- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegesib
aktív tag
kis érdekesség: hétvégén frissítettem a TrueNAS-om (ex FreeNAS) 12.0-ról, 12.0 U1-re, igazából csak backup szervernek használom, gépek biztonsági mentéseihez, illetve plex-nek ez adja a tárhelyet, szóval semmi komoly, amolyan homelab. Természetesen gen8-on csücsül, upgrade elég sima és automata szokott lenni, meg sem vártam a végét, intéztem egyéb dolgaim, aztán a time mashine-ok lehaltak a laptopokon, amikkel a szerverre backupolok, akkor láttam, h boot közben be van ragadva a TrueNAS, reset után ugyanúgy megáll. Újrahúztam egy pillanat alatt, de ekkor is megállt ugyanott, újrahúztam saját konfig nélkül, ugyanaz a hiba. TrueNAS forumán érdemi segítség nem jött, közben olvasgatom ezt a fórumot és látom h van 2.77-es iLO, de néhányatoknak gondotok volt vele. Mind1, tettem egy próbát, nekem simán felment, iLO health zöld maradt, AHS log se kapcsolt vissza és bónuszként a TrueNAS is szépen bebootolt
konzekvencia: HP Gen8+iLO 2.76 nem a kompatibilis a TrueNAS 12.0 U1-el, ellenben 2.77-el szépen szalad. -
jegesib
aktív tag
HP tervezes: 2db gen8 nem fer el egymas mellett a rack szekrenyben, cirka 1 centi a tulnyulas...
-
jegesib
aktív tag
Sziasztok. Lecseréltem egy régi N36L-et egy gen8-ra. Nativan futna rajta FreeNAS. Átpakoltam a 4 adatlemezt illetve a rendszer HDD-t az optikai helyére. Csináltam egy raid0-át a rendszerlemezenek, sajnos freenas nem eszi raid controllert, maradt 2 lehetőségem, vagy átrakom usb-re h tudjon bootolni, de így futottam már bele bootloader hibába, szóval ezt kerülném. Maradna a legacy mode. Kérdés, h sima HDD-nél észrevehető a sebességkülönbség az ahci javára? esetleg egyéb javaslat?
-
jegesib
aktív tag
Ha esetleg akad vkinek a fiókjában gyári 4 Gigás modul, az ne szégyelljen rám írni privátban, szivesen megszabadítom tőle...
-
jegesib
aktív tag
és a rabszolga akivel csetelsz, nem elég h nem érti mit akarsz, de nem is akarja, ez mellett teljesen fogalmatlan, szarul kommunikál, szar a hozzáállása, pedig fizetést is kap talán. Áh ilyenkor mindig fefortyan az agyvizem, vesszenek az ilyen őskövület mammut cégek, akik elvesznek a saját költséghatékonysági és munkasztenderdizálási útvesztőjükben... (najó a hardver nem szar, de majd előbb utóbb kiszervezik és eladják gazdaságtalanságra hivatkozva ala IBM)
-
jegesib
aktív tag
parancsolj, lehet szedni simán.
-
jegesib
aktív tag
Igen ezt raktam, előtte frissítettem biost és ilo-t az utolsó verzióra. ilo-ból telepítettem, html5-ös konzolon, wifis gépről mountoltam az image-et, szóval csak úgy csináltam ahogy nem lenne szabad
csont nélkül települt, előtte 6.7-el azért szívtam párszor, azért álltam vissza 6.5-re. De ez a 7-es most patentnek tűnik.
-
jegesib
aktív tag
Tettem HPE-s ESXi 7.0-t, végre rendes sebessége van AHCI-ben is az SSDknek mindenféle hakkolás nélkül. Officially nem támogatott, de eddig nem találkoztam különösebb hibával, talán ez az első igazán jó esxi nálam, balszeg az utolsó is, mert figyelmeztet h a 1265-ös proci balszeg elveszíti a támogatottságát a jövőben. Hát jó. Ja és a ehhez is van már macOS unlocker.
-
jegesib
aktív tag
Srácok, olyan régen csináltam bios frissítést h szinte elfelejtettem. Régebben mintha ment volna ez iLO-ból, de most nem megy, és nem találok pure bin file-t sem, csak ilyen OS dependent tool-okat. iLO-t simán frissítettem, de a system rom is 2018 májusi. Mit rontok el?
Innét letöltöttem egy windowsos cuccot, amit kicsomagoltam, a benne található CPQJ0613.684-ot feltöltöttem az ilo-ba, de semmi változás. -
jegesib
aktív tag
Probálta már vki feltenni az esxi 7.0-át? Tapasztalatok?
Itt a srác annyit írt, h stabilan szalad neki a custom HP image ahci-ben:
https://homeservershow.com/forums/topic/9602-esxi-notes/page/20/ -
jegesib
aktív tag
válasz
Zizi123 #3821 üzenetére
Íme: esxi upgrade guide
-
jegesib
aktív tag
Letöltöttem a legújabb ROM-ot és iLO-t, utóbbit simán frissítettem a saját felületén, viszont ugyanez a ROM-mal nem sikerül. Kicsomagoltam a linuxos csomagot, találtam benne egy CPQJ0613.4B5 nevű fájlt, ezt tallóztam be az iLO-ban, de semmi változás. Mit szúrok el?
-
jegesib
aktív tag
válasz
kelna91 #2950 üzenetére
meghát ugye költséghatékonyság is. Használok rajta OSX servert, amin non-stop fut néhány alkalmazásom, de igazából szőkőévente lépek be a rendszerre, vagy just in case van egy win server 2016-om, amire rendszertelen időközönként logolok be, illetve nekem is van rajta routerOS, néhány játszós rendszer teszteleésre, Suse SLES szintén tesztelni, ezekre dedikált vasat fenntartani totális csőd lenne.
-
jegesib
aktív tag
-
jegesib
aktív tag
válasz
envagyok #2275 üzenetére
Ezek szűz vinyók vagy már van rajtuk vmi? Milyen elosztásban van a 8T?
Sztem Freenas-nak nagyon jó a ZFS-e, én azt használok a régi microserveremen. Viszont softraidben kell neki a memória dögivel, illetve a NAS szolgátatásokon felüli extrák kevésbé barátságosan ugranak fel mint bármilyen linuxra akár az OMV-re.
Synology erősen szürkezónában, én nem biztos h tennék rá "produktív" adatokat, játszani rajta jó.
Tegyél egy OMV-t. Sztem azon mindent meg tudsz oldani ami neked kell. Ott is inkább soft raid-et használnék. -
jegesib
aktív tag
Nálam egy ilyen ontja a delejt amennyiben szükséges:
http://szunetmentes.hu/futeshez-valo-szunetmentes
"A valódi szinuszos kimenet azt jelenti, hogy tényleg szinuszos, jobb szinusz jön belőle ki, mint Paksról. Nem kvázi szinusz, nem módosított szinusz, nem lépcsős szinusz, hanem valódi szinusz."
Óriási marketing duma, de a cucc tényleg jó, 2 microserveren kívül, van rajta 2 keringető, és a legszebb, h mindig van töltött autó aksim, ha gond lenne a verdában lévővel -
jegesib
aktív tag
válasz
marci922 #2174 üzenetére
Ha nem fontosak a adatok akkor minek rakod raid1-be? Rakd raid 0-ba, bár én fázom az ilyen HW RAID-ektől... Várd meg inkább a plusz két vinyót, tegyél egy esxi-t egy sd kártyára, legyen az SSD-d a datastore, arra rakj egy windowst meg egy OMV-t ha kevés RAMod van, vagy egy FreeNAS-t ha sok. A 4 vinyót add oda az OMV/FreeNAS-nak, csinálj belőle vmi értelmes raid tömböt (raid5, raid1z) azt csatold fel a windowsra (freenas tud iscsi-t, talán omv is)
-
jegesib
aktív tag
Feltoltam a HPE ESXi 6.5-öt. Javították a disk performancia problémát. 264MB/s -mal olvas és 162-vel ír SSD-re VMFS-en. 113 megával ír hálózatról. Nekem bejön a webes felület is, végre lehet adminisztrálni bármilen gépről. Egyetlen de óriási bajom, h az osx unlocker nem megy vele, így virtuál OSX sem, szóval rakom vissza a 6-ost amig nincs rá megoldás.
-
jegesib
aktív tag
Ha valaki szeretné tesztelni, kint van a freenas 10 beta 2
-
jegesib
aktív tag
Nem kell valós. 6.0 és 6.5 között elég nagy a különbség ingyenes admin felület szempontjából. A 6.0-s HP változatot hakkolni kell, mert szar benne egy driver és a disk performance kaki. Fentbebb már belinkelték az oldalt, hogyan kell cserélni. 6.5-ben cserélték ezt, de még nem látok sok tapasztalatot róla. Ki kell próbálni
-
jegesib
aktív tag
Közben kijött a támogatott verzió is:
https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=OEM-ESXI65-HPE&productId=614
-
jegesib
aktív tag
Köszönöm a szíves kioktatást, igen tudom, h 2 napja jött ki és azt is tudom hogy lehet letölteni a Base image-et. Azon sem aggódom túlságosan h még nem támogatott, merthogy a 6 sem támogatta amikor megérkezett, aztán később igen. Megnézted a linkemet? Minden kérdésem forrása az a nyomorult pdf (címe: Contents of the HPE supplied VMware ESXi IMAGES - szóval nem upgarde), amiben a benne vannak a linkek az új driverek helyével, de aztán vmi okból a komplett "nov2016" foldert törölték.
-
jegesib
aktív tag
Rakott már vki 6.5-ös dedikált HP esxi-t? Ha igen, tudna vki letöltési linket dobni, mert marhára nem találom a vmware oldalán
Elvileg cseréték a kritikus scsi-hpvsa-t (Version - 5.5.0-102), vkinek esetleg tapasztalat?
itt a driver lista: http://h20566.www2.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=c04430318
-
jegesib
aktív tag
Ide a sok FreeNAS, OMV, meg xpenology mellé benyomok egy ilyet:
http://rockstor.com
centos-en alapszik, brtfs-t használ és sztem elég jó -
jegesib
aktív tag
Frissített már vki OSX-ről MacOS-re ESXi 6 alatt? Tapasztalat? Gond nélkül felmegy?
-
jegesib
aktív tag
Feltettem a 2.40-es iLO-t, viszont a HP support oldala vmi katasztrófa, egyszerűen nem találtam pure bin filet. Ezért türelmem végesztével találtam egy exetrnal oldalt, itt viszont release date az tavaly december, míg a hp oldalon 2016 áprilisi van fent. Kérdés, van a verzión belül további verzió különbség, vagy ne foglalkozzak a dátummal?
-
jegesib
aktív tag
válasz
katoberger #1384 üzenetére
esxi- rajta egy openmediavault, egy suse, egy osx, win server 2016, win server 2008
-
jegesib
aktív tag
ZFS nekem nagyon bejött, mind amikor volt elhullot vinyó a poolból, mind sima költöztetéskor rettentő sokat spórolt időben, viszont hullott már el omv-m frissítés után. Igaz, h rugalmasabb, egyszerűbb pluginozni, de mégis szenzitív adatokat inkább freeNAS-ra teszem. Lehet hogy ez már csak babona. Abban maximálisan egyetértünk, h win szerver teljesen felesleges, drága és nem sokat tesz hozzá, sőt...
-
jegesib
aktív tag
rendes bug tracker, ticketing tool, rendes dokumentáció, igaz azt írják h nincs hotline a fee termékeikre, de azért contactálj velük, mármint ix systems-el. Eddig 3x vettem fel velük a kapcsolatot, pár órán belül válaszoltak, és valós megoldást javasoltak marketing bullshit helyett.
Btw otthon én is OMV-zek, viszont ahol nem hakkolják napi szinten, viszont fontos amire használják, oda mindig freenas-t tettem -
jegesib
aktív tag
-
jegesib
aktív tag
válasz
atideath #1084 üzenetére
https://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/vmware-horizon-view-graphics-acceleration-deployment.pdf
Sztem ez lesz az
szerk: vagy ez:
http://networkingbunny.co.uk/documents/vmdirectpath[ Módosította: radi8tor ]
-
jegesib
aktív tag
Szerverdiszkontban is 54-re esett az ára
-
jegesib
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Formula-1
- Mini-ITX
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Erős gamer gép bontás/ egyben
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest