- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
feeregon
tag
válasz
ArthurShelby #5577 üzenetére
Köszönöm , írtam oda is
-
MrTwister
őstag
válasz
ArthurShelby #5421 üzenetére
Rendben, nagyon szépen köszönöm!
Holnap rádírok!
-
bugizozi
őstag
válasz
ArthurShelby #5281 üzenetére
Köszi!
-
Spooky
tag
válasz
Ez igy stimt. Viszont sajnos a mivel az ilo nem kap ip-t igy be sem tudok lépni inteligent provisioning sincs ilyen esetben hogyan lehet ujrahúzni a fw-t?
-
osztraksajt
őstag
válasz
7-zip bele tud lépni mint önkicsomagoló állomány, azzal is ki bányászni belőle a ilo4_281.bin-t. Utána az mehet a webes felületen ahogy írtad. A szervert nem kell hozzá újraindítani.
-
válasz
ArthurShelby #5182 üzenetére
Jogos, Gen7 volt az első. Azt ráadásul úgy vezette be a portfólióba a HP, hogy áron alul kínálta, rákapjanak az emberek.
-
Fifi
őstag
válasz
ArthurShelby #5001 üzenetére
Lehet keverem és System ROM verziót nem lehetett upgradelni már nem emlékszem, több éve volt.
-
tetris
tag
válasz
ArthurShelby #4975 üzenetére
Nem hiszem, hogy a transmission lenne a baj, inkább valamire a controller illetve a drive-ok körül gyanakszom...
Ez a P120i elég gyenge cucc, mondjuk ezek a Seagate hdd-k sem csúcskategóriások.Egyre inkább hajlok afelé, hogy váltani kéne Gen10 Plus -ra 4db Ironwolf Pro -val, talán azzal kevesebb nyűg lenne. Illetve a Gen8 ezzel a procival meg rammal talán még 80-100k között eladható ha jól sejtem, főleg hogy a flash is működik még
.
Azért hétvégén kipróbálom a deluge -t meg az általad javasolt qbittorrentet, de erősen kétesélyesnek érzem.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby #4944 üzenetére
Én vagyok unfair?
Cáfold meg bármelyik állításom: nem tudod...
Tudod mi az unfair? Az, az állítás, hogy 300K--ért nincs iLO-s utód, amikor van, na ez az unfair: egyszerűen azért mert nem igaz... Legolcsóbb helyen 240K, és 15K körül lehet bele venni iLO modult.
A windows 11-et csak a kora miatt nem lehet föltenni rá (régi a procija és nincs benne tpm modul).
Jééé, tényleg???Igen, pontosan a kora miatt. Már nem támogatott hardver, ezért nem érdemes benne hosszú távon gondolkodni. A végeredmény szempontjából tökmindegy, hogy a színe miatt, vagy a kora miatt nem megy rá bármi is: a tény a lényeg. Ismerek olyat, aki G7-es microservert is Windows-al használ fájlszervernek. A Xpenology is elég népszerű ahhoz, hogy a vele kapcsolatos problémák fájjanak sokaknak.
A gép egyetlen hibája, hogy nem fiatal, de elvileg ezt mindenki tudja...
Senki nem mondta hogy kukázni kellene: arról volt szó, hogy most, 2021-ben érdemes-e venni. Én ez ellen hoztam érveket. Egyébként ezeket az érveket még hosszasan lehetne sorolni (kezdve pl. a degradálódó iLO-val (ami G10-en cserélhető, nem kell kukázni miatta az alaplapot), de ezt jól összeszedték a G10-es topicban).Használtan az ára még mindig irreálisan magasan van, ami valahol azért bizonyítja, hogy nem rossz gép.
Tévedésben vagy. Nem a használt ára irreálisan magas, hanem az új ára volt irreálisan alacsony: ezért vette boldog-boldogtalan, NAS helyett is.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4944 üzenetére
Néhány Watt spórolásnak én is örülnék, de azon kívül más kívánságom nem lenne a Gen8-hoz. Ha kell plusz kakaó vagy memória, az időszakos, 90+%-ban terhelés nélkül fut, így annyira nem fáj.
Ha mindenáraon magamnak akarnám összerakni, az alaplap valószínűleg Asrock lenne (IMPI-vel). Ház pedig Silverstone DS380 vagy CS280. Esetleg - ha még lehet kapni - akkor Lian Li Q25.
-
Attipatti
tag
válasz
ArthurShelby #4828 üzenetére
Tudsz bele venni HP p222 low profile raid kártyát ami tud raid5-öt. Ebayon és itt ott néha feltünik. Az ára sem vészes.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby #4838 üzenetére
Vélhetőleg ott is adnak, egy próbát megér.
-
kgymac
őstag
válasz
ArthurShelby #4834 üzenetére
Én az aqua-ban kértem és kaptam is (vásárlás alkalmával, Karinty út).
Nekem kellett kihamupipőkéznem egy dobozból. Pénzt nem kértek érte. -
PpenoO
őstag
válasz
ArthurShelby #4834 üzenetére
M3x6mm kéne lennie azoknak a csavaroknak, mármint ha ezekre gondolsz:
A csavar maga meg így néz ki:
RSnél találtam így első guglozisára, itt csak cégeket szolgálnak ki, de gondolom lehet ezt máshol is kapni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
ArthurShelby #4828 üzenetére
Hol sikerült annyiért szerezni? Jó lenne nekem is
-
Coyot
őstag
válasz
ArthurShelby #4806 üzenetére
Én vettem is még egyet tarcsiba amint talátlam 50körül
-
urban racer
senior tag
válasz
ArthurShelby #4806 üzenetére
Az újak ócskák, ezeket meg lehet pakolni szépen... Az enyémben az alaplapon kívül semmi nem gyári
Ha összeadod, hogy használtan/újonnan mennyi összepakolni:
proci 25-30
ram 25-30
hűtő 5
táp 27
vga 65Így már szépen kijön, hogy majdnem ingyen van a "g8" rész
-
Witelite
csendes tag
válasz
ArthurShelby #4645 üzenetére
Köszi!
-
Witelite
csendes tag
válasz
ArthurShelby #4641 üzenetére
sajnos a link nem látszik
-
dchard
veterán
válasz
ArthurShelby #4598 üzenetére
Innen rendeltem csak ragacsot. Gyorsan megjött ahhoz képest. Talán 2 hét alatt.
-
MrTwister
őstag
válasz
ArthurShelby #4547 üzenetére
Igaz! Köszönöm a pontosítást!
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4534 üzenetére
Nekem, amikor csak az alap szerver volt, bővítőkártya nélkül, 2 merevlemezzel, akkor hidegebb időben (22 fokos környezetben) 7%-ra ment le, ez volt a legalacsonyabb. De ehhez az kellett, hogy RAID módban legyen, AHCI-ben úgy emlékszem nem ment 11 alá. Most egy plusz raid kártyával, 3 SSD, 2 HDD mellett 36%-on pörög, igaz 35 fokos levegőt szív be épp
. (Sajnos zárt helyen van.)
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4532 üzenetére
Sajna a ventilátorral nem nagyon lehet mit kezdeni. Hány százalékon pörög?
A por ellen lehet szűrőt tenni az ajtó belsejébe. -
dchard
veterán
válasz
ArthurShelby #4521 üzenetére
Ha valaki tud küldeni egy sorozat számot bármely gen8 vagy gen9 szerverről, amire még van garancia, akkor meg tudom nyitni a ticket-et én is. Tegnap kipróbáltam DL360 Gen9-cel, és ott is jelen van, de tekitnve hogy az AHS-t az ILO vezérli, így nyilvánvaló, hogy az összes szerver érintett, ami ILO4-et használ.
-
dchard
veterán
válasz
ArthurShelby #4519 üzenetére
Hát tragikus. Egyelőre az az álláspont, hogy ha nincs support szerződés vagy érvényes garancia, akkor szarnak a fejedre. Meg fogom kérdezni, hogy ha mondjuk találok egy kiritkus biztonsági hibát az ILO-ban, akkor még nekem kéne fizetni, hogy jelenthetem ezt a HP-nak? Vagy inkább adjam el az oroszoknak? Más cégek fizetnek a feltárt hibák után, ezek meg a support szerződésre mutogatnak...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #4498 üzenetére
Közben rájöttem a megoldásra. Nem volt hozzá jogosultságom, másik (Administrator) fiókkal kellett bejelentkeznem.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby #4484 üzenetére
Én 6.1.7-ről ráfrissítettem simán, de nem ment (ezzel kezdtem). Igaz, nekem 3615 volt (bár nem tudom van-e jelentősége).
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby #4479 üzenetére
Azt hogy csináltad?
Update volt vagy tiszta telepítés? DS918 vagy 3615? Melyik bootloader?Szerk.: közben megtaláltam a Xpeno topicban. Mázlista...
-
válasz
ArthurShelby #4479 üzenetére
Linux KVM-et használ, nem Vmwaret, és sajnos teljesen normális ez. A KVM valamilyen generic vga-t ad a vm-nek, talán ha több video memóriát adsz neki, akkor valamelyest javulhat (nem tudom hogy a DSM-ben ezt meg lehet e oldani, ha nincs kivezetve a gui-ra az opció, akkor talán config file túrással, ennek járj utána). Viszont hogy ezt az egészet még RDP-n is keresztülrángatod, azzal csak tovább rontod az amúgy sem túl jó helyzetet, az RDP nem igazán erre van kitalálva.
-
dchard
veterán
válasz
ArthurShelby #4417 üzenetére
Az AMS az Agentless Management Service, aminek az a lényege, hogy egy apró program (hp-ams) az operációs rendszerben olyan dolgokat is riportol az ILO-nak, amit az amúgy nem tudna kinyerni. Például a futó operációs rendszerrel, futó szoftverekkel kapcsolatos információkat, amit aztán akár az ILO mögött futó SNMP adatokkal összegyűjtve segít a renszer monitorozásában.
Az Intelligent Porvisioning egy a szerver alaplapi flash memóriájában lévő mini operációs rendszer (jellemzően valamilyen linux iteráció), amit fel tudsz boot-olni OS nélkül is (F10 billentyű boot alatt), és különböző műveleteket tudsz elvégezni. Például tudsz HW diagnosztikát futtatni, a szerverbe lévő különböző komponensek firmware-ét frissíteni, a RAID vezérlőt beállítani stb. De a legfontosabb funkciója az, hogy lehetséges komplett telepítést automatizálni vele, például van 200 darab szervered, akkor egy "forgatókönyv" segítségével fel tudod őket húzni teljesen automatikusan, nem pedig egyessével. Nyilván ez utóbbi a microserver-nél nem annyira érdekes. A mi szempontunkból a HW diagnosztika a RAID vezérlő és a különböző komponensek firmware frissítése az érdekes. Például Ubuntu alatt a hálókártya letölthető frissítése képtelen működni, így az egyetlen lehetőség az Intelligent Provisioning. RAID vezérlő FW-e, IP firmware-e és hasonló, de frissíthető alóla a BIOS és az ILO is.
-
válasz
ArthurShelby #4384 üzenetére
Hát ezaz, hogy én sem tudom.
Érdemes olyat venni amit más már kipróbált, és megy, vagy olyan helyről venni ahol nem macerás a visszaküldés/csere.
HP-nek van ram compatibility listája, de emlékeim szerint azon csak HP saját modulok vannak, aranyáron. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4381 üzenetére
-
válasz
Processzortól függ. Xeonok 1600-at is tudnak. A szerver is max 1600-ast támogat.
Egyébként rohadt háklis egy masina, nekem is sikerült elsőre olyat vennem, ami bár a speckóknak megfelelt, nem bootolt vele a gép. -
Spooky
tag
válasz
Szia. Megrendeltem ebay-en canadából de mèg mem èrt ide pedig 3 hete itt kellene lennie....igy B tervet keresek.
-
bon
őstag
válasz
ArthurShelby #4334 üzenetére
igen ez is jó megoldás.
-
bon
őstag
válasz
ArthurShelby #4332 üzenetére
Én egy sima y molex elosztóval oldottam meg kemény 500 ft.
-
kiskakas
senior tag
válasz
ArthurShelby #4317 üzenetére
legelek, ha találsz megbízható eladót alin, megírnád, kitől rendelted? corei3-am van most a masinaban, enis frissitenek, mert kezd keves lenni,koszi!
-
Zizi123
senior tag
válasz
ArthurShelby #4319 üzenetére
Ja, pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy el kellene adni a gen8-at, gen10+-ra beruhazni, es abban kicserelni a procit 1 nagyobbra, megiscsak az egesz ceg errol van kiszolgalva. (Xeon E2246G, vagy E2236-ra gondoltam)
(Windows 10, Xpenology, OpenVPN szerver)
Most nem kellene nagyon sokat rafizetni. Na majd latom, hogy miket irnak a Gen10+ -rol, hogy mennyire jok, vagy rosszak. -
Zizi123
senior tag
válasz
ArthurShelby #4317 üzenetére
En masfel eve meg a 1280v2-t 60e-ert vettem.
-
válasz
ArthurShelby #4306 üzenetére
Nekem E3-1265LV2 van benne, integrált intel vga-t nem is látja a gép. Pedig lehetne használni dolgokra, ha működne.
Aliexpressen ez olyan 60USD, gyári hűtővel egyik legjobb választás. -
djgeg
őstag
válasz
ArthurShelby #4306 üzenetére
Nem is próbálkozdtam vele, nem zavar be és tudtommal nem lehet rávenni a GEN8-at, hogy a proci "GPU"-ját használja.
-
válasz
ArthurShelby #4299 üzenetére
Akasa jó a szervergyártóknak, akkor talán a te kényes ízlésednek is jó lesz
-
kgymac
őstag
válasz
A 4 tagos proci listádon az utolsó 3 tétel 69W-os, ha az első kettőhöz elég lenne a passzív hűtés, a 3-4-hez is
. 45W felett aktív hűtést használnék.
e3-1260l-2.4GHz,45W és e3-1220lv2 procijaim vannak, gyári hűtéssel.
-
djgeg
őstag
válasz
Elég lehet a gyári passzív hűtés is, ha bekorlátozod a procid egy kicsit. Attól függ mire kell.
Nekem amúgy van egy gen8 amiben E3-1245V2 ketyeg(ezt tudtam szerezni nagyon jó áron anno). 77 W TDP vel semmi para nem túl intezív proci használat mellet stock hűtővel teljesen jól elvan. -
válasz
Minden úgy van ahogy írtad, szóval unbuffered ECC only, 16GB (2x8GB), és e3-1230v2 a maximum ajánlott cpu a gyári hűtéssel. Ilyen cpu-val szerelt széria amúgy volt hivatalosan is, csak viszonylag ritka. Illetve a memória kapcsán ha jól rémlik az a mondás, hogy 32GB oké lenne, csak nincs 16GB-s single rank unbuffered ECC modul a piacon.
Nálam szintén e3-1230v2 van, de nincs összehasonlítási alapom, mert eleve ezzel vettem. Annyit tudok mondani, hogy 2db WD RED 4TB-vel, és 2db Intel ssd-vel, nálam 35-40W körül mozog az idle fogyasztás in-wall monitorozva egy Shelly Plug segítségével (a diskek ilyenkor azért pörögnek, csak minimális rajtuk az i/o).
-
krealon
veterán
válasz
ArthurShelby #4286 üzenetére
"A gépben ssd (sata2) (intel 520, win8.1), a gen8-ban (windwos server 2012 r2) hdd (wd-red)."
2 windows kozott masolgatsz felhasznaloi programokkal es nem tunik fel, hogy hulyesegeket jelez ki?
Okulaskepp erdemes ezt a szalat elolvasni, hogyan vaghatjuk at magunkat es utana hogyan probalhatunk mosakodni.
[57705-57713]
"Apa másol köteten belül (nem áthelyez):
[...]
nem is másol valójában (úgy látom nem kellett sokat várni) persze hogy nem, de minden tekintetben úgy viselkedik mintha lemásolta volna! Innét fogva tök mindegy mi történik valójában!"
"Végig ugyanaz a 8GB körüli film volt a teszt, itt talán lehetett valami cache-elés, de akkor sem értem, hogy második esetben is miért lett ugyanannyi a szerverről a gépre másolás (95MB/s), és miért lett megint több a gépről a szerverre (110MB/s)."
A halozati masolas kozben nyisd meg a fealdatkezeleot es figyeld az Ethernet adapter atviteli gorbejet.
Ha kozben a Resource Monitor-ban a Memoria allapotot figyeled, akkor nagyon jol latszik a write cache meret valtozas (Modified memory).
Nem koptatom tovabb a billentyuzetet, mindenki megfigyelheti a sajat rendszerenek a mukodeset. Tovabbi otleteles akkor, ha a rendszerkomponensek allapotarol (lasd feljebb, ethernet es memoria) be tudsz szamolni, hiszen addig nincs mirol beszelni.
-
Mykroft
tag
válasz
ArthurShelby #4286 üzenetére
A szerverről gépre iránynál a gép írási sebessége fogy el.
Gépen belül szintén vagy írás-vagy olvasási sebesség lesz a mérvadó.
Gépről szerverre kb kimaxoltad a gigabit sebességet.Valószínű a géped nem képes egyszerre ekkora adatsebességgel foglalkozni.
-
krealon
veterán
válasz
ArthurShelby #4283 üzenetére
Nem jol "mersz".
A high level programokat mindenfele gyorsitotar trukkok verik at.
Az Ethernet csatolobol szarmazo atvitt byte/sec nervezheto valamennyire korrekt erteknek. -
szabolcs77
tag
válasz
ArthurShelby #4281 üzenetére
hát az összefoglaló
Utoljára frissítve: 2020-02-05 18:42:55hozzászólásoknál van mai is, ott szerintem hamarabb kapsz választ a kérdésekre.
kieg: látom közben már tegnap írtál oda is
-
szabolcs77
tag
válasz
ArthurShelby #4279 üzenetére
Szia!
Itt sok hasznos infót megtalálsz, kb mindent
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Google Pixel topik
- DJI topic
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest