- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #34810 üzenetére
Így áll most a dolog...HDD sentinel lefutott több mint 6000 delay 82 hibás szektor,bár elvileg azokat javította,HDD sentinel ezzel szemben még sokkal többet ír mint volt...Itt egy olvasás teszt ment csak végig,ami nem destruktív olvasás+írás azt nem engedte elindítani.
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #34809 üzenetére
14.5%-nál már 103 delay-t talált...kétlem hogy ez menthető...igaz bad sector még 0 van.
Elnézést a dupla kommentért nem tudtam már szerkeszteni. -
KillerKollar
őstag
válasz
bitovi #34799 üzenetére
Hogy vágja tönkre az alaplapot?
Ha ez a helyzet akkor nem próbálgatom,most újraindítottam,kiírta a win hogy a lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát,végigfutott és most megint felismeri működik is rendesen,amikor bekapcsoltam kicsit fura hangja volt,de nem volt olyan hangos,most már megint halk.
(#34800) Zsivaagoo Hát ha veszélyes lehet a gépre ahogy írták akkor inkább nem kísérletezek az életre keltésével,azt nem gondoltam volna hogy kinyírhatja az alaplapot -
KillerKollar
őstag
válasz
Zsivaagoo #34797 üzenetére
Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0
2010 nyarán vettem.Nincs rajta értékes adat,de lehetséges hogy hétvégén nem tudok újat venni és addig is használnám a gépet,kivéve ha így káros lehet a többi hardverelemre a vinyó.Amúgy a HDD sentinel pl még mindig felismeri,továbbra is 12%-os kondíciót ír.HDD Regenerator is felismeri.Csak Windows alatt nem látom. -
KillerKollar
őstag
Üdv mindenkinek!Úgy néz ki hogy behalt a vinyóm teljesen.Játék közben azt vettem észre hogy pár másodperce néha meg-meg állt a kép,aztán egyszer teljesen lefagyott a kép windows alatt,de hang még volt(teamspeak-en hallottam mit beszélnek a többiek).Újraindítottam a gépet és a Windows 7 töltés alatt megállt,aztán teljesen kikapcsoltam,elindítottam ekkor sikerült elindítani de az E meghajtónak a tárhelyét már nem jelezte és azt írta hogy adathibás...mostanra teljesen eltűnt,a HDD Sentinel 12%-os kondíciót jelzett még 95 hibás szektorral meg kb 270 gyengével azt hiszem.A kérdésem az volna hogy ilyenkor még pár napra vissza lehet hozni valahogy a halálból különösebb trükk nélkül?Nem adatmentésre gondolok,csak hogy használhatóvá tegyem a gépet addig amíg beszerzek egy új vinyót,mert most csak az SSD van amiről a Windows megy.
Ahogy ezt leírtam most újra megjelent az E meghajtó,most mintha egy pentdrive-ot helyeztem volna be úgy írta ki,hogy át akarom-e vizsgálni az új eszközt vagy sem,aztán Tartalomkeresés címszó alatt felismerte a dolgokat,de akkor ezek szerint nagyon a halálán van már.Ha haldokló vinyót használok még egy pár napig az káros lehet a gép egyéb elemeire?Pl tápegység,alaplap,stb?Mármint hogy egyszer működik egyszer nem,az áramfelvétele miatt(lehet hogy hülye kérdés csak jobb tudni).Közben megint eltűnt ezért kérdezem hogy nem káros-e így vagy inkább minél hamarabb kikötni és bekötni az újat. -
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34485 üzenetére
Hát nekem csak ez az egy van és minden nap használam,van amikor elég sokat,eddig még nem nyírt ki semmit és mondom,3 éve ez a táp van úgyhogy az enyém szerintem biztos nem hibás,innen meg maximum elöregedni fog,attól viszont csak a táp halhat be,de kétlem hogy máris behalna,nem véletlen adnak rá ilyen hosszú garanciát.Na de szerintem ez már elég erőteljesen OFF ebben a topicban.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34480 üzenetére
Hát ha 3 éve nem nyírt ki semmit,akkor szerintem az én tápomnak nincs semmi baja.Amúgy elvileg az ilyen márkás tápokban vannak olyan beépített védelmek amik meggátolják hogy megöljön bármilyen hardver komponenst,szóval elfüstölni el tud a táp,de akkor csak a táp kuka,semmi más.Ellenben az ilyen Mercury meg egyéb tápokkal amik simán magukkal ránthatják a fél gépet a halálba.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34477 üzenetére
Nekem 3 éve megvan,még annó 2010-ben vettem ezt a gépet,közben cseréltem benne VGA-t többször,alaplapot,procit,de a tápot nem,azóta remekül működik,semmi baj nem volt vele.Ha hibás lenne már az elején kiderült volna.Tápegység teszterem nincsen,de nem ment tönkre semmi a gépemben.Amiket lecseréltem azt mind a plusz teljesítmény miatt tettem,nem azért mert tönkrement volna bármi.
-
KillerKollar
őstag
válasz
liksoft #34474 üzenetére
Nincs rajta semmi különösen fontos adat,egyszerűen csak lustaságból mondtam hogy sok idő újra fölpakolni azt az 1 Terra adatot.Adatmentéssel az a gáz hogy hova?Nincs másik vinyóm,ha mindent úgy ahogy van le akarnék menteni már vehetném a másikat.Tápellátással nem hiszem hogy gond lenne,benchmark programok alatt is stabil a gép,úgy hogy 2 darab elég sok áramot zabáló videókártya van alatta,meg amúgy is elég márkás tápegység(Corsair HX 850).Vinyó tápkábeleit nem piszkáltam a beszerelése óta,ha eddig nem volt ezzel gond akkor azután se hiszem hogy lett volna.Mint mondtam 3 éves,elég sok adat van rajta és én úgy vagyok hogy 10 gigánál több helyem kb soha nincsen,ha valami új cuccot kell fölraknom ami több helyet foglal akkor mindig úgy kell törölgetnem hogy ráférjen,szerintem érthető a rossz kondíció.Ha meghal max a játékok újra letöltése és telepítése ami sok időt vesz igénybe,de szerencsére a Steam/Origin online menti a már megvásárolt játékokat és az abban mentett statisztikákat,így csak belépek az accommal és már tölthetem is lefele,úgyhogy nem veszítek semmi értékeset ha elúsznak az adatok,csak bosszantóan sok idő lesz majd mindent újra leszedni/fölrakni.
-
KillerKollar
őstag
Üdv mindenkinek.Van egy 1 TB-os vinyóm aminek a HDD Sentinel szerint 8%(kritikus) a kondíciója és a következőket írja:
"A lemez felületén található 87 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 35 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 227 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."
Akkor ez most kuka?Csak mert nem igazán érzem hogy komolyabb baja lenne...Néha letöltés/kicsomagolás/telepítésnél kicsit hangos,bár nem biztos hogy ez azért van mert haldoklik,nem emlékszem hogy amikor új volt csinálta-e,3 éves vinyó.Viszont a sebességére nincs panasz,olvasás,másolás egyebek megfelelő sebességgel történnek.Hogyan jelentkezik a gyakorlatban ha már a halálán van egy vinyó?Lassú másolás/telepítés?Akadoznak a filmek amik azon a vinyón vannak?Akadoznak a játékok amik arra vannak telepítve?Hangos lesz nagyon?Azért kérdezem mert gyakorlatban nincs vele különösebb bajom,de a HDD Sentinel szerint hamarosan kukázhatom,nem is egy új vinyó vásárlása a legnagyobb gond,inkább az az 1TB adat amit elveszítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest