Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ianlot
csendes tag
válasz
Mykroft #5326 üzenetére
Sajnos nem ez a baj, több böngészőből és eszközről is rossz. Már régóta fenn áll a probléma, csak most találtam ezt a fórumot, és mondom rákérdezek. Túrtam már miatta a netet, de semmit nem találtam.
Próbáltam belépni POST screenből az iLO configba, és resetelni, elég sokáig tartott neki, de még az admin jelszó sem állt vissza. -
Snoop-y
veterán
válasz
Mykroft #4738 üzenetére
Kozben megneztem es az elso verzio nem mukodik. Mivel a tomb a gen8 foscsi raid vezerlojen keresztul lett letrehozva ezert hiaba synceltem at a 8-as lemezekre mindent ez a "raid kartya" nem tamogatja a tomb kibovitest.
+ mindekozben a beepitett media (amin a gen8 tarolja a raid configot illetve az Inteligent Provision alkalmazast) megadta magat igy hozza se lehet ferni a tombhoz (se torolni se ujat letrehozni) maradna az a verzio, hogy atvaltok AHCI uzemmodba de nincs mar kedvem ezzel veszodni -----> Gen8 kuka...
-
dchard
veterán
válasz
Mykroft #4402 üzenetére
Megnéztem egy gen9-es DL360-at amiben pont ugyanez az ILO chip van, és az is pont ugyanígy süt. A különbség annyi, hogy a normál szerverben működés közben jóval nagyobb a körülötte áramló levegő sebessége. Megmértem a chipeket hőmérővel, és a két broadcom a legmelegebb 71 °C, de az ILO sem sokkal hidegebb: 68 °C. Ami érdekes, hogy például a VRM hőmérslkletét jól megközelíti a mért érték, az ILO-nál viszont több mint 30 fok a különbség (bár igaz, hogy "ILO Zone"-t mér, ami nem feltétlenül a chip, hanem lehet a környezete).A többi IC kéz-meleg, azokkal nincs mit csinálni. Azt én sem hiszem, hogy megsülne, de a masina 5 éves, és még jó ideig szeretném használni, inkább megelőző jellege van a beavatkozásnak. Találtam egy csávót, aki a broadcom chipekre már rakott hűtőt [link]
Szóval továbbra is keresek megbízható felragasztós memória és chipset hűtőbordát. Tegnap végigtúrtam azismert forrásokat, de nagy meglepetésemre teljesen eltűntek ezek a termékek... Vagy csak én nem találom őket
-
Mykroft
tag
válasz
Mykroft #4348 üzenetére
Frissítettem az iLO-t a 2020as legfrissebbre, és bekerült webUI-ba egy NAND format gomb.
A frissítés önmagában nem hozta helyre a nand hibát, de a format szerencsére megoldotta.
Már csak a sérült fájlrendszereket kell visszaállítani, és az akksit kicseréltetni. Még jó, hogy zajlik az élet -
-
MrTwister
őstag
válasz
Mykroft #4348 üzenetére
Uhhhh az gáz, milyen szünetmentesed van?
Nekem is most haltak ki a szünetmentesemben az akksik, de szerencsére ilyesmi nem volt, azóta is csak pirosan villog az APC-m ben a LED. Neheztel rám, hogy nincs benne akksi, már egy hónapja itt pihennek az új akksik, de 8 óra formázás most nem fér bele ennyi meló mellett.
-
havast
aktív tag
válasz
Mykroft #4210 üzenetére
"A feszültség itt jelen esetben lényegtelen. Ha 5Vos logikát nézük a 3.3V akkor is magas szintnek számít. " - Így már világos, köszönöm
A venti csere témában itt egy fórum [link] . Kitárgyalnak több lehetőséget is, többek közt ugye a PWM jel teljes elhagyását, ami végül is jól működik az eredeti Celeron CPU-val, meg egy jó (halk) Noctua hűtéssel.
Volt aki szintén csak a mod után jött rá, hogy fordított a jel. [link]
Itt is egy topik, egy hosszabb hozászólás taglalja, miért is "veszélyes" a mod. [link] -
havast
aktív tag
válasz
Mykroft #4208 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot, megnyugtattál. Nem kell megtanulnom arduinot is programozni.
A jel 3.3V valóban (az 5 helyett), így ha jól gondolom (durván kalkulálva) 20-30%-ot veszítene az új venti a maximális fordulatból. Jól sejtem?
Összeszedegetem majd, mentegettem el linkeket ahol vannak/születtek megoldások.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Mykroft #3274 üzenetére
Kicsit későn jöttem fel ide olvasni amit ajánlottál, ezért próba szerencse alapon feltettem az Esxi 6.5-öt. Megy szépen.
Belső USB-n: Esxi 6.5
BAY 1-ben: 120GB Kingston SSDSzerintetek maradhat így, vagy tegyem az odd helyére? Bay2&Bay3-ban lesz 2*3TB (RAID0) merevlemez, nem kritikus adatok lesznek rajta. Amiről kell, backup lesz.
A sebességel nem vagyok teljesen kibékülve:
Mi lehet a szűk keresztmetszet, a memória lehet az oka?
Vagy feltegyem a régi scsi-hpvsa-5.5.0-88OEM.550.0.0.1331820.x86_64.vib drivert amit szoktak javasolni?
Headless Ubuntu alatt még rosszabb (ráadásul ilyenkor ki van kapcsolva a Win7, memóriának elégnek kellene lennie):
@ubuntu:~$ sync; dd if=/dev/zero of=tempfile bs=1M count=1024; sync
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 15.5106 s, 69.2 MB/s
@ubuntu:~$ dd if=/dev/zero of=./largefile bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 20.9133 s, 51.3 MB/s
@ubuntu:~$ sudo sh -c "sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches"
@ubuntu:~$ dd if=./largefile of=/dev/null bs=4k
262144+0 records in
262144+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 47.9443 s, 22.4 MB/s
@ubuntu:~$Örülnék, ha hozzá tudnátok szólni.
Service Pack for ProLiant 2017.10.1
u.i: végigolvastam a topikot.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mykroft #3126 üzenetére
Szia!
Valoban meg nem tudom, hogy pontosan mire szeretnem hasznalni.
Ha mar eleg szervernek a bovitesek utan, akkor arra, mivel NAS-nak boven eleg a teljesitmenye igy gyari allapotban is. Ezert is vetettem fel, hogy a minnel erosebb procit szeretnek belerakni, hogy kiprobaljam, hogy a mostani 8eves szerverunket letudom-e erre cserelni. (a mostani is eleg teljesitmenyu, de mar oreg, es barmikor megdogolhet, raadasul 1 sima desktop gep van kinevezve szervernek).A cegnel elsosorban a szamlazas, es szervizrendszer adatbazisa futna ezen. Egyik sem oriasi adatbazissal dolgozik (100-200Gb). Egyszerre max 3-an szamlaznak. A tobbiek dokumentaciokat (pdf), es dokumentumokat nyitogatnak, es keresgelnek bennuk, tehat csak mint file szervert hasznaljak.
Ezert is kerdeztem, hogy a legerosebb belerakhato procival ezt a feladatot ellathatja-e, ha felbovitem 8-16GB RAM-ra, es mondjuk Windows Server 2012-t szeretnek rarakni.Vagy pedig vigyem haza, es csinaljak belole 1 Synology NAS-t, es a ceghez vegyek a joval erosebb vasat?
Tehat a Synology kerdesem erre iranyult, nem pedig arra, hogy beviszem a ceghez.De hamar felmerult a cegnel a NAS kerdese, akkor esetleg tudnad mondani, hogy melyik az 1-2 legnepszerubb NAS oprendszer, ami nativan fut ezen a vason?
Koszonom.
-
hl225
tag
válasz
Mykroft #2830 üzenetére
Mi az SSD használatának javasolt módja?
ESXI 6.5 és xpenology-t szeretnék használni.
A virtuális gépen az ssd negyedét mint virtuális merevlemez beállítottam. Így már lehetett telepíteni az xpenologyt. A további merevlemezek csatlakozását követően, a fenti virtuális meghajtó gondolom maradék részéből létrehoztam egy új (önálló) kötet is. És ezután már be lehetett állítani, hogy a csomagok ide települjenek.
A gondom az ssd cache-el van, mert nem engedi a kötet kiválasztani, illetve nem lát ssd-t.
Mit kellene máshogy beállítani, talán virtuális ssd-t kellet volna kiválasztani/létrehozni merevlemez helyett? -
Fifi
őstag
válasz
Mykroft #1766 üzenetére
Nyugodtan lehet próbálgatni a file-okat, nem lesz gond belőle.
Elég intelligens, leellenőrzi, hogy tényleg az adott eszközhöz tartozik-e és feltöltéskor azt is ellenőrzi, hogy nem sérült-e a file és csak mindezek után áll neki frissíteni. Amúgy sincs gond, ha nem sikerül a frissítés, mert legrosszabb esetben a gép elindul a Backup System ROM-mal. Szinte kinyírhatatlan ilyen szempontból ez a kis kocka.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Mykroft #1758 üzenetére
iLO webfelületén a firmware updatehez az F62 file-t kellett volna csak betallózni és az apply gombra nyomni.
Én mindig ezen a felületen frissítem az fw-t és iLO-t is, mert ez platformfüggetlen, csak egy böngésző kell. Sőt a tőlem távol lévő gépeket is így frissítem egy vpn kapcsolat után.
Bye, Fifi
-
krealon
veterán
válasz
Mykroft #1261 üzenetére
"Attól, hogy a kliensek megkapják az IP-t a DDNS-től, és ezel az ip-vel rendelkező szerverrel veszik fel a kapcsolatot, még bele írják minden csomagba a domain adatokat is."
HTTP eseten igen, de akkor is csak proxy megoldassal lehet, mert a TCP Syn, es Ack idelyen meg nincs meg a domain info.
Viszont az eredet felvetes:
"van olyan megoldás hogy a vm gépek minden szolgáltatását subdomain-on keresztül el tudjam érni?"Leforditom.
Ez azt jelenti, hogy 2 * 65535 darab portot szeretne elerni 65535 darab porton egy-az-egy hozzarendelessel. Ez ugye fizikai keptelenseg."Máskülönben nem lehetne egy ip-n több webszerver sem."
Egy port-on csak 1 webszerver lehet.
Ha az az 1 webszerver tobb virtualis domaint kiszolgal az mar mas tema, mivel az a szofver belugye."1. Valamilyen proxy-val irányítani a klienseket a belső hálózat felé, a kapott domain alapján."
Nem minden protokol reverse proxy-zhato (pl az FTP se).
-
atideath
tag
válasz
Mykroft #1261 üzenetére
Igen a Reverse Proxy dolgot ismerem, meg már csináltam is de reménykedtem hogy van olyan megoldás hogy minden forgalmat átirányít megfelelő subdomain alapján a megfelelő belső hálós IP-re.
De így akkor buktavári. Nem gáz, akkor megy fel egy webkiszolgáló ami majd a HTTP és HTTPS kéréseket forwardolja. A többinek meg nyitok portokat.
-
atideath
tag
válasz
Mykroft #1175 üzenetére
Én is ugyanebben a cipőben járok. Már volt fent w2k12 de ott se tudtam odaadni a VM-nek az USB cuccot, utána próbálkoztam usbip-vel, az se ment. Utána kipróbáltam a virtualhere-t az se volt az igazi (laggolt, szaggatot, megszakadt a kapcsolat stbstb). Most ott tartok hogy az esxi-t heggesztem és azon próbálom elérni a dolgokat de ahhoz most fel kell raknom egy 64bit-es linuxot hogy tudjak a programból buildelni egy megfelelőt magamnak. Eddig sikerült kinyitni a esxi firewall-on portot hogy a programot elérjem, mostmár csak az usb-s fordítás hiányzik és elvileg kész. És nagy felüdülés
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- Eladó belépő szintű gamer félkonfig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest