- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
roseA580
tag
válasz
gekkoXT #56489 üzenetére
Szia!
Nem rossz ötlet!
Nekem boltban már adtak olyan "új" HDD-t, amit mikor megfogta az eladó, vissza is ejtette a polcra.
Persze újra megfogta és a kezembe nyomta.
Éreztem hogy baj lesz vele.
Kiderült hogy használt HDD + tele badsektorral.
Azonnal telefonáltam, és 1 órán belül kihozott kocsival egy újat. (ami tényleg új volt)Régi szép idők...
-
daavidvhs
csendes újonc
válasz
gekkoXT #56487 üzenetére
valószínű gyári hibás, kétlem hogy szállítás közben lett volna baja. de még jól is jártál hogy ez használat előtt kiderült és nem bánta semmi adat.
én ezért veszek már szinte csak használt lemezeket, ha ment már egy jó 2-300 napot akkor általában nincs baj velük.
+ off: ahogy nézem innen is hiányzik egy jó 100 darab hozzászólás -
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56257 üzenetére
Ide nézz át: Milyen belső merevlemezt vegyek?
De alapvetően a 16-22TB méret tartományban a jó Ft/TB arányú HDD-k a Seagate EXOS és a Toshiba MGxx széria. Bőven az ajánlott kategória, 5 év gar, Enterprise szintű írástűrés, 7200RPM!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56254 üzenetére
Ha megnézed, amit föntebb írtam, látható, hogy a Toshiba HDD-k a DT01 kivételével parkolnak. Ezt vagy ki tudod kapcsolni a HDS-el vagy nem.
Így:
Mondjuk van rendesen indulás/leállítás ezekben a HDD-kben!
Gondolom fontos adatok vannak a HDD-iden, én azonnal csinálnék offline mentést ezekről, ha nincs külön erre a célra HDD-d, vennék egy 16-20TB-at! -
ricsip
addikt
válasz
gekkoXT #56251 üzenetére
Két úton indulhatsz el:
1) kideríted melyik program piszkálja folyton a lemezt, és ha azt kilövöd/átkonfigurálod, megszűnik a folyamatos lemezaktivitás. Így mivel nem lesz aktivitás, megszűnik a lemez fejparkolás-fejvisszahozás örökös oda-vissza folyamata is.
Na ez a nehéz út, mert a windows általában folyamatosan nyaggatja az alá berakott lemezeket, és nem nagyon tudod lebeszélni róla. A windows beépített Resource monitor (ez az angol neve, magyarul nem tudom mi a neve de majd aki magyar windowst használ, beírja a magyar nevét) tool-ja tud ebben segíteni, hogy megmutassa melyik program vagy windows komponens felelős a diszk aktivitásért.https://techcommunity.microsoft.com/discussions/windows11/how-to-open-resource-monitor-using-task-manager-on-windows-11/3333480
2) Kikapcsolod h. állandóan parkolgassa a lemezed a fejet, így akármilyen sűrűn vagy akármilyen ritkán van lemezaktivitás, nem lesz közben fejparkolgatás.
Ez a 2. a járhatóbb út valószínűleg. Kivéve persze, ha olyan lemezed van, amin nem lehet kikapcsolni az erőszakos parkolgatási próbálkozásokat. A konkrétumokat azután tudom megírni, ha tudom a lemezed pontos típusát. -
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56251 üzenetére
Kellene pár infó:
- pontosan milyen HDD-k, mert van olyan, ami magától is parkol,
- tegyél fel képet az adott HDD-ről a HDS SMART füléről és előtte tedd át decimálisba az adatokat (lásd lenti képek),
- A Win Energiagazdálkodásnál ki van-e kapcsolva a HDD kikapcsolása.
Ha megnézed a képet, a két aláhúzott mező a lényeg, mivel közel azonos a két szám, így ez a HDD nem parkol.
De itt van például a Seagate Ironwolf-om, ami erősen parkol: -
King Unique
titán
válasz
gekkoXT #54476 üzenetére
A termék weboldalán láthatód, hogy 300 000 és 600 000 a parkolások számának névleges (nem feltétlen tényleges) limitje CMR / SMR modelltől függően, amihez képest az 1100 db parkolás nyilván kb. semmi. Max. az 56 db induláshoz / leálláshoz viszonyítva lehet kissé sok, de nyilván ott sem kritikus, meg attól is függ mennyi üzemidő alatt jött össze ekkora érték.
Ha annyira zavar a fejparkolás, akkor adott a lehetőség mérsékelni / tiltani, lásd pl. HDS programban a lemezek leállásának akadályozása funkciót, + a regisztrált programváltozatnál az APM átállításának lehetőségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 980 PRO 1TB PCIe Gen4 SSD - BRUTÁL GYORS, hibátlan állapotban!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2TB merevlemezek
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Playstation Dualsense PS5 kontrollerek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest