- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
flintnovik #123279 üzenetére
Itt annyit pontosítanék, hogy az xx40-es szériában is volt még wlan whitelist (meg valamilyen fura okból elvileg az A275, A475 modelleknél (még nem Ryzen-es Thinkpad-ek), de ez csak Reddit-en szembejött infó).
-
Tim82
félisten
válasz
flintnovik #123281 üzenetére
Aliról van és egyrészt asszem jumperrel állítható, hogy 3,3 vagy 5V, másrészt pedig a szett nem csak CH341A-t tartalmazott, hanem van hozzá Pi-kompatibilis cucc is. Az én gondom inkább a csipesz felhelyezése jól az olvasáshoz/íráshoz, az szenvedős volt. De eleget írtam róla itt a topikban, pont T480 és Thunderbolt vezérlő újraflashelése kapcsán.
A szettemmel egyébként innen a topikból már végzett más is T480 Thunderbolt újraflashelést, valamint X230 és T430 coreboot-osítást (ha jól tudom), szóval működik a célra.
-
válasz
flintnovik #123278 üzenetére
Szigorúan "dobozos" programokat használok, egy kivétellel Libreoffice van a családi gépeken (a kivételen meg MSO 2019). Webes appokat vasvillával se piszkálnám. Chrome-on böngészgetünk a szemetet ublock-al kicsukva.
#123279: 2242 B-kulcsos kéne, ez kb fehér holló, erre gondoltam egy adaptert (van) ami megfelelő kulcsra teszi egy normál M-kulcsos 2230-as méretű SSD-t.
-
bytesizelife
tag
válasz
flintnovik #123209 üzenetére
Sosem tennék custom BIOSt egy mai gépbe, iszonyatos mennyiségű biztonsági rést javítanak, jelentős részét a BIOSban:
https://support.lenovo.com/us/en/product_security/ps500001-lenovo-product-security-advisories
Kizártnak tartom, hogy ez a patchelt BIOS leköveti. -
válasz
flintnovik #123209 üzenetére
Nekem is kéne egy ilyen whitelist-mentesített bios az x13-ra. Pl az üresen tátongó wwan slotba csont nélkül bemehetne egy key-adaptált TB-os 2230 SSD.
-
HSM
félisten
válasz
flintnovik #123191 üzenetére
"valahogy meg tudták tartani az akku formátumot 4 éven keresztül, hasonlóképp a 410/420/430 esetében"
Megtartották a formátumot, igen, de a 430-ba így is sikerült berakni pár sor friss kódot az EC-be, hogy véletlenül se legyen hajlandó tölteni a korábbi gépek akkujait, miközben amúgy tökéletesen működne velük. -
Tikakukac
titán
válasz
flintnovik #123181 üzenetére
Volt gépem ami alaplapos lett a tuti akku miatt. Mivel nekem ezek olyan gépek amim konkrétan gyűjtői darabok, bele nem rakok ilyen szemetet.
-
válasz
flintnovik #123181 üzenetére
Nálam a jó nevű Greencell akkunál olvadt meg az akkun a töltőelektronika fölött a műanyag. Refundoltak, de nagyon nem oké. (T60).
Rá kell hibázni hogy jó legyen, az biztos.T42-ben van egy ősrégi utángyárottam, aminek még típusa sincs, csak azt írták rá, hogy mibe jó. Gép felé Sanyoként jelenti be magát. Abban már nagyon sok ciklus van, tizensok éves, és egy órát el lehet rajta Vice Cityzni.
Pedig szerintem az előző tulajt nem érdekelték töltési küszöbök és egyebek.
Van ehhez a géphez gyári Panasonicom is, az is jó még mindig. Illetve T60-ba is van Panám, az is pöpec, de ugye a Pana cellások legendák voltak tizenéve, nem véletlen.Illetve most az X201t-be is sikerült jó utángyártottat vennem, meglátjuk hogy bírja, egyelőre egy hete mennek bele a ciklusok és nem tapasztaltam problémát.
Szóval totál szerencsejáték, az első pár ciklusnál célszerű ott lenni a gép mellett és nézegetni, mennyire melegszik az akku, nehogy olvadjon, poroltó sem árt ha van kéznél
-
Tikakukac
titán
válasz
flintnovik #123176 üzenetére
Olyan 12 éves vagy idősebb akksik vannak nálam, hogy öröm nézni.
Hogy vennék az ötvenedik x-es TP-ba való akku helyett "újonnan" inkább egy patika gyárit amiben van 10+ év? Bármikor. Meguntam a leégett töltőelektronikákat, random lehalt akkukat és mindenféle egyéb okosságokat, amiket legarizni is kb. lehetetlen. Egy rohadt gyártó vagy cég sem prezentált még nekem olyan utángyártott akkut, amivel ne sz0ptam volna. És itt most 3 számjegynyi akksiról beszélek saját meg céges vonalon is.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Plusz, ha jól gondolom, akkor ez egy ilyen lutri akku lehet?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Űűű, köszi a részletes tájékoztatót.
Eredetit gondoltam, hogy már nem kapok, azt csak érdekességként írtam be, hogy még az van benne
Múzeum darab az tény, de kísérletnek, tanulásnak, hobbinak jó. Most tettem rá Win11-et -
nemethbalazs
tag
válasz
flintnovik #99056 üzenetére
Aztabetyármindenét kergető teringettét!
Ez nagyon durva. Valóban működik ez így? A gyári X230 alaplapon kicserélik a procit 4 magosra?! A full HD modon már én is gondolkodtam, de nem merek belevágni... nyuszi vagyok
Meglesnék egy ilyen agyon moddolt X230-at. Még lehet vennék is. KÉSZEN!
Nekem így elsőre kicsit soknak tűnik ez a barkácsolás...
És másodikra is....
Asszem harmadikra is...Láttál már ilyen masinát?
Nekem csak moddolt BIOS van az X220-ban, meg vettem bele 2x 4GB ramot, és hajtja 1600 Mhz-en. Ja és cseréltem IPS panelra a TN-t. Ennyi telik tőlem
-
flintnovik
csendes tag
válasz
Ami még kimaradt, hogy a legtöbb 1440p modhoz adnak szintén dokkoló DVD-nek szánt sata II-jére kötött mSATA SSD helyet. Az akár raidbe is köthető modolt biossal mondjuk a 2.5"-es drive bayben vagy a wan kártya helyére rakott másik msata ssd-vel. Vagy pedig a wan kártya mellett használható.
edit: és ha T420/T430-at vesztek, ne dedikált kártyásat, mert az kb csak fűteni jó.
-
válasz
Ezekről nem is tudtam. Ha W530-ba bele tudok faragni egy billt az azelőtti szériából, simán lehet, hogy maradok még egy szériát a W vonalon, ha már kevés lesz az 520.
Az 1440p X220 modról sem tudtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest