- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
jegesib #4708 üzenetére
Ugyanez. 60-65 ezerért van olyan alaplap, ami tud ECC-t, és van rajta ha nem is ILO, de valami azzal nagyon megegyező dolog ITX méretben, és akkor még vegyek hozzá házat 20 körülért, procit minimum 20-ért, ECC-s RAM-ot, tápot. Valamivel drágábbra jön ki, mint a legújabb Gen10, de legalább bővíthető marad, és nem marad a nyakadon egy ház amibe semmit nem tudsz rakni. Ha ez bektolik, akkor elbúcsúzom a HP-tól és inkább építek. Hacsak nem jön meg addig a HP esze, erre nyilván nincs semmi esély.
-
dchard
veterán
válasz
jegesib #4489 üzenetére
Nincs mit.
Az Intelligent Provisioning kb 1GB-ot foglal, de az statikus tartalom. Az ILO Event log és az Integrated Management Log meg kilobájtos nagyságrend, ráadásul vannak benne valóban fontos dolgok.
Azt kéne még kideríteni, hogy a belső microSD kártya bevonható-e a naplózásba, mert akkor tovább lehetne javítani a flash élettartamot, és mondjuk az AHS-t is vissza lehetne kapcsolni, ha tudna mondjuk a microSD-re naplózni (bár az AHS-nek tényleg nincs semmilyen praktikus haszna).
-
djgeg
őstag
válasz
jegesib #4426 üzenetére
Hmmm ma ránéztem, (7.0 friss install), és valamiért nem eszi meg az SSD-t. ACHI-ban van, látja is, látja, hogy van rajta VMFS, de datastore hozzáadásnál nem látja az eszközt.
Ha consolból csekkolom az eszközöket akkor "Error: The backup GPT table is not at the end of the disk, as it should be.", meg nem a teljes lemezt fedi le a partició stb.
Nem tudom, hogy ez valami 7.0 story, a VMFS verzió régi, vagy szimplán csak valami félrement.
Fura, de még ránézek. -
dchard
veterán
válasz
jegesib #4473 üzenetére
Ha tudnád, hogy mit művelnek a 10-40gigás hálókártyáikkal, na az még a kabaré... Intel chip van bennük, nyilván az intel gyártja a firmware-t is, de persze ugyanaz a verziószámozás nem volt ám jó a HP-nak.... Ott is van 4 féle FW verzió, ami persze egyik sem azok közül amit a user gyorsan meg tud nézni az OS-ban. És még a support sem tudja megmondani, hogy most az Intel verziójához képest hol jár a HP... Ugye ezek smart NIC-ek, tehát az adott frissítésben nem csak hibajavítások vannak, hanem új funkciók is, és nem lehet sehogy sem eldönteni, hogy az adott verzióban mi van és mi nincs. És van pofájuk eladni ugyanazt a két portos kártyát kétszer annyiért, mint az Intel OEM verzió, amire pakolhatom az Intel firmware-t.... Soha az életben többet nem veszek HP hálókártyát, az már biztos.
-
dchard
veterán
válasz
jegesib #4432 üzenetére
Akkor jól gondoltam hogy erre nincs megoldás... Ha elég perverz lennék, akkor meg tudnám oldani azt is, hogy a micro-SD-re rakok csak egy bootloader-t, és arról indítom az SSD-n lévő rendszert, de nem sok kedvem van ezt a plusz hibaforrást beépíteni a rendszerindítási folyamatba.
A RAID vezérlő firmware frissítésére van valakinek ötlete? Minden mást sikerült felfrissítenem (ILO és BIOS az ILO alól, de ahogy nézem IP-vel is lehet), illetve az IP és a hálókártya pedig IP alól. Az egyetlen ami nem megy az a RAID vezérlő. Ezzel próbálkozom: [link] de azt írja, hogy minden vezérlő már a legfrissebb, ami nem igaz, mert a 3.54-esen van a vezérlő és az 5.02-es a legfrissebb.
-
djgeg
őstag
válasz
jegesib #4428 üzenetére
Csodálatosan a nagy büdös semmit tölti be, de még regelés után is... Csodálatos HP egy "weblapot" nem képes üzemeltetni xD
szerk: OMFG, chrome alatt semmit de internet explorerben meg edgben bejön. ................... végülis csak a böngészők 70% kának cseszik el az elérést.
-
dchard
veterán
válasz
jegesib #4420 üzenetére
Igen, pontosan így értem. Hogy még jobban lebontsam: a nagyobb BCM chip vezérli a két normál NIC-et, a kisebbik BCM chip pedig a dedikált ILO portot hajtja.
Ha már így rátértél az AHCI témára, nekem is lenne kérdésem. Nálam a normál fiókokban 4 HDD van, az ODD helyén meg egy SSD rendszernek. Sima AHCI módban nem tudtam sehogy sem boot-olni róla, csak úgy, hogy visszakapcsoltam a RAID vezérlőt, majd abban RAID0-ra raktam az SSD-t és utána ki tudtam választani a mint elsődleges boot eszközt. A többi HDD-t nem adtam hozzá a RAID vezérlőhöz. Így az ILO azt írja a "Storage" alatt hogy "Standard IDE Controller", de ha megnézem linux alatt akkor AHCI módban van minden, az SSD és a HDD-k is. Így néz ki: [kép] (persze ezt is csak az AMS telepítése után írta ki, előtte üres volt).
A kérdés, hogy ez így normális? Sima Ubutnu a hoszt.
Fifi:
Igen, így értem: nem kell semmit letölteni, ha az ILO portnak van net hozzáférése, akkor a HP szerveréről le tudja szedni a cuccost. Ugye az ILO és a BIOS egyszerűen firssíthető az ILO firmware része alól, de a NIC vagy az IP már nem. Érdemes az IP-t frissíteni először, és utána újra futtatni, mert találhat még frissebb dolgokat
Az egyetlen amit nem tudtam eddig frissíteni az a RAID vezérlő FW-e. Van valakinek linkje, hogy pontosan honna lehet rátölteni a elgfrissebbet?
-
djgeg
őstag
válasz
jegesib #4423 üzenetére
Woa eddig mindig azt olvastam, hogy úgy nem lesz jó, csak upgradel arra meg még nem szántam rá magamat.
"New* ESXi 7.0 Apr 2020 - Use for Fresh installations Only
*For Server Support, refer to http://www.hpe.com/servers/vmwarecert"
Ez akar lenni? -
Zizi123
senior tag
válasz
jegesib #3816 üzenetére
Nalam kulon HW Raid (LSI Megaraid) vezerlo van a gen8-ban, igy nincs igazan performance problema.
A tobbi resze ne romoljon elAz U2 -ben esetleg lehet tudni, hogy milyen valtozasok, valtoztatasok vannak?
Tudni kellene, hogy erdemes-e felrakni.
Gondolom lehet upgrade-elni a rendszert, nem kell 1 ujat felkonfigolni. Esetleg valakinek leirasa az upgrade-rol? -
envagyok
veterán
válasz
jegesib #2388 üzenetére
Persze, csak az ember azt gondolná, hogy egy passzív cpu hűtésű gép nem olyan hangos
Egy kis tápventi, és egy hatalmas rendszerventi van csak benne, de mégis soknak tűnik nekem.
Szobában van, és ott olyan szinten hangos, hogy én nem biztos tudnék ott pihenni.
Eddig wd my cloudok voltak, azok teljesen csendesek voltak, csak ha dolgoztak, akkor lehetett hallani éppencsak a hdd-k zaját.
Van vmi trükk halkításra? -
-
djgeg
őstag
válasz
jegesib #2079 üzenetére
2 napja jött ki...támogatott 6.5 verzióról még ne is álmodj ennyi idő alatt a HP tól nem, hogy a vmware-től letöltő link, max a támogatott 6.0 ról egy upgrade-t tudok elképzelni de neten még nem találtam ilyet.
Ha meg minden áron letölteni akarsz: [link]
Ha támogatást ellenőrizni akkor meg: [link]
szerk.:
BTW "HP - Microserver Gen8 (Intel Xeon E3-1200-v2 Series) – No vSphere ESXi 6.5 Support"
[link]
sad panda is sad, yet but there is till hope -
Dave™
nagyúr
válasz
jegesib #1228 üzenetére
Miután egyszer bekonfiguráltad, utána nem kell faragni semmit az OMV-n, én csak időnként ráengedem a frissítéseket és kész. A FreeNAS esetén meg ott van a ZFS erőltetése, ami nem túl szimpatikus, és ugye az ehhez kapcsolódó RAM igények. Cégnél nálunk is FreeNAS van, de bőven elég lenne az OMV is. Szerintem egyszerűbb és rugalmasabb rendszer, de ízlések és pofonok. A Windows Server viszont drága, tök felesleges és érdemi pluszt sem nagyon nyújt az ingyenes alternatívákhoz képest, ha nincs szükség valami kifejezetten Wines szolgáltatásra.
-
poolbig
aktív tag
válasz
jegesib #1124 üzenetére
Nos, én pont ezzel próbálkoztam. Egy 2 Gb-os microsd-re kiírtam az XPEnoboot-ot Diskimager-rel (Rufus nem volt hajlandó látni az SD-t a win7-em alatt). A Microserver BIOS-ában beállítottam, hogy az USB bootnál az internal SD legyen a first. De nem indul az XPEnology. Ötlet?
-
Fifi
őstag
A 10W különbségről tudok. Már visszaolvastam a topicban és látom, hogy Te csak ~2 hónapja használod, tehát még a nyári nagy melegekben várható hőmérsékletekről nincs tapasztalatod.
Olyan ember tapasztalata érdekelne, aki E3-1265Lv2-vel használja, aktív hűtés nélkül a gyári bordával és már átélte a nyarat isKacérkodom ezzel a gondolattal a saját Gen8 esetében, de ha minden kötél szakad, akkor követem Sárpac által már kitaposott utat.
Bye, Fifi
-
SzakiTom
csendes újonc
-
Sárpac
nagyúr
Ez lett ráapplikálva:[link]
Gyári hűtőbordát leszedtem kiszedtem belőle 2 rögzítő csavart, új hűtőről letördeltem a pöcköket(mivel műanyag szar csak törni lehet) 6-6 alátétet kellett még hozzá venni kemény 12ft, és még az új hűtő egyik fém rögzítő szárát is le kell vágni, mert beleütközik a processzor foglalat leszorító felső részének sarkába. 2 ponton szépen lehet rögzíteni, nem hajlik mivel hátul az alaplapon is van egy négyzetes fémlap a proci körül ami megakadályozza az elhajlást.
Ez a hűtő azért is jó mert ha megnézed a ramokat is chipsetet is hűti maga körül szépen, nem pang a meleg levegő sehol a házban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest