- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10921 üzenetére
Az egyik partícióról a másikra jó csak igazán az adatokat menteni. Legalább tudod, tutira biztonságban vagy, hiszen két helyen is megtalálható. Három vagy több partíció esetén három, vagy több példányban.
Csak a winyó ne haljon meg, mert akkor az összes példány "megy a levesbe", Te meg sírva hozzám.
-
Kernel
nagyúr
válasz
SunBreeze #10917 üzenetére
Sokféle hibája lehet egy számítógépnek, amitől sérülnek az adatok, nem csak a merevlemezen múlik.
Nekem, ha instabilitási problémáim voltak, hibázott a számítógép, elsősorban mindig a hardverben kerestem a probléma okát, esetleg driverekben is. Például más, jobb alkatrészeket pakoltam alá, azután valahogy mindig kiderült, hogy a Windows (főleg az XP megjelenése óta) gyakorlatilag hibátlanul is képes működni. Főleg adatvesztést nem okoz (bár ismert ilyen bug is), de inkább annak elkerülésére vannak beépítve "mechanizmusok", mint például az adatátviteli sebesség csökkentése CRC-hibák észlelése esetén, vagy maga az NTFS, mint naplózott fájlrendszer is képes kiszöbölni egyes adatvesztéseket.
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
SunBreeze #10917 üzenetére
hd-sentinelt is lefuttattam most (kicsit dejavu-m volt
). nem ért meglepetés, hisz az F meghajtót -amin a xp lenne- nem ismeri fel. kérdőjel a mérete. több információ lekérdezési céllal rákattintottam, és azt írja hogy nincs lemez a meghajtóban.
a getdataback-kel is voltak gondjaim. mert ez a program sem ismerte fel tökéletesen a partíciót (120 gigásnak írta, holott az a partíció csak 15 gigás, és az egész vinyó 120 gigás)melegedést kizárnám, tegnap nem melegedhetett túl, mert mikor bekapcsoltam a gépet még betöltötte a wint, de az üdvözlőképernyő már a szerett kékhalál volt
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10911 üzenetére
A SMART mit mond a drive-ra? Szerintem túlmelegedhetett, és ez hibához vezet. De hibás tápellátás (noti esetén az akku) ugyanígy okozhat hibát. De ha a memóriában sérül az adminisztrációs adat amit a rendszer leállításkor a drive-ra visszaír, akkor ugyanúgy megnyithatatlan lesz. Ez viszont nem a drive hibája!
Jó lenne eldönteni mi is a hibás. Amíg ez nincs meg, addig a megoldást sem lehet megadni rá!
-
Imco
őstag
válasz
SunBreeze #10911 üzenetére
A kérdésed elsőfelére megtalálad a topicban, és itt a válaszokat.
A linuxos fejtegetés azért téves, mert a linux ugyan ugy használja a vinyót.
Tehát egy HDD hibát nem uszol meg pusztán mert linux van fent. Sőt! Igy hamis biztonságérzeted lesz, és még több adatot veszthetsz egy esetleges hibánál! Szerintem... -
poffsoft
veterán
válasz
SunBreeze #2608 üzenetére
előre? sehogy, próba szerencse.
Maximum tesztelés erejéig csak az alap xp-t rakod fel, a cafrangokat meg utána...
De az biztos, hogy a pm a 6. feletti verziók óta csúnyaságokat tud csinálni.
És az m$ saját xp cuccait biztosan jobban szereti az xp, mint a nortont...
Véletlen esetleg nincsen húzva egy picit valamelyik hibázó géped?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest