- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jhonny06 #35849 üzenetére
Attól függ, milyen OS.
A Windows (asszem XP óta) a régebbi változatokat mindig választhatóvá teszi, ha külön helyre telepíted és a könnyített linuxok is megteszik ezt kb. minden OS-sel. Létrehoznak egy boot menüt.
Azt, hgy a Windows újabbakkal hogy tesz, azt nem tudom, de ha először telepíted a régebbit s utána az újat, akkor mindent megold magától. Legfeljebb a menü várakozásának idejét és az alapértelmezett OS-t kell később álltanod, ha nem jó az alap beáállítás. -
válasz
Jhonny06 #35838 üzenetére
Vista óta van lehetőség erre, de csak a partíció végét tudod kisebbre venni. Viszont, ha rendszert akarsz teelpíteni, akkor pont a winyó elejére érdemes rakni a partíciót, hiszen ott gyorsabb a winyó.
Így, mivel az adatokat mindenképpen arrébb kell rakni, célszerűbb átmásolni valahova, megtenni a particionálást, majd visszamásolni őket.
Ha nem zavar a sebesség csükkenés, akkor mehet a winyó végére, és akkor Windows-os partícionálóval meg lehet csinálni.
A telepítők tudtommal ezt nem tudják.
Linuxszal menne szerintem a másolás is ha az elejére akarod rakni a Win sercert, de én ezta módszert sosem próbáltam, mert atom lassú, amikor a winyó saját magára másol át egy tonna adatot. -
jozsi252
veterán
válasz
Jhonny06 #23247 üzenetére
MBR a hdd-n volt/maradt rajta és mivel rávolt dugva ssd telepítés közben így nemhozott létre egyet külön az ssd-hez. Énis ezzel szívtam meg
win7 disc be - repair és talán szerencséd lesz és megjavítja a dolgokat. Ha nem akkor Acronis install és az MBR-t úgyis átlehet rakni elvileg SSD-re
-
válasz
Jhonny06 #15792 üzenetére
Megoldható, ha letöltöd az Ubuntu 10.04 Live CD-jét és arról boot-olva elindítod a Gparted programot. Felesleges XP-re telepített partícionáló programmal szenvedni, persze nem mondom, hogy ez nem hibázhat, de kapásból megmutatja, hogy lehetséges-e a művelet egyántalán, mielőtt jóváhagyod. Valamint ilyen őskori módszerekre, mint a chkdsk sincs szükség
-
liksoft
nagyúr
válasz
Vágás előtt CHKDSK, defrag, majd ismételt CHKDSK futtatása javallott. Így a matató proginak egyszerűbb a dolga, kisebb a hibalehetőség, utólagos adatmentésnek nagyobb az esélye. Sőt, defrag miatt lehet, hogy nem is kell adatokat mozgatnia. A művelet után CHKDSK ismételt futtatása szintén ajánlott! Ha utána jó, akkor nagy valószínűséggel nem lesz később gondod.
-
Imco
őstag
válasz
Ügyes vagy! Felteszed a kérdést és meg is válaszolod magadnak egy hsz-ben.
Az elötted lévő hsz-ben van két link. Az acronis-t javaslom első körben. Split opció és kész is vagy. A fontos dolgokat mentsd le elötte mert előfordulhat hogy hibázik és akkor kinyiffanhat a partició. 1x fordult elő ilyen velem, de akkor izzadtam. A sok hely a kulcsa, 50% min, de az meg van ahogy nézem.Választhatsz le a 20-25GB nagyobbat is. Lassú lesz mert egy csomó adatot átmozgat.
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Doctor Who (2005)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest