- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adriankoooo #5347 üzenetére
De ez még ugyanaz a HP image? Mert állítólag az sose ment jól, egy vanilla VMware image kell neki.
Szerk: mégegyszer, ez nem a hw vagy az ESXi hibája, a HP custom szoftver ami el lett kefélve. Én egy sima 6.7 ESXivel újra telepíteném a helyedben.
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #5344 üzenetére
Szerintem mar nagyon regen nem tamogatja hivatalosan, de tokeletesen ment 6.x-el, 7.x-el nem volt probalva. Nem emlekszem mert evekkel ezelott volt, de valami univerzalis driverrel (???) mukodott az LSI.
A HP-nal nagyon oda kell figyelni, hogy ne csak sajat (jelen esetben HP) diszket fogadjon el, mert szerintem azt nem szeretned kifizetni.
Egyebkent pedig ha szegeny HP-nak evek alatt nem sikerult 1 normalis drivert megirnia, akkor nem biztos, hogy azt vennek. (sot biztos, hogy nem, az Adaptec pedig szerintem kb csak ezt gyartott mielott felvasaroltak) -
válasz
adriankoooo #5345 üzenetére
Resignature fog kelleni szerintem mert megváltozott az elérési módja.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo #5344 üzenetére
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #5340 üzenetére
Ha nem hozol letre Raid tombot, akkor sima sata modban fogja a HDD-ket kezelni.
-
PpenoO
őstag
válasz
Nekem nem volt adatvesztésem amikor RAID0ról AHCIra álltam át a linkben leírtak alapján.
-
válasz
Esetleg egy ESXi telepítés 6.7-re vagy 7.0-ra (ezt nem tudom mennyire működik, nincs már ilyen gépem) nem egyszerűbb? Adatlemezeket kihúzod a telepítés idejére, megvan 20 perc alatt.
-
dchard
veterán
válasz
adriankoooo #5336 üzenetére
Náalm sima AHCI módban mennek a lemezek (SSD az optikai meghajtó helyén, hekkelt BIOS) és semmi gondom nincs. Valami szar ott vagy a "RAID" beállíátsokkal lesz, vagy a Vmware driverrel.
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #5336 üzenetére
Vagy veszel bele 1 hardveres normalis RAID kartyat...
Pl. LSI 9267-8i , és soha többet nem lesz gondod a sebességgel. -
dchard
veterán
válasz
adriankoooo #5330 üzenetére
Nálam ugyanez linuxon egy 8 éves SATA2 SSD-re:
2147483648 bytes (2.1 GB, 2.0 GiB) copied, 11.1359 s, 193 MB/s
Ha vicceskedni akarnék akkor azt mondanám: a Vmware-nek nem sikerült lemásolnia a linux forráskódot hiba nélkül...
-
válasz
adriankoooo #5330 üzenetére
Volt valami AHCI driver probléma anno (nem emlékszem hogy javítva lett-e vagy upgrade-t javasoltak), szerintem próbálkozz egy 6.7-el ha itt nem ad másvalaki tippet.
-
magyarzoltan
tag
válasz
adriankoooo #4171 üzenetére
Direkt ki van alakítva a paplan szűrőnek a hely amúgy, ajtó le, van benne 4 csavar azok tartják a fém betétet, na a fém betét és a műanyag előlap közé lehet betenni, kb 10 perces művelet mert a kis pöckökkel óvatosan kell. A gen7-be egy év alatt szabad szemmel alig észrevehető por mennyiség jutott be. Ezzel még nincs tapasztalat mivel 1 hete sincs meg
-
djgeg
őstag
válasz
adriankoooo #3918 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor eléggé drága volt. Egyszer megkérdeztem egy magyar kontaktot. Kb annyiba került mint az orig ára volt. Bár kérdés, hogy most már egyáltalán lehet e.
-
kgymac
őstag
válasz
adriankoooo #3895 üzenetére
Az iLO komponensek fw/nvram állapotára gondoltam. Hasonló volt a jelenség, ha baj van az sd card vezérlővel (+ az Intelligent Provisioning is feladta), az sd card boot csak áramtalanítás után ment.
A tápot vagy a hűtőventillátort kéne még megnézned.
Nem Te kerestél tápot korábban? -
kgymac
őstag
válasz
adriankoooo #3893 üzenetére
ilo működik? A logjában néznék körül, a venti működését is iloban lehet beállítani, esetleg nálad os kezelésűre
lehet állítva. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
adriankoooo #3538 üzenetére
Nekem OMV fut ESXi-ben, Gen8-on. Az OMV-n telepítettem TVHeadend-et, amihez egy USB-s DVB-C tunert kötöttem. Ha csak a tunert adtam át az OMV-nek, akkor folyamatosan akadozott az adás, gyakorlatilag mindegy hogy SD-vagy HD csatornát néztem. Végül átadtam az egész USB kontrollert passtrough-val OMV-nek (XEON procim van), azóta jónak tűnik. (Habár hozzá kell tennem, hogy HD csatornáknál néha még előfordul most is egy kis döccenés, amik nem voltak (legalábbis nem emlékszem) akkor, amikor tesztként ESXi nélkül csak az OMV volt felinstallálva...
-
Bélaaaa
őstag
válasz
adriankoooo #3475 üzenetére
nincs hozzá?
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo #3467 üzenetére
Ez jó, ilyen van nekem is. Intel SSD-vel hónapok óta szépen működik.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo #3429 üzenetére
Még nem terjesztettük ki a garanciát. Ha elindul ez a szál is, akkor biztosan a hpe.com-on kezdenék. Ha más nem, nyitok rá egy ticketet.
Vagy esetleg: hpshop.hu
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo #3425 üzenetére
Nálam rendszertelen kikapcsolás és hálózati kártya hibák voltak. A csere után minden szép és jó. Kopp-kopp.
-
Fifi
őstag
válasz
adriankoooo #3425 üzenetére
Az enyém nem döglött meg.
A csere azért volt, mert egy bővítőkártya nem ment a HP-ban, míg más PC-ben kipróbálva nem volt gond. A technikusokkal együtt arra jutottunk, hogy alaplap hiba, ezért cseréltük. Sajnos nem oldotta meg a problémát, tehát az új alaplapban sem muzsikált -> inkompatibilis a kártya a HP microserverrel hibajeggyel zárult a dolog.
(#3424) Bathalsar: "Hm, ez mesébe illő. Ne értsd félre, nem benned kételkedem, csak annyira nem megszokott az ilyen support."
-
megema
őstag
válasz
adriankoooo #3416 üzenetére
FSP-ből 15 körül láttam újat, boltban.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo #3416 üzenetére
Gyárilag 15 cm hosszú flex ATX van benne. Asszem befér a 19 cm-es is. Aprón néha feltűnik egy-egy Seasonic.
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #3367 üzenetére
Bocsi, akkor csak atugrottam ezt a hozzaszolast, vagy nem tunt fel, hogy nekeme valaszoltal.
Bocsi meg 1x. -
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #3348 üzenetére
Arrol esetleg tudnal adni 1 linket, hogy hogy kell drivert cserelni?
Most felraktam a FreeNAS-t, es lassu, mint a dog ez is. (18MB/s)
4hdd szoft. RAID10-ben.Igy legalabb a W10 is lassu rajta a masik VM-en
Ami eddig 115Mb/s volt, most csak 40Mb. -
itanczos
senior tag
válasz
adriankoooo #3317 üzenetére
Miért kell egy szűrőnek vas tartalmúnak lennie?
-
tacsk0
aktív tag
válasz
adriankoooo #3313 üzenetére
Nekem mar 2db kellene gen8 ba meg n36l be
hatha lesz vallalkozo szellemu aki szetpostazza.
-
MrTwister
őstag
válasz
adriankoooo #3309 üzenetére
Szerintem már heten vagyunk, úgy hogy már nem akadály!
-
itanczos
senior tag
válasz
adriankoooo #3297 üzenetére
Sziasztok!
Én is szívesen betársulnék 1 db-ra.
Üdv!
itanczos -
tacsk0
aktív tag
válasz
Engem is erdekelne 1db!!!
-
MrTwister
őstag
válasz
Most csak 5,52 dollárt ír: [link], nekünk amúgy melyik kell a ferrous vagy a non-ferrous, mert az 6 dolcsi?
Akkor ha felezzük a postaköltséget vagy harmadoljuk akkor én benne vagyok a rendelésben!
Leadod a rendelést?
-
MrTwister
őstag
válasz
adriankoooo #3295 üzenetére
Én igen!
Fizu után
, mennyibe fájna?
-
itanczos
senior tag
válasz
adriankoooo #3282 üzenetére
A helyes parancs: hdparm -tT /dev/(az eszköz elérhetősége)
-
EQMontoya
veterán
válasz
adriankoooo #3282 üzenetére
A kolléga sikeresen lemérte az oprendszer cache-ét.
Semmi köze az SSD sebességéhez.Akár a BS, akár a count tízszeresére növelés jelentős csökkenést okozna a sebességben.
-
Fifi
őstag
válasz
adriankoooo #3277 üzenetére
Nálam nincs virtualizáció csak egy Debian fut. Az operációs rendszer az ODD helyén lévő és az alaplapi USB portra kötött SSD-kből álló sw raid1-en van.
/dev/md1 110G 3,9G 106G 4% /
md1 : active raid1 sdf3[2] sde3[0]
116886400 blocks super 1.2 [2/2] [UU]
/dev/sde: Samsung SSD: 28°C
/dev/sdf: TOSHIBA THNS128GG4BAAA-NonFDE: 32°C
root@silent:~# sync; dd if=/dev/zero of=tempfile bs=1M count=1024; sync
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 0.580013 s, 1.9 GB/sIgaz van 16GB RAM-om és a CPU egy Xeon E3-1220L V2, de unatkozik a gép:
Terheltség: 10:38:08 up 41 days, 19:09, 7 users, load average: 0,06, 0,07, 0,07
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo #3276 üzenetére
Közben kisérletezek és feldobtam a régi "ajánlott" drivert:
Rákeresve egy két tesztre a neten, csak a Seq és a 4K értékek térnek el (főleg az előbbi):
https://www.youtube.com/watch?v=V_Y_gRXklBg
Közben van kemény 200MB szabad memóriám a gépen, szóval simán lehet, hogy ez a szűk keresztmetszet.
Linux alatt is javult a helyzet:
@ubuntu:~$ sync; dd if=/dev/zero of=tempfile bs=1M count=1024; sync
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 8.10266 s, 133 MB/s
@ubuntu:~$ dd if=/dev/zero of=./largefile bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 12.1528 s, 88.4 MB/s
@ubuntu:~$ sudo sh -c "sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches"
[sudo] password for madrian:
@ubuntu:~$ dd if=./largefile of=/dev/null bs=4k
262144+0 records in
262144+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 2.11304 s, 508 MB/sÉrdemes tovább foglalkoznom a sebességgel, vagy ezek jó értékeknek számítanak?
-
Mykroft
tag
válasz
adriankoooo #3273 üzenetére
Nalam 6.0van fenn, ha jol remlik, de a 4GB ramra sirni fog. Telepites elejen at kell irni a telepito ellenorzo scriptet, hogy ne rinyaljon.
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #3260 üzenetére
Azert ne lepodjunk meg azon, hogy visszatert az AMD-hez, raadasul olyan procival, amit veletlenul sem tudsz mindenfele trukkel, moddinggal brutal erosre cserelgetni.
Pl ott a MicroServer gen8, es az ML30 Gen9 E3-1220v5 Base EU Server
Azon kivul, hogy az ML30 nagyobb hazban van (de ugyanugy 4 sata hely van benne), es gyarilag erosebb procival adjak (Xeon E3-1220V5) nagy kulonbseg nincs az aran kivul. Az egyik 65e, a masik 250eFt.Ezt a sebessegbeli kulonbseget siman kitudod egyenliteni 1 erosebb procival.(Xeon E3-1265l v2, E3-1230 v2, stb...) (+30e-50eFt.), sooot meg erosebb is lesz ,mert ezek mar 4/8 magosak, nem csak 4/4. Persze kell 1 kis trukkozes is a hutovel is, de az minimalis problema. Tehat felaron erosebb szervert kapsz.
Tehat szerintem a HP tokonszurta magat a gen8-al, es azert ter vissza az AMD-re.
-
válasz
adriankoooo #3239 üzenetére
A HP Gen10 sok szempontból hasonlít a HP Gen7-re.
- Ott is "elavult" AMD platform volt benne, már mikor megjelent.
- Gen7 esetében is BGA volt a CPU, te magad nem tudtad cserélni
- Nem volt bare-bone konfig kapható belőle
- ESXI témához nem tudok hozzászólni, nem használom
- Nem volt hozzá ILO, csak bővítményként. Amit pedig látván a használt piac alapján, 100 esetből talán 1 ember ha megvett. Tetszik / nem tetszik, üzleti szempontok alapján megalapozott a HP döntése. (gyengébbek kedvéért: ILO kártyát olyan sikerrel lehet találni, mint anno az aranymosók dolgoztak, amíg HP Gen7 microserverből annyi van eladó, mint égen a csillag)
- Az viszont, hogy az alkalmazott controller jobbára csak m$ terméktámogatással rendelkezik, nálam is kiveri a biztosítékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged