- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
lakisoft #5621 üzenetére
Nálam 2db SSD és 4db HDD van.
Első körben az alaplapi USB-re kötöttem az egyiket, de most a hátsó USB porton lóg. Szoftveres részét meg #4458 dchard utasításai alapján követtem el.
-
Faby
senior tag
válasz
lakisoft #5621 üzenetére
Az én megoldásom OMV-re (Debian alapú NAS):
SSD az optikai meghajtó helyén, azon egy raid0 tömb, arra telepítve az OMV, arról bootol, így a négy HDD megmarad az adatnak.Nálam annyi hiba van, hogy áramtalanításnál, de akár egy hosszabb kikapcsnál is a belső raid vezérlő elfelejti a raid0 tömböt, és nem bootol a rendszer.
Ilyenkor újra létre kell hozni, aktívvá tenni, és minden megy tovább, adatvesztés nélkül. -
Zizi123
senior tag
válasz
lakisoft #5115 üzenetére
Erdekes, hogy semmit nem talalok, mintha soha senkinek nem lett volna ez a hibaja.
Tegnap ejszaka mar probaltam:
Windows 10 64bit
Windows 10 32bit
Windows 11Semmi kekhalal a telepites legelejen.
Tuti, hogy nem hardver hiba, mert eddig ESXi volt rajta, es tokeletesen mukodott.
Mar csak 1 dologra tudok gondolni, hogy beleraktam +1 RAID kartyat 5 eve (LSI Megaraid 9367.8i), ami eddig is benne volt az ESXi alatt, de a Windowsnak ez nem tetszik.
ESXi alatt is Windows 10 volt egyebkent rajta.... -
Blasto
csendes tag
válasz
lakisoft #5068 üzenetére
Én használtam, de nem voltam hasra esve a sebességén.. konkrétan felezte :
Viszont fontos infó, hogy innen NEM tud bootolni a gép ! Én azt csináltam, hogy a microSD kariról bootolt (egy linux GRUB2), ami aztán indította az NVMe-n a WinServert. Nagyon sok szenvedés volt, mire működött... (egy adalék: a Gen8 valamiért csak relatívan tud hivatkozni a meghajtókra, úgyhogy ha kiveszel, vagy beteszel egy új meghajtót, az egész konfigot újra át kell írni..)
Az egyébként ugye megvan, hogy a SATA csatlakozóknál az első kettő SATA3 (max 6 Gbit/s), de a második kettő (és az alaplapi is, ami a CD-hez megy) csak SATA2 (max 3 Gbit/s) !
Azóta áttértem Gen10Plus-ra, ott nincs ilyen gond
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
lakisoft #3955 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak a szerver SSD-t a gyártók előszeretettel más árkategóriába pozicionálják. És az a tapasztalatom, hogy a HyperX Fury SSD-k nagyon jól érzik magukat pl. egy ML 310e G8 v1/v2 szerverekben, csak sajnos azokat már nem árulják. Ezért keresnék valami új típust. Pl az Adata SP920 nem vált be.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lakisoft #3930 üzenetére
Nem feltétlen csak az 1-es diszkről tud bootolni, de elég nyögvenyelős a többi. Nekem SD kártyáról bootol (ESXi), de lehet ide linux bootmanagert is tenni és akkor az indul. Elérhető az is, hogy ha diszket teszel az ODD helyére, akkor arról bootoljon, de sajnos trükközni kell az AHCI / RAID beállításokkal.
-
kgymac
őstag
válasz
lakisoft #3907 üzenetére
Én is így keresem vissza.
Nem, a hpe oldaláról csak előfizetéssel lehet letölteni kb. egy éve. Valaki a topicban megosztott frissebb spp-t
Persze, ha van előfizud, lehet hpe-ről is.szerk:
@kiskakas
régóta kerülöm azokat a frissítéseket, ami gondot okozhat. Poolbig gen8-asát sem védte meg az "ellenőrzés". -
kiskakas
senior tag
válasz
lakisoft #3907 üzenetére
Azért nem kell fekete kakast áldozni egy ilo vagy bios upgrade előtt.. én az utóbbi 1 évben távolról, ilo-ra feltöltve csinálom. eleve feltöltés után visszaellenőrzi a binárist, mielőtt a régit felülírná. Biosból meg van backup, ergó azt elég nehéz véglegesre elcseszni
-
kgymac
őstag
válasz
lakisoft #3900 üzenetére
Én meghagytam 2.50-en az ilo-t. A fórumon 2-3 eset is volt, ahol ilo frissítés közben elhasalt 1-2 komponens (sd fw+ nvram, intelligent provisioning), jelentősen több sikeres frissítés mellett. De ha bibi van, csak az alaplapcsere a megoldás, amit aranyárban mér a hpe. Az enyémet elég drágán vettem g1610t-vel, használtan, két xeon + 16gb ecc ram bővítés miatt drága mulatság lenne egy elhasalt fw frissítés, így inkább maradt az eredeti fw. Hp opcionális rom, intelligent provisioning-ot kikapcsoltam, nem használom. Esxi megy sd-ről, penről telepítve.
Ha nem teszed elérhetővé kívülről az ilo-t, szvsz nem érdemes. Nálam xpeno vm fut, openvpn és nut szerverrel, áramszünet esetén az esxi is leáll. -
kgymac
őstag
válasz
lakisoft #3897 üzenetére
Biosban lehet beállítani, belső usb vagy sd, ill. külső usb állítható be.
Ilo-ban nézz rá a rom státuszokra, ilo frissítés közben néha elszáll az sd vezérlő fw-je (nvram hiba),
ami okozhat usb boot problémákat ill. intelligent provisioning is elszáll. A topic utolsó 1-3 oldalán volt kép a hibás fw-ről.szerk: ezen az oldalon van a kép.
-
godomir
csendes tag
válasz
lakisoft #2604 üzenetére
Ez több mindentől függ szerintem. Szobahőmérsékleten fog-e üzemelni a gép, vagy hűtött szerverszobában lesz-e; milyen állandó terhelésen fog menni; zavaró lenne-e a zajterhelés, ha a gép hűtési profilja magasabbra lenne állítva stb-stb.
Ha nem kap folyamatosan nagy terhelést, akkor egy 69 W TDP-s Xeon még elmegy a gyári passzív hűtéssel szerintem.
Nekem egy E3-1270v2 ment a gyári hűtővel, de kapott akkora terhelést néha, hogy felkúszott a hőmérséklete 70 fok környékére, így egy hónap után jobbnak láttam lecserélni a bordát egy aktív megoldásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest