- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
válasz
liksoft #11085 üzenetére
köszi!
úgy néz ki lett mégegy életképes 160GB vinyóm.
fromázás, ellenőrzés...
-------------
most egy 300GB sata vinyóval játszom ugyanezt amit tanácsoltál.
Bekapcsolom, de dinamikusra tettem.EZ MIT JELENT? mert lehet alapnak is állitani. Melyik jobb?
--
most formázom, de néha a rendszer megáll, a gép lefagy miatta. Várok kb 1-2 percet, és ujra megy.
Szóval akadozik a gép tőle. Ez természetes? -
csyo
senior tag
válasz
liksoft #11056 üzenetére
lásd: Bittorent topik.
1-11HSZ az csak GYIK.
ha kell valami akor csak annyir irnak itt:
lásd 3.HSZ és 5.HSZ második fele.
itt egy pllda
egy felhasználó kérdez -
csyo
senior tag
válasz
liksoft #11047 üzenetére
akinek az egész kínai, az könnyen eltéved a rengeteg infó közt - én is...
:-(
egyszerűbb felteni a pontos kérdést, és megkapni a pontos választ.amúgy GY.I.K. rést csinálhatnál a topik elejére (modik segítenek benne),m és akkor csak ennyit kell irnod:
lásd 1. HSZ, vagy lásd 3. HSZ 4.pont második bekezdés, stb...
Pár topiknál így csinálják (pl: bittorent topik) a GYIK külön fenntartott helyen van, az első HSZ-ek közt. -
-
sagit
veterán
válasz
liksoft #10943 üzenetére
akkor másik tápot vegyek mindenképpen? tuti nem elég ez a 410 es chifi?
am a másik vinyó (ugyan ilyen, ugyan így halt el) még másik proci ill vga mellet ment tönkre ugyan így
akkor egy 4200+ és egy 2600XT illetve 1 gb ram volt csak mellette....
akkor is a táp volt a hibás? kétlem... de kipróbálom máshol, illetve hozok egy másik tápot
üdv
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #10897 üzenetére
Lehet, a desktopra rosszul emlékeztem, de most akkor végeredményben fizikailag is nyilvánvaló, hogy a SMART nem tudhat mindent előre, elmélet és gyakorlat (fórumok stb.) is ezt mutatja, innen kezdve a végfelhasználót nem nagyon vígasztalja, hogy a Google felmérése szakszerűtlen és tudománytalan, ha végül (lényegileg) mégis igazuk van.
Másképp megközelítve, a SMART akár téves biztonságérzetbe is ringathat olyan laikusokat, akik félreértelmezik azt. Lehet, ez főleg az ő problémájuk, jobban utána kellene nézni, vagy csupán belátni a fizikai tényeket.
De a Google legalább helyreteszi őket is, hogy a SMART nem csoda, csupán egy opcionális lehetőség, amit nem árt figyelni (már majdnem azt írtam: akinek fontosak az adatai, de ez szinte értelmetlen kitétel, hiszen ők több úgyis példányban tartják azokat).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
liksoft #10888 üzenetére
igen, a képek egy példánya szarvashiba... de, szerintem másik vinyókról még talán vissza tudok menteni belőlük... (reménykedő smiley).
. és ha azt vesszük, h azért vettem boltba garisat meg jófajta seagatet, mert előtte a samuval gond volt... azért a smart nem jelzése valljuk be erős volt (asszem megyek is át a megbizhatósági topikba adni a seagatenek egy hatalmas feketepontot ezért).
a választ pedig köszönöm
-
espeke
tag
válasz
liksoft #10855 üzenetére
megszámoltam meg minden (idefent meg ahogy csatlakozik az áromkörre is) és ez a 19.es láb, tehát ground (földelés). na most akkor mivan? ez elvileg nem az lesz. tehat szoftossan kéne vmit csinalni. vhogy csak vissza lehet állítani. tehát akkor elvileg hardveresen.
illetve most nézem, a huszas van még kicsit elcsúzva, mármint ahogy a lapra csatlakozik. lehet ahogy bement mögé, a 19-es a 20-assal interferál.
Pin 20 Key or VCC_in
esetleg?
-
tetrix
tag
válasz
liksoft #10842 üzenetére
Megnéztem a WD gyári programmjával(data lifeguard diagnostic)a vinyót;aquick test megáll pár másodperc után a következő hibaüzenettel:
"FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 2!"-pedig a winyóhoz ajánlot darabot használtam;a másik kettő 320-as wd-men szépen lefut.
-az Extended Testet még nem futtattam végig de az ment.
-a Write Zeros,az az írási hibákat deríti fel? (őt még nem próbáltam).
A hibás tápellátás miatti felülethibát ez a progi automatikusan javítja,mondjuk van több része,melyik az?
A HDsentinel progi smart diagnosztikáját alaposabban megnéztem,mi mit jelent ,és ahogy kitudtam venni az értékek épp jók.
Csak az a dolog aggaszt hogy nem tudok normálisan másolni rá;az alapból nem jelent garanciális cserét és ez a szektorhibák miatt van egyáltalán?
(A vinyó kisebb partícióján egy win7 rc van telepítve,de ezt nem használom a rendszer másikról fut;bár ott figyel mellette egy 100MB-os rendszer által lefoglalt partíció amit lehet a win 7 rakott oda?Korábban volt még egy Mandriva linux partíció is de azt töröltem;...csak azért írom mert nem tudom ezek összefügghetnek e a fenti problémákkal). -
espeke
tag
válasz
liksoft #10842 üzenetére
liksoft: te tudsz vmi megoldást a vincsire? semmit nem találtam hibát, szoft vááresen. mást meg ugye nem tudok. lehet, hogy a tű lehet? mert akkor irtozatos erőkkel annak megjavításán leszek -jedi-vinyo megjavító erőimet bevetve.
köszi.
(télleg szoftosan semmi megoldást nem találtam rá!)
köszi szépen!
-
samfishR
senior tag
válasz
liksoft #10824 üzenetére
sok idő volt, de sikerült, kösz a segítséget
Taifa Díaz:: Még régebben daraboltam szét így a vinyót, akkor azt hittem hogy yó megoldás, de később rájöttem hogy nemA C-n volt a windows, d-n a játékok, e-re (itt R:\) mentettem a programokat, képfájlokat), f-re meg a többit, ha betelt az e meghajtó. A D:-t mindig formáztam win reinstall után, mert a játékok nem indultak el. Így az e-n maradt a sok program, képfájl, film stb, amit nem akartam letörölni. A D-t és az F-et meg össze akartam olvasztani, mert azzal többet érek, ha van egy meghajtón 6GB szabad hely, mint 2 meghajtón 3-3..
-
espeke
tag
válasz
liksoft #10813 üzenetére
még régebben tört ki, és igy félig volt benne és úgy ment vagy 1 évig.
pm utan romlott el a cucc.
most meg, gondolom ahogy cipeltem probálni és be-ki dugtam a kábelt lecsúszott teljesen a pöcök. vizont kicsit alatta a forrasztásnál el van torva, kicsit ki van lazulva. az okozhatja?
udma modot nem találtam a biosban.szerintem szoftveres lesz, vagy maximum a tű. mire tippelsz?
-
Mailman1977
csendes tag
válasz
liksoft #10776 üzenetére
Hd Sentinel azt mondja minden a legnagyobb rendben,tuning nincs,viszont a tápellátás hát az lehet hogy ludas mert egyszer azt is kiírta menet közben hogy a videokártya nem kap elég áramot és hogy csatlakoztassam rá a plusz áramot ami viszont rá volt kötve.Most akkor lehet hogy nem bírja a tápom?Egyébként láttam egy linket valahol amin le volt rajzolva hogy samsung sata II-es vinyót hogy lehet sata I-re jumperolni és mióta megcsináltam az ábra szerint azóta megy.Lehet hogy az volt a baj.
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #10793 üzenetére
Nekem nagyon bejöttek. Mindenkinek ezt szerelem. Persze ez nagyon subjectiv, mint irod is.Barátom pl. Samura esküszik, és elismerem, hogy gyorsabbak is.
Egyetlen garis problémám volt WDvel egy 250GB-os. Magamnak meg csak 5év garis raid edition van bent, szándékosan nem a legnagyobbak. Elárulod hogy a Te tapasztalatoddal milyen tipust szeret az ember? -
espeke
tag
válasz
liksoft #10778 üzenetére
szia!
nekem mindenképpen dosos kéne, sajnos win alol nem látja. és lehetőleg olyan, ami visszaállítja a vinyot az eredeti megoldásra. persze, ha más nincs, az is jó lenne ha a régi satás vinyóra (kettő van bennt) vissza lehetne másolni az adatok egy részét dosban.
azért gondolom, hogy 'naggyabol semmi baja a vinyonak', mert dosba minden olvasható róla, megy mar a boot is, persze win nem látja és windows telepítő se. szovaligazabol win el se indul vele, ha benntvanaz még hozzátartozik, hogy ütközben (a hiba utan), kitört egy lábacska a ide csatlakozo részből. de nem hiszem, hogy ez a hiba, hiszen előtte is így volt a cucc..
valakinek volt már hasonló?
igazábol egy dosos progi kéne, amivel esetleg satara lehet másolni, rosszabb esetben, jobban pedig megcsinálni
ha mindent jól csináltam akkor az MBR-t sikerült újraírnom, illetve a particiótáblát, de így sem látja. max a tű lesz a ludas végül, bár nem hiszem
kösz
-
Vincentph
csendes tag
válasz
liksoft #10746 üzenetére
Hello! Jó hogy mondtad ezt a progit, így már tényleg van valamim, hogy nem a levegőbe beszélek.
Kondíció: 9% (kritikus)
Becsült hátralévő élettartam: 13 nap"A lemez felületén található 1554 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."
Tehát ahogy azt sejteni lehetett, a foglalt terület a hibás rész. Remélem ez elég lesz a szervíznek, mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
harley
őstag
válasz
liksoft #10680 üzenetére
A lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 14 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.ezt írja.
-
Shomci
tag
-
-
tomp
félisten
válasz
liksoft #10572 üzenetére
Beütött a gond a maxtoromnál.
Felraktam a HDSentinelt: 1hibás szektor, és 1gyenge szektor.
Kondíció számítási módszer: adat menő szigorú analízise.
90% Nincs szükség beavatkozásraMost kezdjek aggódni? Kezdjem el tervezni egy új vinyó vásárlást? Lehet a tavaly nyári 55-57fok tett be neki... Ilyenkor amúgy sérülnek a rajta található adatok?
-
8nemesis8
veterán
válasz
liksoft #10564 üzenetére
Köszi.
Ezt nem tudtam
Pl Ott van a kürt kft is, dehát nem ér annyit. Még jó, hogy fontos dolgokat DVDn tárolok meg itt ott.
Nem hiszem el , hogy még a mai világban sem tudunk olyan winyót gyártani ami mondjuk megbízható legalább garanciális időn belül.....MInd1, akkor viszem vissza garanciába!
KÖszi mégegyszer. -
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #10501 üzenetére
Csak partícióra én sem gondoltam, hanem a szokásos eszközökkel (diskedit stb.)elérhető MBR, illetve az azt követő 62 szektorra, ahol el lehet helyezni jelszóvédett programot, ami azután könnyen törölhető is lenne.
Mindenesetre, a szóbanforgó program lefagy virtuális gépen, így nem tudom megnézni, mit csinál. Vagy talán épp azért akad meg, mert nem valódi merevlemezt lát.
-
-
cascada
senior tag
válasz
liksoft #10388 üzenetére
Szia!
Értem. Nagyon köszönöm a gyors választ
Az ér valamit ha figyelgetem a hőmérsékletet? Vagy már annyira tönkremehetett hogy nem teljesen hőmérséklet függő?
A rendszerwinyóm csak ugy hűtés nélkül van a házban. Most éppen 35 fokos, de van hogy 42-44 fok, aztán visszacsökken 40-re. (HDSentinel alapján 96%-os kondíció.)
A másik winyóm állandóan 19-23 fok között mozog (arra vettem hűtőventit, HD Sentinel: 99%-os a kondíció.)
De ez gondolom nem jelent sokat, mert bármikor meghalhat.
KösziSzerk: még annyit, hogy mivel ez a rendszer winyóm: nem kéne megakadnia akár csak egy fél mp-re is a filmnek, vagy zenének, vagy bármi más futó programnak, amikor kattan egyet a winyó?
-
adm
őstag
válasz
liksoft #10336 üzenetére
lehet, hogy rossz következtetést vontam le, de mentés közben elég jól behatároltam az érintett területet.
van egy könyvtár, amiben van 22db ~400megás avi. ezek olvasása, másolása eredményezi a fizikai tüneteket; szaggatás, dermedés, vinyó kikapcsolás.
létezik, hogy ezeket békén hagyva használható még a vinyó?
ha ezeket a fájlokat vagy a partíciót törlöm mi történhet?
a bad sector fizikai behatás nélkül egyből garanciális eset?előre is köszönöm a válaszokat.
-
CollectoR
aktív tag
válasz
liksoft #10311 üzenetére
Nem mondtam, hogy a hd sentinel mindenható, vagy hibás.
Épp azért vettem 500-as vinyót, mert nem férnek rá kisebb hordozóra az anyagaim, és ebből kifolyólag nem is tudom lementeni az összeset, csak ha kettőt veszek. Amúgy van a gépben egy 60-as és az egyik 'rossz' 160-as (3% kondícióval, és egy halom bad sectorral), és utóbbin CSAK és kizárólag átmentések vannak, de mivel 160-ra nem fér rá 500 giga, ezért nem tudtam mindent lementeni. 3 windows van fent a gépen (illetve már csak 2), éppen az ilyen esetek miatt.Hosszú garanciáról annyit, hogy a samsungból az 5 éves garisat vettem. A hitachi garija 2012-ig szól.
Tápot cseréltem, mint említettem, FSP-re. A kis 60-as maxtor már legalább 7 éve működik, szóval annak is meg kellett volna halnia, ha valami gond lenne a géppel.A mostani vinyó vásárlásánál már nagyon gondolkodtam, hogy 500-as helyett 2 darab 300-as körülit veszek, és két helyre mentem az adataim, valahogy spórolósabban. Mostmár biztos, hogy ez lesz, többször ezt nem fogom eljátszani.
-
-
Zeratul
addikt
-
-
mexel
veterán
válasz
liksoft #10167 üzenetére
5400-es vinyó. A kábel kb 40-50cm-es, a hátsó usb-ből elég csak az egyik (vastagabb) szálat bedugni az Y részből úgy is megy a vinyó. Elöl hiába dugom be mindkettőt az is kevés. A kábelnek mind a 3 csatlakozója ugyanolyan:
Keresnem kellene valahol rövid kábelt próbára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged