Új hozzászólás Aktív témák
-
SunBreeze
aktív tag
helloo
feltettem a wd-s winyóm ellenőrző progiját, és lefuttattam a quick tesztet meg az extended tesztet. mind2 talált hibát de előbbi ki tudta javítani, utóbbi meg be se tudta fejezni az ellenőrzést
(utóbbinál fel sem ajánlotta a hiba javítását)
amúgy régebben észrevettem hogy bizonyos másolásnál az usb winyó ledje nem folyamatosan világit (kis pislákolással) hanem szakasosan egyenlő szünetekkel fél percig villogott.(sajnos nem gondoltam hogy ez hdd hiba lehet)
ja meg feltettem a win7-et erre a winyóra, és úgy hallottam hogy az már kijelzi a hdd meghibásodását, nálam nem jelzett ki semmit, csak nagyon akadozott: 10 másodperces fagyás után 1 mp-ig tudtam mozgatni az egeret... és így tovább....a hdd-m akkor már csak egy hulladék?
-
SunBreeze
aktív tag
köszi a tanácsokat, kénytelen leszek már résen lenni, és mindig rendszeresen másolatokat készíteni a másik partícióra.pedig már csak 3-4 hetet kellett volna kibírnia, míg hazamegyek, és újratelepítettem volna. most így mindent le fogok róla pucolni ^^
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
SunBreeze #10917 üzenetére
hd-sentinelt is lefuttattam most (kicsit dejavu-m volt
). nem ért meglepetés, hisz az F meghajtót -amin a xp lenne- nem ismeri fel. kérdőjel a mérete. több információ lekérdezési céllal rákattintottam, és azt írja hogy nincs lemez a meghajtóban.
a getdataback-kel is voltak gondjaim. mert ez a program sem ismerte fel tökéletesen a partíciót (120 gigásnak írta, holott az a partíció csak 15 gigás, és az egész vinyó 120 gigás)melegedést kizárnám, tegnap nem melegedhetett túl, mert mikor bekapcsoltam a gépet még betöltötte a wint, de az üdvözlőképernyő már a szerett kékhalál volt
-
SunBreeze
aktív tag
köszi a válaszokat
a getdataback-et lefuttattam és már át is mentettem a fontos adataimat.
szerintem nem hardveres hibája van, mert ha az lett volna akkor nem tudtam volna ezt megcsinálni. de lehet hogy tévedek. szerintem csak a fájlrendszer omlott már megint össze... -
SunBreeze
aktív tag
moin!
notebookomban elszállt a 120 gigás wd winyóm 15 gigás partícióján a windóz. ezt abból valószínűsítettem, hogy tartalékba helyzetem (még ezelőtt 1 évvel) egy készre telepített notebookvinyót ilyen esetekre. gyorsan kicseréltem a kettőt, és minden működött kivéve a windows partíciót. Azon kívül hogy fél óra kellett a mobilrackben, hogy a 120 gigás vinyót beolvassa (tele van adattal), nem lehetett behozni a windows partíciót, csak a másikat.
így rossz sejtéseim vannak a következő kérdésekre:
minden adat elveszett a windows particióról?
van arra mód hogy ezzeket házilag visszanyerjem? szeptember óta nem lett újratelepítve, így minden aktuális adat a c meghajtón voltfurdal a kíváncsiság; linux-nak vannak ilyen problémái? mert nekem kb 3x 4x már történt ehhez hasonló esetem windows-sal (az elmúlt 1,5 - 2 évben), és most hogy többen ajánlották az ismerőseim közül kedvet kaptam hogy linuxot telepítsek a nagyon közeli jövőben
választ előre is köszi -
SunBreeze
aktív tag
amúgy honnan tudom hogy lesz e baj a partícióval?
csináltam a xp telepítő cd-vel egy 18 gigásat, és nemsokára megcsinálom a maradékot
félek nehogy megint előrröl kelljen kezdeni az egészet
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
sziasztok
megint porbléma lépett fel winyómmal
van 4 gépünk, mind a 4 gépet én partícionáltam partition magic-kel ebből 1 gép fél éve (1 hónappal a partícionlálás után) elszállt fájlrendszer hibával (ujraindult folyton, a végén pedig már be se lehett kapcsolni). 2 másik winyó tökéletesen működik
és most a 120 gigás usb-s vinyómat partícionáltam meg ugyan ilyen módon, és elromlott
azaz ma megtörtént a művelet, aztán leformáztam őket, scan disk mind2 partíción, semmi hiba, majd xp telepítése
ott szétszedtem a partíciót mivel a c meghajtónak a 90 gigát írta aminek nem örültem úgyhogy töröltem őket és csináltam 18 gigás c-t és a maradékot d-nek
feltelepítettem a xp-t meg minden programot, épp végeztem és ugyan olyan problémával zárta le a napomat mint amit az előbb említettem.
mit lehet ilyenkor csinálni?
nem akarom szervízbe vinni, mert nem hiszem el hogy nemtudok partíciót csinálni már
tudtok segíteni, hogy ne legyen ilyen problémám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged