- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Captiva márkájú USB 3.0-s külső winyó racket. Az a problémám vele, hogy nem mutatja az intézőben a winyót. Lemezkezelőben és HD Sentinelben ott van, de formázatlannak látja.
Azt írja rá a lemezkezelő, hogy "GPT-védőpartíció".
A rendszer Windows 8.1 x64
Windows 7-en lemezkelőben GPT/MBR-t ajánlott fel, mintha nem lenne rajta partíció tábla.
Visszaraktam a régi rack-be, természetesen működött. Egy WD RED 3.0 TB-os winyóról van szó, tehát elvileg támogatnia kéne, mert 3 TB-ig megeszi a winyókat a honlap szerint: honlap
Van valakinek ötlete, hogy mi baja lehet?
-
Vasinger!
nagyúr
Ha veszek,egy HDD-t hogyan tesztelhetem le, hogy jól működik és tölthetem rá minden adatom?
-
Vasinger!
nagyúr
Elnézést kérek mindenkitől a késői válasz miatt, de más dolgom volt.
Tehát: Tudom, hogy a parkolás csak hypeolva van, meg minden, nem lesz különösebb baja a winyónak, de feleslegesen terheli és használja a winyó ezt a funkciót, amikor nem is kéne. Másrészt eléggé idegesítő hallani egyfolytában a kattogás, amikor parkolja a fejet, így ezért is szeretnék túllesni ezen.
Ez a HDS-es parkolás kikapcsolás működni látszik, kérdésem az lenne, hogy csak akkor működik ha fut a HDS a háttérben, vagy mindig?
-
Vasinger!
nagyúr
HDD-t vissza lehet vinni gariztatni magas parkolásszám indokkal? Vagy van esetleg erre valami gyógyír, hogy ne parkoljon ennyit? Egy Hitachi Travelstar 5K1000 1TB (HTS541010A9E680) 5400 RPM-ről van szó.
139 napot ment, 100/100-as. Az adatokat e szerint értsétek...
Ha jól számolom, akkor majdnem 2x parkol percenként, ami elég sok.
-
Vasinger!
nagyúr
Mekkora hőmérsékletig mehetek el max egy winyónál?
A helyzet a következő, eladtam az asztali gépem, a winyót még nem vitték el, de onnan szeretném leirtani az adatokat, ezt éppen teszi is egy program, ami rendesen dolgoztatja a winyót USB3 porton keresztül állandó 100 MB/s sebességgel ír rá üres adatot.
Jelenleg 45 foknál tart, még kb. 10 órát kéne kibírnia ekkora terhelés mellett, gondolom ez a hőmérséklet nőni fog, mivel teljesen passzíven van, mint minden külső winyó.
Szerintetek?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy olyan programot keresek, amivel záros határidőn belül (kb. 4-5 óra) le lehet törölni a merevlemezt BIOS alól, lehetőleg úgy, hogy ne nagyon tudják visszanyerni róla az adatokat, csak nehezen. Nem kell legyalulni, de valamivel többet nyújtson mint egy gyorsformázás.
DVD-ről vagy pendrive-ról bootolható verzió kéne.!
-
Vasinger!
nagyúr
Tud valaki valami egyszerű, viszonylag gyors és winyó kímélő módszert arra, hogy leformázzam a winyómat úgy, hogy csak nehezen lehessen visszanyerni az adatokat róla? Ugyanis eladnám és jó lenne, ha más csak nem nagyon akarná megnézni egy freeware progival a törölt fájlaimat
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Futtattam egy tesztet a HDD-m sebességéről és rendkívül lassúnak találtam:
A HDD egy WDC WD3200BEKT-75PVMT1 Western Digital 7200 RPM-es 2.5"-os Scorpio Black noti HDD, ami cseppet se mondható gyengének.
Mitől lehet ilyen lassú? Elvileg SATA driverből a legújabb van, FW-t nem találtam rá egyáltalán.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Tudna valaki mondani egy olyan progit, amivel véglegesen le tudnám törölni minden adatomat a winchesteremről?
Töröltem róla a partíciókat, de némely programmal vissza lehet hozni így is a rajta lévő adatokat. Azt szeretném, hogy ne tudják visszanézni az adatot. Lehetőleg olyan megoldás kéne, ami a winchestert nem teszi tönkre ugyanúgy használható maradjon.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
liksoft #22838 üzenetére
Aha, így már világos.
Én ezt az egészet úgy fogtam fel, mint egy megelőzés. Ha felrakom akkor megelőzöm a problémák. Ezek szerintem nem.
Mert azt nem akartam volna megvárni, hogy elromoljon a winyóm éles használat során mert az nem lett volna a legjobb.
Egyelőre minden stimmel vele, a sebessége is oké, SMART is helyesen írja a 65 MB cache-t és a HD Sentinel is 100/100-at ír. Bár néha kicsit fura hangot ad ki (számomra fura), de lehet csak meg kell szokni ennek is a hangját, mert más mint az eddigieké.
Valamilyen programmal ki lehet szűrni hogy van e valami hibája a winyónak? Ha a HDS 100/100-at ír az már elég?
Egy HD Tune error tesztet végigfuttattam rajta, de nem talált egy rossz szektor sem.
Most már viszonylag biztonsággal pakolhatok rá egy os-t és fontosabb adatokat is?
-
Vasinger!
nagyúr
Oké, értem.
Csak onnan jött ez az ötlet, hogy pl VGA kártyáknál, vagy bármi más eszköznél, nem baj ha lefrissítjük a drivert, mert az segít a teljesítményén stb.
HD204UI Samunál szükséges volt az FW frissítés, mert adatvesztés következhet be AHCI módban.
De akkor még mindig nem értem, minek ad ki egy gyártó FW-t ha nem kell/nem szabad felrakni?
liksoft:
Nincs rajta adat és van rá 3 év gari, szóval nem kell dörzsölni a markod
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy Seagate Barracuda Green 2 TB-os winyóm.
CC45-ös FW van rajta, de van rá újabb, CC32-es. [link]
Az lenne a kérdésem, ha lefrissítem az újabbra, abból lehet e bármi baj? Elvileg attól csak javulhat a winyó teljesítménye és megbízhatósága, ugyebár?
Egyébként ez a frissítés annyi, hogy kiírom CD-re a file-t, bebotolok róla és lefrissíti a winyót amit kell és kész?
-
Vasinger!
nagyúr
Tudna valaki olyan HDD tesztelő progit mondani, amiről be lehet bootolni és OS nélkül is le lehessen mérni a winchester sebességét, válaszidejét?
-
Vasinger!
nagyúr
De ez csak akkor igaz, ha van normális hűtése az embernek. De az előbb említett kollégának nincs, tehát a meleg megáll a házában, és ki sem tud jönni sehol sem. Ilyen esetben jobb, ha le van szedve a ház oldala. Amennyiben tesz bele ventit és kreál valami légcsatornát az előbb írtak nem igazak már.
-
Vasinger!
nagyúr
Lett egy Seagate ST2000DL003-9VT166 2TB-os winyóm. Az lenne a kérdésem, hogy kell e erről a HDD-ről tudni valamit? Kell e rajta frissíteni FW-t? Hogyan ellenőrizhetem le, hogy 100%-ig egészséges? stb.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 80 gb-os winyóm, meg szeretném nézni, hogy van e rajta bad sector, milyen állapotban van stb., kb annyi kéne mint amennyit egy HD sentinel tud.
Viszont mindezt úgy akarom, hogy ne legyen bekötve más winyó.
Van e ilyen usb-ről, vagy esetleg cd-ről bootolható diagnosztizáló program?
-
Vasinger!
nagyúr
Nos. Lefuttattam a Scandsiket és a véletlen elérési idő tesztet is úgy, hogy telepakoltam a winyót.
Úgy néz ki nincsen hiba:A Sentinel-ben már nem volt nagyon kedvem az olvasási tesztet elvégezni, mert több mint 4 óra lenne.
Vagy érdemes még azt is megcsinálni, vagy már úgymond megnyugodhatok, hogy gyárilag nem hibás a winyóm?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
liksoft #19153 üzenetére
Tudom, egyedül csak a halál a biztos.
Én csak azt szeretném kiszűrni, hogy ne egy gyárilag hibás winyóm legyen, amit telemásolok és másnap meg már semmi nincs rajta, közben már nincs semmi se a másik winyón.
Tudom azt nem lehet kiszűrni, hogy a winyónak lesz e hibája valaha is, ezt nem is akartam.
Nah, akkor teleírom a winyót és csinálok egy Scandisket. Ha ez végig megy akkor, nagyjából megnyugodhatok?
Sentim regisztrált, de esküszöm nem találok random és olvasás tesztet benne. Lehet túl régi már.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19138 üzenetére
Köszi!
Akkor ezt állítom be.
Még utoljára visszatérve.
Telemásoltam a winyót, több 100 giga anyaggal, vártam 24 órát, HD Sentinel SMART szerint ok. Scandisk nem talált problémát. HD Tune eredmények is okék.
Most már rábízható nyugodt szívvel a dokumentumaimat?
Még lenne egy olyan kérdésem is, hogy van ugye ez az AAM amivel lehet állítani a hangját és a sebességét a winyónak. Ha átállítom majdnem a legcsendesebbre és egyben majdnem leglassabbra a Hitát, akkor abból lehet valami baj? Adattároláshoz nem kell nagy sebesség, csak csöndbe maradjon. Vélemény?
Közben mintha most látnám, hogy ezt nem is támogatja, lehetséges ez?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19132 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a segítséget.
Akkor ez a scandisk magyar Win7-en úgy néz ki, hogy jobb egér a partícióra ->tulajdonságok->eszközök-> hibaellenőrzés?
A SMART az nem csak a lemez adatait tárolja, hogy mennyi ideje megy, hány fokos stb?
Pontosan a SMART alatt mire gondolsz? Rámegyek HD Sentinelben a SMART fülre és akkor ott kell mindennek pipálva lennie és akkor jó?
-
Vasinger!
nagyúr
100 gb meg van hagyva a rendszernek az első hdd-n, mint már írtam.
Csak egy wint akarok, dual-boot-ot nem szeretem. Elég egy rendszer nekem.
A PM az minek a rövidítése?
a windowst lehetőleg kerüld.
Mármint a win beépített particionálóját?mr_ricsi:
(Ennek nincs semmiféle szabálya, mindenki maga dönti el, hogy mit tart optimálisnak.)
Én itt arra gondoltam, hogy van e valami sebességbefolyásoló szerepe ennek,praktikusság vagy adatbiztonság szempontjából valami.
Bocsi, de pontosan mi is ez a Scandisk? Mit is csinál?
Szóval ezzel tesztelhetném, hogy jó e az új winyó? Mert ez fontos lenne, hogy előtte pár tesztet végeznék vele, mielőtt teljesen rábíznám az adataimat. Én erre a HD sentinelre gondoltam.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Van 2 db winchestertem, az egyiket most vettem.
Az első winchesterem az fel van partícionálva 2 felé: egyik a windows 120 giga, 880 GB pedig a bármi más általában játékok és adatok.
Az új winyóm nincs még megformázva 2TB. Szerintetek hogy particionáljam, hogyan osszam fel? Csak adattárolásra kéne. Érdemes több darabba? És mivel végezzem a particionálást?
Gyorsformázás vagy rendes legyen?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19019 üzenetére
Ő róla lenne szó.
Nos, valóban eléggé necces, de igazából nem hibás, főleg ha az ember IDE módban használja. Van benne valami amit mondasz, de elvileg ha evvel megjavul, akkor mindenki happy. És kétlem, hogy nem cserélnék ki,ha FW frissítésnél lenne valami, bár ennek elég kicsi a színűsége.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Jelenleg van egy Seagate 7200.12 1TB -os HDD-m és mellé vennék egy Samsung HD204UI-t.
Kérdésem, hogy ez működne e gond nélkül, kéne e állítani valamit a BIOS-ban, gondolok én is RAID-be, a 2 TB-os csak adattárolásra lenne, nem bootolna róla OS és program sem futna.Előre is köszönöm a választ!
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a különbség a formázás és a gyorsformázás között? Nem az a lényeg, hogy ne lehessen visszakövetni az adatokat, csak, hogy az a kötet gyors legyen és semmi baja ne legyen. Szóval mit ajánlotok?
A rendes formázással az a baj, hogy egy 700 GB-os partícióról van szó, ami elég sok idő lenne... -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogyha újraformáznám az egész winyómat, az ártana e neki? Azt hallottam, nem tesz jót a sok formázás a winyónak és a mérete is csökken.
Egy Seagate SATA 2-es 7200.12-es 1 TB-os winyóm van. Eddig kb. 2-3-szor formáztam le a win partícióját...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Kernel #11553 üzenetére
Megnéztem azt a hsz.-t amit linkeltél, az alapján csináltam mindent a Runtime's DE for NTFS-sel. Most 1%-nál tart, remélem még ma befejezi...nem valami gyors, de nem is ez a lényeg. Ha végez vele, akkor, hogy lehet megnézni, hogy a winyónak semmi baja? Bad sector és, hogy rendesen müxik ez után is?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Kernel #11550 üzenetére
Letöltöttem számos programot, közte a a te általad készített screenshotos progit is. Az lenne a kérdésem, azt hogy kell használni? Nem akarom tönkre b**ni a winyót, mert eladom. Így nagyon vigyázok rá.
Közben észrevettem, az egy backup progi... Akkor mit ajánlasz, ami egyszerű, gyors és megbízható? felh barát felület.
-
Vasinger!
nagyúr
Kéne egy kis segítség. Nemsokára eladom a régi winyómat, de úgy szeretném eladni, mintha csak most vette volna a vevő. Evvel nem neki akarok kedvezni, hanem magamnak, hogy ne tudjon semmit se visszakövetni. Úgy akarom, hogy egy partíció se legyen rajta és rendesen le legyen róla törölve minden. Tudtok mondani ilyen progit?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
infectedmann #11542 üzenetére
HD sentinel mit ír?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyan tudom megnézni, hogy az AHCI az aktív? Elvileg a BIOS-ban beállítottam, de...
-
Vasinger!
nagyúr
Milyen programmal tudnám megnézni, hogy az új winyóm teljesen egészséges, biztonságos e rá másolni? A HD tune pro 3.5 Error scanje megfelelő erre a célra?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki fel tudna világosítani, mi is az AHCI? Mire jó ez? Hogy kell használni?
-
Vasinger!
nagyúr
Vettem egy Seagate 7200.12-es winyót és elég gyér eredményeket sikerült vele elérnem, bár még nincs megformatálva. Az AAM-et, hogy lehet kikapcsolni Win vista vagy 7 alól? És az meddig marad meg, mármint a kikapcsolás? Ez hardveres dolog?
-
Vasinger!
nagyúr
Igazából nem problémával állok szemben, de felteszem a kérdést:
A jövőben fogok venni egy Seagate 7200.12-es (1tb) merevlemezt, ami egy Samsung HD501LJ-t fog lecserélni. Nade. Az 500 GB-os winyóról átakarok másolni pár adatot az újra. 100-200 GB körül van. Ez mennyi ideig fog tartani? -
Vasinger!
nagyúr
Egyszerűen nem hagynak békén az emberek avval, hogy túl alacsony a winyóm hőm.-e Eddig 24-26 fok körül volt, de lecseréltem egy gyengébb ventire az elsőt és így 27 fok lett. Az baj, hogy ilyen hideg? Passzívan nem akarom hagyni.
-
Vasinger!
nagyúr
Az valóban igaz, hogy a winyóknak nem tesz jót, ha túl hidegek? Most 24 fok körül vannak. Azt hallottam, hogy 35-40 fok között kell lenniük a winyóknak.
Nos?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy kicsit átrendeztem a ház a ventilátorjait és a winyó előtt lévő ventit fele akkorára cseréltem telj.-ben. Eddig ILDE:23 LOAD:24 fok volt, most meg IDLE:26 LOAD: 27.
Mennyire vészesek ezek az adatok egy samsung sata2-es winyónál? Tegyek be elég egy nagyobb teljesítményűt?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy elég érdekes dologra figyeltem fel. A HD tunnal csináltam ilyen benchmarkot. Most ezt az eredményt kaptam: katt Igaz, most Vista 64 bit van fent. Régebben ilyen eredményt kaptam XP alatt: katt
Legjobban a minimum érték aggaszt, hogy miért esik így le és a CPU usage is magas. Ez mind a Vista miatt van?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek az baj, hogy most kiszedtem a winyókeretet, és egy szivacsara tettem rá a winyót, de azt is fejjel lefele. Szerintetek ettől lesz baja? Vélemény a megoldásról? Úgy gondoltam, így több levegő fog bejutni a házba és halkabb lesz a winyó is.
Szerintetek mennyi a max hőm. ami még nem veszélyes Samu 500-as SATA2-es winyónak?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7317 üzenetére
Az ügye nem tesz jót neki, ha mozgatjuk a gépet, miközben be van kapcsolva?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Serial-Ata 2 (SATA2) Samsung vinyóm. Semmi extra. 500 GB-os 16MB cache 7200 RPM-es. Ma este sztem elég hangos mikor dolgozik. Lehet, hogy csak ma hülyült meg fülem, de ha mégsem, akkor mitől van? Nincs 1 éves se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest