Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54617 üzenetére
Igen, tudom hogy mi ez, mi a lényege, kérdésem arra irányult, hogy a win10 mit csinál, amitől nem alszik el a vinyó? Rájöttek, hogy ezzel csak rövidül az élettartam és bosszantó a felhasználóknak is? 30-40 perces tétlenség után már leállhatna, azt elviselném. De így, hogy pár percenként..
Tehát egy megerősítés kéne, hogy igen, a win7 nem tudja ezt, ott a firmware diktál, a win10-nek pedig már van ilyen feature-je, ami a firmware-ben beállított fix időnél gyakrabban ránéz a vinyóra, így az sosem áll le. Az energiagazdálkodási beállításoknál - ahogy írtam - természetesen ki van kapcsolva az alvás. Akkor itt csak 3rd party app segít sajna. Hát, jó lett volna anélkül megúszni, de köszi!
-
laca500
aktív tag
válasz
King Unique #54598 üzenetére
Szuper vagy, köszi szépen a segítséget, megoldódni látszik a probléma!
-
nandow
aktív tag
válasz
King Unique #54593 üzenetére
Szia!
Igen, úgy tűnik, hozzáférési engedély probléma volt. A linkelt oldal segítségével beállítottam a megfelelő hozzáféréseket.
Laikusként nem tudtam, hogy ez Win10 probléma, azért is írtam ide. Örülök, hogy "csak" ennyi volt a gond.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Truman
senior tag
válasz
King Unique #54587 üzenetére
Köszi, igen néztem róla leírásokat, csak eddig magyar precedenst nem találtam. Szóval köszönöm a linekeket. Megkérdezem tőle hogy vállalja-e a postát, ha igen akkor bepróbálkozok, hátha.
Azért egy új 1 TB-os lila WD sokkal drágább, mint a posta. -
kutga
félisten
válasz
King Unique #54584 üzenetére
Köszi, de úgy tűnik nem tudok olvasni róla.
-
geckowize
őstag
válasz
King Unique #54578 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Nem gondoltam, hogy a SATA kábel miatt ilyen hibák jelentkezhetnek, azt gondoltam, ha a kábellel baj van, akkor markánsabb tünet jelentkezik.
Mindenesetre megpróbálom más SATA kábellel, majd más tápkábellel.Lapozófájl beállítás automatikusan van, azt akkor hagyjam úgy, biztos nem azért van?
-
trialboj
őstag
válasz
King Unique #54574 üzenetére
Köszi, én azt hittem benyalt valami vírust a gép
-
válasz
King Unique #54569 üzenetére
Igen, így lehetne összefoglalni.
Köszi a linkeket és a segítséget!
-
válasz
King Unique #54567 üzenetére
Megoldódott a probléma!
Chipset driverem vagy nem volt fent, vagy túl régi volt, de felraktam a legújabbat és egyből hasít a drive. Írás-olvasás, mindent patent.
Chipset driver frissítés/telepítés előtt:
Chipset driver frissítés/telepítés után:
Ezek szerint AMD B550 rendszer esetén ezt meg kell tenni. Korábban Intelt használtam és ott emlékeim szerint a Win update magától behúzta ezeket, ezért ez eszembe se jutott.
Hogy tudnám egyébként tesztelni, hogy SMR vagy CMR-e a drive?
-
válasz
King Unique #54565 üzenetére
Igen, Gen 1, bocsánat, a HDD-ről van szó.
Ami tesztet végeztem, hogy egy ~4GB-os file-t másoltam a külső HDD-re (tehát írásról van szó).
A probléma nem a drive-val vagy SMR-rel van (ezen a ponton), mert a HP laptoppal, USB-C-n csatlakoztatva, 120-130 MB/s-el tud írni a drive-ra.
A desktop gépen van, ahol az alaplapi, hátsó, rendes USB-C portra, saját gyári kábellel csatlakoztatva is ~24 MB/s-el tudok maximum írni a drivera.
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54561 üzenetére
Biztos, hogy nem leválasztási hiba, hiszen órák óta ment, néztem is róla fotókat percekkel előtte, aztán egyszercsak nem lépett be egy mappába a Total commander. Nem akartam leválasztani (nem is szoktam, géppel együtt kapcsol ki, kvázi belső vinyó). Az érintkezési hibát is kizárnám, ez lenne az utolsó amire gondolnék. Igen, lehet hibás a külső ház is, bár nem egy külön vett olcsó vacak, hanem seagate gyári cucc, ki sem tudom szedni a hdd-t.
Reggelre okosabb leszek, köszi a segítséget -
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54559 üzenetére
Köszönöm, pedig eskü. rákerestem + épp szétver az ideg ugye.
Igyekszem megoldani, de miért történik ilyen? Pár hónapja használom napi szinten, fix helyen van, nem mozgatom vastag, eredeti usb kábele állandóan a gépbe dugva, szinte kizárt hogy kontaktos. HD Sentinel meg 100/100 persze. Minőségi Seasonic táp, stb. Tényleg igyekszem mindenre figyelni és mégis. -
KovacsDenes9
csendes tag
válasz
King Unique #54554 üzenetére
köszönöm a clean parancs segített.
-
tailor
őstag
válasz
King Unique #54541 üzenetére
King Unique, Doky586: teljesen jogos az észrevételetek. De mivel nem talált partíciót a Win, így első körben hiába próbálkoztam az EaseUS progival (free trial, persze), nem csinált semmit. Így bátorkodtam "tovább lépni". Természetesen az én hibám, és azért is mertem ezt csinálni, mert nem életbevágóan fontos adatok voltak rajta.
Legközelebb már körültekintőbb leszek. -
tailor
őstag
válasz
King Unique #54533 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a részletes választ!
- A lemezkezelő addig nem "tölt be", amíg ki nem húzom a Transcendet az USB-ből.
- Hátlapi USB 3 portba is bedugtam, ugyanaz az eredmény. Más eszközök tökéletesen működnek bármelyik USB-ről.
- Kétféle kábellel is próbáltam, ugyanaz az eredménySZóval... akkor gondolom ez ennyi
Érdekes, hogy nekem ez egy 'backup' vinyó, 4 év alatt sztem nem ment összesen 30 órát sem
(Épp ezért nem elsődlegesen az adatmentés volt a cél, mert reméltem, hogy ilyen kevés üzemidő mellett egyszerűen nem mehetett tönkre).
-
Warpig
aktív tag
válasz
King Unique #54516 üzenetére
Működik is!
Én nem találkoztam még ilyen problémával, köszi a segítséget!
W.
-
lócitrom
őstag
válasz
King Unique #54504 üzenetére
igen. úgy olvastattam ki az adatokat, hogy ugyanaz a HDD először a régibe lett berakva, aztán az újba. egyébként egy WDC WD60PURZ-85ZUFY1-ről van szó. 6 TB tehát. ha tényleg nincs erre értelmes megoldás, akkor ezzel rendesen meglőttek a gyártók. lehetetlen megoldanom a mentést jelenleg. ez az átírás viszont elgondolkodtatott, mert egyszerűen nem csere érett még a lemez. ha vennék, akkor nagyobbat vennék már. az meg egy vagyon pusztán egy éppen ~ 5 TB-os adathalmaz mentéséért... azt speciel tudom, hogy rackeknek van saját témája, mert kezdetben arra tippeltem, hogy a rack(ek) hibája okozza ezt és kutakodtam. szóval ez az irány érdekelni fog valószínűleg.
egyébként mi az ideális szektorméret jelenleg? szerintem nagyjából 10-15 éve foglalkoztam még XP-s meg SuSE-os időszakomban azzal, hogy mi az ideális? halványan annyi rémlik, hogy a fizikai lefoglalás és a fájlok elérére nézve van hatása ennek a paraméternek. aztán lehet keverem valami mással persze. használati szokásokat tekintve minden egyre nagyobb, úgyhogy ebbe az irányba mutat az én használati szokásom is, ha ez számít valamit. meg hát jó lenne ilyesmibe nem belefutni újra. úgyhogy fejben tartanám, ha van valami leírás vagy ajánlás ennek kapcsán, hogy még egyszer ne szívjak ekkorát.
-
lócitrom
őstag
válasz
King Unique #54502 üzenetére
szóval az itteni diskurzusra reagálva ellenőriztem a szektorméretet.
a régi rack (Captiva 13NS-20564685):
~$ cat /sys/block/sdb/queue/logical_block_size
4096
~$ cat /sys/block/sdb/queue/physical_block_size
4096
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep -i logical
Logical max current
Logical Sector size: 512 bytes
Logical Sector-0 offset: 0 bytes
Logical Unit WWN Device Identifier: 50014ee2bb9d9178
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep -i physical
Physical Sector size: 4096 bytes
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep Sector
az új rack esetében (Orico 7688U3):
~$ cat /sys/block/sdb/queue/logical_block_size
512
~$ cat /sys/block/sdb/queue/physical_block_size
4096
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep -i logical
Logical max current
Logical Unit WWN Device Identifier: 50014ee2bb9d9178
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep -i physical
~$ sudo hdparm -I /dev/sdb | grep Sector
szóval ha jól értem, akkor jelen esetben egyértelműen ez okozza a problémát és emiatt nem látja a partíciót akármelyik rendszer az újabb rackben?
sidenote: nyilván ide írok, ha megtalálom ezt a témát elsőre, de egyrészt nem találtam meg, mert mondjuk guglizva általában hamar megvan minden. ez pont nem lett meg. ráadásul bőven volt szó ott is partíciókról, így nem tűnt idegennek sem. az meg mellékes, hogy leírom a rendszerkörnyezetet, ettől még egyáltalán nem OpenWRT specifikus jelenség.
-
Kobe
veterán
válasz
King Unique #54498 üzenetére
Mint irtam ez mar mind megvolt, tobbszor is. Csak alkalmazas utan "elveszti" a neki kiosztott kotegcimket es jelet es ezert nem latszik s3hol a meghajto
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #54494 üzenetére
Értem én és elnézést csak azért írtam ide mert elsőre megpukkantnak látszott. RAW meg mitől lett volna úgy hirtelen, amikor több hónapig használatban volt. Csak az egységet látta
hozzáférni nem lehetett. De átmegyek a másik topikba, mert ez a RAW ez nem ugrik be, hogy micsoda lehetne egyáltalán, amikor NTFS-re volt formázva és hónapokig működött. -
DJango19
csendes tag
válasz
King Unique #54486 üzenetére
-
4580693
senior tag
válasz
King Unique #54477 üzenetére
Bocsánat. Legközelebb körültekintőbb leszek. Köszi a tanácsot.
Átolvastam az ajánlott fórumot. Az ssd-t visszavittem, gariban kicserélték. Egy WD Greemt hoztam el ráfizetéssel. -
gekkoXT
senior tag
válasz
King Unique #54478 üzenetére
Köszi az infót! Asustor NAS-ba raktam általános tárolási céllal kettőt tükrözve és baromi idegesítő volt hogy parkoltatás klattyogása hallatszik. Gyakorlatilag nem volt rá adat írva tehát a minimális lemez hozzáféréseknél mindig azonnal meg is történt a parkolás. Gondolom a HD Sentinel csak a program futásakor és csak pc-re rakva tudja befolyásolni ezt, nem tudja fixre beállítani a hdd-ben. Érdekes mert sok Toshiba hdd-m van és egyiknél sem tapasztaltam ezt még, csak ennél a frissen vásárolt típusnál.
-
mcm2022
újonc
válasz
King Unique #54471 üzenetére
ISTENKIRÁLY VAGY, ez volt a gond, amit a "Tipp"-ben írtál, most már rendesen felismeri a TV az új külső HDD-t és le is játssza róla a filmeket, EZERMILLIÓ KÖSZÖNET!
-
mcm2022
újonc
válasz
King Unique #54438 üzenetére
Vettem egy vadiúj külső USB-s ADATA HDD-t (3 év garanciával), (USB) hibát ír ki a TV-m a csatlakoztatáskor. A HDD világít, de a TV nem látja. A számítógépem gond nélkül felismeri és látja, tegnap már felmásoltam rá a fontosabb filmeket.
Na erre varrjatok gombot... :-( -
törölt tag
válasz
King Unique #54465 üzenetére
Ismerem a Macrium-ot, használtam már néhányszor, ha valakinek van egy kis számtech vénája és legalább középfok környéki angol tudása, akkor simán elboldogul vele.
A Rescue Disk-et simán ki lehet iratni pendrivera és onnét már csak boot sorrendet kell állítani és jöhet a mehet. -
törölt tag
válasz
King Unique #54463 üzenetére
Valószínünek tartom, hogy a klónozó progik nem csak a klónozandó partíciókat, de magát a partíciós sémát is átviszik, így csak a 3rd party progik tudnak majd segíteni.
Csak egyet nem értek, de azt piszkosul nem: mi a szarért nem kerül a rendszer egy használható SSD-re. Nem lenne macera ezek után egyáltalán.
----
De ha a rendszer már SSD-n van, akkor mi a tökért kell partíciót klónozni? Másolás TC-vel már szóba sem jöhet? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
King Unique #54416 üzenetére
Klónoztam a partíciót. Többször is, több programmal...
DE! Nem tudom a maradék tárhelyet particionálni. Már megőrülök lassan...
6TB-os vinyót raktam, a régi ugye 2TB volt... Hogy tudnám a maradék 4-et használni? Se a Macrium után, se az EaseUS után nem tudom használni...Mit cseszek el?
-
TaaT
nagyúr
válasz
King Unique #54448 üzenetére
Feltettem a legújabb verziót az is azt mutatja, jelenleg 100%-os.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #54445 üzenetére
Nem értek különösebben hozzá, de egy 5-6 éves HDD hez egy négy éves sentinel megfelelő kéne, hogy legyen.
-
TaaT
nagyúr
válasz
King Unique #54445 üzenetére
Ez van a naplóban.
[kép]
-
mcm2022
újonc
válasz
King Unique #54436 üzenetére
Akkor az egy készletről megmaradt utolsó darab lehetett, mert már évek óta nem forgalmazzák az M3 Portable sorozat modelljeit sem Maxtor, sem Samsung néven.
Nem neten rendeltem, hanem személyesen egy boltban-szervizben vettem, maga az eladó-vezető tette félre nekem a HDD-t, hogy ez nagyon jó lesz (már eleve ez is eléggé gyanús szerintem).Az csak egy dolog, hogy korábban XY külső HDD X évig volt használva azon a tévén. Az viszont tény, hogy 2,5"-os külső merevlemezeknél fontos a stabil tápellátás USB-n, azaz a tévén lehetőleg a már említett "HDD 5V 1A" jelölésű USB-porthoz legyen csatlakoztatva, máskülönben előbb-utóbb gondok lehetnek az elégtelen tápellátás miatt.
Ez egy régi, 2014-ben vett 3D-s LG LED TV, aminek (tudomásom szerint) csak egyetlen egy USB-portja van, és oda csak az van írva, hogy "USB IN", semmi más. Ráadásul mint írtam korábban, számítógépen is csinálta már ezt egyszer másolás közben, hogy magától leválasztódott, pedig a számítógépem vadiúj, azt mostanában vettem.Mind a Maxtor, mind az ADATA külső merevlemez esetében eleve 3 év a gyártói garancia, ami pl. az előbbi adatlapján is világosan látszik. Az, hogy egyes hazai webáruházak nem erőltetik meg magukat és csak a törvényben előírt 12 hónapot vállalják, vagy ki tudja honnan szerzik be a terméket és azért kevesebb a garanciaidő, az más dolog.
Mint írtam nem neten vettem, hanem boltban, és 1 év garit adtak rá (direkt mondta is most, hogy bevittem neki, hogy már nem garanciális). Ráadásul kb. 7-10 ezerrel drágább volt így ugyanez a modell, mintha neten vettem volna, amit azzal indokolt, hogy a garanciális javítás így egyszerűbb, mint a netes vásárlásnál.Ha maga a külső ház ment tönkre, akkor egy másik USB-s külső ház 2,5"-os HDD / SSD meghajtókhoz manapság azért egyáltalán nem olyan drága (példák) és az összeszerelése sem űrtechnika, meg pláne ha tool-free típus (példa), a vásárlás helyén akár ingyen / pár ezresért össze is pattintják ha kéri a vásárló, stb. De ha nem, hát nem, lehet nyilván új külső merevlemezt is venni.
Hát most már elbizonytalanodtam. Főleg úgy, hogy ma megnéztem 2 filmet is vele, és egyiknél sem szakadt meg a lejátszás egyszer sem. Szóval tényleg nagyon érdekes. Tegnap egyszer megszakadt 1 filmnél, azelőtt viszont 2x is rövid időn belül, de akkor ki is kapcsoltam utána, mert gondoltam nem tesz jót az sem a HDD-nek, ha szabályos USB-ről való leválasztás helyett csak úgy lekapcsolódik 'szabálytalanul', majd azonnal vissza. -
mcm2022
újonc
válasz
King Unique #54431 üzenetére
Ami nem éppen mai darab, eredetileg 2015-ben jelent meg ez a sorozat, vagyis jó 7 éve és már nem is forgalmazzák.
Kép alapján szerintem ez az, és ez nagyon érdekes, mert 2 évesél nem lehet (sokkal) több ez a HDD, szóval akkor ezek szerint egy ilyen régi darabot "sóztak rám"."az adatkapcsolat megszakadása lehet az USB-s csatlakozás, annál az USB-kábel és / vagy az eszközön lévő USB-s csatlakozóaljzat hibája miatt, valamint 2,5"-os külső HDD-knél az elégtelen USB-s tápellátás miatt is"
Szerintem az USB-s csatlakozóaljzat lehet a hibás, ugyanis egyrészt mint írtam, TV-hez való csatlakoztatás előtt mindig nyomkodtam erősen (OCD-s vagyok és az volt a 'kényszerem', hogy nincs jól beledugva), és ettől elromolhatott. Másrészt meg eddig (2 évig) SEMMI baj nem volt vele, mármint SEMMI ilyesmi baj (pedig a TV is meg minden tök ugyanaz). Szóval szerintem most "elégelte" meg az USB aljzat, hogy nyomogatom. De ez persze csak az én véleményem.egy másik 2,5"-os külső merevlemeznél is lehetnek ilyen-olyan anomáliák az elégtelen USB-s tápellátás miatt.
Hát mivel eddig ezen sem voltak, és az előző külső HDD-mnél (ami ADATA volt és 6 évig is bírta) sem volt ilyen problémám, szerintem (legalábbis remélem), hogy nem lesznek már ilyenek, ha újat veszek. És nyilván annál már nem fogom nyomkodni befelé a csatlakozót, mert drága mulatság ez nekem.Értelemszerűen akkor érdemes ezt megpróbálni, ha már a 3 éves gyártói garancia is lejárt
1 év garanciát kaptam csak erre, az előző (ADATA HDD-re) 2 (vagy 3?) évet.Igazából a végét nem nagyon értem, amit írtál, ezt a "külső ház" cserét (nem értek hozzá), de szerelési költséget + új alkatrészt figyelembe véve szerintem már nem jönnék ki (sokkal) olcsóbban, mint ha vennék egy újat.
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást, valószínűleg akkor jól gondoltam, és nem kellett volna erővel 'nyomkodnom' befelé a csatlakozót (bár emlékeim szerint a régivel is ezt csináltam már, és az 6 évig bírta, és akkor sem emiatt romlott el, hanem rossz szektorok miatt).
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #54421 üzenetére
Ja, azt el is felejtettem, hogy a gnome disks-el is megprobaltam, de ott ki van szurkulve a "SMART Data & Self-Tests..." menupont.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
King Unique #54388 üzenetére
Normál esetben napi 1x bekapcsolom és 1x ki (esetleg 2x). Ez szokott változni hétvégén, akkor kb. max. 3-4 indítás van és ehhez kapcsolódó leállás.
SSD-t írtam is felül, hogy az lenne a tuti, csak kb. 45 ezerbe fájna az SSD használtan, annyit meg nem érne nekem.
Ha jól emlékszem volt nekem 100.000+ indítású 2,5" HDD-m is, az is 100%-os volt. Megkeresem, de nem mondom ezt még biztosra, mert nem akarok se@@et csinálni a számból.@ u299975
Zenék, képek, filmek, pdf adatok vannak rajta, régi PS1, PS2, PS3 és pc, játékok
Tehát ha netezem, akkor nem is használom. Nagyobb m
A pontos típusa: ST2000DM001-9YN164 -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
King Unique #54383 üzenetére
Köszönöm szépen. Még nem tudom mi lesz a sorsa. Egyelőre jó tudni, hogy lehetőség van rá szoftveresen ki/bekapcsolni.
-
Meza
tag
válasz
King Unique #54359 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azok közül amiket felajánlottál, a következőkre jutottam:
Nem volt meghajtócsere, a gyorsindítás kikapcsolást azért próbáltam, de mivel Win 11-et használok, ezt a pipát ott, ahol leírta a kolléga, nem találtam meg.
A jogosultságkiosztást megcsináltam, nem oldotta meg a problémát.
HDS szerint hibátlan a meghajtó (egyébként pár hetes), így rá mertem küldeni a CHKDSK-t, de nem talált hibát.
Még a dokkolóból való kiszerelést próbálom meg, vagy átteszem másik gépbe, hátha az látja.Egyébként egy időzített gépleállítást követő másnapi bekapcsolás után tapasztaltam a hibát, lehet, hogy éppen írt rá valamit a háttérben amikor leállt és ezért nem látom...?
Van esetleg más javaslat? -
válasz
King Unique #54343 üzenetére
Easeus partícionálót szoktam használni, és az automatikusan átállítja GPT-re, ha MBR-es is volt a lemez, amikor 2TB-nál nagyobb részt akarnék formázni.
A Win lemezkezelője nem akarta megcsinálni, ugye ott GPT-re kellett volna állítani. Na nem mintha nagy cucc lenne kijelölni GPT-re.Sajna aki csak évente egyszer kerül össze ezzel, az elfelejti mi is ez, valami dereng, de mivel automatikusan "megcsinálódik", még jobban elfelejti az ember, h mi is a lényeg.
Nem tudom melyik a jobb, de régen jobb volt, mikor még mindenre rá kellett jönni, utánaolvasni, most meg már ezek szerint oda se kell figyelni, mert automatikusan létrejön a GPT-s diszk.
Én is csak most vettem észre, h az Easus megcsinálta.A parancssorban a diskparttal szoktam ellenőrizni, h GPT-s egy lemez, szóval ez a része nem ismeretlen.
Időnként telepítek Windowst másoknak, és rendszeresen futottam már bele, h régebbi gépekre ugye nem akart felmenni a GPT-s lemezre a Win7 hagyományos BIOS-os gépen, aztán szóltak, h nem látja a merevlemezt a telepítő, de hát miért nem, másik, asztali gépen jól működött. Na ilyenkor már sejtem, h GPT vs. MBR lesz a probléma.
-
válasz
King Unique #54337 üzenetére
Ezt a driveres 6terás HDD problémát ezt pont néztem is, mikor visszagörgettem.
Még örültem is neki magamban, h nálam nem ez lesz a gond, mert nekem egyáltalán nem látja még csak a BIOS sem a merevlemezt.
Kicsit el is voltam keseredve, h tuti új alaplap kell majd, mert a régi már nem kezel ekkora merevlemezt. -
válasz
King Unique #54337 üzenetére
Köszönöm a választ, ez volt a probléma oka.
Én is kerestem Googlen, de én "csak" Windows 7 + 8TB HDD-re, annyi eszem nem volt, h WD80EMAZ-ra is keressek, így nem találtam meg ezeket a leírásokat.
Most mondhatnám, h már megint az járt volna jól, akinek olcsóbb, vagy régebbi, esetleg noname tápja van, amin a molex csatikból alakítja át a tápot a merevlemezekhez, annál ez a hiba nem jelentkezett volna alapból. :/
Valóban, ezt egy USB 3-as külső házzal együtt kaptam, csak kivettem belőle. 40ezer volt a 8terás HDD a külső tokkal együtt, ezért is vettem meg, igaz az üzemideje 800 napnál jár, de úgyis csak filmek lesznek rajta tárolva, szóval nekem egy darabig jó lesz sztem. Nem torrentre lesz használva, csak adattárolásra.
Valóban úgy tűnt egyébként, mintha fel sem pörögne, valahányszor bekapcsoltam. Hát most egy Molex --> Sata tápcsatival bekötve már "problem solved".
Ami a GPT-t illeti, valóban alapnak kellene lennie, nagyjából "meg is volt", de kb akkor olvastam róla utoljára, amikor bevezették a GPT-t, és ott is egy dolog volt számomra fontos információ, nevezetesen, h engem kb sose fog érdemben érinteni ez a probléma, mivel valószínűleg sohasem akarok majd telepíteni Win 7-es oprendszert ekkora merevlemezre, mármint nemhogy 2terásnál nagyobbra, de még 2 terásra se nagyon, mivel azokon a gépeimen, amiken Win7 van még, a rendszer általában egy kisebb SSD-n van, és csak adattárolásra használom a többterás HDD-ket.
Bár aztán azóta az SSD árak leszállásának köszönhetően a "gamer" gépembe pont egy 2 terás SSD került, de az meg már Win10-es, nem Win7-es, így megintcsak kívül esik az MBR vs GPT problémakörén. -
King Unique
titán
-
Jungle Man
junior tag
válasz
King Unique #54333 üzenetére
Köszönöm. A pontos névleges limitnek amúgy hol lehet utánajárni?
-
Jungle Man
junior tag
válasz
King Unique #54330 üzenetére
WDC WD80EDAZ-11TA3A0
Egy külső, USB 3-as, 8 TB-os HDD. -
Jungle Man
junior tag
válasz
King Unique #54323 üzenetére
26 nap - 1634 parkolás. Ezzen kellene változtatni?
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #54323 üzenetére
"Viszont az így beállított érték (254) csak az adott OS-nél érvényes és annál is csak addig, amíg fut a program."
Úgy néz ki ezt ebben az esetben cáfolom. A PC ki-be kapcsolás után is megmaradt a beállítás, HDS nem indul a Windows-al és nem is pipáltam be, hogy a program indulásakor állítsa be az értéket. Lehet az újabb HDD-nél már eltárolódik ez a beállítás. -
Andralin
aktív tag
válasz
King Unique #54308 üzenetére
Ráéreztél a megoldásra, tényleg driver gond volt, hogy nem tudtam 1,5 TB felett írni Win 7 alatt!
Mivel a Win10 felrakásával bebizonyosodott, hogy nem az öreg alaplapommal van gond, és a vinyó is hibátlan, ezért kizárásos alapon csak a driver maradhat. Kicsit kutakodtam a témában és azt találtam, hogy a régebbi Win 7 SATA driverek nem támogatják az ún. "Advanced Format" szektorformátumot, ami a 2,2 TB feletti merevlemezeknél szükséges.
Itt angolul le van írva részletesen a dolog:
[6tb hard drive only showing 1.49tb of unallocated space]Az elfogadott megoldás a helyes! Itt az Intel Rapid Storage Technology driver frissítését javasolják. Nekem ilyen nincs, nálam "Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller" van, ami 8.1.0 verziójú volt. Neten találtam egy újabb, 10.8.0 verziót, azt feltettem és tádámmm!!! tökéletesen működik a 6 TB HDD-m most már Win 7 alatt is!
Így most már Win 7 alatt is létre tudok hozni rajta 6 TB-s partíciót. A HDS is most már 6 TB-nek látja 1,5 TB helyett. És végigfuttattam rajta a H2testw-t, a teljes tárhely írható, olvasható, most már nem omlik össze a partíciós tábla 1,5 TB feletti adatok írásánál.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #54312 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget! 50€-t kérnek érte, szerintem bevállalom.
-
schottgun
tag
válasz
King Unique #54286 üzenetére
Köszönöm, még nem találkoztam ilyesmivel. Tudnál ajánlani újonnan HDD-t, ez 25.000Ft-ért 2 év garanciával jó? Csak adat tárolásra kellene. Köszönöm. [link]
-
schottgun
tag
válasz
King Unique #54283 üzenetére
AM3 gépnél se a bios se a windows nem látja. AM4 gépnél látja a bios és a windows is, úgy ahogy a korábbi képekel látható. (mindkét gép win 10 pro x64) HSsentinel teszt és riport mellékelve. Megpróbáltam rá windowst telepíteni, de nem látja a telepítő a meghajtót. HDsentinel fénykép nem volt, az eladó ennyit írt róla: "fútot idő: 207 nap
Hátralevő napok száma +1000
Összes indulás leállás: 183
Adat hiba 72. (rossz kábel miatt)
HD Sentinel:100/100" [kép] [kép] [kép] -
Jungle Man
junior tag
válasz
King Unique #54279 üzenetére
Persze hogy formázva vannak, írtam hogy használt a HDD és a régi fájljaimat szeretném újra hasaználni/látni.
Közben rájöttem, hogy a Rendszer/Tárterület részben nem a Win 7 Rendszerét látom és annak meghajtóit, hanem csak a C-t. A fájlkezelőben minden megvan! Köszi. -
SRII
őstag
válasz
King Unique #54260 üzenetére
Sajna nem engedni sem formázni sem töröli , win nem tudja törölni a lemez aktív patriciót
-
Daweeeeet
csendes tag
válasz
King Unique #54239 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Megoldódott! Bitdefender vírusírtó okozta a hibát. Az lenne a kérdésem, hogy helyette tudtok ajánlani valami mást vagy használjam a windows defender-t?
-
Andralin
aktív tag
válasz
King Unique #54228 üzenetére
-
Warton
őstag
válasz
King Unique #54208 üzenetére
-
Warton
őstag
válasz
King Unique #54208 üzenetére
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #54203 üzenetére
„Legközelebb vagy a Flash SSD topikban”
Mert mindenki értelemszerűen az „SSD” topikot keresi és nem erre a hülye „Flash SSD” nevű topikra keres rá.
Jó lenne átnevezni, mert akkor egyértelműbb lenne. -
Eugene Roe
őstag
válasz
King Unique #54203 üzenetére
Jogos, főleg a Windows-os, viszont gyorsan sikerrel is jártam, ott volt, csak mégse, valami beakadt neki...
-
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #54200 üzenetére
A házat azért vettem, mert terveztem bele egy másik hdd-t is (majd) és JBOD üzemmódban akarom használni. Azért ezt, pont ahogy írod, mert van benne hűtés. És ha megyek bárhova a 16 TB elég lenne, hogy vigyek mindent, amire szükségem lehet (raw videók, nagyobb 3d állományok, install stb.).
A HDS szerint minden szép és jó, "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra."
Az adatkapcsolat rendben, és mielőtt megadta magát nem volt eltávolítva. A hibaüzenet után újraindítottam, anélkül, hogy kihúztam volna. Nem csak másik USB porton, de másik házban és másik gépben is (W8, laptop) kipróbáltam, a mostani egy desktop W10-el.
Köszönöm, hogy segítesz. -
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #54185 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
Közben az történt, hogy elkezdtem rá másolni file-okat és otthagytam. Mire visszamentem hibaüzenet várt, hogy nem tudja átmásolni. Kikapcsoltam, újraindítottam a hdd-t és azt írta ki, hogy "disk structure is corrupted and unreadable". A HDS nem tud hozzáférni. A windows, értelemszerűen nem lát rajta semmit. A kérdésem, hogy most elvesztek az adataim. Mit tudok tenni vele? A HDS szerint, mikor még működött, hibátlan volt. Mi lehet a baj?
És a chkdsk szerint: Unable to determine volume version and state. CHKDSK aborted. -
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #54183 üzenetére
Tök jogos, elnézést!
Szóval: i-tec MySafe 3.5" SATA HDD külső ház USB 3.1 (CAMYSAFEDUAL35) a ház, és a CDI a legújabb, a HDS-em régi, 4.5-ös és nem is újítanék, ha nem tudom biztosan, hogy jó lesz ehhez a combóhoz, mert minden más megy a mostanival.
Köszönöm szépen. -
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #54179 üzenetére
Köszi, akkor marad fekve, hogy a box gyártója mit javasol, az nem érdekel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #54175 üzenetére
Jóhhh... hát, akkor azt kérdezem a chkdisk ellenőrzés utáni javításnak lehetnek e negatív következményei, ami miatt nem ajánlott (főleg egy rendszer meghajtón)? Mert a fentebb belinkelt hsz.-ből az derült ki, hogy igenis lehet.
Akkor most azt kérdem mi a legjobb opcióm (mit csináljak) ebben a helyzetben?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #54173 üzenetére
Akkor a rendszer SSD-n is nyugodtan futtathatom ezt a chkdisk-et?
A többi HDD rendesen tele van, gondolom itt akár fél napig is eltarthat a chkdisk-es ellenőrzés?
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #54160 üzenetére
Köszönöm! Végre sikerült. A parancssori Diskpart a formázást már nem végezte el, de a Lemezkezelés azt megoldotta.
-
maross
nagyúr
válasz
King Unique #54151 üzenetére
Koszi, kovettem a leirast, felkeszultem lelekben a 700+ perces tesztre, de 3 perc utan mar nem kellett annyira izgulni
-
etele1.0
aktív tag
válasz
King Unique #54141 üzenetére
kösz működött
egy használt vinyó volt amit rádugtam a gépre és nem volt ott -
válasz
King Unique #54129 üzenetére
7Tb írás az iszonyat kevés még ssd-nél is. Nézd meg a saját eszközeiden mennyi van ha mutatja. HDD-nél amúgy sincs jelentősége, az csak az SSD-knél számlítana de ennyi még semmi.
Amikor vettem a hdd-t akkor azt sem tudtam mi az az SMR, bár szerintem elég nagy baj hogy ilyennel kell foglalkoznom. -
válasz
King Unique #54127 üzenetére
És szerinted mit tudok csinálni vele hogy belassul?
Veszek egy használt notit ami gyárilag gyengén van hűtve turbón gyakorlatilag pár másodpercig meg majd kampó és belassul, ugyan az a jelenség.
Gyártó így csinálta meg, nem tehetek róla. Én megszívtam mert nem olvastam utána, de nem látok sehol se visszahívást és a kérdéses termék is kapható. Innentől kezdve nem az én problémám.
7Tb írásról beszélünk nem 7000-ről, ez még egy SSD-nek is jelentéktelen. Egyik szerveremben ez egy havi írásadag.HDD-nek amúgy is mindegy az írás még a gyártó sem határozza meg, ennek százszorosát kapták az 500gb-os wincsik chia bányában plotoláskor.
Ha lenne ilyen meghatározva HDD-nél akkor szerintem olyan 10000-2000 lehet talán tb írás élettartamra de okosok majd megmondják.
Egyszámjegyű írással lehet küzdött a vincsi egy napig mire kiírta rá a mentést szerverben. Írtam hogy nem tudta befejezni a mentés mert mire végetért addigra kellett a következőt írnia. Mentő szerverem amúgy naponta max párszázGB-ot ír a vincsikre normál esetben, hétvégente talán max 500gb-ot, hiába van 6tb adat csak a módosításokat írja rá. Sima egyszerű asztali vincsik vannak benne vegyesen több éve és csak ezzel a típussal volt gond. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #54105 üzenetére
Hello,
Linux nem látja, lehet lárni a képen.
Nincs WD Elements sehol, csak egy hiba üzenet, amiről gondolom, hogy az lehet az.
De nincs mit csatolni, mivel nem látja.
Hiba üzenetet nem lehet csatolni.A teljes listát lementettem volna, de nem akarta a txt file-t elmenteni sehova. Ezért csak képet készítettem. /live ubuntu 21.10/
W10 21H2 -t mint kiderült azért nem látom, mert a W11 frisítés kitakarja /youtube-on mutatják/. "Maradok a W10 nel" -re kellett nyomnom, és azonnal meg is jelent a 21H2 lehetőség.
Fel pörög a WD Elements HDD, ezt írtam is, hogy rosszul emlékeztem. Csak sokszor meló helyről írok.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #54105 üzenetére
Ja, sztornó, ha a screenshoton az a 2 TB-os egy másik WD HDD, akkor az Ubuntu live rendszer sem detektálja a WD Elements Portable külső HDD-t...
Vagyis akkor elvileg nem Windows specifikus a probléma, hanem hardverspecifikus, annál a PC-nél nem stimmelhet valami nagyon, viszont annak fejtegetése már nem feltétlen ennek a topiknak a témája, mivel itt maga a HDD probléma a téma, ami ugye a jelen esetnél másik PC-n megfelelően működik.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #54100 üzenetére
Hello,
Nem voltam gép előtt és rosszul emlékeztem, a HDD felpörög. /bocsánat/
Megvolt a linux:
Ubuntu nem látja. kilistáztam a meghajtókat terminal alatt:
arra a meghajtóra azt írja
"partition 1 does not start on physical sector boundary."
kép -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #54100 üzenetére
Ha megnézed a nem direkt video elejét, ott a WD eredeti szoftvere mutatja, hogy a hdd-vel semmi gond.
De ugye ekkor a saját táppal rendelkező dock ba van dugva, és úgy a gépbe.
A hdd-vel nem lehet gond.
Ha pendrive ot dugok rá akkor azzal sincs probléma. Csak a külső hdd, aminek nagyobb a felvétele.A linuxot ki fogom próbálni mindenképpen.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #54098 üzenetére
1 - nem a windows nem ismeri fel, fel se pörög, csak a led világít.
bios legújabb van fent, asus azt pakoltatta fel elsőnek, mikor levelezgettem velük.
2 - bocsánat, melóztam, nem voltam itthon, 19043.1466 build szám
a régi videó frissítésekkel előrébb volt, nem tudom akkor mi volt a build szám de mind a kettőn a legfrissebb, és ugyanaz volt az tuti.
3 - tudom hogy az usb3 elegendőt kellene biztosítani, de mi van ha valami miatt nem kap vmi miatt elegendőt? Akkor ez a tünet lenne pontosan.--------------------
Linux nagyon jó ötlet, mihelyt lesz időm kipróbálom, és írok azonnal, hogy mi lett. Sajnos meló miatt nem tudom, hogy hétvége előtt meg tudom e nézni. De hétvégén tuti neki esek
Azért ide írtam nem alaplap, mert asus azt mondta, nem alaplap probléma. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #54096 üzenetére
1- eszközkezelőben semmi. Minden ok . Mint írtam bios ban sem látja. Mintha be se dugnám.
2- 2 pc ugyanaz a W10 pro teljesen friss, csak alaplap gyártó más, ahol működik intel, ahol nem amd, de Mac OS alatt is működik.
3-asus on csak usb 3 és 3.1 van nincs rajta usb2 tehat ha akarnám se tudnám usb2 be dugni. Mind a 2 pc-n usb 3.0 ba dugtam, asus- on az összeset próbáltam egyik se.
Az új kábel nagyon jó minőségű, drága is volt, és a legrövidebb vettem ami van.
4 semmi koze a W10 hez, mert akkor bios ban látná magát a hdd-t
Nemcsak hogy restart, de hónapok teltek el a 2 felvétel között, frissítések jöttek W10-re mind a kettő frissitve, ami létezik legújabb van rajta. Elvileg ma jön ki új frissítés, amikor felvettem még nem volt elérhető nekem.
Windows biztonsági ikon mert nem pin kód a bejelentkezésem, hanem jelszó, és ezért nyíg.Leírtak alapján lehetséges, hogy az asus vmiért nem ad neki elég tápot...mivel az eszköz amibe dugom saját tápos az már ad neki....hmmmmm, ez lehet.
De miért nem ad neki? Hisz közvetlen a lapba dugom.
Laptop is ad neki eleget.
Lehetséges hogy az alaplap rosszul ismeri fel /pl pendrive/ és kevés kraftot ad neki? -
tresh
veterán
válasz
King Unique #54093 üzenetére
Köszönöm mind kettőtöknek az infókat.
Megírtam a boltnak és elküldtem az adatokat. Meglátjuk mit mondanak rá. Remélem cserélhető és akkor valami másik típust keresek mert már egy 3.ik ilyet nem vállalnék be
-
JHC
tag
válasz
King Unique #54078 üzenetére
Bocs elnéztem.
-
JHC
tag
válasz
King Unique #54075 üzenetére
A manual 34. oldala tartalmazza a kérdésre a választ. Nekem is ilyen alaplapom van, csak még az előző verzió, én is átállítottam a BIOS-ban, ezt az opciót, bár nekem így csak x2 módban megy, de muszály volt mert sok kártya, és HDD van a gépben, és csak így tudtam kisakkozni, hogy menjen minden. Mondjuk én kisebbet álmodtam, és beértem egy Kingston A2000-el, mert ezt is csak az miatt vettem, hogy felszabaduljon egy SATA port.
-
bandiras2
senior tag
válasz
King Unique #54071 üzenetére
Köszönöm!
-
Truman
senior tag
válasz
King Unique #54067 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat. Már új felhasználási területe van, egy külső merevlemez házban. A laptopba SSD került a helyére.
-
TeeBee73
veterán
válasz
King Unique #54055 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A cél valóban adatmentés lenne, de csak NYÁK-ot keresek, a többit megoldom magam.
Szóval, HA.
#Ciccuka: Ismerem, végső esetben hozzá fogok fordulni, ha nem találok bontott elektronikát.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #54038 üzenetére
Valamilyen szinten mindegyik ütésálló (kikapcsolt állapotban). Minden merevlemeznek van egy gyárilag megszabott/megadott gyorsulási értéke (G), amit kibír (ez lehet több vagy kevesebb nyilván).
HP-nél (és más gyártóknál is valószínű, hogy van hasonló) van egy olyan program (HP 3D DriveGuard), ami figyeli a merevlemezt, hogyha leesne (pl. a laptop a beépített 2,5"-os HDD-vel), akkor úgymond védekező üzemmódba kapcsol, hogy amennyire tudja megvédje a merevlemezt a nagyobb károsodástól leejtés esetén.
Ezért érdemes (a külső hordozható példányokat) legalább valami védőtokban hordani/tárolni őket, vannak neoprén vagy bőr ráhúzható tokok is.
Transcend StoreJet 25H3 dobozán például fel van tüntetve, hogy Shockproof (és Drop Tested), de azért nem olyan sokkal vastagabb, mint a WD Elements.
WD Elements (WD Blue) belsővel kb. 49cm-es esést élt túl, úgy hogy az ki volt kapcsolva és a jobb oldalára esett (vékony padlószőnyegre).
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #54024 üzenetére
Igen ez a sorozat.
Fix HDD volt a gép mellé és több mint 1000napos üzemidő van benne pár száz indítással azaz hordozva soha nem volt.
Kicsit hirtelen halál. -
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #54014 üzenetére
Köszönöm a választ. A dokkolóból elindítva azt jelenti, hogy egy hdd-s usb dokkolóba teszem bele a belső hdd-ket - ezeken tárolom az adataimat. A működő win10-en elindítom, mint egy pendrive-ot. Amint bekapcsol a hdd azonnal lefagy a windows. Csak a 3tb-seknél van probléma. Ez korábban nem volt, ezer éve használom így a merevlemezeimet. Lehetne, hogy a két a 3 tb-s egyszerre megy tönkre, bár nagyon kicsi az esély, de ahogy írtam win8-on működik. Ide írtam, mert hdd, de megkérdem ott is, hátha.
-
attiati
veterán
válasz
King Unique #53967 üzenetére
köszönöm mindenkinek!
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #53967 üzenetére
Ez azért nem biztos. Egyszer vélétlen töröltem ezt azt aztán felül is írtam.Egy Főnix nevű progival sok mindent vissza lehetett hozni.
-
válasz
King Unique #53960 üzenetére
A régi rackben úgy néz ki lefut az egész, kb. 1órára végzek az összes másolási művelettel - megszakítás nélkül
Persze gariztathattam volna, de pont nem ennek a tápja főtt meg, hanem egy jóval régebbi, talán még egy Chieftec racknek a tápja volt. Ezt azért írtam le, hogy talán kezdődő táp baj lehet, de mivel azóta is másolok a régivel és ugyanazzal a táppal így annak hibája kizárható.
A következő lépés az lesz, ha visszateszem az új rackbe és megint rossz, akkor maga a fiók a rossz.
1ébként a bekötés nem egy ördögtől való dolog sztem. A régi tápon ott van hol a +-, a feszültség+teljesítmény, azután menve vettem Meanwell adaptereket. Mindenféle feszültségben többet és azóta bárhol megy ki bármilyen táp, közvetlen polcról megy a helyére az új.
A teljesség igénye nélkül, egy 9voltos 24órában hajt egy UPS hűtőventilátort, kettő 24voltos viszi a karácsonyi világítást, a 12voltosok meg beállnak pl. a rackek gyári adapterei helyére ha azok beadják a kulcsot.
Igen, a hűtésre ügyelve van. Természetesen ez is jobb a RapidCase-ben, egész pontosan 2fokkal alacsonyabb ugyanaz a drive ugyanazzal a sebességgel, mint a SwiftCase-ben. Egy kis rács van a régiben és az ennyit jelent. Előtte egy külön akkucsomagról 8volton hajtott 12cm PC ventilátor, tehát nincs elaprózva ez sem.
Annyira nem melegednek ezek a fekete WD-k 40fok, de már 2órája másolok rá megállás nélkül, de a teljesen zárt rackben is kijött 42fokból. És mivel 7200 legalább gyorsabb is
-
válasz
King Unique #53957 üzenetére
Ez egy vadiúj teljesen hibátlan WD2003FZEX.
A csatlakozás olyan hogy alaposan összeteszem és utána hozzá nem nyúlok. Legutóbbi eltűnése után semmi módon nem volt látható, lemezkezelőben sem.
A problémás rack ilyen.
A régi tuti jó rack pedig ilyen.Most újraindítást követően a régi tuti jó rackben van és kb. 1TB adat fog még mozgolódni rajta, ha csak ezt is el nem dobja. 500GB már mozgolódott eddig vele, ezért valszeg kibírja.
Mivel ez a hiba sose fordult még elő fogalmam sincs mi lehet. Évek óta üzemelő kábelekkel dolgozok többféle meghajtóval és házzal, soha semmi gond, egyik gépen egyik meghajtóval vagy rackel nem volt.
Ezt most csak az új gépen fordul elő és ha a régi rack ma kibírja, akkor viszont nagy eséllyel csak az új rackel fordul elő ez a probléma. Nem hiszem hogy a W10 ennyire szar lenne e téren, mert most kb. a gépen kívül ez az egyetlen változás
Persze, több kábelt és tápot is néztem de nem hatotta meg, amíg át nem szereltem és újra nem indítottam közbe.
Ugyan táppal volt már probléma de akkor eleve be se kapcsolt a rack... Az ilyet cseréltem azonos, vagy nagyobb teljesítményű minőségi tápra.
Éjfélre okosabb lehetek, de addig is próbálok elébe menni a problémának. De már látom hogy végül azon fogok szentségelni miért nem vettem a Rapid Case-ből annak idején többet...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
King Unique #53952 üzenetére
Megnéztem ez alatt az általad javasolt WinPE alatt. Ott is eldobta I/O hibával. Akkor marad a gari. Kösz a segítséget.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
King Unique #53952 üzenetére
A fizikai részt még akkor átnéztem, amikor kibontottam, nem látható rajta semmilyen sérülés. Jó lenne ez alatt a WinPE alatt megnézni, ha költözéskor nem hagytam volna ez az egyik pendrive-om. A másik megvan, de azon van a win10 telepítőm, azt csak nem törölném. Ez a 14 nap érdekes lesz, főleg így ünnepek alatt, bár elállni nem akarok, már annak is örülnék, ha kicserélnék egy jóra.
szerk... felteszem a külső vinyómra, azon most úgysincs semmi, erre pont jó lesz.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
King Unique #53950 üzenetére
Minden kábelt/csatit kipróbáltam, minden meghajtóm működik, csak az újjal nem tudok mit kezdeni. Más PC-n/OS-en nincs lehetőségem kipróbálni jelenleg. Bios látja a meghajtót, HW-infó látja, a win10 ismeretlen eszközként látja, de gondolom azért mert nem megy le az inicializálás.
Még van egy eseménynaplós hibám:
VDS fails to write boot code on a disk during clean operation. Error code: 80070013@02070008
De nagyon nem vágom ez mit takar. Egy 2010-es fórumbejegyzést találtam, ami nagyjából ugyanez a hiba volt csak win7 alatt. Ott valami ilyesmire jutottak:
"the code Error code: 80070015@02070008 is hard drive fail
but i think its the hard drive encloser that is at fault and not the drive itself" - Ez így lehetséges, hogy rossz a merevlemezburkolat?
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #53935 üzenetére
Köszönöm. Megnézem majd másik gépen, hdd-vel stb....
Szerinted a CrystalDisk eredmények normálisnak számítanak ezeknél a HDD-knél (típus, majdnem teleírt állapot, usb3 porton, külső házban...)? -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #53932 üzenetére
Érezhetően és láthatóan is lassabb, pl törlök egy portable Chrome mappát, ami több 1000 kis fájlt tartalmaz...
Az USB 2-ben lévő hdd--nél a törlésre nyomva szinte azonnal törli az egészet, de a másik lemeznél (usb3 házban) kb 1 percet kell várni, addig mintha kifagyna. Ez több ilyen sok fájlos mappánál jelen van és kuka ürítésnél is. Ott sem azonnal üríti, hanem elkezdni mutatni és számolni, hogy még mennyi fájl van hátra az x 1000-ből.Az USB 3.1 háznál alapból van bekapcsolva, ahogy írtam "Az eszköz nem engedélyezi írási gyorsítótár beállításának módosítását" tehát nem lehet kikapcsolni sem.
Ez az alap.
Amikor átállítanámKözben megnéztem mennyire töredezett és 0%.
A HDD-k állapota 100%, ez a lassabban működő 9 napot ment össz.
Gyári (rövid) kábelt használok, amit adtak hozzá...
Megcserélést-mérést most nem vállalom, de korábban a Samsung volt az USB 2 házban és hiába tettem át az USB 3 házba (USB 3 port), kis fáljok másolás-törlésnél nem érzem gyorsabbnak.
Ugyanazon a gépen, rendszeren használom mindkettőt... -
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique #53846 üzenetére
+liksoft
Persze, csak is a hátuljába szúrom az alaplapnak(MSI B450 Gaming plus max) a külső HDD-ket. De amúgy elöl is 3.0-ás van.
AXAGO EE25-XA3 ALINE az átalakitó doboz. Alzáról rendeltem.Nem olyan öregek azért 4 - 5 évesek. 1 - 2 TB-os diskek. Toshiba, WD, Hitachi, Samuk. Ráérek most. Hétvége van valamivel el kell ütni. Ha meg annyira halottak megy az elektro hulladékba, nem oszt nem szoroz, de ha tudom ink hasznositom még ameddig lehet mintsem kidobjam.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #53835 üzenetére
Az aggodalom oka, hogy egy monitorozott (már nem látszó) lapos grafikonos érték elkezdett változni, amit valami okoz. Ha ezt a használat módjának változtatásval lehetne mértékelni, tennék érte, ha nem, hát ez van. Ezt megtudni jöttem. A HDS "hiba határokkal" dolgozik. 1 CRC-re nem írta, hogy "juj", 10-re, 100-ra, "tipusnak megfelelőre kalkuláltra" majd írja. Ennek ellenére nem érném el azt az értéket, míg a HDS riasztásravaló-hibának találja, ha lehetséges. Ha tehetek valamit már most, akkor nem várnám meg, míg az említett dolgoknál is kiírja -ha van ezeknél is-, hogy "juj". -itt több grafikon volt látva...
Többrétű mentésem pont a 2018-as beragadt adatot generáló alaplapi elem merülés lefojása miatt van (UEFI alapállapota IDE-módu sata... backup elem nélkül az ahci-s win nem indult...) az nem lényeg viszont lehet, hogy másképp kezelném, ha tudom, hogy "X-Y-nak is is volt hasonló, majd lett valami, vagy valamilyen féle gyors halál", mert akkor másra használnám... csak magam jövőbéli kényelme végett jöttem grafikonértékelésért már most. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #53819 üzenetére
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #53819 üzenetére
Köszi szépen az infókat.
Akkor használatba veszem.
De ha már itt tartunk: a lassan kétezer bad szektorral sújtott tosHibámat majd a lassú formázással próbáljam javítani, vagy a Sentinel progi Felület Teszt->Lemez javítás (olvasás teszt szekrotok javításával) opcióval vagy mivel?
Szerintetek mennyi az esély, hogy megjavul?
Persze csak majd akkor kezdek neki, ha lesz másik nagyobb HDD-m.
------------------------------------------------------#53811 Doky586 , amit az a cikk ír, hogy az adatokat valamivel nagyobb ill. több helyen tárolja a HDD-n belül. Vagy ilyesmi.
Igen, nézek rá megfelelő méretű gumit és akasztok rá egy kéziféket is, ha véletlenül beindulna a gépben, legyen mit meghúzni.Viccen kívül: van egy gumilábas HDD tartóm - még üres.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #53815 üzenetére
A tárgyalt 1 TB-os HDD-met particionáltam, leformáztam gyorsformázással a Win7 beépített lemezkezelőjével.
A Hard Disk Sentinel Felület Tesztjét lefuttattam (még pár napja) és mindent rendben talált: [kép] [kép]
A TC és a EaseUs programok így látják: [kép] [kép]Ezek szerint mindent jól csináltam? Nyugodtan használhatom?
Nem baj, hogy gyorsformázást választottam és nem normált?Inkább most kérdezek, minthogy valamit elszúrjak és aztán valami nagy probléma legyen.
Köszi szépen előre is. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #53815 üzenetére
Ok, köszi szépen a infókat.
Persze, fontosak a biztonsági másolatok, részben azért is vettem ezt az 1 TB-os HDD-t, hogy rámásoljam azokat is. A fontos adatoktól van legalább 3 példányom. Bár igaz, lakáson belül.
Legalább 5 példányt akarok majd, szóval veszek még HDD-ket.
A most tönkrement tosHiba P300-as (3TB) HDD-men jelenleg van 1545 bad szektor (folyamatosan emelkedik), de eddig még mindent tudok róla olvasni. GPT-s lemez.
Teljes mentést nem tudok készíteni, mert nincs másik nagyobb HDD-m, még nem döntöttem el, milyet vegyek helyette. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #53813 üzenetére
A #53810 hsz-edben linkelt hsz. az MBR hátrányait, GPT előnyeit ecseteli.
Most találtam, a "Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!"-jában: [link]
"Mi azt mondjuk minden esetben jobb a GPT, azért mert a GPT egy fejlettebb és biztonságosabb partíciótípus mint az MBR."
(Bár nem szándékozom sok partíciót rá tenni.)
Akkor melyiket javasoljátok inkább? Legyen GPT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ford topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest