- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
barisj #34374 üzenetére
Kösz a tippet mindenkinek, sajnos nem jöttem rá a probléma okára, úgyhogy majd egy formázással megoldom, ha lesz rá lehetőségem.
Ami a több másodperces fagyásokat illeti, nekem is hasonló gondom volt az asztali géppel anno. Akármit csináltam, még ha csak a Windows asztalán voltam, akkor is percenként befagyott néhány másodpercre, majd utána tette tovább a dolgát. Játékok során szintén megállt, azonban nem úgy, mintha szaggatna, ugyanis amikor meg volt fagyva, akkor valóban nem történt semmi, nem pedig csak nem jelenítette meg. Végül az UTP kábel cseréje oldotta meg a dolgot. Nem tudom, hogy mi köze volt mindehhez, de az segített.
-
A rendszer-visszaállítás a kezdetek óta ki van kapcsolva, a rejtett mappákkal pedig nem sokat tudok kezdeni.
Bár eredetileg nem volt fent, most telepítettem a WD programjait, hátha tudok bennük állítani pár dolgon. Sajnos nem találtam semmi hasznosat, azonban érdekes módon az egyik programban már 922 gigás foglaltságot írt a HDD-re, ami egybevág a Total Commander adatával. Az a bizonyos majd 200 giga még mindig nincs meg. A System Volume Information nem csak értéket nem ír, de belépni sem tudok, míg az msdownld.tmp látszólag üres. Ugyan a RECYCLE.BIN-nek látszólag van "súlya", de azt is üresnek mutatja, ha belépek. -
Üdv! Remélem, hogy nem tévesztettem nagyon topikot. Adott egy 1 terás külső HDD (Western Digital My Passport), amin vészesen fogy a helyem. Ma elkezdtem törölgetni róla a cuccokat, de hely nem szabadult fel. Gondolom valamilyen adatvédelmi/biztonsági mentéses dolog lehet ez, bár hiába nézem a rejtett mappákat/fájlokat, ami gigás méret felett van, az egyedül a média mappám, és az is csak 788 gigát foglal. A Total Commander szerint 976 giga a felhasználható terület, szóval 200 gigám tűnt el valahova. Valakinek van valami ötlete, hogy mit és hol keressek?
Kösz előre is!
-
válasz
djculture #24331 üzenetére
Na most vált érdekessé a dolog. Így néz ki a merevlemez "alulról":
Közelebbről megvizsgálva látszik, hogy valóban van egy feketés-barnás rész ott:
Gondoltam megnézem, hogy a hirdetésben is így volt-e, vagy pedig ott még tiszta volt ez a rész, és én rontottam el, amikor egy érdekességre akadtam.
Az első képen valóban a Samsung HDD van, de a másodikon egy egyértelműen másik merevlemez, más sorszámmal.Félreértés ne essék, nem konspirálni akarok, illetve nem arra akarok utalni, hogy az eladó szándékosan megtévesztett (ezt a fájlnév miatt sem gondolom), csupán kissé érdekesnek tartom a dolgot. Szól valaki Dan Brownnak, vagy nekem kell hívnom?
-
válasz
djculture #24323 üzenetére
Bedugtam/kihúztam, és mind a kétszer figyeltem a gépből jövő hangokra. Semmi különbség, két pittyegés jön csak, de az sem belőle. Úgy néz ki, hogy ez halott.
A legjobb, ha beviszem a helyi info boltba, ők elvileg meg tudnak erősíteni ebben. Ha tényleg hibásat adtak el itt nekem, akkor még lesz egy szép köröm...
Kösz a segítséget mindenkinek! -
Na jól van, feladtam a dolgot, nem értek én ehhez.
Itt van a jumperelési útmutató:
Pontosan hova kell tennem azt a kis műanyag pöcköt? (Egyébként olyat nem kaptam a HDD-hez, de találtam egy rossz Maxtort, abból szedtem ki.)
Ide szeretném rákötni (szóval a szalag végére, tehát akkor Master állás kellene):
Bónuszként pedig ez adná az áramot:
A kábel elvileg jó, mert a DVD olvasót gond nélkül megeszi, szóval a HDD körül lesz a hiba. Ez a jumperelés a legvalószínűbb, de úgy nem tetszett neki, hogy balról az elsőre raktam rá a műanyag vackot (jumpert?) Mivel csak egy pöcköm van, ezért a slave kivételével az utolsó sor is kiesik, bár az amúgy sem nagyon opció, ha csak 32 gigát enged használni.
-
válasz
djculture #24307 üzenetére
MSI K9A2 CF
IDE csatlakozóval eddig nem volt dolgom, szóval simán lehet, hogy én kötöttem be rosszul, bár túl sok opcióm nem volt. Az IDE kábelen két csatlakozó van, az egyik a DVD olvasót hajtja meg évek óta, a másik kihasználatlan volt, azt dugtam a HDD-be, míg áramot a szokásos módon kapott.
-
Üdv mindenkinek!
Meghalt a Seagate HDD-m, ezért átmeneti gyorssegélyként megvettem ezt a Samsungot. Telepítéskor problémám akadt. Beraktam a Win 7 lemezt, minden rendben ment, azonban amikor eljutottam oda, hogy megkezdjem a tényleges telepítést, a következő üzenetet kaptam: "Nem találhatók meghajtók. Kattintson az illesztőprogramok betöltése elemre, és töltsön be a telepítéshez egy háttértároló-illesztőprogramot."
Itt meg vagyok lőve, nem igazán tudom, hogy mit kellene csinálni. Keresgéltem drivereket, de nem igazán találtam olyat, ami nekem kellene. Tippje van valakinek?
UI: próbáltam Ubuntu 11.10-et telepíteni, de az sem látja a HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Steam topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged