Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• flintnovik

csendes tag

válasz Tikakukac #123179 üzenetére

Ha már márkátlan ("generic") akku, én biztos a legolcsóbbat venném. Lehetetlen megmondani köztük a különbséget.

Tikakukac:
    Kicsit jobban szétválaszthattam volna a használt eredetiket az új hamisítvány lenovóktól, ez igaz.

Halott töltőelektronikáról én sem hallottam eredeti lenovo akkunál, utángyártottból meg szerintem akkora lehet a szórás (még adott márkán, sőt típuson belül is), hogy nem releváns mennyi pozitív tapasztalatom van velük (sokkal több kellene, hogy reprezentálják magukat).

Ha talál az eredetiből jó állapotút, megérhet egy próbát. A kérdés itt talán az, hogy akar-e annyit szánni egy régi gépre, amennyibe egy jó állapotú régi akku kerül.

Az egyik X230 eredeti 6 cellás akkuját gondolatban már bevallom, én is újracelláztam (Samsung 35E-vel, szigorúan), ehhez már csak a ponthegesztő, a BMS programozó, a cellák és a szakértelem hiányzik nekem :DDD
    Neked esetleg van tapasztalatod BMS felélesztéssel, visszaállítással, akku pakk újracellázással?
    Vajon kell hozzá ilyen speckó műszer, vagy egy rpi/arduino/ch341a-val olvasható/írható?

Új hozzászólás Aktív témák