne, samu 840 evo oem változat. De miért vennél kínából 5 éves meghajtót (lehet használt is), amikor itthon is kapni msatákat. Kintről előfordulhat, hogy áfa és vámkezelési díj is rákerül, s akkor már drágább, mint itthonról.
Nekem az egyik t430-ban 850 evo van. -
-
Tikakukac
titán
Itt is ez a gép lett csak ennyire nyomorult. A hűtés felett van keresztben 2-3 merevítő, kvázi van a gépnek egy belső váza is. Előtte és utána ez nincs, a 7000-es sorozatban is megoldod csak hátlap lekapással, de itt nem. És full ki kell szedni mindent a gépből, a billzet meg mivel szigetes és a belső kis rács is külön része a gépnek így abban is van 50 patent.
Nagyon horror, szerintem akármilyen jó is vagyok 1 órába nem fértem bele. -
arcsin
senior tag
Én kérek elnézést
Én is váltanék vissza x230ra IPS-esre. Jó volt az, kis kuckózós gép, csak nőként azért nekem nehéz volt minden nap egyetemre vinni (már melóba is az lenne) és így van az x250 es végül. Nem kockózós,, de megvagyunk. Windowson sokszor pörög a cpu update miatt, meg ...fene tudja mi service miatt
Így is, hogy az i7 es proci van benne,, mert nem akartam volna a 3320M nél gyengébbet, ha már 2 gennel újabbat veszek. (Ami 1 végül is, mert a 4. generáció nem történt megmint az köztudott....)
-
-
vicze
félisten
A touchnál még nem találkoztam olyannal hogy képtelen egy ember ujját egyáltalán felismerni, mármint felvinni se tudom. Swipe esetében úgy 50%-ban fel se tudom venni az egyént.
Swipe esetén elég általános hogy lockolom napi szinten többször, touch esetében talán heti 1x ha megesik mert nem figyelek épp és csak tapicskolom vakon. -
peti_s
addikt
Úgy, hogy én ezt egy komoly hiányosságnak gondolom.
Feleslegesen fűt, fogyaszt, terhel a nagyobb fogyasztás, ami az élettartamon is meglátszik, hiába amúgy ahogy Te is mondod, tartósak.
Nem tuningolni szeretném, az "lenne az elvárásom", hogy a CPU feszültséget szabadon lehessen módosítani lefelé (ez mondjuk laptop esetén is), mert tényleg rossz vicc, hogy szükségtelenül magas feszültség miatt romlik sokat a felhasználói élmény (zaj, melegedés) plusz csökken az élettartam.
-
-
donjohnson
addikt
és ki írta, hogy annyit ér a kijelző mint a gép? én azt írtam, hogy nem éri meg cserélni. aprón van 125k-ért t450 meg t460 is, ami alapból full hd ips-es, ha váltani akar és eladja sajátját.
nem éri meg vesződni a kijelzőcserével. főleg amennyit olvasni itt, hogy nem olyat küldenek meg esetleg becsúszik egy emberi hiba okozta kár. egyből nem 10k-nál tartasz. -
HSM
félisten
A script nekem is eszembe jutott, de mivel nincs rendesen dokumentálva, így csak az XTU-ra tudnám bízni, de annak is kivették az újabb verziókból a scriptelési lehetőségeket, így elég bukta.
Esetleg a ThrottleStop-al lehetne még próbálkozni, elvileg az is tudja a szükséges funkcionalitást, de az egy elég komplex program, és nem akarnék olyasmiket véletlen félrekonfigurálni, amihez nem is akartam volna eredetileg nyúlni.Igen, mókás, a gép visít, forr, és még be is lassul, de a user nem veszi észre.
És sokszor sajnos tényleg ez a helyzet....
-
HSM
félisten
Nincs Active Directory-ban, saját tulajdonú gépen dolgozom.
Bitlocker viszont van, és 16gb ram is.
Szerintem a hiba nem az Intelnél van, elvileg a gyártó konfigurálja a limiteket, így azt gyanítom, hogy ennél a típusnál rontott el a BIOS-ban valamit a Lenovo. Más gépnél nem láttam még ilyet, igaz, nincs is túl sok modernebb géppel tapasztalatom. Ezért is lepett meg, hogy nem lett még javítva, amikor cégeknél százával vannak, és nem tűnt fel még senkinek?
-
HSM
félisten
Nekem nem szokott akadni, még akkor is egész jól bírja magát, ha fut pár virtuális gép a háttérben, meg millió sokminden az előtérben. A kis kétmagost előtte ez már megette reggelire...
"Minden BIOS-ban?"
Ez egy jó kérdés, melyik BIOS-ok csinálják. De gyanítom mind, mert itt a notebookcheck-en is ezt látni, [link] a stressz teszt képén, hogy teljesen rossz, a HWiNFO mutatja is, hogy a rövid (PL2) és tartós limit (PL1) is 44W [link] , és az is látszik, hogy terhelésre eléggé nem úgy működik a CPU, ahogy kéne, nem 3,4Ghz és 1,4Ghz között kéne ugráljon, throttlingolva, lásd nálam a képen, hogy szépen végig tart egy stabil ~2,3Ghz-et, mivel ennyi jön ki a 15W-ból, és a throttling közelébe sincs semmi.
Nálam tudtommal a legfrissebb, vagy ahhoz nagyon közeli BIOS van, és azon is tapasztaltam. Ahogy elaltatom, vagy kikapcsolás után fast boot-al bekapcsolom, 15W helyett 44W a tartós limit is. Tisztán indítva viszont hibátlan 15W tartós, 44W rövid. Onnan vettem észre, hogy a '44W-os módban' fel akar forrni és felszállni az asztalról az amúgy máskor teljesen kultúráltan viselkedő gép.Igen, általánosságban beterhelve is nagyon takarékosak, ha rendesen be van lőve nekik a 15W limit, de mint látható, nem mindig ez a helyzet.
És márpedig 3,4Ghz-en, ha minden magja megterhelődik a 8250-nek, az bizony berántja egyből a ~35W-ot is, ami nagyon nem jó perf/watt ahhoz képest, hogy pl. 20W-ra limitálva is tudna minden magon ~2,6Ghz-et.
-
HSM
félisten
Ha gondolod, próbáld ki a nálam bevált receptet rajta... Balanced profil, max órajel 3,4Ghz az energiagazdálkodási profilból (ez csak akkor kell, ha i7 van benne) és 15W tartós és 18W rövid limit, 12 másodpercig XTU-ból. Szvsz máris nem lesz lehetetlenül forró. Csak arra vigyázz, pl. alvás el tudja rontani, olyankor valamit állítani kell rajta, és újra beállítani, amit szeretnél.
"de mi van, amikor meg kell hajtani 100%-on minden magot?"
A T480s-nek amúgy teljesen rendben van a hűtése, a 15W-ot kényelmesen, de még akár 20W-ig is elbírja nálam.Viszont (nálam legalábbis) van egy bugja, hogy be tud akadni 44W-ra az amúgy normális esetben 15W-os limit, na akkor gondolhatod, mire lesz elég benne a hűtő, kb. konstans 90+ fok és instant throttling lesz a jutalmad egy forró és hangos géppel.
Csináltam amúgy egy tesztet, kikapcsolt rövid turbóval, fixen 15W-os limittel, max 75 fok Cinebench R20 multicore teszt végén, szerintem ez teljesen korrekt: [link] .
Szerintem nincs ezzel gond hosszú terhelésen sem, ha be van állítva a limit rendesen, és a teljesítmény is szerintem korrekt, főleg 15W-ból. -
HSM
félisten
Azért ha a turbót hagynám a gyári értéken, akkor a kb. kimaxolt 15W-os keretből (főleg, ha a T480s "bebugzik", és 44W-ra akad ki az eredetileg 15W-os limit alvás/fast boot után) azért rendesen tudnának ám fűteni.
A 44W-os buggal konkrétan konstans 90 fok felett tud tekerni a T480s és nem valami barátságos ölben tartani úgy terhelés mellett.
-
vicze
félisten
Azért ez nem ilyen egyszerű.
p-ket kérdezett ugye.
Nagyon függ az üzemidő attól, hogy mi van benne. 15W vs. 35W, HD vs. FHD, mekkora az aksi benne 56 vs. 72. Na meg igen, hogy mennyi van az aksiban még.T440p, 35W-s i7, 67%-os 56-os aksi-val, ha lehúzom aszondja 1,5óra balanced-on. Úgy, hogy inkább visszadugom.
-
vicze
félisten
Elnézést, ezt nem realizáltam.
Akkor csak a legolcsóbbat vedd amit találsz, azt többet jelent mint bármi más.@peti_s: Hm, egy 65W-s tápnak kis terhelésen nagyobb veszteséget gondolnék. Bár ha semmi nem megy igazából az egész 4-5W-nál többet nem nagyon kéne egyen a HW maga.
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
-
barnam_
nagyúr
Hát igen, ezek megtévesztőek tudnak lenni. Még az is nagyon sokat számít, hogy dokkolóban van-e a gép vagy sem.
De amúgy egyikkel sem lenne szabad terhelés teszt nélkül 90°C körül mozognia. Használt vagy újat vettél?
Még a hűtőborda sűrített levegővel való kifújása is megérne esetleg egy próbát. -
Bizsu1st
aktív tag
T420(i5 2540m, 8gb ram, 1600x900 panel, 2x500gb hdd, nvidia vga, utrabay hdd keret+dvd író, 9cell akku, dokkoló, 90w töltő)
T420 donor(1600x900 panel, patika külső, 65w töltő, 6cell patika akku)
T410(i5 540m, 2gb ram, 1280x800 panel, 320gb hdd, 65w töltő, nvidia vga, patika állapot)
Összesen: postával, mindennel 55k! Plusz ssd-k 10k, 12k! Szerintem korrekt, 2,5 év alatt jött össze, plusz 4gb ram ingyen jött egy t400 csereberéjével!
A t420 donor maradékát nem adom el, a fiam kapta meg a gépet, még jól jöhetnek később! -
Bizsu1st
aktív tag
Hát itt az aprón
Akku nélkül, töltővel, beteg billentyűzettel(amiből épp volt itthon tartalék), 2gb rammal(ami mellé volt itthon egy 4gb-os) és 320gb hdd-vel, ami helyett gyorsan kapott egy ssd-t a t420-ból! Szinte patika állapotú, 1280x800 panellal, amit nagyon szeret a szemem, mert látom
!
-
-
Tikakukac
titán
Ha a hőcső vége forró, akkor pasztázhatod, nem tudom mi értelme lenne vagy a csövet cserélni, hiszen a hő ott van a bordán ahol lennie kell, csak nem tűnik el onnan. Ahhoz levegő kell. Első körben azt nézd meg, hogy tpfancontrol alatt mennyit és hogyan forog a venti. Ha 90 fokos a proci és nem visít az a gép, az venti gond lesz.
-
Tim82
félisten
Az hogy van, hogy az FRU szerkezete sem mindig ugyanaz?
Ezt a kérdésedet értelmezni sem tudom. Az, hogy W helyett X betű van az FRU-ban, az már "szerkezeti" eltérés szerinted? Vagy mire gondolhatott a költő?
Képen az FRU 42X7348
Ha ugyanazon méret/képarányú R61-hez tartozik és Intel GPU-s, akkor megint csak nem igazán értem a kérdést. Hozzáteszem, hogy erre az FRU-ra én nem találtam semmit eBay/Amazon/AliExpress hirdetéseken kívül, mintha hivatalos doksikban nem szerepelne ilyen.
-
Tim82
félisten
Jól értem, hogy R61i és R61 között az a különbség, hogy az i -n nincs Nvidia VGA?
Van Nvidia VGA-s R61i is. Szerintem az i megjelölés csak annyit jelent, hogy gyengébb kiépítésű R61, amit általában speciális piacra pl. (diákoknak, mint célcsoport) szántak.
14 és 15-ös LCD-khez más lap kell?
Tudtommal egy 14,1" R61 alaplap ugyanúgy lekezel egy 15,4" R61 LCD-t, csak épp a 15,4" R61 házba nem nagyon teszed bele (azt hiszem, ez már nem annyi, mint az előző T60-aknál, ahol ugyanazon alaplapok kerültek mind 14", mind 15" házba, csak utóbbi még interposer kártya kellett pluszban).
(WTF, T61 hűtés azonos...? )
Azonos, mert gyakorlatilag ugyanaz a két modell, a házban/burkolatban vannak különbségek.
-
Tikakukac
titán
Nem tudom, ki találta ki, hogy a 460-nak kicsi a fényereje, én nem vettem észre rajta.
A koloriméter
A szemed borzalmas fényerősség mérésének szempontjából. Húgomnak most hoztam új monitort, nyilván dobtam is rá egy profilt. Szemre olyan 75 körül mondtam, hogy ez a 120cd/m² köbö. Ahha. Valami 42-nél volt meg a 121
Ezt tényleg akkor veszed észre mikor megjelenítőkkel vagy tele és tologatod a csúszkát, koloriméter fent és nézed az értéket. Becsapós.
-
darvinya
titán
8 éves T61-em, amit előttem anyámnál volt, mint unoka gép, és túlélt egy 3~ hálózat nulla vesztéssel járó túláramot, aztán került idén hozzám, s rendesen át pasztázva(telibe egész chip-e, nem csak szilícium lapkát), böngészéskor 40°C-os üzemi hőmérséklet.
Hőtágulásos forrasztó anyag repedéshez 90-110°C különbség kell.
-
fungi
aktív tag
-
azbest
félisten
-
Chaser
legenda
akkor gyűjtök hozzá
v keresek egy jó ajánlatot, t500-ért csúnya már lassan 20e is, nemhogy 30
ha az "új" alaplap kakukkol pár hét után akkor igen drága játék volt, gyári újat 99% h nem kapsz, csak használtat, de még gyári új sem garancia arra h éveket elmegy
de mint mondtam, nekem mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- Milyen routert?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest