- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Flashcash #94111 üzenetére
"Egyébként a mai nagy hatékonyságú notebook töltők esetén a hatékonyság görbék már nagyon jók"
Kell is nekik, ha belegondolsz, 90%-os hatásfoknál is egy 90W-os töltő akár 9W-ot is eldisszipál, ami nem kevés egy vastag műanyagba zárt pici házba nulla szellőzési lehetőséggel.... 80% hatásfoknál ez már közel 20W lenne, azzal már forrasztani lehet.... -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Flashcash #94103 üzenetére
belemehetünk mélyebben is, de akkor azt is számításba kell venni, hogy a megadott hatásfok nem egy konstans érték, hanem az ideális eset, amikor a táp a tervezett ideális teljesítményt adja le. Tehát alatta és fölötte is rosszabb. (ha egy 170w-os töltőre teszed ugyanazt a gépet, azonos körülmények mellett többet fog felvenni a falból mint ezt 90w-ossal tenné)
-
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #93639 üzenetére
300 ropis vizem van a 6600K-n. Gondolhatod, hogy tudom mi a sebesség
Csak arra lettem volna kíváncsi milyen szinten van bekódolva az a videó ami így kirántja a gépet. 4K alatt én még nem tapasztaltam olyat, hogy akár a görgetés is meglassult volna, akár egy Index szintű oldalon, ami felzabálja a legtöbb vasat.
-
messzitávol
újonc
válasz
Flashcash #93375 üzenetére
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok!
Olvastam a Lenovo fórumán, hogy elvileg 135W-os táp kellene a W510-nek, de 90W-os táppal kaptam én is, indulásnál ki is írja, hogy nem megfelelő a táp. Nálam működött rendesen, nem produkált teljesítmény ingadozásokat. Azt gondolom, ha kevés lenne neki a táp, akkor tartósan kicsi lenne a teljesítménye, nem ingadozna drasztikusan.
Grafikus driverből telepítették a legújabbat is (nvidia oldalról), de azóta visszaálltak arra, ami a Lenovo oldalán található, régebbi.
Melegedés eszembe sem jutott. Én nem pasztáztam sem a procit, sem a videókártyát, de felvetem, hogy érdemes lenne kipróbálni, mivel nem egy nagy beruházás.
Eseménynaplót is megnézetem. -
HSM
félisten
válasz
Flashcash #92004 üzenetére
"Terhelés" nélkül nekem is teljesen príma.
(#92005) Pubszon: Most amúgy szívesen megkérdezném, hogy ezt biza hogy csináltad?
Milyen BIOS, driver vagy speciális beállítások kellenek ehhez?
Ha az enyémet sikerülne ilyen szintre hozni 50MBit terhelés mellett 100%-ig elégedett lennék.(#92006) total73: Az efölötti bekezdés ide is.
Hogy csináljátok?
Nálam a 15.17.0.1-es driver volt fenn.(#92010) Flashcash: Persze, ez kicsit szélsőséges, de szemléletes. A baj, hogy egy egyszerű video streamelés (720P) is már az ingerküszöböm (és a folyamatos mozgás-érzés) fölé tudja dobni a DPC-t.
A netem 240Mbites, de amúgy ez a wifinek a plafon két-három falon keresztül, de nem lenne szabad ilyennek lennie.Ahogy vezetékes hálózaton sem ugrik meg a DPC a sebességteszt vagy video streamelés alatt.
Ez a teszt ugyanis nem az internetes késleltetést méri, hanem azt, hogy a gépen mennyi ideig futottak driveres megszakítás-rutinok. Azért is írja, hogy ez már driver-hibára utaló dolog, ha ennyire magas.
(#92012) azbest: Viszont láttunk win7-es jó eredményt is. Csak tudnám, hogy lehet így belőni.
(#92015) Tim82: Köszönöm szépen!
Én is ezt a két kártyát találtam, az Bradcomos a MAC-OS miatt drága, az Atheros meg mivel gyakorlatilag egy fullos killer más matricával.
Viszont most már tudom, hogy így elvileg olcsóbban is levadászható a killer.
UPDATE! Volt kis móka, felraktam egy régebbi drivert, utána összeesett teljesen a wifis hálós rész, nem látott hálókat az amúgy működő kártya, és némi uninstall/install után felrakva a legfrisebb telepítőcsomagot (19.5 talán) és abból a 15.17.0.1-es drivert most egész élhetőnek tűnik. Fura nekem ez az egész amúgy. Lehet kéne neki már egy komplett OS reinstall is.
Most ilyeneket mértem (most távolabb vagyok a routertől, azért csak ~70Mbit):
Ha így maradna (70Mbit/s tempónál 1-2000us), azzal azért már kibékülnék.
LAN-ról amúgy minden tökéletesen szép és jó: -
azbest
félisten
-
Pubszon
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Flashcash #89271 üzenetére
A T520-at már rég megvettem és annyira megtetszett a családnak, hogy rendeltem két T420-at is (egyik már meg is jött), egyet a húgomnak és egyet apámnak melóra, ezt kapják tőlem karácsonyra. Mindketten zenészek, rengeteget turnéznak meg utazgatnak, ezért lett nekük a kisebb T420. Az apámét kéne még feltuningolni, na de majd köv. alkalommal... Az éjjel bekalibráltam a T420 kijelzőjét, hát elég trágya lett
, ma megpróbálom újra. A kijelzőt leszámítva egyelőre tök jónak tűnik, kaptam hozzá dokkolót meg eredeti thinkpad táskát is ajándékba
-
szaszyka
senior tag
válasz
Flashcash #88716 üzenetére
Lehet az a gond, bár olyan béna vagyok, hogy nem szoktam szétkenni a pasztát, mert akkor még a szomszéd szoba is pasztás lesz, de talán még az isten lába is
. Egy cseppet rányomok, óvatosan "széthúzom, hogy valami téglalap formája azért legyen, de nem kenem, aztán majd a hűtő szétnyomja. Hétvégén majd azért megpróbálom újra, jó vastagon. Köszönöm a tippet
-
gurabli
őstag
válasz
Flashcash #88487 üzenetére
Ettől tartottam en is. Mondjuk megoldom a cserét gond nélkül, csak en is ugy olvastam, hogy csak hivatalos szerviz cserelheti, h megmaradjon a garancia. Mondjuk ha valami gond lenne, akkor elotte visszacserelnem az eredetire, nem hiszem, hogy látni, hogy cserelve lett.
Pecsen tudtok hivatalos szervizt, aki cseréli? Elvileg a laptopszalon szervize az, ugye? Rajuk lehet ezt bizni, nem barmoljak szét?
-
scream
veterán
válasz
Flashcash #88432 üzenetére
Köszönöm, nem is értettem, hogy hogy megy ez náluk...
Azt az infót kaptam, hogy ez van most nekik: B140HAN01.2.
Ez milyennek számít?
-
-
scream
veterán
válasz
Flashcash #88200 üzenetére
Köszönöm
Úgy néz ki, hogy halott a fingerprint reader (BIOS-ban sem látja a devicet). Nem garis, ilyenkor mi a teendő? FRU-t nem találtam hozzá, szétszedni nem szedtem szét, mert ahogy néztem eléggé mélyen van (kb az egész belét ki kell szedni).
De ha jól láttam, akkor 2 részből áll, melyiket kell cserélni?
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Flashcash #84453 üzenetére
2 rank 8 bank, az stimm, de mi a rank?
akármit is akar jelölni nem stimm, bár legvalószínűbb a sor, és akkor hol marad hogy 1 v 2 oldalas a ram? mert az sem mindegy
tothjozsi96 nincs akadálya
hangot semmilyen esetben nem továbbít, ennyi van még amit tudni kell, azt csak 510-től felfele
-
válasz
Flashcash #67703 üzenetére
a 30-as szérián nekem jobb gépelni ... mint a 10-esen volt előtte plusz jó a bill világítás ... sokat dolgozok éjszaka és a korábbi világítás megoldás kevésbé jött be
...
két gondom van az új billekkel:
- printscreen helye (korábban ott volt a helyi menü gombja amit gyakran használtam)
- nem túl strapabíró az új bill ... 2 év használat után 2-3 gyakran használt gomb már billegett -
Borote
addikt
válasz
Flashcash #44973 üzenetére
Vagy egy szimpla ExpressCard slot-os eGPU-s megoldás, mint a ViDock. De lehet kisebb alkatrészekből is összebarkácsolni.
Így-is, úgy-is 1x-es PCIe sebességet fogsz kapni, de annyira nem limitálja a teljesítményt, mint az ember gondolná. Kétség kívül jobban néz ki az Advanced Dock-os megoldás, viszont hűtéssel nem lesz probléma. -
válasz
Nem tudom miket kellene futtatnia a gépnek, nálam T61p-ben a Quadro570 némi tuninggal natívon (1680x1050) szépen viszi a következőket: R.U.S.E., CNC3KW, Supreme Commander2, Starcraft2. Nyilván nem maxra tolt szűrőkkel, de közepes beállításokkal (kivéve a CNC3, az mindent maxra húzva is megy.)
-
Tim82
félisten
válasz
Még annyit, hogy én passzív hűtésű kártyával próbálkoztam, de nem hiszem, hogy aktív hűtésűnél (a kártya saját hűtése ellenére) kevésbé pörögne a dokkoló saját hűtőventije. Arról meg nem találtam infót, hogy lehet-e valamilyen épkézláb módon leszabályozni, a kikötését meg nem tartom egészségesnek.
-
Tim82
félisten
válasz
Flashcash #44966 üzenetére
Csak külső monitorral. Arra készülj fel, hogy az Advanced Dock PCI-e helyén lévő kis ventije irgalmatlanul zajos lesz (nagyon idegesítő hangszínnel szabályosan süvít), ahogy próbálja hűteni a kártyát. Én ezért adtam fel a project-et (egy Radeon HD5450-et tettem bele, azzal tapasztaltam ezt).
-
Chaser
legenda
-
válasz
Flashcash #19996 üzenetére
Most nézem, hogy ez is három antennás, thinkpad wifi topicban többen használnak három antennás kártyát két antennás géppel, működik akkor is, csak az N-es wifi-nek kisebb lehet az átviteli sebessége a MIMO hiánya miatt.
-Main -Aux -Div ezekből a diversity-t kell üresen hagyni
-
lapa
veterán
válasz
Flashcash #14869 üzenetére
bocs, nekem úgy jött le, hogy szerinted a kingspec lassú és drága. aztán amikor leírtuk ketten is, hogy szerintünk miért nem, akkor azzal érveltél (a meggyőzés eszköze, ugye), hogy ötször annyiért meg az ultrabay beáldozásával sokszoros teljesítményt lehet kapni (pontosabban inkább csak kivárni a megfelelőt ebayen).
alapvetően minden oké a választásoddal és a véleményeddel, csak az nem volt szerencsés, hogy ezt összekötötted egy egészen más árkategória fikázásával.
#14870: érdekes, nekem a 2.0 pcmcia mellett sleepel rendesen, gondolom az expresscard mellett is, de azt inkább nem próbálom most ki.
-
lapa
veterán
válasz
Flashcash #14865 üzenetére
mennyire vagy hajlandó átérezni, hogy tízezer forintot is csak azért szántam rá, mert szükséges volt? olyanról győzködsz, ami nem téma az én adott helyzetemben.
még egyszer: szuper üzleteket kötsz, és senki nem mondta, hogy neked is az óccó kingspec a must have. nekem akkor is kell az odd, mégha 3 fityingért találtál is az ebayen keretestül, driveostul, japánostul.
ja, tud ub-ről bootolni.
-
lapa
veterán
válasz
Flashcash #14862 üzenetére
tekintve, hogy ez volt a legolcsóbb ezekbe való ssd (hdd...) az egész világon, ezt nem teljesen értem.
nemrég a 40 gigás intelt vettem 40 ezerért, ez ötöde kapacitás negyede áron. értem, hogy fele sebesség, de bőven noti vinyó felett van, pláne elérésben. mindettől függetlenül az ultrabay kell optikainak. meg egy normális gyári ultrabay keret is gondolom 5-7-9 ezer. innentől kezdve annyira nem lett volna nekem jó biznisz.
ja, közben a nem túl meglepődős t21 udma/33 bench. ---
-
^Clown
addikt
válasz
Flashcash #14858 üzenetére
Na ja, de biztos megéri azt az elég jelentékeny felárat? Szerintem korrekt az a KingSpec cucc, úgyis az elérési idő a lényeg, az meg a HDD-hez képest ég és föld.
lapa, ha kell segítség az SSD visszaküldésében, írj pü-t, (sajnos) van már vele tapasztalatom
Azt javaslom, hogy egyből a gyárnak küldd vissza. Nekem a megjavított SSD-met valami mega-expressz DHL-el küldték vissza, itt volt kb. 1,5 nap alatt.
Szerk: nem szóltam, látom meggyógyult
-
lapa
veterán
válasz
Flashcash #14858 üzenetére
ahova kell, oda épp elég. a saját gépbe én is intelt raktam. a t21-ben nem ez lesz a szűk keresztmetszet, a t43p-be meg csak azért ment ssd, mert szerintem halódik a vinyó.
upd: sokadik próbára a második gépben végre műx a másik drive is, nem vagyok nyugodt.
csak ubuntu természetesen, wint én már nemigen installálok hacsak nem kényszerít valaki. szerintem el se fért volna, pláne, hogy ezen még adatok is lesznek...
nemsoká kész a t21 telepítés is, arról is nyomok egy benchmarkot.
-
Tim82
félisten
válasz
Flashcash #14404 üzenetére
Gyári Ultrabay SATA kerettel és 500 GB-os Fujitsu SATA vinyóval van eredményem (audi100td kolléga kérésére karácsony táján megnéztem).
Ha van esetleg egy SATA SSD-d kölcsön, akár egy rövid, összefutós teszt erejéig (tehát úgy, hogy együtt megnézzük, mit tud), szívesen megnézem neked T42-ben.
-
TOZ
addikt
válasz
Flashcash #12814 üzenetére
A sokat emlegetett Almoskonyv szerint a BIOS downgrade nem egy szerencses dolog.
A T61em is valahol 3000 RPM korul fuj minimum. Linuxon a tpfancontrol tutti, hogy kepes internal fokozaton jartani a ventit (piciket fujkal, pulzal, nem adja ra a teljes 3000-t), ez sokszor eleg is, hangja meg alig. Picipuha Ablakok alatt nem tudom van-e ez az opcio. -
Gondwana
addikt
válasz
Flashcash #12252 üzenetére
Erről itt esett már szó.
Eredetileg egy kicsit más helyzet lett körbejárva, de a lényeg szerintem lejön belőle így is: kikapcsolt/kíhúzott majd újból csatlakoztatott TP számára csak egy szabály van: ha az akku 96% felett jár, nem kezdi el tölteni.
PowerManagerben beállított összes szabály csak bekapcsolt, majd bebootolt gépre érvényes! Ha beállítod, hogy csak 25%-tól kezdjen tölteni, 85%-ig, az akkud épp 50%-on áll, és csatlakoztatod a töltőt, a gép elkezdi tölteni az akkut, ez ellen nem tudsz mit tenni. Ha közben bekapcsolod, akkor a PM elinduláskor konstatálja, hogy a töltés már megkezdődött, tehát csak a kikapcsolási feltételt ellenőrzi, azaz feltölt 85%-ig. Ha közben mégse kapcsolod be a gépet, 100%ig tölt.
Ha pedig azt akarod elérni, hogy ugyanilyen körülmények között ne kezdjen tölteni 50%-os akkura, akkor először akkuról bootold be a gépet, majd ekkor adj neki tápot és láss csodát, nem fog tölteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kés topik
- Filmvilág
- Robogó, kismotor
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest