- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50700 üzenetére
Gumibakos ház segít felfogni a zajt.
DT01ACA ami van legöregebb, már lassan 900 napot beletekertem és semmi baja. De a P300 is már 262 napnál jár. -
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50695 üzenetére
Én sose néztem, hogy lehetne-e fékezni, de a régi vinyók még durvábbak voltak. Maxtorok, Quantumok. Csörögtek, mint a kígyó.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50692 üzenetére
A seek a fejpozicionálás, mikor ugrál a fej a sávok közt. [link]
Ha megküldöd HD Tune-nal, akkor meg végigmegy mint egy lemezjátszó, és az nem hangos.WD Blue-k halkabbak sokkal, mint a Toshiba. A vásárlásnál szúrtad el ha ez neked ennyire zavaró.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50689 üzenetére
Gondolom HD Tune szekvenciálisan ment rajta végig és a seek hangja zavar téged.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50634 üzenetére
Toshiba P300 és DT01ACA tulaj jelentkezik.
A Toshiba vinyók hangosak, főleg a seek.
Adás vége.
Vegyél Deepcool Kendomen Ti-t, vagy ekvivalens gumibakos házat.
-
quailstorm
félisten
válasz
tpeter77 #41495 üzenetére
sajna az se tuti
képmérete miatt azt mondanám, nem olyan kiugró az eset, de nekem az 5 éves AAKS pici fájloknál brutálisan belassult, ha meg rendszer is ment róla, akkor akár az eszköz nem válaszolig is eljut, míg gameplay felvételére a mai napig kiválóan alkalmas
ja és 100/100 -
quailstorm
félisten
Windows energiagazdálkodással segíthetsz rajta, de mondom mi rongálja legjobban a HDD-t:
üzem közben pofozás
pofozás
felpörgés és megállásNamost a külső HDD-k gyakori megállása az a legfölső miatt van. Hogy ne történhessen meg. Tapasztalatok alapján viszont nem tesz jót ugyebár se a sok fejparkolás, se az állandó indulás megállás.
Amúgy meg az én külső HDD házamnak is az elektronikája okos, nem a HDD maga, ez opcionális funkció.
Ha nem érheti baleset, attól nem lesz baja, hogy megy, az a dolga neki.
-
quailstorm
félisten
válasz
Gabesz87 #41146 üzenetére
Amúgy látom egész messzire jutottál a problémáddal. Ha jól gondolom van egy DOS-od meg egy exéd, ami nem ismeri fel a HDD-t. Tudtommal nem kell a HDD-ről indítani. Pláne mivel azon fogsz módosításokat végezni. Seagate meg kinyírta a supportot, akár az MS a Nokiáét.
Fejparkolás HDD sentinel szerint hogy áll? Load/unload cycle, az a jó, ha egyezik az indítás/leállással, vagy nem tér el nagyságrendekkel. 10-szeres különbség nálam már kiveri a biztit.
Volt olyan WD Green notivinyó a kezemben, ami ilyen 10 másodpercenként klattyolt. Tekert is a számláló rendesen. Úgy könnyű elérni a limitet. Ment is rá a wdidle. Mellesleg egy full passzív baytrail noti volt, amiből ez az egyetlen zaj, ami távozhat. Így elég könnyű volt észrevenni.
SEATOOLS, Samsung ESTOOL tapasztalatom nincs, de ha fejparkolás van, akkor ilyesmi wdidle megfelelőt keresnék.
-
quailstorm
félisten
válasz
wanted5 #41144 üzenetére
Azt hiszem, én meg szoktam adni, keress csak bele mind a 9k hozzászólásomba.
Ha az csak személyeskedés lenne, akkor ezrede se létezhetne.
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Te kezdted a szánalmasozást, ne felejtsd el.
Magasról teszek rá, kinek milyen véleménye van. A való életben is aki tudja tolerálni ezt a minimális stílusproblémát, arra 8-10 év múlva is lehet építeni, és viszont.Az már a sokadik eset. Tényleg keress vissza a Win7 topicba, 1-2 oldalt kell csak visszamenned, látni fogod. Nem szokott segíteni, nem szokott hasznos infót adni, többnyire offol, terel, ismétel olyat, amit tudsz, meg személyeskedik, vitát szít, flamel.
Csak nekem nem ugrott be elsőre a neve alapján. Ő viszont folytatta a stílust.Ez van, nem kell rajta ennyit rugózni.
A mai napon két hozzászólást intéztél felém (a 41144 előtt). Mindkettőben inzultáltál. Mégis milyen tiszteletet szeretnél? Földig hajlást?
-
quailstorm
félisten
válasz
wanted5 #41142 üzenetére
Az te vagy. Nem ismered mennyi baj van azzal a doky gyerekkel. Iszonyatos mennyiségben tudta lökni a Win7 topicban a hülyeségeit.
A másik témával is mindig szembesülök. Szeretnék valamit, és helyette mondják, hogy ilyen szart senki se használ, hülye vagy, hogy megveszed, vegyél mást 6x annyiért. Bocs, nincs. Akkor se ha tényleg jobb, amit tudok is.
Tapasztalatom nincs, gondoltam majd itt lesznek olyanok, akiknek van. A gond ott kezdődik, hogy mások is beleszólnak.
Azt meg tartom, hogy nem vagyok hülye, csak így 1,5 év után fel kellett frissíteni a "tananyagot".
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41137 üzenetére
Komolyan ennyire nem tudsz olvasni? Szánalmas teljesen. Az is, hogy rád pazarlom az időmet.
Mindössze az utolsó profil a nem AF.
Gyagyásoknak:
Profile 1: XP, XP telepítővel formázva, nincs align.
2-3-4 van valamilyen align.
5, másik vinyó. Non AF.Az egyik képet elrontották, sok a profile 2.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41114 üzenetére
Még itt van ez. Az alignálatlan az alignált 82%-át hozta a szintetikus teszten.
(#41121) King Unique: nem is a táp megy tönkre, hanem a HDD. Mert átengedi a feszültségingadozást.
(#41122) Doky586 : nem te vagy az az arc valamelyik Windows topicból, aki mindenbe beleugat, és rohadtul utáljuk (túl azon, hogy nem ért semmihez)? Lehetőleg egy szót se intézz hozzám többé. Kár, hogy ezen a fórumon nem lehet rejteni a userek posztjait.
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41114 üzenetére
Neki talán hiszel. Nem néztem grafikont sose. Sőt, azzal ki se lehet mutatni.
(#41117) King Unique: az jó. Akkor köztük keresgélek.
Tápegységei mennyire jók ezeknek a rackecknek? Mercury táppal vágtam már tönkre 2HDD-t egyszerre, az belenyomta a feszültségingadozást gond nélkül. -
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #41109 üzenetére
Ilyen LC-t már láttam. Nem volt meggyőző. Djculture leírása illik rá.
(#41108) Doky586: szektorcsoportos dolgot tudtam. XP-sek élménybeszámolója align előttről és utánról nem támasztja alá az 1%-ot.
Még úgy tudok faragni a külső ház árából, ha normálisabbat veszek, de USB2.0-val. Itthon nem találkozok 3.0-val, máshol is még kevés helyen. De azért idővel nem ártana tartani a lépést a technikával.
Linkelt Sharkoon jónak tűnik.
-
quailstorm
félisten
válasz
StSanya #41106 üzenetére
Úgy fog történni. Akár a Toshibánál.
Bár ez se igaz. Mert klónozni fogok a WD-ről. Aztán ha kell, akkor align.
Szerintem az lesz a story vége, hogy megveszek valami 2TB-osat, aztán ha nagyon szenved az XP, akkor veszek valami kicsit. Mondjuk egy 80-120-as SATA HDD-t használtan. Csak neki. IDE-t meg akkor kiveszem.
AAKS meg mivel szekveciálisan jó, menne külső HDD-nek.
Egy ilyen mennyire fos? Koolink biztosan az, annak utánanéztem.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
djculture #41102 üzenetére
Gondoltam, hogy eljutunk idáig is.
Ha adsz rá pénzt, lesz SSD is, meg rózsaszín vakító csillámpóni.Nem értem, hogy miért kell szinte mindennel ide jutnom a fórumon. Nem mindenki milliárdos, tessék megérteni.
A WD500 kb 8 hónapja szar, és egyre rosszabb. Közben nekem suli mellett kellett kockáztatni, javítani melózni, be is buktam, most sikerült kijönni belőle. Ez van.(#41101) Doky586: de a sebességvesztés tudtommal a logikai és a fizikai szektorok elcsúszásából adódik. Amikor több szektor tartalmát is újra kell írnia, mint logikus lenne.
Félreértés ne essék, láttam már SSD-s gépet, döbbenten kerestem az állam a padlón.
Aztán mikor álltunk sorba a 3 hónapos Kingstonnal a PC bontóban, mert minden előjel nélkül azt mondta hogy kakukk, adatnak meg annyi, akkor sejtettem, hogy majd ha annyira sok pénzem lesz, hogy nem tudok vele mit kezdeni, akkor lesz nekem ilyen állandó backuppal. Ennek nincs egy éve... -
quailstorm
félisten
válasz
djculture #41099 üzenetére
Az gyönyörű...
Másik baj, hogy már a kisebbek is AF-el jönnek. Csak hogy jobb legyen nekem.Amúgy az az 1MB-os 4k az nem gond most nézem. WIN7 eredmények:
Toshiba 1.2/0.9
WD500 új korában 0.4/0.6
volt egy 1TB-os Samsungom, az tudott ilyet: 0.6/1.7
Hitachi IDE: 0.5/0.9tehát azt se tudom milyen a jobb
Jelenlegi Toshibám 512e-s. XP alól csak háttértár.
-
quailstorm
félisten
Na várjunk. Most akkor jól gondolom, hogy az egész AF mizéria, amit már a Toshibámnál is olvastam, csak arról szól, hogy ha nem jó az align, akkor Minitool partition wizardban nyomjam meg és kész?
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41095 üzenetére
Bootot még kibírom, az most az AAKS-ről 5-10 perc
Utána meg halál. Mondjuk egy program telepítése saját magáról.(#41094) Doky586: valóban keverem itt a dolgokat, bár elvileg a Red strapabíró, de nekem vagy Blue kell, vagy Black, vagy más márka 7200RPM. Most szétnézek fogalmak ügyében.
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41092 üzenetére
"olcsó"
13-16k HUF. 22-ért kapok olyan Toshibát ami van. "olcsó"IDE cuccot felejtsd el. Mintha ott se lenne. Nem a te dolgod. Most egy csapágyas HDD-t kell lecserélni, meg jó sok helyet szerezni. Profilomon látod a gépet, nem egy hulladék azért.
De pont az ilyenek miatt jöttem kérdezni. Nagy kedvem nincs rárakni az IDE 80GB-ra az XP-t, csak azért, mert a 2TB-ot nem szereti. Az lassú már. *buntu mikor nagy ritkán kell róla, elég lomha. Olyan jó kis pörgős cucc kell mint a Toshibám. Csak erre meg mostanában azt mondják, hajlamos a jel nélküli meghibásodásra.
Amúgy WD redben gondolkoztam én is. XP-Vista-7 meg adat lenne rajta. Ezzel teli is az MRB elsődleges lista.
Win10 még nem tudom melyikre kerül. De ahhoz hely is kell. -
quailstorm
félisten
válasz
djculture #41085 üzenetére
Az baj. De ebben az esetben a mostani 2TB-ról klónozok az újra, és a Toshibára meg a WD-ről. Asszem az nem AF-es...
Mit jelent az a gyenge? Csapágyhibásnál gyengébben?Amikor a rendszer írja, hogy az eszköz nem válaszol, akkor azért tényleg gyors
(#41086) Zsivaagoo: muszáj tárhelyet növelnem, elfogyott.
Igen, az ebayes 4k HUF-os külső HDD házak nem biztos hogy jók lennének.IDE HDD-n a bootrecord van, GRUB és Windows BOOTMGR. Meg egy ubuntu 12.04. Nincs nagyon használva. Arra jó, hogy ha ki kell próbálni valami linux disztrót, akkor tényleg a vason tudjam.
Igazából elfér a gépben, ahogy a ZIP100 és az FDD is. -
quailstorm
félisten
HDD probléma, de vásárlási. Nem látom hova kéne írni. Csapágyhibával szenvedő WD500AAKS-t cserélnék le.
Cél.: 2TB. XP fusson róla, ez fontos. IDE módban lesz hajtva, sokat. Jelenleg ezek vannak a gépemben.
Csak nem tudom mit szabad venni. Állítólag ami Toshiba ott szerepel, már az is megbízhatatlan. Nem szeretnék minden előjel nélkül tönkremenő HDD-t semmiképp. Viszont nagyon lassú se legyen 7200RPM kötelező.Ezen kívül a WD500-ból jó lenne külső, backup HDD-t tartani. Olyanunk úgy sincs, pénzt meg úgyse kapnék érte. Annyira meg nem kaka még. Ugye bad sector nincs, csak a rázkódás miatt nem bírja ha róla megy az OS. De gameplayt mai napig erre veszek fel például.
Ugye ehhez a projecthez kéne külső ház meg táp. Hol nézzek szét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged